Andermans Zaken seizoen 3 met Kamal Kharmach nu kijken op tv

Andermans Zaken seizoen 3 met presentator Kamal Kharmach is vanaf donderdag 18 januari 2024 wekelijks om 20.45 uur te kijken bij VRT1 en VRT MAX. In het derde seizoen helpt Kamal Kharmach weer ondernemers in moeilijkheden. Een inspirerende show voor iedere kijker; of je nu zelfstandige bent of gewoon kijkt voor de indrukwekkende verhalen.

Ken jij het boek Andermans zaken – steek je neus in deze DIY-gids voor ondernemers al? Dit boek van Kamal Kharmach bevat verhalen uit het succesvolle tv-programma en is vorig jaar verschenen. *

Andermans zaken seizoen 3

Andermans zaken is helemaal terug in 2024! Ook in het derde seizoen gaat Kamal Kharmach onverminderd door met zijn missie: ondernemers in moeilijkheden helpen. Want met de energiecrisis en de torenhoge inflatie staan onze kleine ondernemingen meer dan ooit onder druk. En dus is er ook dit seizoen veel werk aan de winkel, goed voor acht nieuwe afleveringen. 

Bedrijven Andermans zaken 2024

Welke bedrijven we in het derde seizoen van Andermans zaken (2024) zien? We zetten ze per aflevering kort op een rijtje. Als je eventjes doorleest dan zie je van alle bedrijven en hun aflevering van Andermans zaken nog iets meer staan.

  1. Brouwerij Hof ten Dormaal in Haacht
  2. MAU Kattencafé in Genk
  3. Vzw Zorgboerderij Huppeldepup
  4. My Car Tech
  5. Bio-bloemenboerderij Lent
  6. Voerke IJs
  7. Toys4Kids

Daarnaast is aflevering 8 van Andermans Zaken seizoen 3 een special. Hierin gaat Kamal Kharmach voor het eerst terug naar ondernemers uit de eerdere twee seizoenen van deze reeks. Lees hier meer over de verhalen uit die afleveringen: seizoen 1 en seizoen 2.

Kamal Kharmach

Kamal Kharmach is niet alleen presentator van Andermans Zaken, Geld Gezocht en 1 jaar gratis. Je kent hem ook als cabaretier van de eindejaarsconference Mag ik even 2023 en niet te vergeten als acteur uit Fair Trade. Momenteel is hij daarnaast te zien in Een Echte Job seizoen 4. En of dat nog niet genoeg is: hij is tevens ondernemer, docent én heeft al jaren de bijnaam ‘den boekhouder’.

Andermans zaken terugkijken

Andermans zaken is vanaf 18 januari elke donderdag om 20.45 uur op VRT 1 en op VRT MAX te kijken. Je kunt Andermans zaken ook terugkijken via VRT MAX. Daar ontdek je ook de eerste twee seizoenen.  Via een VPN Verbinding die je op België zet, kun je in Nederland ook VRT MAX kijken en dit inspirerende programma terugkijken. 

Ontdek meer over de bedrijven uit Andermans Zaken 2024:

Brouwerij Hof ten Dormaal

Geen beter en authentieker product van bij ons dan bier. Alleen is de Belgische biermarkt totaal verzadigd. Zo telt ons land vandaag maar liefst 400 brouwerijen en dat aantal is de laatste 10 jaar verdrievoudigd. Vooral de opmars van kleinere brouwerijen is niet te stuiten. En dat voelt ook de familie Janssens van brouwerij Hof ten Dormaal in Haacht. Papa André richtte deze kleine brouwerij op nadat hij een hersenbloeding kreeg en zijn goeddraaiend boekhoudkantoor verkocht.

In de beginjaren liep de verkoop als een trein, maar ondertussen krijgen ze hun bier niet meer aan de straatstenen verkocht. En dat baart papa André, wiens twee zonen Jef en Dries ook meewerken in de brouwerij, grote zorgen. Nochtans is hun verhaal uniek: het is de enige brouwerij in België waar alle ingrediënten geteeld worden op een boerderij. Het zijn dus echte boer-brouwers. En dat bijzondere verhaal wordt meteen ook de inzet van de aflevering. De familie moet hun fierheid beter aan de man brengen en Kamal wil van zoon Jef een echte verkoper maken. En dat is nodig, want hij heeft een afspraak geregeld bij een van de grootste supermarkten van ons land. Hoe dat loopt, zie je in de eerste aflevering van Andermans Zaken seizoen 3.

MAU kattencafé

Populair in Japan, maar nu ook meer en meer aanwezig in onze steden: kattencafés. Zo ook in Genk, waar het jonge koppel Dries en Yeliz het allereerste Limburgse kattencafé opende. Ze gaven hun goedbetaalde job in het onderwijs op om hun grote droom na te jagen: een gezellige koffiebar waar het goed toeven is in het gezelschap van hun katten.

Maar de zaak draait vierkant. En dat begint te wegen, want zolang hun kattencafé niet draait, zetten ze hun leven on hold en dat is hun kinderwens. Er staat dus veel op het spel en dus zet Kamal de grote middelen in: hij lanceert een groot marktonderzoek om zo alle informatie te verzamelen om dit concept de juiste richting uit te sturen. En dat belooft een hele klus te worden, want naast een kattenplek is dit ook een vegan-koffiebar, en daar zijn niet alle klanten even wild van. 

