Pippa met Nathalie Meskens, Tom Van Dyck en Ella Leyers op tv

Pippa met Nathalie Meskens, Tom Van Dyck, Ella Leyers, Peter Van den Begin en Wim Opbrouck wordt vrijdag 22 juli uitgezonden op VTM. Vanaf 21.40 uur kun je kijken naar deze film van Marc Punt.

Verhaal Pippa

Pippa Rombouts (Nathalie Meskens) en Glenn Crombez (Tom Van Dyck) houden het na vijf jaar huwelijk voor bekeken. Ze willen scheiden, maar raken het niet eens over de verdeling van hun eigendommen. De spanning loopt op, maar het gaat pas echt fout wanneer vrienden en familie zich met de zaak bemoeien. En Pippa heeft een hoop fantasieën die ze wil uitproberen om meteen voorgoed verlost te geraken van die vervelende Glenn.

Pippa kijken

Je kunt Pippa kijken op Streamz en VTM Go. Via VTM Go kun je ‘m ook uit Nederland kijken; zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten. Daarnaast is-ie op dvd en blu-ray verkrijgbaar.

Regie Marc Punt

Pippa is een film van regisseur Marc Punt, die eerder al verantwoordelijk was voor de scenario’s van de Vlaamse televisieserie Matroesjka’s en de film Frits & Freddy. Het nieuwste pareltje van zijn hand is Fair Trade. Deze serie kun je op Streamz en Amazon Prime kijken. Momenteel wordt gewerkt aan seizoen 2 van Fair Trade.

Cast van Pippa

De hoofdrollen in Pippa van Marc Punt worden gespeeld door Nathalie Meskens, Tom Van Dyck en Ella Leyers. Maar verder behoren er tal van Vlaamse acteurs en actrices van naam tot de cast van Pippa (die in 2016 uit kwam). Denk aan Sven De Ridder, Manou Kersting, Wim Opbrouck, Damiaan De Schrijver, Viviane De Muynck, Ivo Pauwels, Frank Aendenboom, Peter Van Den Begin, Mark Stroobants, Bart De Pauw, Daphne Wellens, Anke Helsen, Brik Van Dijck, Vicky Florus, Chiel van Berkel, Daniëlla Somers en tot slot Luc Verhoeven.

Nathalie Meskens

Actrice Nathalie Meskens is een veelzijdige dame. Al haar talenten: acteren, presenteren en zingen, kwamen bijvoorbeeld samen in RIP2020 (beetje Tegen De Sterren Op idee). Maar we zagen haar ook als presentatrice van Paradijs zoekt personeel. Zoek je nog een absolute aanrader met Nathalie Meskens, dan moet je absoluut naar Gina en Chantal kijken. Op VlaamsKijken schrijven we regelmatig over deze actrice, presentatrice en zangeres. Meer berichten lezen? Klik hier dan voor het Nathalie Meskens-overzicht.

Tom Van Dyck

We konden recent van Tom Van Dyck genieten in Over Water én ook in De bende van Jan de Lichte speelt hij een geweldige rol. Daarnaast is er goed nieuws voor de liefhebbers van het werk van deze acteur. Hij speelt de hoofdrol in de nieuwe VTM-serie: Geldwolven. Dit is een productie van Caviar. Het scenario is geschreven door Kristof Hoefkens (van Spitsbroers), Gijs Polspoel en Hasse Steenssens. Gijs Polspoel is tevens de regisseur. Wil je meer weten over deze Nederlands-Vlaamse serie, volg VlaamsKijken dan via social media. De link naar onze Instagram, Facebook-groep en nieuwsbrief vind je onderaan dit artikel.

Ella Leyers

En dan die andere hoofdrolspeelster: Ella Leyers. We zagen haar recent in Mijn Slechtste Beste Vriendin en Storm Lara. Daarnaast ken je haar bijvoorbeeld als Annelies Donckers in Professor T. vertolkte ze zo goed, als Shari uit Spitsbroers en als Paulien Rooze uit 13 Geboden. Vanaf najaar 2022 is Ella Leyers de nieuwe presentatrice van De Ideale Wereld.

Pippa cast

Ben je nieuwsgierig naar wat de andere acteurs en actrices uit de Pippa cast anno 2022 doen, hieronder natuurlijk een uitgebreid overzicht.

