Ontdek alles over cast van Telenovelle Lisa (VTM)

Telenovelle Lisa is vanaf maandag 25 januari te zien bij VTM. Ontdek hier alles over de cast van telenovelle Lisa met onder andere Tinne Oltmans, Oscar Willems, Anouck Luyten, Issam Dakka, Naomi Janssens, Lucas Van den Eynde, Hilde De Baerdemaeker, Hilde Heijnen, Bert Verbeke en Elke Van Mello. Maar denk ook aan Maksim Stojanac, Govert Deploige en Herbert Flack.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer kijktips op Guidinc.

Cast van telenovelle Lisa

Kortom: de cast van Telenovelle Lisa bestaat dus uit tal van bekende namen, maar zeker ook nieuwe gezichten. Over al deze acteurs en actrices én de rol die ze spelen in de nieuwe telenovelle van VTM lees je hieronder veel meer. Dagelijks kun je om 18.20 uur genieten van een nieuwe aflevering en op verschillende momenten heeft VTM ook een herhaling. Natuurlijk kun je op VTM GO ook kijken op je eigen moment. Zo kijk ik de telenovelle Lisa vanuit Nederland ook.

Dit artikel over de cast van telenovelle Lisa zal worden geactualiseerd als er nieuwe personages zijn bekendgemaakt. Wil je dat nieuws niet missen, volg ons dan op Instagram en via de Lisa-Facebook-groep.

Verhaal telenovelle Lisa

Tinne Oltmans speelt Lisa, die droomt van een carrière als creative in het hippe marketingbureau vlakbij haar huis. Daar woont ze met haar mama en ambitieuze halfzus Katja, vertolkt door Anouck Luyten. De zusjes kijken met grote ogen naar de bruisende wereld van creatievelingen, vloggers, influencers en social media wizzards, en naar één jongeman in het bijzonder: Jonas – een rol van Oscar Willems -, marketeer en zoon van de zaakvoerders.

Lisa wil haar leven een adrenalinestoot geven door een job te bemachtigen in het bedrijf. Daar heeft ze zeker de brains en de creativiteit voor. Maar durft ze ook? Want tot nu toe is ze nog nergens geraakt door haar extreme verlegenheid, en moet ze met lede ogen aanzien hoe Katja geregeld met haar ideeën gaat lopen. Zal Lisa stap voor stap haar bedeesdheid overwinnen, en de wereld – inclusief Jonas – verbazen met haar talent?

Tinne Oltmans

Tinne Oltmans speelt de hoofdrol in telenovelle Lisa. De 24-jarige Lisa is een verstandige en creatieve jonge vrouw, die vol goede moed marketing is gaan studeren. Ondanks haar intelligentie, vindingrijkheid en doorzettingsvermogen is ze na het eerste jaar gebuisd. De reden: ze is te verlegen. Ze durft geen presentaties geven, laat staan mondelinge examens afleggen. Maar Lisa geeft niet op en blijft online cursussen volgen en boeken lezen over marketing, want ooit wil ze iemand kunnen overtuigen haar in dienst te nemen als creatieveling. Tot dat lukt, helpt Lisa haar mama Suzanne (Hilde De Baerdemaeker) in haar restaurant. Daar wordt ze op slag verliefd op de knappe, innemend flamboyante Jonas (Oscar Willems). Wanneer blijkt dat Jonas de zoon is van de eigenaars van het marketingbureau vlakbij, hoopt ze via hem binnen te geraken in het bedrijf.

Tinne Oltmans als Lisa in de gelijknamige telenovelle van VTM - ontdek hier alles over de cast
Tinne Oltmans – Lisa

Tinne Oltmans is bekend van Ghost Rockers, de musicals Doornroosje en Mamma Mia. Nederlandse kijkers kennen haar ook van de Misfit-films.

Oscar Willems

Oscar Willems kruipt in telenovelle Lisa in de huid van de 24–jarige Jonas. Hij keert terug van een sabbatjaar in Los Angeles om zijn vader te helpen in diens marketingbureau ‘t Brouwhuis. Jonas is een geboren verteller én verkoper. Door zijn looks en flair ligt hij bijzonder goed in de markt bij de vrouwen. Echte liefde? Daar gelooft hij niet in. Of toch?

Oscar Willems speelt Jonas in telenovelle Lisa
Oscar Willems – Jonas

Acteur Oscar Willems ken je van zijn hoofdrol in Spitsbroers; hij speelde Dennis Moerman. Maar wist je dat hij eerder ook te zien was in Cordon? Wat recenter zag je hem in De Infiltrant en als rechercheur Sven Vanoevelen in Over Water.

