The Barefoot Emperor met in cast o.a. Peter Van den Begin

The Barefoot Emperor met Peter van den Begin in de hoofdrol is vanavond – woensdag 9 maart – na Cinema Canvas – te kijken op Canvas. Je kunt deze film iets na 23.00 uur verwachten en kunt ‘m ook (terug) kijken op VRT NU. Voor wie Streamz heeft; daar staat-ie ook op. Ontdek in dit artikel alles over verhaal en cast van The Barefoot Emperor.

Verhaal The Barefoot Emperor

The Barefoot Emperor vertelt hoe de laatste Koning der Belgen de eerste Keizer van Europa wordt. Peter Van den Begin speelt opnieuw Nicolas III, Koning der Belgen. In King of the Belgians zag hij zijn koninkrijk uiteenvallen.

In deze film raakt de koning door een geweerschot in Sarajevo gewond aan het oor. Hij wordt wakker in het zomerverblijf van Tito, de voormalige president van Joegoslavië, op een eiland voor de westkust van Kroatië. Hij probeert te ontsnappen, maar wordt tegengehouden en door een speciale delegatie benoemd als eerste Keizer van het nationalistische Nova Europa. Maar de koning wil niet langer zijn leven door anderen laten bepalen en neemt het lot in eigen handen.

Cast The Barefoot Emperor

Naast Peter Van den Begin zijn er opnieuw belangrijke bijrollen voor Titus De Voogdt, de Frans-Belgische Lucie Debay, Bruno Georis en Nederlander Pieter van der Houwen. Daarnaast duiken ook Geraldine Chaplin en Udo Kier op. Twee klinkende namen uit de internationale filmwereld dus in de cast van The Barefoot Emperor.

Meer over de acteurs…

Ben je benieuwd waar de Vlaamse acteurs uit The Barefoot Emperor anno 2022 mee in de weer zijn. We zetten het voor je op een rijtje.

Makers

Ook de crew is grotendeels dezelfde als voor King of the Belgians. Ton Peters stond achter de camera, David Verdurme deed de montage en Pepijn Aben verzorgde het geluid. Deze film is een productie van Bo Films, in coproductie met Wajnbrosse Productions, het Nederlandse Topkapi Films, het Kroatische Propeler Film en het Bulgaarse Art Fest en met de steun van Canvas. BE For Films vertegenwoordigt de film wereldwijd. The Barefoot Emperor kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 september 2020 /