Ontdek alles over cast van Telenovelle Lisa (VTM)

Telenovelle Lisa is vanaf maandag 25 januari te zien bij VTM. Ontdek hier alles over de cast van telenovelle Lisa met onder andere Tinne Oltmans, Oscar Willems, Anouck Luyten, Issam Dakka, Naomi Janssens, Lucas Van den Eynde, Hilde De Baerdemaeker, Hilde Heijnen, Bert Verbeke en Elke Van Mello.

Telenovelle Lisa start op maandag 25 januari met een extra lange aflevering om 20.40 bij VTM. Daarna (dus vanaf dinsdag 26 januari) elke weekdag om 18.20 bij VTM.

Cast van telenovelle Lisa

Kortom: de cast van Telenovelle Lisa bestaat dus uit tal van bekende namen, maar zeker ook nieuwe gezichten. Over al deze acteurs en actrices én de rol die ze spelen in de nieuwe telenovelle van VTM lees je hieronder veel meer.

Dit artikel over de cast van telenovelle Lisa zal worden geactualiseerd als er nieuwe personages zijn bekendgemaakt. Wil je dat nieuws niet missen, volg ons dan op Instagram en via de Facebook-groep.

Verhaal telenovelle Lisa

Tinne Oltmans speelt Lisa, die droomt van een carrière als creative in het hippe marketingbureau vlakbij haar huis. Daar woont ze met haar mama en ambitieuze halfzus Katja, vertolkt door Anouck Luyten. De zusjes kijken met grote ogen naar de bruisende wereld van creatievelingen, vloggers, influencers en social media wizzards, en naar één jongeman in het bijzonder: Jonas – een rol van Oscar Willems -, marketeer en zoon van de zaakvoerders.

Lisa wil haar leven een adrenalinestoot geven door een job te bemachtigen in het bedrijf. Daar heeft ze zeker de brains en de creativiteit voor. Maar durft ze ook? Want tot nu toe is ze nog nergens geraakt door haar extreme verlegenheid, en moet ze met lede ogen aanzien hoe Katja geregeld met haar ideeën gaat lopen. Zal Lisa stap voor stap haar bedeesdheid overwinnen, en de wereld – inclusief Jonas – verbazen met haar talent?

Tinne Oltmans

Tinne Oltmans speelt de hoofdrol in telenovelle Lisa. De 24-jarige Lisa is een verstandige en creatieve jonge vrouw, die vol goede moed marketing is gaan studeren. Ondanks haar intelligentie, vindingrijkheid en doorzettingsvermogen is ze na het eerste jaar gebuisd. De reden: ze is te verlegen. Ze durft geen presentaties geven, laat staan mondelinge examens afleggen. Maar Lisa geeft niet op en blijft online cursussen volgen en boeken lezen over marketing, want ooit wil ze iemand kunnen overtuigen haar in dienst te nemen als creatieveling. Tot dat lukt, helpt Lisa haar mama Suzanne (Hilde De Baerdemaeker) in haar restaurant. Daar wordt ze op slag verliefd op de knappe, innemend flamboyante Jonas (Oscar Willems). Wanneer blijkt dat Jonas de zoon is van de eigenaars van het marketingbureau vlakbij, hoopt ze via hem binnen te geraken in het bedrijf.

Tinne Oltmans als Lisa in de gelijknamige telenovelle van VTM - ontdek hier alles over de cast
Tinne Oltmans – Lisa

Tinne Oltmans is bekend van Ghost Rockers, de musicals Doornroosje en Mamma Mia. Nederlandse kijkers kennen haar ook van de Misfit-films.

Oscar Willems

Oscar Willems kruipt in telenovelle Lisa in de huid van de 24–jarige Jonas. Hij keert terug van een sabbatjaar in Los Angeles om zijn vader te helpen in diens marketingbureau ‘t Brouwhuis. Jonas is een geboren verteller én verkoper. Door zijn looks en flair ligt hij bijzonder goed in de markt bij de vrouwen. Echte liefde? Daar gelooft hij niet in. Of toch?

Oscar Willems speelt Jonas in telenovelle Lisa
Oscar Willems – Jonas

Acteur Oscar Willems ken je van zijn hoofdrol in Spitsbroers; hij speelde Dennis Moerman. Maar wist je dat hij eerder ook te zien was in Cordon? Wat recenter zag je hem in De Infiltrant en als rechercheur Sven Vanoevelen in Over Water.