Anouck Luyten

Anouk Luyten is Katja. Zij is de 21-jarige halfzus van Lisa (Tinne Oltmans). Ze zijn beiden opgegroeid zonder vader en dat schept een band. Maar tijdens hun puberteit kwamen de verschillen tussen de zussen tot uiting en gingen ze elk hun eigen weg. Terwijl Lisa worstelde met haar verlegenheid, ontpopte Katja zich tot een ietwat oppervlakkige, verwaande schoonheid, maar met het hart op de juiste plaats. Al valt dat niet altijd even hard op. Bijvoorbeeld wanneer ze Lisa’s ideeën gebruikt om een job te bemachtigen in het marketingbureau ‘t Brouwhuis.

Anouck Luyten speelt Katja in telenovelle Lisa
Anouck Luyten – Katja

Je kunt Anouck Luyten kennen van haar rollen in Fair Trade, De Kotmadam. Professor T. en Geub. Ik denk dat we in telenovelle Lisa pas echt gaan zien wat actrice Anouck Luyten in huis heeft.

Hilde De Baerdemaeker

Hilde De Baerdemaeker zien we – na haar hoofdrol in LouisLouise – weer terug in een telenovelle, zij speelt de mama van Lisa (Tinne Oltmans) en Katja (Anouck Luyten). Suzanne is een restaurantuitbaatster. Op haar negentiende werd ze zwanger van Lisa, maar toen haar dochter amper één jaar was liet haar vriend haar in de steek. Ook Katja moest ze deels alleen opvoeden, want Katja’s vader overleed aan een hartinfarct. Suzanne heeft al veel meegemaakt en beseft dat ze uit het leven moet halen wat erin zit. Ze haat conflicten en is een geboren bemiddelaar. 

Hilde De Baerdemaeker als Suzanne in telenovelle Lisa
Hilde De Baerdemaeker – Suzanne

Hilde De Baerdemaeker is al jaren een bekende actrice in Vlaanderen. Zo speelde ze tweehonderd afleveringen de hoofdrol in telenovelle LouisLouise. Maar daarvoor was ze ook al te zien in Wittekerke, Thuis en Team Spirit. Later volgden rollen in Aspe (Jelle Cockx), Coppers (Liese Meerhout) en 13 Geboden (Sofie Vandekerckhoven). Je zag haar ook in de Nederlandse film Vechtmeisje. Sinds 2012 is ze ook te zien in Familie als Liesbeth Pauwels.

Issam Dakka

Loyaal, zonder franjes en extravert: zo is Mikhel – het personage van Issam Dakka in telenovelle Lisa. Hij is de huisfotograaf en all round creativo van ‘t Brouwhuis, en de beste vriend van Jonas (Oscar Willems). Hij zegt altijd zijn onverbloemde mening en komt er nog mee weg ook. Mikhel ziet in een beeld het verhaal àchter het beeld. Hij merkt ook als eerste dat er meer in Lisa (Tinne Oltmans) schuilt dan de eerste blik doet vermoeden.

Issam Dakka als Mikhel in telenovelle Lisa
Issam Dakka – Mikhel

Je kunt Issam Dakka kennen uit De Luizenmoeder. Maar je zag hem ook als Mo in Keizersvrouwen. We zagen hem in 2018 voor het eerst op tv in een dubbelaflevering van Professor T.

Bert Verbeke

Bert Verbeke zien we in telenovelle Lisa als Gert. Hij is, 26 jaar, en altijd jaloers geweest op zijn jongere broer Jonas (Oscar Willems), die in zijn ogen de lieveling is van hun vader Mark (Lucas Van den Eynde). Om de aandacht van zijn ouders te krijgen, zat er naar Gerts gevoel maar één ding op: de beste zijn. Die winnaarsmentaliteit die hij van jongs af aan had, zit er nog altijd in. Ook op professioneel gebied. Al is Gert geen creatief genie, dat weet hij zelf ook wel, toch heeft hij zijn zinnen gezet op het runnen van ‘t Brouwhuis en wil hij zijn vader als zaakvoerder aan de kant schuiven.

Bert Verbeke als Gert in telenovelle Lisa
Bert Verbeke – Gert

Ik zag Bert Verbeke recent nog op tv in de film Lee & Cindy C. Maar je kunt hem ook kennen van de musical 14-18, als Bram uit Thuis en wat recenter uit Coppers.

Naomi Janssens

Naomi Janssens speelt in telenovelle de 20-jarige Pilar. Zij is de beste vriendin van Lisa (Tinne Oltmans). Haar doel? Lisa helpen om voor zichzelf op te komen. Pilar is genereus, warm, sociaal en kan goed met de klanten overweg in Suzannes (Hilde De Baerdemaeker) restaurant, waar ze werkt.

