De laatste dag: cast, verhaal en meer over VRT MAX serie

De VRT MAX serie De laatste dag met in de cast onder andere Elisabeth Lucie Baeten en Sven De Ridder is vanaf vandaag te streamen. Verder zien we acteurs en actrices als Awa Ndiaye, Uriah Havertong, Jean Janssens en Mieke Verdin. Ontdek hier alles over deze VRT MAX serie, het verhaal en De laatste dag cast.

De laatste dag: VRT MAX

Wat als je vastzit in een uitzichtloze job zonder erkenning, maar er niet in slaagt om ontslag te geven? Dat is het uitgangspunt van De laatste dag, een nieuwe humoristische reeks van Charlotte Vanhecke en Elisabeth Lucie Baeten die vanaf vandaag (maandag 28 augustus 2023) te zien is op VRT MAX. 

Serie De laatste dag

Lucie (gespeeld door Elisabeth Lucie Baeten*) werkt als redatrice voor de regionale televisiezender RegioTV. Ze wil hogerop, maar daar heeft haar baas Bart (Sven De Ridder*) geen oog voor. Ze beslist de eer aan zichzelf te houden en haar ontslag te geven. Alleen, dat mislukt. Elke keer opnieuw. Het resultaat is acht afleveringen heerlijke workplace comedy, herkenbaar voor iedereen die ooit gewerkt heeft en aan het einde van de vakantie toch even overweegt om er de brui aan te geven.

Cast De laatste dag

De laatste dag cast wordt gevormd door Elisabeth Lucie Baeten (Lucie), Sven De Ridder (Bart), Awa Ndiaye (Sara), Uriah Havertong (Paul), Jean Janssens (Chatbot OLI) en Mieke Verdin (Mia). Waar je de acteurs en actrices uit De laatste dag cast verder van kent? We zetten het op een rijtje.

Makers De laatste dag

De laatste dag komt uit de gedeelde breinen van schrijversduo Charlotte Vanhecke en Elisabeth Lucie Baeten, die als hoofdrolspeelster ook tot de cast behoort. Charlotte Vanhecke is de producent/showrunner en ook bezieler van Loslopend wild en (het alleen in Nederland uitgezonden Grensoverschrijdend). Deze reeks is een coproductie van Hopman en VRT MAX. Dit programma kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en de Tax Shelter-maatregel van de Belgische federale overheid via Gallop.

De laatste dag kijken (met audiodescriptie)

De serie De laatste dag is nu op VRT MAX te kijken. Dit is eveneens mogelijk met VRT-audiodescriptie. Wil je vanuit Nederland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet. Lees hier meer over: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

Lees hieronder meer over het verhaal van de serie en de inhoud per aflevering:

‘Vandaag is mijn laatste dag

“Vandaag is mijn laatste dag.” Met die woorden trekt redactrice Lucie (Elisabeth Lucie Baeten) elke ochtend naar het werk. De jonge vrouw krijgt maar weinig erkenning voor haar harde werk bij de regionale tv-zender RegioTV. Liefst van al wil ze hogerop klimmen, maar daar heeft haar baas Bart (Sven De Ridder) geen oog voor. Ook door haar eigen collega’s voelt Lucie zich niet gezien; die zitten ieder op hun eigen trip. Ze beslist de eer aan zichzelf te houden en haar ontslag te geven.

Chatbot OLI

Maar net voor ze haar ontslag kan indienen, houdt iets haar tegen. Dat is elke dag iets anders: ze mag een belangrijke presentatie geven, ze vermoedt dat ze zwanger is, of ze krijgt een uitzonderlijke klik met de nieuwe collega. Lucie smijt zich elke keer op haar nieuwe opdracht, met de hulp van chatbot OLI (Jean Janssens), de virtuele assistent van het kantoorgebouw. Lucie chat met hem over alles wat ze doet, denkt en voelt. Wat Lucie nog niet weet, is dat chatbot OLI eigenlijk de charmante jongeman Olivier is, die haar elke dag vriendelijk begroet aan het onthaal.