Anouck Luyten

Anouk Luyten is Katja. Zij is de 21-jarige halfzus van Lisa (Tinne Oltmans). Ze zijn beiden opgegroeid zonder vader en dat schept een band. Maar tijdens hun puberteit kwamen de verschillen tussen de zussen tot uiting en gingen ze elk hun eigen weg. Terwijl Lisa worstelde met haar verlegenheid, ontpopte Katja zich tot een ietwat oppervlakkige, verwaande schoonheid, maar met het hart op de juiste plaats. Al valt dat niet altijd even hard op. Bijvoorbeeld wanneer ze Lisa’s ideeën gebruikt om een job te bemachtigen in het marketingbureau ‘t Brouwhuis.

Anouck Luyten speelt Katja in telenovelle Lisa
Anouck Luyten – Katja

Je kunt Anouck Luyten kennen van haar rollen in Fair Trade, De Kotmadam. Professor T. en Geub. Ik denk dat we in telenovelle Lisa pas echt gaan zien wat actrice Anouck Luyten in huis heeft.

Hilde De Baerdemaeker

Hilde De Baerdemaeker zien we – na haar hoofdrol in LouisLouise – weer terug in een telenovelle, zij speelt de mama van Lisa (Tinne Oltmans) en Katja (Anouck Luyten). Suzanne is een restaurantuitbaatster. Op haar negentiende werd ze zwanger van Lisa, maar toen haar dochter amper één jaar was liet haar vriend haar in de steek. Ook Katja moest ze deels alleen opvoeden, want Katja’s vader overleed aan een hartinfarct. Suzanne heeft al veel meegemaakt en beseft dat ze uit het leven moet halen wat erin zit. Ze haat conflicten en is een geboren bemiddelaar. 

Hilde De Baerdemaeker als Suzanne in telenovelle Lisa
Hilde De Baerdemaeker – Suzanne

Hilde De Baerdemaeker is al jaren een bekende actrice in Vlaanderen. Zo speelde ze tweehonderd afleveringen de hoofdrol in telenovelle LouisLouise. Maar daarvoor was ze ook al te zien in Wittekerke, Thuis en Team Spirit. Later volgden rollen in Aspe (Jelle Cockx), Coppers (Liese Meerhout) en 13 Geboden (Sofie Vandekerckhoven). Je zag haar ook in de Nederlandse film Vechtmeisje. Sinds 2012 is ze ook te zien in Familie als Liesbeth Pauwels.

Issam Dakka

Loyaal, zonder franjes en extravert: zo is Mikhel – het personage van Issam Dakka in telenovelle Lisa. Hij is de huisfotograaf en all round creativo van ‘t Brouwhuis, en de beste vriend van Jonas (Oscar Willems). Hij zegt altijd zijn onverbloemde mening en komt er nog mee weg ook. Mikhel ziet in een beeld het verhaal àchter het beeld. Hij merkt ook als eerste dat er meer in Lisa (Tinne Oltmans) schuilt dan de eerste blik doet vermoeden.

Issam Dakka als Mikhel in telenovelle Lisa
Issam Dakka – Mikhel

Je kunt Issam Dakka kennen uit De Luizenmoeder. Maar je zag hem ook als Mo in Keizersvrouwen. We zagen hem in 2018 voor het eerst op tv in een dubbelaflevering van Professor T.

Bert Verbeke

Bert Verbeke zien we in telenovelle Lisa als Gert. Hij is, 26 jaar, en altijd jaloers geweest op zijn jongere broer Jonas (Oscar Willems), die in zijn ogen de lieveling is van hun vader Mark (Lucas Van den Eynde). Om de aandacht van zijn ouders te krijgen, zat er naar Gerts gevoel maar één ding op: de beste zijn. Die winnaarsmentaliteit die hij van jongs af aan had, zit er nog altijd in. Ook op professioneel gebied. Al is Gert geen creatief genie, dat weet hij zelf ook wel, toch heeft hij zijn zinnen gezet op het runnen van ‘t Brouwhuis en wil hij zijn vader als zaakvoerder aan de kant schuiven.

Bert Verbeke als Gert in telenovelle Lisa
Bert Verbeke – Gert

Ik zag Bert Verbeke recent nog op tv in de film Lee & Cindy C. Maar je kunt hem ook kennen van de musical 14-18, als Bram uit Thuis en wat recenter uit Coppers.

Naomi Janssens

Naomi Janssens speelt in telenovelle de 20-jarige Pilar. Zij is de beste vriendin van Lisa (Tinne Oltmans). Haar doel? Lisa helpen om voor zichzelf op te komen. Pilar is genereus, warm, sociaal en kan goed met de klanten overweg in Suzannes (Hilde De Baerdemaeker) restaurant, waar ze werkt.