Vzw Zorgboerderij Huppeldepup

Kamal zet dit seizoen zijn tanden in een heel warm en menselijk verhaal, dat van vzw Zorgboerderij Huppeldepup. Bezieler Ellen stampte na een leven bij een multinational een boerderij uit de grond, waar kinderen en volwassenen zorg en therapie kunnen krijgen door een tijdje mee te draaien op de boerderij. Aangezien de zorgboerderij een vzw is en dus winst maken geen doel op zich is, moeten er natuurlijk wel voldoende inkomsten zijn om de boerderij draaiende te houden.

En daar wringt het schoentje. Ellens boekhouding is een chaos en de kern van haar boerderij – de zorg – draait verlies. Kamal moet dus ingrijpen of dit mooie verhaal dreigt ten onder te gaan. Of hoe sociaal ondernemen net zoals bij elke vorm van ondernemen goed management en zakelijk inzicht vereist. 

M Car Tech

Jean-Yves van M Car Tech is een hardwerkende mecanicien die nooit geleerd heeft om een team aan te sturen noch een administratie op orde te houden. En dat vertaalt zich in een garage met een groot cashflowprobleem. Nochtans is Jean-Yves echt een krak. Want van heinde en ver komen mensen naar Roeselare voor zijn gouden handen.

En Jean-Yves kan iets, want M Car Tech is niet zomaar een garage: hier worden iconische oldtimers gerestaureerd en snelle racewagens gebouwd voor rally-wedstrijden. En daar wringt het schoentje: Jean-Yves sleutelt het liefst aan motoren, maar te weinig aan zijn zaak. Het wordt dus een grote kluif voor Kamal om deze sputterende motor weer vlot te doen draaien. 

Lent

Ruth heeft haar eigen bio-bloemenboerderij en was de eerste kweker in Vlaanderen die daar voltijds van kon leven. Ze teelt bio-bloemen uit puur idealisme, dus voor een schonere planeet, en dat idealisme wil ze graag ook doorgeven aan haar kinderen. Maar de verkoop van bio-bloemen stokt al een tijdje en Ruth vindt geen antwoorden.

Nochtans biedt ze haar klanten heel veel aan, gaande van boeketten over workshops en opleidingen tot de verkoop van boeketten op trouwfeesten en evenementen. En dus moet er dringend iets gebeuren, want niet alleen de zaken lopen niet goed, Ruth is recent gescheiden en dus lopen de rekeningen op als alleenstaande mama van twee kinderen. 

Voerke IJs

Kamal wandelt voor Andermans zaken de fabriekspoorten binnen van een Limburgs ijsfabriek, Voerke IJs, het allergrootste bedrijf in drie seizoenen. Hier staat een warme familie aan het hoofd, maar papa Guido en mama Sandra slagen er niet in om het bedrijf op de rails te krijgen. Nochtans is de inzet groot, want ondanks de grote volumes ijs die dagelijks van de band rollen richting buitenland, draait dit bedrijf de laatste jaren amper winst, ook al werkt de familie dag en nacht.

Kamal Kharmach moet dus dringend het geweer van schouder veranderen: ze moeten met hun ijs de Limburgse markt veroveren, én de nieuwe generatie, dochter Silke, moet het roer overnemen. En dat is nog maar het begin, want er wacht haar nog de deal van haar leven: een pitch bij Lunch Garden, goed voor een afzet van 62 restaurants over het hele land. 

Toys4kids

Johan en Sandra werken dag en nacht in hun speelgoedwinkel Toys4Kids om hun klanten enkel het beste speelgoed te kunnen aanbieden. Maar de klanten blijven uit en de concurrentie van de grote webshops is moordend. Kamal moet dus ingrijpen en stelt vast dat het koppel hun privégeld blijft pompen in duur én veel speelgoed om toch maar hun klanten niet teleur te stellen. Dat moet dringend stoppen.

En dus zet Kamal Kharmach de grote middelen in. Hij organiseert een grote stockverkoop én neemt Johan en Sandra mee naar Praag voor een bezoek aan Hamleys, de grootste speelgoedwinkel van Europa. Daar wordt meteen de inzet van de aflevering duidelijk: zien doet kopen. Het koppel zal vol moeten inzetten op beleving en dus is een totale make-over van de winkel nodig. 

Hoe gaat het met ondernemers uit Andermans Zaken

Nieuw dit seizoen is dat Kamal voor het eerst teruggaat naar de ondernemers uit de twee vorige seizoenen. Want hoe brengen ze het er nu van af? En wat is de impact geweest van Kamals interventies op langere termijn? Dat is te ontdekken in de achtste en laatste aflevering van het derde seizoen. Deze special is aan het eind van Andermans Zaken seizoen 3 te zien op 7 maart 2024. Toe aan nog meer inspiratie lees dan ook het boek van Andermans zaken – steek je neus in deze DIY-gids voor ondernemer *.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 januari 2024 /