Naomi Janssens speelt Pilar in telenovelle Lisa
Naomi Janssens – Pilar

Je kent Naomi Janssens van haar rol in Campus 12. Hierin speelde ze Hanne Dubois. Ze was daarnaast te zien in de Ketnet Musical. En speelde Britt in D5R. En binnenkort zal ze in de hoofdrol te zien zijn van de kinderserie GameKeepers (Ketnet).

Arno Moens

Arno Moens speelt in telenovelle Lisa Remco. Hij is de runner van ‘t Brouwhuis, het manusje-van-alles. Hij is naïef, positief en steeds op zoek naar hét gouden idee waarmee hij op een makkelijke manier geld kan verdienen. Remco is tot over zijn oren verliefd op Pilar (Naomi Janssens).

Arno Moens speelt Remco in telenovelle Lisa
Arno Moens – Remco

Je zag Arno Moens eerder als Olivier Vanden Eynde in Chaussé d’Amour en in het 24ste seizoen van De Kotmadam als Simon. Maar hij maakt ook indruk als cabaretier. Op Instagram omschrijft hij zichzelf als een ‘dichtende acteur’ of een ‘spelende schrijvende dichter’. Kortom: een performer pur sang.

Lucas Van den Eynde

De bekende Vlaamse acteur Lucas Van den Eynde kruipt in telenovelle Lisa in de huid van de vader van Jonas (Oscar Willems) en Gert (Bert Verbeke), enzaakvoerder van ‘t Brouwhuis. Hij houdt ervan om bewonderd te worden en begint mede daardoor een affaire met Renée (Elke Van Mello), de productieleidster van zijn bedrijf.

Lucas Van den Eynde speelt Mark in telenovelle Lisa
Lucas Van den Eynde – Mark

Je kon recent nog van Lucas Van den Eynde genieten in de nieuwe minireeks van Eén: Leef. En de afgelopen weken zag je hem in Black-out. En wat dacht je van GR5 – wat een boeiende reeks was dat. Maar ik ben vooral benieuwd naar Glad ijs, over de ontvoering van Phil Frisco waarin Lucas Van Den Eynde de hoofdrol speelt. Verder zag je hem ook in Spitsbroers én niet te vergeten Aspe (als Guido Versavel).

Hilde Heijen

Hilde Heijen is Dorine – de bezorgde mama van Jonas (Oscar Willems) en Gert (Bert Verbeke), en medezaakvoerder van het marketingbureau dat ze met haar man Mark (Lucas Van den Eynde) leidt. Wanneer ze ontdekt dat Mark een affaire heeft, zint ze op wraak. 

Hilde Heijnen speelt Dorine in telenovelle Lisa
Hilde Heijnen – Dorine

Toen ik las dat Hilde Heijnen Dorine in telenovelle Lisa speelt, kwam haar naam me wel bekend voor. Toch moest ik eventjes terugzoeken naar waar ik haar eigenlijk van ken. Maar wat dacht je van Rupel, In Vlaamse Velden, De Rodenburgs en Matroesjka’s.

Thomas Van Caeneghem

Thomas Van Caeneghem speelt de 23-jarige Lars in telenovelle Lisa. Hij is een goede vriend van Remco (Arno Moens). Hij baat koffiebar ‘t Excuus uit, in de souterrain onder ‘t Brouwhuis. Lars is zodanig optimistisch dat hij af en toe eens met zijn kop tegen de muur loopt.

Thomas van Caeneghem als Lars in telenovelle Lisa
Thomas Van Caeneghem – Lars

Je kunt Thomas Van Caeneghem kennen van Familie (Bas), Loslopend Wild en Gevoel voor Tumor (Tanguy). Maar hij was ook in Campus 12 te zien als Jeroen. En wist je dat hij zelfs een rolletje had in het tweede seizoen van Undercover? We zagen Thomas Van Caeneghem in 2012 voor het eerst op tv in Witse.

Marijke Hofkens

Marijke Hofkens kruipt voor telenovelle Lisa in de huid van Greet. Zij werkt werkt al vanaf dag één in ‘t Brouwhuis. Eerst als runner, dan als receptioniste en nu als office manager. Ze kent het bedrijf door en door en heeft leren omgaan met wispelturige creatievelingen, bitchy modellen en ontevreden klanten. Ze is een moederfiguur voor iedereen, zelfs voor haar bazen.

Marijke Hofkens als Greet in telenovelle Lisa
Marijke Hofkens – Greet

Bij het grote publiek is Marijke Hofkens vooral bekend van Thuis; ze speelde bijna tweehonderd afleveringen Leontien Bomans-Vercammen. Maar we zagen haar ook in oudere series als Freddytex en Windkracht 10.

