Nieuwe Dertigers (Eén) met nieuwe cast, vriendengroep én locatie

Eén heeft een nieuwe reeks Dertigers gemaakt mét en nieuwe cast, vriendengroep én op een heel andere locatie. Op tv is de laatste aflevering net uitgezonden, maar je kunt ‘m via VRT MAX bingewatchen. Ontdek in dit artikel alles over de nieuwe Dertigers cast mét bekende namen!

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 5 mei 2022; we hebben het bijgewerkt op maandag 13 maart 2023.

Succes Dertigers

De tv-serie Dertigers van Eén was de afgelopen jaren een ongezien succes. Wat vonden veel kijkers het dan ook jammer dat we na Dertigers seizoen 4 (en de kerstspecial) afscheid moesten nemen van de vriendengroep. Zo werd er geopperd dat de tv-makers dan maar een serie over Veertigers moest maken. Maar bij Eén hebben ze een andere keuze gemaakt, namelijk een nieuwe reeks Dertigers mét nieuwe acteurs en actrices en een andere verhaal lijn. En ook dat is weer een succes! Seizoen 2 is nu te kijken: lees Nieuw seizoen Dertigers België op VRT MAX kijken (met deze cast).

Inhoud artikel:

Dit kun je verwachten in dit artikel over de nieuwe Dertigers (cast en personages):

  • Nieuwe cast van Dertigers mét bekende namen
  • Hier ken je de acteurs en actrices van
  • Herkenbaarheid
  • Verhaal nieuwe reeks Dertigers
  • Personages
  • Locatie opnames Dertigers
  • Dertigers kijken (vanuit Nederland)

Nieuwe cast van Dertigers mét bekende namen:

Nieuwe cast Dertigers

Laten we meteen de nieuwe cast van Dertigers introduceren, want op de foto zijn je misschien wel al een paar bekende gezichten opgevallen. Waar de eerste Dertigers veelal onbekend waren bij de kijker, is dit in het nieuwe Dertigers seizoen wel anders. De hoofdrollen worden vertolkt door Gilles Van Hecke, Emma Moortgat, Malik Mohammed, Sofie Joan Wouters, Issam Dakka, Roman Van Houtven en Idalie Samad. Daar zitten een aantal acteurs en actrices bij, die je mogelijk al kent. We zette ze even voor je op een rijtje.

Acteurs en actrices nieuwe Dertigers

Hier ken je de nieuwe Dertigers cast van. Maak via dit overzicht uitgebreid kennis met Gilles Van Hecke, Emma Moortgat, Malik Mohammed, Sofie Joan Wouters, Issam Dakka, Roman Van Houtven en Idalie Samad. Die laatste was ook in Dertigers seizoen 4 te zien.

Hier herken je de acteurs en actrices uit de nieuwe Dertigers cast van:

Idalie Samad

We zagen Idalie Samad als Kimberly Mertens in het vierde seizoen. Ze speelde de moeder van Renée, de pleegdochter van Alex en Elias. En nu zien we haar dus ook in de nieuwe reeks Dertigers. En wel als een compleet nieuwe karakter. Idalie Samad speelt het personage Ada Sararini. Waar je Idalie Samad verder van kent? Bijvoorbeeld uit Familie en De Buurtpolitie. Maar je zag haar ook in Campus 12. Medio mei 2023 is ze te zien in de Streams-serie Onderhuids. Naast actrice is Idalie Samad tevens zangeres.

Malik Mohammed

Malik Mohammed won in 2015 de finale van So You Think You Can Dance en mocht zich dus de favoriete danser van de Lage Landen noemen. Zijn debuut als acteur maakte hij in de Nederlandse film Onze jongens. In de tweede film (Onze jongens in Miami) behoorde hij zelfs tot de hoofdrolspelers. Hij was verder te zien in het eerste seizoen van Spitsbroers. Daarna behoorde hij tot de hoofdrolspelers in Vlaamse De Luizenmoeder, waarin hij Kenneth speelde. Verder zag je hem recent kort voorbij komen in Déjà Vu (als Amir) en De Shaq (als koerier). Daarnaast kun je op zijn Instagram nog steeds genieten van fantastische dansfilmpjes; naast acteur is Malik Mohammed namelijk nog steeds werkzaam als danser en choreograaf. In Dertigers speelt Malik Mohammed de rol van Marvin Kalu.

Malik Mohammed zag je ook in Kom op tegen Kanker, alles in de strijd, de show waarin hij met andere bekende Vlamingen naakt gaat.

