The Passion Hemelvaart 2022 mét deze cast

Geniet jij ieder jaar van The Passion, dan kun je vandaag – donderdag 26 mei – op Hemelvaartsdag voor het eerst kijken naar The Passion Hemelvaart. Om 20.30 uur is The Passion Hemelvaart te kijken bij KRO-NCRV op NPO1. De The Passion Hemelvaart cast is bijna gelijk aan die van de traditionele show. Ook de Achterhoek dient weer als decor. Hier ontdek je meer over het verhaal achter deze aflevering van KRO-NCRV en PKN én natuurlijk maak je kennis met de cast.

Eerst ontdek je meer over het programma; onderaan dit artikel maak je kennis met The Passion Hemelvaart 2022 cast.

The Passion Hemelvaart

Tijdens The Passion Hemelvaart maakt de kijker kennis met de betekenis van Hemelvaartsdag. Al sinds de middeleeuwen is dit een officieel erkende christelijke feestdag. Deze nieuwe show kent veel van de vertrouwde Passion-elementen en wordt net als The Passion naar het nu getrokken waardoor het actueel en herkenbaar is. Ook de bekende muziekhits zullen niet ontbreken.

Muziek nummers The Passion Hemelvaart

Zowel Nederlandstalige als in het Nederlands vertaalde internationale hits, krijgen binnen de context van The Passion Hemelvaart een verrassende nieuwe lading. Nummers zoals Ze Huilt Maar Ze Lacht (Maan), Goud (Suzan & Freek), een vertaling van Higher Power (Coldplay) en My land is jou land (Stef Bos) zijn onder andere te horen in deze eerste editie van The Passion Hemelvaart.

Maria Magdalena

In The Passion Hemelvaart geeft KRO-NCRV invulling aan het personage Maria Magdalena. Zij is een bijbels karakter met meerdere gezichten, een vrouw die ook in deze tijd zou opvallen. Maria Magdalena is de eerste die ontdekt dat het graf van Jezus leeg is en heeft het eerste contact met hem na zijn kruisiging. Opvallend aan Maria Magdalena is dat zij volgens de verhalen haar halve leven voor gek is versleten, maar door Jezus in een leidende positie wordt gezet en na zijn dood de boodschap zal brengen: ‘Alles komt goed!’.

Verhaal The Passion Hemelvaart 2022

In The Passion Hemelvaart vertelt KRO-NCRV het verhaal vanuit drie perspectieven: Petrus (Thomas Cammaert), de verteller (Ruud de Wild) en Maria Magdalena (Kim-Lian van der Meij). Zij wordt vergezeld door Maria (Noortje Herlaar) en de discipelen. Maria Magdalena is de eerste die ontdekt dat het graf van Jezus (Soy Kroon) leeg is en heeft het eerste contact met hem na zijn kruisiging. Ze krijgt de boodschap om samen met de discipelen het werk voort te zetten. Petrus dwaalt elders door de Achterhoek met een flink schuldgevoel omdat hij zijn beste vriend in de steek heeft gelaten. Kunnen Petrus, Maria en de discipelen zonder bewijs aannemen dat Jezus nog leeft? Durven ze op te staan om hem te ontmoeten?

The Passion Hemelvaart cast

The Passion Hemelvaart 2022 cast kent dezelfde hoofdrolspelers als tijdens de paaseditie. Kim-Lian van der Meij speelt Maria Magdalena en Soy Kroon Jezus, Thomas Cammaert heeft de rol van Petrus en Noortje Herlaar die van Maria. De acteurs, presentatoren en artiesten die de kijker in deze editie als discipel ziet zijn: Camilla Dreef, Iris Stenger, Jannes Heuvelmans, Jasmine Sendar, Juneoer Mers, Peggy Vrijens, Robin Zijlstra, Sydney Tros en Tim Hogenbosch.