Elke Van Mello

Elke Van Mello speelt in telenovelle Lisa de rol van Renée. Deze productieleidster is een knappe, jonge vrouw met een gezonde portie ambitie en zin voor avontuur. Ze is gevallen voor Marks (Lucas Van den Eynde) charmes, hoewel ze nooit had gedacht een affaire te beginnen met een man die haar vader had kunnen zijn. Renée is goed bevriend met Lars (Thomas Van Caeneghem) en Mikhel (Issam Dakka). 

Elke Van Mello speelt Renée in telenovelle Lisa
Elke Van Mello – Renée

Ik ken Elke Van Mello vooral van haar rol in Auwch_ – maar ze was bijvoorbeeld ook te zien in Niet Schieten, Cruise Control en later ook in de nieuwe film Red Sandra.

Femke Verschueren

Femke Verschueren die je kunt kennen van Eurosong (2011) speelt de Zoë. Zij is de jongste dochter van de familie Danton, een internationaal gerenommeerde Vlaamse zakenfamilie die wereldwijd in cosmetica doet. Ze komt in ‘t Brouwhuis praktijkervaring opdoen. Tot ieders verbazing is ze geen verwend nest, maar een sympathiek en grappig meisje. Ze wordt een vriendin van Lisa (Tinne Oltmans). Ontdek in de serie waarom actrice en zangeres Femke Verschueren ook luistert naar de naam Elke in Telenovelle Lisa.

Femke Verschueren als Zoë in Telenovelle Lisa
Femke Verschueren – Zoë

Haar rol in telenovelle Lisa is de eerste acteerklus voor zangeres Femke Verschueren (althans volgens IMDB en Wikipedia). Ze is daarnaast studente Wiskunde aan de Universiteit Antwerpen.

Thomas Van Achteren

Thomas Van Achteren speelt in telenovelle Lisa de rol van Jelle. Hij heeft sociologie gestudeerd, maar wil het maken als vlogger en influencer. Om bij te verdienen werkt hij af en toe in de horeca, o.a. in het restaurant van Suzanne (Hilde De Baerdemaeker), waar hij het goed kan vinden met Pilar (Naomi Janssens).

Thomas Van Achteren als Jelle in telenovelle Lisa
Thomas Van Achteren – Jelle

Je kunt Thomas Van Achteren kennen van Ketnet, maar ook uit Loezers. En misschien herkende je zijn stem wel in die van Superpiet in Waar is het Grote Boek van Sinterklaas.

Pommelien Thijs als Babette in Lisa

Pommelien Thijs

Dat Pommelien Thijs meespeelt in telenovelle Lisa was al langer bekend; het was alleen het wachten tot het moment dat ze haar intrede gaat doen. Inmiddels zijn de eerste foto’s verschenen van haar personage Babette. Pommelien Thijs vertelde eerder over Lisa dat ze een zelfverzekerde zakenvrouw speelt. Ze heeft meteen een klik met Gert (Bert Verbeke). Erg benieuwd hoelang we van Caro uit #LikeMe mogen genieten in telenovelle Lisa. En laten we natuurlijk niet vergeten dat ze een geweldige rol in De Familie Claus speelde.

In de Lisa Facebook-groep ontdek je meer foto’s van Pommelien Thijs.

Mikael Sladden

Nu Lisa een aantal afleveringen op weg is, komen er ook steeds meer nieuwe (gast) acteurs en actrices voorbij. Zo maken we kennis met Mikael Sladden, die Lisa’s coach Pierre speelt. Hij is door Gert ingehuurd om de boel te saboteren. Mikael Sladden heeft verschillende gastrollen gespeeld in met name Franstalige series. Zo zag je hem in 2017 als voyeur in Unité 42, die op Netflix staat.

Govert Deploige speelt John in de cast van Lisa
Govert Deploige – John

Govert Deploige

In Lisa neemt Govert Deploige de rol voor zijn rekening van John; hij is de date van Suzanne. Je kent hem van zijn rol als de homoseksuele student lo Steven Mertens uit W817. Daarnaast zag je hem bijvoorbeeld in Thuis, Spoed en Familie.

Maksim Stojanac speelt in telenovelle Lisa de rol van Milan
Maksim Stojanac behoort tot de cast van telenovelle Lisa; hij speelt een aantal afleveringen de rol van Milan.

Maksim Stojanac

We zien Maksim Stojanac in de cast van telenovelle Lisa als personage Milan. Hij is de ex van Elke. Deze acteur ken je als Vince uit #LikeMe. Over #LikeMe hebben we op VlaamsKijken sowieso al heel veel geschreven. Denk bijvoorbeeld aan een recente update over het derde seizoen van #LikeMe waarin Maksim Stojanac ook weer te zien zal zijn. Of een overzicht van alle #LikeMe-boeken.