Issam Dakka

Issam Dakka zag je recent in Dansaertvlamingen, Kids on the Block en de Vlaamse editie van De Verraders. Maar je zag hem dit jaar ook al in tv-series als Lost Luggages (op Eén), Hidden Assets, Couples Therapy (beiden Streamz) en niet te vergeten als Mikhel in telenovelle Lisa (VTM). Je kunt hem ook kennen als Amir uit De Luizemoeder. Hij zal te zien zijn als Khadir in Everybody Loves Diamonds en als Mehdi in de nieuwe Streamz reeks Alter Ego. Issam Dakka speelt in Dertigers de rol van Sami Fadil.

Sofie Joan Wouters

Sofie Joan Wouters was voor het eerst op tv te zien in 2014 in de tv-serie Vermist. Daarna speelde ze in twee tv-series, die wat mij betreft nog steeds de moeite zijn om terug te kijken, namelijk In Vlaamse Velden en Vriendinnen. Daarnaast zag je haar in de film Cruise control en als vroedvrouw spotte je haar in Billie vs Benjamin. Daarnaast is ze veel actief in het theater. We zien Sofie Joan Wouters In Dertigers als Nele Meersman.

Emma Moortgat

Emma Moortgat kun je herkennen als het gezicht uit de campagne over de dagcrème tegen veroudering van Sisley Paris. Ze was daarnaast te zien in de tweede De Familie Claus film op Netflix (als Caro) en werkt momenteel ook aan The Last Front, aldus IMDB. We gaan haar verder als Emilie zien in de nieuwe tv-serie Knokke Off. In Dertigers speelt Emma Moortgat de rol van Laura Meersman.

Gilles Van Hecke

Gilles Van Hecke is nog een relatief nieuwe naam; hij was te zien in twee kortfilms: De Naam van de Vader (2012) en Violence (2021). Daarnaast speelde hij recent Xander in de Vlaamse horrorfilm FOMO en we zagen hem voorbij komen in Arcadia. De nieuwe Dertigers lijkt zijn tv-debuut dus; Gilles Van Hecke speelt Jonas Van Caneghem.

Roman Van Houtven

Roman Van Houtven is een danser, acteur, choreograaf, theatermaker en dansdocent. Hij studeerde van 2010 tot 2014 in P.A.R.T.S., de dansschool voor hedendaagse dans onder leiding van Anne Teresa De Keersmaeker in Brussel. Podium ervaring heeft hij dus; via IMDB kan ik nog geen series of films vinden waarin Roman Van Houtven eerder heeft gespeeld. Dus de nieuwe Dertigers lijkt zijn tv-debuut; Roman Van Houtven speelt de rol van Ruben Van de Kasteele.

Herkenbaarheid Dertigers:

Nieuw seizoen Dertigers

Lotte Vermeir, netmanager Eén, vertelt: “Dertigers was een ongezien succes. Er was massaal vraag naar een nieuwe reeks en we hebben de kijkers goed gehoord. We maken hierin kennis met een volledig nieuwe vriendengroep, maar de verhalen blijven even herkenbaar. Ik ben benieuwd om te zien hoe onze nieuwe dertigers omarmd zullen worden door Vlaanderen.”

Veertigers

“Toen we eraan begonnen, vier seizoenen geleden, hadden we nooit durven dromen dat we pas afscheid zouden nemen van onze Dertigers wanneer ze veertigers werden”, aldus Tom De Baerdemaeker, Managing Director Warner Bros ITVP België. Hij gaat verder. “We staan nu opnieuw aan de start van een compleet nieuw verhaal met een nieuwe, heel andere, vriendengroep. Ze zijn tien jaar jonger en wonen, werken, leven, vallen en staan weer op in een prachtige nieuwe groene omgeving. Alles wordt anders en blijft tegelijk heel vertrouwd. Herkenbaarheid zal ook nu ons mantra blijven.”

Nieuwe vriendengroep in Dertigers

Jonge dertigers Laura, Nele, Jonas, Ruben en Sami leerden elkaar kennen op de Chiro. Eerst als lid, nadien stonden ze samen in de leiding. Al die zondagnamiddagen, kampen, nachtspelen, droppings en mosselfeesten creëerden een bijzonder sterke band. Ze hebben samen gelachen, geweend, gevochten, geplaagd, getroost en soms zelfs gekust. Ze kennen elkaar door en door. De Chiro was een familie en dat zijn de vrienden nog steeds.

Chiro én wielrennen

Naast hun Chiro-verleden delen de mannen van de groep nog een passie: fietsen. Elke zondag – kater of geen kater – verzamelen ze. Iedereen met een andere motivatie: de vriendschap, de fysieke uitdaging of de frisse pint achteraf op een terrasje. De hechte vrienden wonen allemaal in Vlaams-Brabant. De nieuwe reeks speelt zich af in de Groene Gordel rond Brussel, waar de groep vaak al fietsend – of nadien met een aperiteif op een terras – te vinden is.