‘Morgen is mijn laatste dag’

Op het einde van de dag blijkt alles (behalve OLI) een misverstand te zijn: Lucie mocht de presentatie niet geven, ze is niet zwanger en de nieuwe collega is een absolute schoft. Lucie doet er alles aan om alsnog haar ontslag te geven, maar haar baas Bart is telkens onbereikbaar. Lucie beslist dan: “Morgen is mijn laatste dag.”

Afleveringen

  1. Spotlight: Lucie stapt binnen bij haar baas Bart om haar ontslag te geven, maar voor ze iets kan zeggen vraagt hij haar om een belangrijke presentatie te geven. Lucie grijpt haar kans om in de spotlight te staan. Ze gaat meteen aan de slag op een oude laptop, waarop ze de verouderde chat-applicatie Chatbot OLI ontdekt.
  2. Baby’s: Onderweg naar Barts bureau om haar ontslag te geven, krijgt Lucie een melding op haar gsm die zegt dat ze vijf dagen over tijd is. Bang dat ze zwanger is, beslist ze om bij RegioTV te blijven. Ze wordt verrast door haar mama die plots op kantoor opduikt met haar nieuwe vriend: een biersommelier die een woelig verleden heeft met Bart.
  3. Lockdown: Lucie wil ervoor zorgen dat Bart niet kan ontsnappen voordat ze haar ontslag gegeven heeft. Ze beslist om de voordeur op slot te doen, maar sluit daarmee per ongeluk alle deuren van het kantoor. RegioTV gaat in lockdown, waardoor de collega’s verplicht zijn om open met elkaar te spreken. Ondertussen zit Bart opgesloten in zijn slechte verluchte, glazen bokaal.
  4. Dance monkey: Het hele kantoor van RegioTV wordt ingenomen door mensen die komen solliciteren voor Lucie’s functie. Als ze vandaag een vervanger vinden, kan Lucie gepromoveerd worden naar hoofdredacteur. Samen met Bart interviewt ze de sollicitanten, maar wanneer Bart aan het einde van de gesprekken naar de notulen vraagt, schiet Lucie in paniek.
  5. Work hard play hard: Lucie wordt voorgesteld aan een nieuwe collega: het verrassend knappe neefje van Bart, Gilles. Lucie leidt Gilles rond op kantoor. Zijn overduidelijk geflirt komt tot een hoogtepunt wanneer ze samen in de studio belanden.
  6. Teambuilding: Vandaag is teambuildingdag op RegioTV. Lucie wil haar ontslag geven, maar Bart wil niet over business spreken. Bart verandert de teambuilding in een wedstrijd, waarbij de collega’s kans maken op een nieuwe wagen. Lucie doet haar uiterste best om de wedstrijd te winnen.
  7. Je ne regrette rien: Lucie wil snel haar ontslag geven, en dan thuis in de zetel gaan liggen. Bart is er niet, en Lucie ontdekt in zijn bureau de gastenlijst van het ’30 jaar RegioTV’-feest, waarop de naam John Van Grillo staat. John is de CEO van Mediagroup en Lucie beslist om er alles aan te doen om hem te imponeren en zich zo van een betere job binnen Mediagroup te verzekeren.
  8. Ciao bella: Lucie wordt met een kater wakker in de hal van RegioTV. Ze denkt dat haar ontslagpoging van gisterenavond gelukt is, maar Bart heeft een blackout en is vooral bezig met het ontslag van Paul. Hij vraagt Lucie om Pauls job als hoofdredacteur over te nemen. Lucie twijfelt, maar wanneer de nieuwe AI Chatbot haar ervan overtuigt dat jobs in de media overgenomen zullen worden door AI, aanvaardt ze het voorstel van Bart. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 augustus 2023 /