Herbert Flack als Maenhout in cast telenovelle Lisa
Herbert Flack als Maenhout in cast telenovelle Lisa

Herbert Flack

Ook de zeer ervaren acteur Herbert Flack behoort tot de cast van Lisa. Hij neemt de rol van Maenhout voor zijn rekening. Hij is de CEO van modebedrijf Tasha. Je kent deze acteur natuurlijk als commissaris Van In uit de Aspe-serie. Wist je dat hij ook in Clan te zien was? Recent speelde hij mee in de Vlaamse film Cruise Control. En goed nieuws: Herbert Flack in Familie! Vorig jaar schreven we over hem naar aanleiding van het plotselinge overlijden van zijn vrouw Fabienne Arras.

Frank Dierens

Frank Dierens speelt de rol van Patrick Calmeyn hij is de nonkel van Lisa (en dus de voormalig schoonbroer van Suzanne). Acteur Frank Dierens was het afgelopen jaar al kort te zien in series als De zonen van Van As, Red Light en Albatros. Verder kun je hem kennen uit Tom & Harry (blijft één van mijn favoriete series) en hij was een tijdje te zien in Wittekerke.

Bert Cosemans als Simon in de cast van telenovelle Lisa
Bert Cosemans als Simon in de cast van telenovelle Lisa

Bert Cosemans

De rol van Simon – een werknemer van GeDo – wordt gespeeld door Bert Cosemans. Of hij net als Zoë / Elke zich ook voordoet als iemand anders, daar wordt nog druk over gespeculeerd in de Facebook-groepen. Zou Simon misschien de vader van Lisa kunnen zijn? Bert Cosemans is in ieder geval een ervaren acteur. Je zag hem bijvoorbeeld in het tweede seizoen van De zonen van Van As, twee seizoenen als Frederik in Binnenstebuiten, als Tijs in Amika en als Pierre in Lili & Marleen. En dat zijn dan nog maar een paar rollen van zijn cv.

Sean Dhondt

Nog een opvallende naam op het lijstje van de cast van telenovelle Lisa: Sean Dhondt. Hij speelt zichzelf. Eerst doet Lisa mee aan een wedstrijd om een meet-and-greet met hem te winnen en later wordt hij ook bij het concept voor Tasha betrokken. Voor Sean Dhondt – die je ook kent van The Voice – is dit niet de eerste keer dat hij acteert. Je zag hem in de Franstalige zwarte komedie Losers Revolution en hij zal te zien zijn op Streamz in The Window.

Dries Vanhegen

De rol van de manager van Sean Dhondt in Lisa wordt gespeeld door de ervaren acteur Dries Vanhegen. Je kent hem bijvoorbeeld uit de film Ex-drummer, maar ook uit series als De Vijfhoek en Los Zand. Verder behoort hij tot de cast van Zuipkeet.

Gert Winckelmans

Gert Winckelmans zagen we natuurlijk al in de hoofdrol in twee telenovelles: Sara en Ella. In Lisa speelt hij de rol van producent en regisseur Ed Vanhoute. Hij heeft de afgelopen jaren al tal van mooie rollen gespeeld in Vlaamse series en films. Op VlaamsKijken heb ik dan ook al veel over Gert Winckelmans geschreven. Series die je met hem absoluut moet terugkijken? Dat zijn wat mij betreft Over Water, Chaussée D’amour en Clan.

George Arrendell

George Arrendell die je kent als Jimmy N’Tongo uit Zone stad is te zien als Andres in telenovelle Lisa. Hij speelt de vader van Pilar. Wist je dat deze acteur ook twaalf afleveringen de rol van Steve in Windkracht 10 heeft gespeeld?

Muriel Bats

De moeder van Pilar – Chuz – wordt gespeeld door Muriel Bats. Haar ken je uit Thuis. Ze speelde van 2011 tot 2019 namelijk de rol van feeks Mayra Magiels. Ze speelde ook jarenlang in Kinderen van Dewindt (de rol van Sumaya).

Bieke Ilegems in cast telenovelle Lisa; ze speelt de rol van Frederika
Bieke Ilegems in cast telenovelle Lisa; ze speelt de rol an Frederika

Bieke Ilegems

Weer een nieuw bekend gezicht in de cast van Lisa: Bieke Ilegems doet haar intrede als Frederika. Over haar rol is verder nog niets bekend, maar bij de persfoto’s van VTM, zie ik haar in ieder geval in aflevering 100… Waar je Bieke Ilegems van kent? Ze speelde meer dan zevenhonderd afleveringen de rol van Babette Van Tichelen in Familie. Maar ze had ook rollen in die andere telenovelles: in Sara (Michele Devos) en in LouisLouise (Anouck Van Hove). Ze is ook (radio)presentatrice en schrijfster. Leuk weetje: ze is de jongere zus van acteur Herwig Ilegems. Het is alweer een tijdje geleden dat we haar op tv zagen. Erg benieuwd naar de rol van Bieke Ilegems in Lisa.