Herkenbaarheid

De vrienden worstelen elk met de uitdagingen van hun generatie en de verwachtingen die bij de leeftijd horen. Ze voelen de druk van hun omgeving en de maatschappij steeds meer en meer. Dertig worden is een mijlpaal in ieders leven. Het punt waarop je verondersteld wordt om écht volwassen te worden: je te settelen, aan kinderen te beginnen, je carrière volop uit te bouwen, een eigen huis te kopen … Die druk kan motiverend werken, of net verstikkend. De vrienden gaan er elk op hun eigen manier mee om. Met goede intenties maar soms met verkeerde keuzes of foute ideeën.

Verhaal nieuwe Dertigers reeks:

Vriendengroep nieuwe Dertigers

Nieuwsgierig naar hoe de hoofdpersonages met elkaar verbonden zijn? Laura, Nele, Jonas, Ruben en Sami kennen elkaar van de Chiro. Laura en Nele zijn daarnaast zussen. Zo verschillend maar toch twee handen op één buik. Laura is al meer dan 10 jaar samen met Jonas en lijkt helemaal klaar voor een gezin. Maar denkt hij daar hetzelfde over? Nele is zelfstandig en vrijgevochten. Ze date wel met Marvin maar kiest eerder voor een kinderloze open relatie.  

Marvin werkt samen met Sami in een fietsenwinkel. Sami is de meest verantwoordelijke van de groep. De goede vriend die altijd klaarstaat. Maar hij cijfert zich weg voor anderen. Hij woont nog thuis bij zijn oma en zijn vrienden vragen zich openlijk af wanneer hij ooit eens aan een lief zal geraken. 

Ruben woont boven de fietsenwinkel van Sami. Hij is best zelfzeker en out and proud. Om de huur van zijn appartement te kunnen betalen, heeft hij wel een huisgenoot nodig. Wanneer Ada zich daarvoor aanmeldt, zegt hij enkel met veel tegenzin toe. Want Ada zou wel eens zijn geheim kunnen ontdekken. Een geheim dat hem zijn hele vriendengroep kan kosten. 

Maak kennis met de personages uit de nieuwe Dertigers:

Sami Fadil (Issam Dakka)  

Sami wordt 30 jaar in de eerste aflevering en dat moet uitbundig gevierd worden. Nochtans houdt hij niet van drukte en uitgaan. Het liefst van al zit hij achter zijn playstation of computer. Sami baat een fietsenwinkel uit en is de meest verantwoordelijke van de groep, de goeie vriend die altijd klaarstaat. Alleen mist hij een beetje zelfvertrouwen. In de liefde is hij het kneusje van de groep. Zijn vrienden probeerden hem al vruchteloos te koppelen, maar Sami heeft nog nooit een relatie gehad. Nu hij 30 wordt, besluiten ze dan ook om hem aan een lief te helpen. Dit jaar moet hij van straat geraken!  

Sami woont nog steeds thuis bij zijn oma. Het is dringend tijd om alleen te gaan wonen, want elke potentiële partner gaat lopen als ze horen dat hij op zijn 30ste nog bij zijn oma woont. Sami wacht duidelijk op de ware, maar heeft geen idee wat te doen als die plots voor zijn deur zou staan.  

Nele Meersman (Sofie Joan Wouters)  

Nele is 33 jaar en werkt als freelance danslerares. Ze is de oudste van de bende en de grote zus van Laura. Ook al zijn het twee handen op één buik, de twee zussen zijn elkaars tegenpool. Nele gaat onbezonnen door het leven. Ze wil de wereld zien en zich vooral amuseren. Ze is rommelig, ongestructureerd en heeft een hekel aan ‘moeten’. En ook aan anderen die zeggen wat zij moet doen. Het liefst van al werkt ze tot ze weer genoeg geld heeft om te gaan reizen.   

Ook het traditionele plaatje van huisje, tuintje en kinderen is niks voor Nele. Ze heeft geen kinderwens en is nooit lang samen met iemand. Maar plots is Marvin in haar leven gekomen. De twee zijn net ‘iets’ begonnen, maar Nele is Nele en ze wil er geen label op plakken. Ze amuseren zich, meer moet dat niet zijn. Toch? 

Marvin Kalu  (Malik Mohammed)  

Marvin is 28 jaar en werkt sinds een paar maanden in de fietsenwinkel van Sami. Marvin is de meest gepassioneerde fietser van de bende en hij is op korte tijd een echte vriend  geworden van de groep. Hij is cool, heel chill en de lolmaker in de fietsgroep. Marvin woont alleen en neemt zijn tienerbroertje Jay nog vaak onder zijn hoede. 

Marvin lijkt wat zorgeloos door het leven te gaan, tot hij smoorverliefd wordt op Nele. Maar hij stoot op haar bindingsangst.  