 • Sven De Ridder ken je bijvoorbeeld uit recente Vlaamse films als Red Sandra en De Gebroeders Schimm. De jonge kijkers kennen Sven De Ridder natuurlijk als Philippe uit #LikeMe. Maar je zag hem recent ook in Nachtwacht: de dag van de bloedmaan, Bittersweet Sixteen en eindelijk in De Bunker seizoen 2. Hij zal te zien zijn in het tweede seizoen van Fair Trade (eveneens van Marc Punt).
 • Manou Kersting ken je bijvoorbeeld van Matroesjka’s en Crimi Clowns (die nu op Disney+ staat). Recenter geleden zag je hem op tv in Undercover en Fair Trade. Hij werkt aan de verfilming van het boek Zomervacht.
 • Wim Opbrouck kennen we natuurlijk als acteur, maar ook als presentator. Op VlaamsKijken hebben we al vaak over hem geschreven. Blader maar eens door het Wim Opbrouck-overzicht. Op dit moment is het wachten op de nieuwe series Chantal en Arcadia, waarin hij beide ook te zien zal zijn.
 • Damiaan De Schrijver was recent nog te zien in F*** you very, very much. In zijn jonge jaren zagen we hem bijvoorbeeld in de film Dief, maar Damiaan De Schryver was de afgelopen jaren in nog veel meer producties te zien. Zijn nieuwste project is de kortfilm Two grandfathers.
 • Viviane De Muynck zagen we net als Sven De Ridder in de Red Sandra cast. Zij mag zeker de grande dame van de Vlaamse cinema genoemd worden. Deze dame heeft een indrukwekkend cv, waarbij ik zowel Professor T. als Met Man en Macht echt wil aanraden.
 • Ivo Pauwels was net als verschillende andere acteurs ook te zien in Fair Trade; hij speelde hierin Leon Wilson. Maar je kent deze acteur ook uit tal van klassiekers.
 • Frank Aendenboom heeft veel in het theater gespeeld en werd vaak als een van de laatste grote klassieke acteurs genoemd. Maar hij is bekend geworden met tv-werk. Bijvoorbeeld door zijn hoofdrol in Johan en de Alverman. Maar je zag hem ook in Lili en Marleen en Hector. Zelf maakte ik kennis met hem in Crimi Clowns en Matroesjka’s. Hij is in 2018 overleden.
 • Peter Van den Begin zal te zien zijn in het tweede seizoen van Fair Trade, net als in seizoen 2 van De Twaalf. Ik ben zelf ook erg benieuwd naar 1985, waarin Peter Van den Begin ook een rol heeft. Je kunt hem daarnaast ook kennen uit bijvoorbeeld Hollands Hoop, Dode Hoek en de Lockdown-film Stella.
 • Mark Stroobants is op dit moment op tv te zien in de herhalingen van Zuidflank. Recent speelde hij vooral kleine rolletjes.
 • Bart De Pauw kennen we natuurlijk als acteur, presentator en programmamaker. We leerden hem van een andere kant kennen in de Streamz-documentaire over de zaak Bart De Pauw: Het Proces Dat Niemand Wou.
 • Daphne Wellens ken je van De Rodenburgs, het Nederlandse Keizersvrouwen en het hilarische F*** you very, very much. Momenteel werkt ze aan de kortfilm Urs en de Belgisch-Nederlandse Netflix-film Noise.
 • Anke Helsen kun je bijvoorbeeld nog kennen uit Bompa en Spoed, maar je zag haar bijvoorbeeld ook in LouisLouise en Piet Piraat.
 • Brik Van Dijck staat vooral veel op het toneel, maar je kunt hem ook kennen van Fair Trade (de rol van Gino Maes).
 • Vicky Florus was als Margot te zien in Fair Trade, maar je kent haar ook van Spoed (Marie) en Wittekerke (Rita). Ze debuteerde in 1989 in Drie mannen onder een dak als Margot.
 • Chiel van Berkel zal te zien zijn in de nieuwe Vlaamse mini-serie Roomies als Mr. Vandesande.
 • Daniëlla Somers was naast Pippa ook in Auwch_ te zien.
 • Luc Verhoeven zag je recent nog als buurman Jos in Fair Trade, maar je kent ‘m ook van Nonkel Jef en andere klassiekers.

Acteurs waar Marc Punt graag mee werkt

Als je het rijtje van acteurs en actrices uit Pippa cast verder onder de loep neemt, dan zie je hier veel bekende gezichten uit eerdere producties van Marc Punt. Zo speelde Nathalie Meskens ook één van de hoofdrollen in Bowling Balls. Net als Wim Opbrouck, Peter Van Den Begin, Sven De Ridder, Manou Kersting, Damiaan De Schryver, Luc Verhoeven en Brik Van Dijck.

Matroesjka’s

Marc Punt is wat dat betreft erg trouw. In het geweldige Matroesjka’s waren er bijvoorbeeld ook al rollen weggelegd voor Peter Van Den Begin en Manou Kersting. Die acteurs zag je in zowel Matroesjka’s seizoen 1 als seizoen 2. Tom Van Dyck, Frank Aendenboom en Wim Opbrouck waren alleen in het eerste seizoen van Matroesjka’s te zien.

Fair Trade

Vergelijk je de cast van het Fair Trade met die van Pippa dan zijn er in beide producties van Marc Punt rollen weggelegd voor Sven De Ridder, Manou Kersting, Daphne Wellens, Peter Van Den Begin, Luc Verhoeven, Brik Van Dijck, Ivo Pauwels, Mark Stroobants en Vicky Florus.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 juli 2022 /