Naomi Janssens speelt Pilar in telenovelle Lisa
Naomi Janssens – Pilar

Je kent Naomi Janssens van haar rol in Campus 12. Hierin speelde ze Hanne Dubois. Ze was daarnaast te zien in de Ketnet Musical. En speelde Britt in D5R.

Arno Moens

Arno Moens speelt in telenovelle Lisa Remco. Hij is de runner van ‘t Brouwhuis, het manusje-van-alles. Hij is naïef, positief en steeds op zoek naar hét gouden idee waarmee hij op een makkelijke manier geld kan verdienen. Remco is tot over zijn oren verliefd op Pilar (Naomi Janssens).

Arno Moens speelt Remco in telenovelle Lisa
Arno Moens – Remco

Je zag Arno Moens eerder als Olivier Vanden Eynde in Chaussé d’Amour en in het 24ste seizoen van De Kotmadam als Simon. Maar hij maakt ook indruk als cabaretier. Op Instagram omschrijft hij zichzelf als een ‘dichtende acteur’ of een ‘spelende schrijvende dichter’. Kortom: een performer pur sang.

Lucas Van den Eynde

De bekende Vlaamse acteur Lucas Van den Eynde kruipt in telenovelle Lisa in de huid van de vader van Jonas (Oscar Willems) en Gert (Bert Verbeke), enzaakvoerder van ‘t Brouwhuis. Hij houdt ervan om bewonderd te worden en begint mede daardoor een affaire met Renée (Elke Van Mello), de productieleidster van zijn bedrijf.

Lucas Van den Eynde speelt Mark in telenovelle Lisa
Lucas Van den Eynde – Mark

Je kon recent nog van Lucas Van den Eynde genieten in de nieuwe minireeks van Eén: Leef. En de afgelopen weken zag je hem in Black-out. En wat dacht je van GR5 – wat een boeiende reeks was dat. Maar ik ben vooral benieuwd naar De ontvoering van Phil Frisco waarin Lucas Van Den Eynde de hoofdrol speelt. Verder zag je hem ook in Spitsbroers én niet te vergeten Aspe (als Guido Versavel).

Hilde Heijen

Hilde Heijen is Dorine – de bezorgde mama van Jonas (Oscar Willems) en Gert (Bert Verbeke), en medezaakvoerder van het marketingbureau dat ze met haar man Mark (Lucas Van den Eynde) leidt. Wanneer ze ontdekt dat Mark een affaire heeft, zint ze op wraak. 

Hilde Heijnen speelt Dorine in telenovelle Lisa
Hilde Heijnen – Dorine

Toen ik las dat Hilde Heijnen Dorine in telenovelle Lisa speelt, kwam haar naam me wel bekend voor. Toch moest ik eventjes terugzoeken naar waar ik haar eigenlijk van ken. Maar wat dacht je van Rupel, In Vlaamse Velden, De Rodenburgs en Matroesjka’s.

Thomas Van Caeneghem

Thomas Van Caeneghem speelt de 23-jarige Lars in telenovelle Lisa. Hij is een goede vriend van Remco (Arno Moens). Hij baat koffiebar ‘t Excuus uit, in de souterrain onder ‘t Brouwhuis. Lars is zodanig optimistisch dat hij af en toe eens met zijn kop tegen de muur loopt.

Thomas van Caeneghem als Lars in telenovelle Lisa
Thomas Van Caeneghem – Lars

Je kunt Thomas Van Caeneghem kennen van Familie (Bas), Loslopend Wild en Gevoel voor Tumor (Tanguy). Maar hij was ook in Campus 12 te zien als Jeroen. En wist je dat hij zelfs een rolletje had in het tweede seizoen van Undercover? We zagen Thomas Van Caeneghem in 2012 voor het eerst op tv in Witse.

Marijke Hofkens

Marijke Hofkens kruipt voor telenovelle Lisa in de huid van Greet. Zij werkt werkt al vanaf dag één in ‘t Brouwhuis. Eerst als runner, dan als receptioniste en nu als office manager. Ze kent het bedrijf door en door en heeft leren omgaan met wispelturige creatievelingen, bitchy modellen en ontevreden klanten. Ze is een moederfiguur voor iedereen, zelfs voor haar bazen.