Laura Meersman (Emma Moortgat)  

Laura is 29 jaar en werkt als verzekeringsmakelaar. Ze is de jongere zus van Nele en het lief van Jonas. Laura is de mama van de groep: ‘ons moeke’ wordt ze soms lachend genoemd. Ze is heel bezorgd, lief en perfectionistisch. Laura is al meer dan 10 jaar samen met Jonas en lijkt helemaal klaar voor een gezin. Samen wonen ze in een huurhuis, maar elke dag schuimt Laura de immosites af op zoek naar dat ene droomhuis.   

Laura droomt van een groot gezin en zal er alles aan doen om haar doel te bereiken. Ze wil een man, trouwen, een huis en een kind. Liefst nog allemaal voor haar 30ste. Helaas is dat al binnen enkele maanden. Ze wil ‘het perfecte plaatje’ en ze wil het nu meteen, maar ze zal ontdekken dat het leven niet in een strakke planning te gieten valt. 

Jonas Van Caneghem (Gilles Van Hecke)  

Jonas is ook 29 jaar en leerkracht op een technische school. Hij is graag gezien en de lieveling van zijn leerlingen. Jonas is de twijfelaar van de groep. Hij wil zo graag nog jong en onbezorgd zijn, terwijl hij net voor belangrijke keuzes in zijn leven staat. Jonas is al meer dan 10 jaar de vriend van Laura, maar hij heeft moeite om haar bij te benen. Laura heeft een strakke planning en Jonas heeft soms het gevoel dat hij daar volop aan moet voldoen, maar soms gaat het allemaal wat te snel voor hem.   

Als Laura over kinderen begint, ontwijkt hij het gesprek zoveel mogelijk. Natuurlijk wil hij dat ooit… maar ze hebben toch nog tijd? Jonas wil vooral gelukkig zijn. Maar weet niet wat hem nu juist echt gelukkig maakt. Het liefst van al zit hij op zijn fiets, niet voor de sport maar voor de vriendschap en de pint na de rit.  

Ruben Van de Kasteele (Roman van Houtven)  

Ruben is 29 jaar en werkt als freelance graficus en af en toe als dj. Ruben is out and proud, heeft een gat in zijn hand en date erop los. Een vaste relatie lijkt niet aan hem besteed, maar toch gelooft hij in de ware liefde. Dat hij single is, daar stelt niemand zich vragen bij. Hij houdt volgens iedereen te veel van zijn vrijheid. Maar voor Ruben is er duidelijk een andere reden: hij bepaalt zijn eigen regels en ritme. Structuur en organisatie zijn niets voor hem, dus veel zin voor verantwoordelijkheid heeft Ruben niet. Maar hij is cool, een sfeermaker en een flamboyante levensgenieter. En een fijne vriend… als hij er is.  

Ruben woont in het appartement boven de fietsenwinkel van Sami. Maar om zijn appartement te kunnen betalen, heeft hij dringend een huisgenoot nodig. Uiteindelijk wordt Ada zijn roomie, maar helemaal van harte gaat dat niet. 

Ada Sarani (Idalie Samad)  

Ada is 26 jaar en werkt in een koffiebar en kledingwinkel. Ze zoekt heel snel een plek om te wonen na een pijnlijke break-up. Ze komt dus als een nieuwe wind de groep binnengewaaid als roommate van Ruben. Ze is nog jong, direct en heeft een scherpe tong. Zij en Ruben hebben een directe klik. Maar toch lijkt Ruben niet echt blij met een nieuwe roommate, en Ada zal snel ontdekken waarom. 

Locatie opnames Dertigers

Dertigers in Groene Gordel – Vlaams Brabant

Gunther Coppens, gedeputeerde van Toerisme Vlaams-Brabant, is verheugd dat het nieuwe seizoen van Dertigers zich afspeelt in Vlaams Brabant. “De provincie Vlaams-Brabant is de sportieve fietsprovincie bij uitstek en een bijzonder mooie plek om te wonen. (…) Als gedeputeerde van Toerisme ben ik uitermate opgetogen dat we aan heel Vlaanderen mogen en kunnen tonen hoe goed en aantrekkelijk de bourgondische levensstijl wel is. Dertigers biedt een wondermooie inkijk in deze levenswijze.”

Wil je de nieuwe Dertigers kijken in Nederland:

Nieuwe Dertigers kijken

De nieuwe Dertigers kon je vanaf 13 maart te kijken. Dat doe je elke maandag tot en met donderdag rond 21.30 uur op Eén (laatste uitzending donderdag 20 april) en via VRT MAX. Het volledige seizoen is meteen vanaf 13 maart te bekijken via VRT MAX. Wist je dat dat ook vanuit Nederland (of een ander land dan België) mogelijk is als je een VPN Verbinding gebruikt. Zorg voor een VPN Verbinding, die je op België kunt zetten en ga vervolgens naar de VRT MAX site. En er is dus ook goed nieuws, want er volgt een tweede seizoen met de nieuwe Dertigers cast.

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 april 2023 /