The Barefoot Emperor met Peter Van den Begin

The Barefoot Emperor met Peter van den Begin in de hoofdrol opent vandaag het Odessa Film Festival in Oekraïne. Het vervolg op King of the Belgians rondt daarmee de kaap van 25 internationale festivalselecties, waaronder belangrijke filmfestivals als Toronto, Rotterdam, Göteborg en Cinequest.

Verhaal The Barefoot Emperor

The Barefoot Emperor vertelt hoe de laatste Koning der Belgen de eerste Keizer van Europa wordt. Peter Van den Begin speelt opnieuw Nicolas III, Koning der Belgen. In King of the Belgians zag hij zijn koninkrijk uiteenvallen.

In deze film raakt de koning door een geweerschot in Sarajevo gewond aan het oor. Hij wordt wakker in het zomerverblijf van Tito, de voormalige president van Joegoslavië, op een eiland voor de westkust van Kroatië. Hij probeert te ontsnappen, maar wordt tegengehouden en door een speciale delegatie benoemd als eerste Keizer van het nationalistische Nova Europa. Maar de koning wil niet langer zijn leven door anderen laten bepalen en neemt het lot in eigen handen.

Cast The Barefoot Emperor

Naast Peter Van den Begin zijn er opnieuw belangrijke bijrollen voor Titus De Voogdt, de Franks-Belgische Lucie Debay, Bruno Georis en Nederlander Pieter van der Houwen. Daarnaast duiken ook Geraldine Chaplin en Udo Kier op. Twee klinkende namen uit de internationale filmwereld. Even over Peter Van den Begin die kennen de Nederlandse lezers natuurlijk ook van Hollands Hoop. En Titus De Voogdt is te zien in de nieuwe serie Niks Te Melden. Daarnaast is De Dag – waarin hij een geweldige rol speelt – te zien op Videoland.

Makers

Ook de crew is grotendeels dezelfde als voor King of the Belgians. Ton Peters stond achter de camera, David Verdurme deed de montage en Pepijn Aben verzorgde het geluid. Deze film is een productie van Bo Films, in coproductie met Wajnbrosse Productions, het Nederlandse Topkapi Films, het Kroatische Propeler Film en het Bulgaarse Art Fest en met de steun van Canvas. BE For Films vertegenwoordigt de film wereldwijd.
  
The Barefoot Emperor kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

Wil jij VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een klein percentage van bestellingen bij de volgende webshops: Bol.com en Coolblue. Kost jouw niets extra's, maar het zorgt ervoor dat ik deze website verder kan ontwikkelen.

25 september 2020 /