Sieg De Doncker als spoedarts in (cast) telenovelle Lisa
Sieg De Doncker als spoedarts in telenovelle Lisa

Sieg De Doncker

We spotten ook in aflevering 104 een nieuw gezicht in de cast van Lisa. Deze keer is het de beurt aan Sieg De Doncker. Hij speelt de rol van spoedarts. Je kent hem natuurlijk als één van de Helden van Ketnet. Hij heeft inmiddels een relatie met Held-Maureen, die in verwachting is van hun eerste kindje. Grappig weetje: Sieg De Doncker heeft ook Vlaanderen Vakantieland gepresenteerd. Nu het programma weer terug op tv is, zien we Sieg niet meer, maar heeft zijn vriendin Maureen het presentatie-stokje overgenomen.

Darya Gantura

Darya Gantura zie je in aflevering 111 (uitzending 29 juni) als Julie. Deze actrice was voor het eerst te zien in 2008 in de film Linkeroever. Maar ze speelde bijvoorbeeld ook mee in Goesting, Zuidflank en Cordon. Telenovelles zijn voor deze actrice niet vreemd. Zij speelde namelijk in 2010/2011 de hoofdrol in telenovelle Ella. Daarnaast ben ik ontzettend nieuwsgierig naar de film Red Sandra, die later dit jaar in de bioscoop te zien zal zijn. Darya Gantura speelt hierin naast Sven De Ridder de hoofdrol.

Arber Aliaj

In de eerste aflevering van Lisa na de zomerstop maken we kennis met Dr. Haentjes, een rol die wordt gespeeld door Arber Aliaj. We weten nog niet heel veel over dit personage. Waar je deze acteur verder van kunt kennen? Je zag hem recent als Sven Vleugels in Glad IJs (op Streamz, en later VTM). Hij heeft afgelopen jaar de master Spel aan het RITCS afgerond. Naast acteur is hij ook filmmaker. Je kunt hem ook kennen van Toneelgroep Oostpool.

Fleur Brusselmans

In aflevering 118 (woensdag 8 september) maken we kennis met een nieuw vrouwelijk personage. Fleur Brusselmans zal gestalte geven aan deze rol. Op dit moment is er nog niets over bekend; we weten tenslotte net dat het nieuwe seizoen weer start op 6 september. Maar Fleur Brusselmans is in ieder geval een ervaren actrice. Ze heeft veel ervaring in musicals en bijvoorbeeld in de Mega Mindy Show. Haar bekendste rol blijft die van Emma in Spring. Als we meer over haar weten, delen we dat natuurlijk en updaten we dit artikel.

Francisco Schuster als Darren in (cast van) Telenovelle Lisa
Francisco Schuster als Darren in Telenovelle Lisa

Francisco Schuster

De meeste kennen Francisco Schuster natuurlijk als Yemi uit #LikeMe. Hij is daarmee het derde castlid – na Maksim Stojanac en Pommelien Thijs – dat een rol in de telenovelle heeft. In Lisa speelt Francisco Schuster de rol van de gespierde Darren. We zien ‘m samen met Femke Verschueren (Zoë) op de foto van de aflevering van dinsdag 14 september (aflevering 121), dus ik ben benieuwd. Vermoedelijk doet hij dan zijn intrede. Ook in aflevering 124 speelt hij sowieso mee, want daar is een andere foto van… Heel benieuwd!

Guido De Craene

Nieuwkomer in de cast van Lisa na de zomerstop is Guido De Craene; we zien hem op een foto die hoort bij de aflevering van maandag 13 september (aflevering 120). Welke rol deze acteur gaat spelen, is mij nog niet duidelijk aan de hand van de foto. Waar je Guido De Craene van kent? Hij speelde bijvoorbeeld in Zone Stad Dr. Mark Lathouwers. En in Wittekerke speelde hij Peter Dehaene. Hij is daarnaast ook achter de schermen actief. Wist je dat hij de partner is van An Swartenbroeckx, die je dan weer kent als Bieke uit FC De Kampioenen.

Anne Vanoppen

Anne Vanoppen geeft gestalte aan de rol van Free, die Greet komt vervangen. Deze jonge actrice was eerder te zien als barvrouw in Belgica. Verder speelde ze Bobbi in een aflevering van de Vlaamse Luizenmoeder.