Marijke Hofkens als Greet in telenovelle Lisa
Marijke Hofkens – Greet

Bij het grote publiek is Marijke Hofkens vooral bekend van Thuis; ze speelde bijna tweehonderd afleveringen Leontien Bomans-Vercammen. Maar we zagen haar ook in oudere series als Freddytex en Windkracht 10.

Elke Van Mello

Elke Van Mello speelt in telenovelle Lisa de rol van Renée. Deze productieleidster is een knappe, jonge vrouw met een gezonde portie ambitie en zin voor avontuur. Ze is gevallen voor Marks (Lucas Van den Eynde) charmes, hoewel ze nooit had gedacht een affaire te beginnen met een man die haar vader had kunnen zijn. Renée is goed bevriend met Lars (Thomas Van Caeneghem) en Mikhel (Issam Dakka). 

Elke Van Mello speelt Renée in telenovelle Lisa
Elke Van Mello – Renée

Ik ken Elke Van Mello vooral van haar rol in Auwch_ – maar ze was bijvoorbeeld ook te zien in Niet Schieten, Cruise Control en later ook in de nieuwe film Red Sandra.

Femke Verschueren

Femke Verschueren die je kunt kennen van Eurosong (2011) speelt de Zoë. Zij is de jongste dochter van de familie Danton, een internationaal gerenommeerde Vlaamse zakenfamilie die wereldwijd in cosmetica doet. Ze komt in ‘t Brouwhuis praktijkervaring opdoen. Tot ieders verbazing is ze geen verwend nest, maar een sympathiek en grappig meisje. Ze wordt een vriendin van Lisa (Tinne Oltmans).

Femke Verschueren als Zoë in Telenovelle Lisa
Femke Verschueren – Zoë

Haar rol in telenovelle Lisa is de eerste acteerklus voor zangeres Femke Verschueren (althans volgens IMDB en Wikipedia). Ze is daarnaast studente Wiskunde aan de Universiteit Antwerpen.

Thomas Van Achteren

Thomas Van Achteren speelt in telenovelle Lisa de rol van Jelle. Hij heeft sociologie gestudeerd, maar wil het maken als vlogger en influencer. Om bij te verdienen werkt hij af en toe in de horeca, o.a. in het restaurant van Suzanne (Hilde De Baerdemaeker), waar hij het goed kan vinden met Pilar (Naomi Janssens).

Thomas Van Achteren als Jelle in telenovelle Lisa
Thomas Van Achteren – Jelle

Je kunt Thomas Van Achteren kennen van Ketnet, maar ook uit Loezers. En misschien herkende je zijn stem wel in die van Superpiet in Waar is het Grote Boek van Sinterklaas.

Pommelien Thijs

En dit zijn nog lang niet alle Vlaamse acteurs en actrices die je voorbij gaat zien komen in de cast van telenovelle Lisa. Zo heeft Caro uit #LikeMe of te wel actrice Pommelien Thijs (die ook in De Familie Claus te zien was) ook al laten weten dat ze een rol heeft… Bij VlaamsKijken volgen we het nieuws over (de cast van) telenovelle Lisa in ieder geval allemaal op de voet.

Rolverdeling cast telenovelle Lisa

Meer weten over de acteurs/actrices en hun personages? Klik dan hier.

– Lisa – Tinne Oltmans
– Jonas – Oscar Willems
– Katja – Anouck Luyten
– Mikhel – Issam Dakka
– Gert – Bert Verbeke
– Pilar – Naomi Janssens
– Suzanne – Hilde De Baerdemaeker
– Remco – Arno Moens
– Mark – Lucas Van den Eynde
– Dorine – Hilde Heijnen
– Lars – Thomas Van Caeneghem
– Greet – Marijke Hofkens
– Renée – Elke Van Mello
– Zoë – Femke Verschueren
– Jelle – Thomas Van Achteren

Productie van De Mensen

Het scenario van de telenovelle Lisa is van de hand van Hugo Van Laere (Sara, Familie) en zijn team. Elias Mentzel (#LikeMe, Familie) is hoofdregisseur/showrunner. Producenten zijn Pieter Van Huyck en Ivy Vanhaecke (Spitsbroers, Undercover, Beau Séjour, Professor T.). Lisa is een coproductie van De Mensen en Gardner and Domm, met de steun van gaststad Vilvoorde en de tax shelter maatregel van de Federale Overheid. De buitenopnames gaan door in Vilvoorde, de thuisstad van Lisa, de studio-opnames in Boortmeerbeek.

Hier lees je meer over telenovelle Lisa

Foto’s VTM.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

12 januari 2021 /