Meer over de cast

 • Soy Kroon zag je bijvoorbeeld in K3 Dans van de Farao. Mar je kent hem ook uit de Zwaar Verliefd-films. Hij maakte indruk als Guus Walema in Hoogvliegers. Maar de Vlaamse kijkers kennen hem natuurlijk van Galaxy Park. Op dit moment is Soy Kroon in de bioscoop te zien als één van de hoofdrolspelers in de nieuwe Costa!! Deze jonge acteur heeft vele lovende reacties gekregen op zijn deelname aan The Passion.
 • Noortje Herlaar zal te zien zijn in de nieuwe Netflix film The Takeover. Wist je dat ze ook te zien was in de Vlaamse film Paradise Trips. Ze brak door als muscialactrice in Mary Poppins, maar ze heeft al tal van prachtige tv- en filmrollen op haar naam staan.
 • Thomas Cammaert is een Vlaamse acteur, die vooral in Nederland werkzaam is. Je kunt hem kennen uit Ramses, waarin hij Joop Admiraal speelde. Je zag hem ook in de musical Lazarus. Dit jaar is hij één van de deelnemers aan De Alleskunner VIPS. Vanaf aanstaande zaterdag is Thomas Cammaert één van de presentatoren van het nieuwe programma Zin in morgen.
 • Kim-Lian van der Meij zag je voor Kerst op tv met 5 Days of Christmas en ze behoorde tot de deelneemsters aan Wie is de Mol 2022.
 • Camilla Dreef ken je van BinnensteBuiten ze is bioloog, vogelaar en ambassadeur van de Vogelbescherming.
 • Iris Amber Stenger speelde net als Sydney Tros in Spangas; ze was te zien als Caro Out en werkt daarnaast vooral veel mee achter de schermen van tv-series en films.
 • Jannes Heuvelmans is één van de leden van de boyband Fource.
 • Jasmine Sendar leerden we kennen in soaps als Goudkust en Onderweg naar Morgen. Maar denk ook aan de aanraders Grenslanders en Dit zijn wij. Ze werkt momenteel aan Zomer in Frankrijk.
 • Juneoer Mers speelt de rol van Ike Turner in de Tina Turner musical.
 • Peggy Vrijens ken je onder andere Julia’s Tango en recent uit Niks vreemds. Ze heeft in verschillende Nederlandse series en films gespeeld en spreekt de nodige boeken in.
 • Robin Zijlstra deed in 2004 mee aan Idols; daarna ging hij acteren. Zo zag je hem als Daniel in HotNews. Maar zijn bekendste rol is die van Milan Alberts in Goede tijden, slechte tijden. Begin dit jaar zag je hem in Better than ever.
 • Sydney Tros is actrice; je kent haar bijvoorbeeld als Noor uit Spangas. Ze was maar liefst vierhonderd afleveringen te zien in die rol.
 • Tim Hogenbosch is beter bekend als Boswachter Tim; hij werkte voor Staatsbosbeheer en werd in 2018 uitgeroepen tot beste twitteraar van Nederland. Tegenwoordig is hij tv-presentatro van bijvoorbeeld Beestenbrigade.

Verder zag je in The Passion 2022 ook de volgende bekende Nederlanders. Of zij ook tot de The Passion Hemelvaart cast horen, weet ik niet zeker. Voor de zekerheid stellen we ze nog eventjes aan je voor.

 • Sabri Saad El Hamus als Pilatus, hem ken je bijvoorbeeld uit series als SwanenburgOogappels en Red Light.
 • Dennis Weening als Judas; deze presentator zag je vorig jaar in Hunted VIPS.
 • Sosha Duysker als verslagggever; haar ken je bijvoorbeeld van het programma Stereotypisch.

Bekende Nederlanders in The Passion Hemelvaart 2022

Net als in The Passion heeft ook de Hemelvaart-editie enkele verrassende gastrollen. Zo zijn RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade, presentatrice Irene Moors en Marcel van de Ven en Thijs Wattimena van Hunted in de show te zien.

Ruud de Wild verteller

Ruud de Wild is net als tijdens The Passion ook tijdens de Hemelvaart editie de verteller. De radio-dj geeft zijn eigen invulling aan zijn rol als verteller van het eeuwenoude verhaal, zoals hij dat ook tijdens Pasen deed. Zelf heeft Ruud de Wild al het nodige meegemaakt, zoals zijn kankerdiagnose waarover hij de documentaire Diagnose De Wild maakte.

Audiodescriptie

Om het verhaal toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking, wordt ook The Passion Hemelvaart voorzien van audiodescriptie. Via de gratis Earcatch-app is de audiodescriptie te beluisteren die wordt ingesproken door presentatrice Marlijn van Weerdenburg. Hierdoor biedt KRO-NCRV iedereen op hetzelfde moment dezelfde ervaring.

The Passion Hemelvaart 2022 kijken

Wil je The Passion Hemelvaart 2022 kijken, dan kan dat op Hemelvaartsdag (26 mei 2022) om 20.30 uur op NPO1. De show is daarnaast ook terug te kijken via NPO Start. Wil je dit vanuit België doen (of elders buiten Nederland), dan is het gebruik van een VPN Verbinding noodzakelijk. Zet deze op Nederland, zodat je gewoon The Passion Hemelvaart 2022 terug kunt kijken.

Foto: Sander Mullkens

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 mei 2022 /