Hein Blondeel

Hein Blondeel is bij het grote publiek bekend geworden als Niek Vandenbulcke uit Spring (die binnenkort weer gaan optreden!). Daarna speelde hij de rol van Simon Sterckx in De Rodenburgs en ook in Familie heeft hij als Daan De Wit en Steve Schuurmans heel wat afleveringen op zijn naam staan. Hij was daarnaast in het derde seizoen te zien van Galaxy Park, waarin hij Johnny speelde. In de cast van telenovelle Lisa zien we hem als stuntman Guy De Meester, die ingehuurd is door Gert.

Trine Thielen

Trine Thielen speelde de ex-vrouw van John, Christel Beeckaert. Deze actrice was meer dan honderd afleveringen te zien in Emma als Veronique, maar je zag haar ook in 16+, Spoed en in de nieuwe VTM / Streamz-reeks Glad ijs (eerst bekend als De ontvoering van Phil Frisco).

Chadia Cambie

Chadia Cambie zag je als Eline. Je kunt haar kenen uit verschillende series en musicals. Chadia Cambie is namelijk ook zangeres en stemcoach. Op tv zag je haar bijvoorbeeld als Silke in Thuis, als Mel in Spoed en als Paulien in Wat nu weer!?

Jasmine Jaspers

Jasmine Jaspers speelde de échte Zoë Danton. Je kunt haar kennen als Danspeet uit De Club van Sinterklaas. Eerder zag je haar in de film Lee & Cindy C waarin Bert Verbeke de hoofdrol speelt naast Ann Van Den Broeck (ik vond dat echt een fantastische film). Ze was als verpleegster ook te zien in Het Tweede Gelaat.

Wim Danckaert

Wim Danckaert is Herbert Danton; de vader van Zoë én belangrijkste klant van het reclamebureau dat inmiddels Massa heet. Je zag deze acteur al in tal van andere rollen. Recent bijvoorbeeld nog als Wout in GR5, maar je kent hem toch vooral als Stijn De Ridder uit De Rodenburgs. En als hoofdinspecteur Sylvain Geens uit Thuis. Of wat dacht je van Flikken Gent (Kris Geysen) of de rol van Luc in Windkracht 10.

Marijke Umans

Marijke Umans zag je als Nina Vandecasteele, de eigenaresse van een cateringbedrijf die graag met Suzanne wil samenwerken. Je zag haar eerder al in kleine rollen in Facades en Callboys. Maar wist je ook dat Marijke Umans schrijfster is? Hier ontdek je meer over haar boeken.

Katrien Vandendries

Katrien Vandendries kruipt in de huid van inspecteur De Vos. Het is niet de eerste keer dat we haar in een politieuniform zien. Zo speelde ze ook mee in Zone Stad (de rol van Dani Wauters). Ze maakte in 1991 haar debuut als Frieda in Familie, maar je zag haar van dan weer langer in Thuis waarin ze in het eerste seizoen (1996) de rol van Carolien speelde en in 2014 (het negentiende seizoen) terug kwam als Lena Blondeel. Je zag haar als Joëlle in Voor wat hoort wat.

Adrian Sack

Adrian Sack speelt Bong; een vertegenwoordiger van een horlogemerk. Je kunt hem kennen uit series als Grenslanders, Chaussée D’amour en hij debuteerde in 2011 in Rang 1 als Raju.

Vildan Maksuti

Vildan Maksuti is Petrov; een gokker. Wist je dat hij al in tal van Vlaamse series te zien is geweest. Vildan Maksuti is geboren in Macedonië, toen hij tien was is hij met zijn ouders in België komen wonen. Je zag hem bijvoorbeeld in Dossier K., maar ook in De Ridder (als Artan Malay) en in het bizarre Fiskepark (als Jacub Pavlovic).

Pieter-Jan De Wyngaert

Pieter-Jan De Wyngaert speelt de rol van Elias. Hem ken je uit series als De Ridder – waarin hij verschillende afleveringen als Tim Janssens te zien was. Maar ook als Tim Akkermans uit Vriendinnen. Verder zag je hem bijvoorbeeld in de film Marina en de serie Dubbelleven.

Pieter Bamps

Je zag Pieter Bamps in het begin van de reeks als kapitein en eigenaar van de boot, die Lisa graag wilde regelen voor een shoot. Een bekend gezicht? Dat klopt: Pieter Bamps heeft namelijk al heel wat ervaring als acteur. Zo zag je hem 269 afleveringen in Wittekerke als Arne Jonckheere en in telenovelle David speelde hij bijna 200 afleveringen de rol van Pieter Wellens. Verder zag je hem vier seizoenen in Amika en ook in Black-Out speelde hij een rol.

Hilde Gijsbrechts

En als we het over bekende Wittekerke-gezichten hebben, dan mag ook Hilde Gijsbrechts niet ontbreken. Zij speelde 558 afleveringen de rol van Elke Bran. Je kent haar ook als Anneke uit De Familie Backeljau en Wendy uit Het Park. In Lisa was ze twee afleveringen te zien als Sofie.

