The Broken Circle Breakdown op tv kijken | alles over cast en verhaal

The Broken Circle Breakdown is vanavond – zaterdag 26 juni – om 22.50 uur te kijken bij VTM en VTM Go. In deze film van Felix Van Groeningen worden de hoofdrollen gespeeld door Veerle Baetens, Johan Heldenbergh en Nell Cattryse. Verder zijn er rollen voor Geert Van Rampelberg, Nils De Caster, Robby Cleiren, Bert Huysentruyt, Jan Bijvoet en Blanka Heirman.

The Broken Circle Breakdown

Als Elise (Veerle Baetens) en Didier (Johan Heldenbergh) elkaar ontmoeten is het liefde op het eerste gezicht. Ze zijn echter totaal verschillend. Zij heeft haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een band. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst en tegelijkertijd een naïeve romanticus. Zij is de nuchterheid zelve. Wanneer dochter Maybelle (Nell Cattryse) geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar het lotslaat toe als Maybelle ernstig ziek wordt. Kan een relatie dit gevecht doorstaan als twee personen zo van elkaar verschillen of laat de liefde je op het belangrijkste moment dan toch in de steek?

Cast The Broken Circle Breakdown

The Broken Circle Breakdown’ is een intens liefdesverhaal, vol passie en muziek. Over hoe liefde het noodlot overwint en soms ook niet. De hoofdrollen worden gespeeld door Veerle Baetens, Johan Heldenbergh en Nell Cattryse. De jonge Nell speelde de rol van Maybelle. Ze had op dat moment nog geen enkele toneel- of filmervaring. Verder in de cast van The Broken Circle Breakdown zien we ook Geert Van Rampelberg, Nils De Caster, Robby Cleiren, Bert Huysentruyt, Jan Bijvoet en Blanka Heirman.

Acteurs en actrices The Broken Circle Breakdown

Nieuwsgierig naar wat de castleden anno 2021 doen? Inmiddels zijn het natuurlijk allemaal gevestigde namen, die al tal van geweldige rollen op hun naam hebben. En ook aan allerlei nieuwe projecten werken. Een overzicht:

  • Veerle Baetens is op dit moment weer op tv te zien met Code 37, maar je zag haar bijvoorbeeld ook in films als Dennis van Rita en Duelles. Of wat dacht je van het nieuwe Zuur en Cheyenne & Lola. Ze zal later dit jaar in de bioscoop te zien zijn in de Vlaamse films Rookie en Dealer.
  • Johan Heldenbergh is op dit moment in de bioscoop te zien in de Vlaamse film Mijn vader is een saucisse. Later dit jaar zien we hem ook in Cool Abdoul. Wereldwijd was The Broken Circle Breakdown natuurlijk al succesvol, maar de meeste kijkers zullen hem kennen als Stefaan uit De Twaalf. Maar hij speelde bijvoorbeeld ook mee in Porselein, Aanrijding in Moscou en tal van andere (internationale) films en series.
  • Nell Cattryse debuteerde in The Broken Circle Breakdown. Daarna zag je haar nog in Het Vonnis, Labyrinthus, Vele Hemels en Facades.
  • Geert Van Rampelberg zag je recent op tv (en via Streamz) in Red Light en Black-out. Hierin speelt hij beide de hoofdrol, terwijl zijn personages echt heel verschillend zijn. Over deze acteur hebben we al heel veel geschreven (zie: Geert Van Rampelberg). Momenteel werkt hij aan de film Ritueel.
  • Nils De Caster zag je later ook in Belgica en De Twaalf (Guillaume).
  • Robbie Cleiren speelt in Undercover de rol van Marc Gevers. Daarnaast zag je ‘m bijvoorbeeld in Fair Trade, maar ook in Black-out. Zelf vond ik zijn rol in Gina en Chantal ook geweldig!
  • Bert Huysentruyt is op dit moment via VTM Go te zien in Het geheim van Raven. Daar ontdek je meteen meer over deze acteur.
  • Jan Bijvoet heeft een cv om U tegen te zeggen. Recent zag je hem bijvoorbeeld nog in de Netflix-serie Into the Night (waar ik uitvoerig verder over hem schrijf).
  • Blanka Heirman is een oudere Vlaamse actrice die voor The Broken Circle Breakdown al heel wat rollen op haar naam had.

Toneelstuk (met Mieke Dobbels)

The Broken Circle Breakdown is gebaseerd op het toneelstuk The Broken Circle Breakdown featuring The Cover-ups Of Alabama. Het stuk werd geschreven door acteur Johan Heldenbergh, die ook de hoofdrol speelde. Op het toneel stond hij naast Mieke Dobbels, die de rol van Elise speelde. Voor de filmversie werd gekozen voor Veerle Baetens. Daar was nog wel wat te doen over in die tijd… Mieke Dobbels speelt vooral in toneelstukken; ze heeft daarnaast de afgelopen jaren verschillende gastrollen gehad op tv en in films. Ze is daarnaast schrijfster. Het toneelstuk kwam in 2009 uit; de film ging in oktober 2012 in première. In Nederland is het stuk ook opgevoerd door Ricky Koole en Daniël Boissevain.

Felix van Groeningen

De film – die bijna twee uur duurt – werd geregisseerd door Felix Van Groeningen. Hij had eerder al films als Steve + Sky, Dagen zonder lief en De Helaasheid der dingen op zijn naam staan. Na The Broken Circle Breakdown volgde Belgica (in 2016) en Beautiful Boy. Op dit moment werkt hij samen met zijn vriendin actrice Charlotte Vandermeersch aan een nieuwe film. In juni 2021 zijn zijn de opnames voor Le otto montage gestart. Deze film is gebaseerd op het boek De Acht Bergen van Paolo Cognetti. De cast bestaat voornamelijk uit Italianen.

Carl Joos

Het scenario van The Broken Circle Breakdown is geschreven door Carl Joos. Die ken je bijvoorbeeld van Windkracht 10, In Vlaamse Velden, De behandeling en de trilogie van Vincke en Verstuyft. Verder was hij bijvoorbeeld betrokken bij de remake van Cordon aka Containment. Op dit moment werkt hij met Hans Herbots aan dienst nieuwste film Ritueel.

The Broken Circle Breakdown kijken

Je kunt The Broken Circle Breakdown op 26 juni dus kijken via VTM en VTM Go. Hij staat daarnaast op Videoland en is via Prime Video te huren voor 3,99 euro en te kopen voor 4,99 euro. Deze film is tevens op dvd en blu-ray verkrijgbaar.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 juni 2021 /