En verder in de cast van telenovelle Lisa:

  • Korneel Blomme is te zien als barman Sidney van ’t Excuus (en daarmee dus de collega van Lars). Hij is in het dagelijkse leven online marketeer en campagnebouwer.
  • Glenn Tordeurs zag je als Rune, voormalig stagiair fotograaf bij Massa. Hij stond eerder in de finale van Top Model Belgium.
  • Céline Timmerman zag je als Francine in Lisa; zij is het model voor de Mist campagne. Je zag haar eerder als Roos in het eerste seizoen van Cordon. In Bevergem speelde ze Prente Valerie.
  • Christof Chapsis speelde het mannelijke model in de Mis campagne: Kurt. Hij is musicalacteur en zanger. Eerder had hij een gastrol in Familie.
  • Yann Van den Branden was te zien als journalist in Lisa. Je kunt hem ook kennen als Ridder Willem De Woeste in Booh!
  • Kyra Verreydt zag je in Lisa als influencer Amber. Je zag haar ook in de film Kom Hier Dat Ik U Kus. Hierin speelde ze haar debuut.
  • Alain Van Goethem is een zeer ervaren acteur, die in Lisa de rol van Josh Verkest speelt. Hij is een ex-collega van Andres, collega van Jelle. Je zag ‘m drie afleveringen. Nederlanders kunnen hem ook kennen uit Fort Alpha.
  • Hans Bonte is de burgemeester van Vilvoorde, ook hij komt voorbij in Lisa. We zien hem in aflevering 96.
Rolverdeling cast telenovelle Lisa

Meer weten over de acteurs/actrices en hun personages? Klik dan hier.

– Lisa – Tinne Oltmans
– Jonas – Oscar Willems
– Katja – Anouck Luyten
– Mikhel – Issam Dakka
– Gert – Bert Verbeke
– Pilar – Naomi Janssens
– Suzanne – Hilde De Baerdemaeker
– Remco – Arno Moens
– Mark – Lucas Van den Eynde
– Dorine – Hilde Heijnen
– Lars – Thomas Van Caeneghem
– Greet – Marijke Hofkens
– Renée – Elke Van Mello
– Zoë / Elke – Femke Verschueren
– Jelle – Thomas Van Achteren
– Pierre – Mikael Sladden
– John – Govert Deploige
– Milan – Maksim Stojanac
– Maenhout – Herbert Flack
– Free – Anne Vanoppen
– Patrick – Frank Dierens
– Babette – Pommelien Thijs
– Christel Beeckaert – Trine Thielen
– Eline – Chadia Cambie
– Sidney – Korneel Blomme
– Zoë Danton – Jasmine Jaspers
– Herbert Danton – Wim Danckaert
– Nina Vandecasteele – Marijke Umans
– Inspecteur De Vos – Katrien Vandendries
– Bong – Adrian Sack
– Petrov – Vildan Maksuti
– Rune – Glenn Tordeurs
– Elias – Pieter-Jan De Wyngaert
– Sean – Sean Dhondt
– Chuz – Muriel Bats
– Andres – George Arrendell
– Simon – Bert Cosemans
– Eigenaar boot – Pieter Bamps
– Francine – Celine Timmerman
– Kurt – Christof Chapsis
– Sofie – Hilde Gijsbrechts
– Journalist – Yann Van den Branden
– Influencer Amber – Kyra Verreydt
– Manager Sean Dhondt Bram – Dries Vanhegen
– Ed Vanhoute – Gert Winckelmans
– Guy De Meester – Hein Blondeel
– Josh Verkest – Alain Van Goethem
– Frederika – Bieke Ilegems
– Spoedarts – Sieg De Doncker
– Julie – Darya Gantura
– Dr. Haentjes – Arber Aliaj
– Fleur Brusselmans (personage nog onbekend)
– Guido De Craene (personage nog onbekend)
– Francisco Schuster – Darren

Productie van De Mensen

Het scenario van de telenovelle Lisa is van de hand van Hugo Van Laere (Sara, Familie) en zijn team. Elias Mentzel (#LikeMe, Familie) is hoofdregisseur/showrunner. Producenten zijn Pieter Van Huyck en Ivy Vanhaecke (Spitsbroers, Undercover, Beau Séjour, Professor T.). Lisa is een coproductie van De Mensen en Gardner and Domm, met de steun van gaststad Vilvoorde en de tax shelter maatregel van de Federale Overheid. De buitenopnames gaan door in Vilvoorde, de thuisstad van Lisa, de studio-opnames in Boortmeerbeek.

Hier lees je meer over telenovelle Lisa

Foto’s VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 januari 2021 /