Cast van #LikeMe mét achtergrond bij personages

Cast van #LikeMe mét achtergrond bij personages; voor jullie heb ik het op een rijtje gezet. Het blijkt namelijk dat jullie graag meer ontdekken over bepaalde acteurs en actrices. Zeker bij Ketnet-series, waarin jong talent een kans krijgt, vraag je je dan wel eens af wie wie is. Lees ‘m nog eens door om je geheugen op te frissen, voordat seizoen 2 op 12 januari van start gaat. De eerste beelden van seizoen 2 van #LikeMe zijn net vrijgegeven. Je bekijkt ze hier!

#LikeMe NIEUWS!

Kort over het verhaal (dat vol bekende Nederlandse en Vlaamse hits wordt gebracht): in het eerste seizoen van #LikeMe moet de 15-jarige Caro(line) naar een andere middelbare school. Ze verhuizen namelijk vanuit de Ardennen naar de stad, omdat haar moeder ziek is. Ze komt terecht in een omgeving met conflicten en een snoeiharde sociale hiërarchie. Al snel blijkt dat nieuwelingen op de school in een hoekje worden geduwd. De populaire meisjes maken het er niet makkelijker op. Toch probeert Caro nieuwe vriendschappen te smeden en haar schoolresultaten goed te houden. Ook thuis zorgt ze dat haar mama niets te kort komt.

Pommelien Thijs

Pommelien Thijs uit Kessel speelt de hoofdrol. Zij kruipt in de huid van de 15-jarige Caroline Timmers. Geheel onbekend is ze niet meer bij het jongere publiek. Ze presenteerde Ketnet-programma’s (Ketnet kookt, De Zoo-reporters, Het Rode Lopertje) en vertolkte een rol in de ‘Eyo-tour’ van K3. Ook speelde ze Annie in de gelijknamige musical. Ze is bovendien erg muzikaal, een passie die ze van thuis uit meekreeg. Dat alles combineert ze met haar studies Wetenschappen-Wiskunde.

“Ik kan niet wachten om de wereld te laten zien hoe we met deze reeks zowel luchtige als zwaardere onderwerpen aankaarten op een vernieuwende manier”, aldus Pommelien.

De 15-jarige Caroline Timmers is enig kind. Op het eerste gezicht lijkt Caroline, ‘Caro’ voor de vrienden, een grijze muis. Caro is in tegenstelling tot andere meisjes van haar leeftijd niet bezig met haar uiterlijk. Ze is introvert en daarom vaak een muurbloempje op de speelplaats.

Caro heeft het hart op de juiste plaats en kent een warme en liefdevolle opvoeding, die van haar een eerlijke tiener maken. Door de verhuis en de ziekte van haar moeder verloopt het contact met haar leeftijdgenoten extra stroef. Caroline verdwaalt liever in haar boeken, wat haar een makkelijk doelwit maakt voor pesterijen. Die laat ze echter niet aan haar hart komen, want Caroline ziet steeds het positieve in iedereen.

Camille Dhont

Camille Dhont kruipt in de huid van diva Camille Van Beem. De 17-jarige West-Vlaamse is nu al bezig met wat ze het liefst doet: zingen, dansen en acteren. Zelf zegt ze er over: “Als kind wou ik altijd Chantal of Katrijn uit Spring zijn. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik nu zelf zo’n rol mag vertolken in een Ketnet-reeks.”

Ze doet er al van jongs af aan alles aan om dat te verwezenlijken. Zo zette ze op vierjarige leeftijd al haar eerste danspasjes in de plaatselijke dansschool te Wevelgem. Ze volgde er ook zangles, dictie en notenleer. Tegenwoordig studeert Camille Dhont aan de Kunsthumaniora te Brugge de richting Woordkunst-Drama. Ze volgt ook zangles en maakt deel uit van het musicalteam van FABRIC MAGIC. Ze speelde al mee in de musical Ridders van de ronde keukentafel (naar één van de populaire boeken van acteur Mark Tijsmans, die je  nog kent uit Flikken).

Camille van Beem is een echte diva. Haar vader is CEO van een succesvol IT-bedrijf en haar moeder handelt in kunst. De overvolle agenda’s van haar ouders zorgen ervoor dat ze weinig tijd met Camille kunnen doorbrengen. Ter compensatie bieden ze hun dochter een luxeleventje: een mooi en groot huis, dure wagens, trendy merkkledij… 

Haar welgestelde financiële toestand thuis heeft ervoor gezorgd dat Camille op school bovenaan de ladder is komen te staan. De blonde schone met een gevoel voor mode en stijl deelt er de lakens uit. Haar wil is wet en dat zal iedereen geweten hebben. Hoewel Camille op het eerste gezicht een diva blijkt, heeft ook zij een menselijke kant, die met tijd en stond naar boven komt.

Cast LikeMe Ketnet

Maksim Stojanac

Maksim Stojanac is womanizer Vince Dubois. De 20-jarige acteur uit Antwerpen zegt over #LikeMe: “Het mooiste cadeau was om elke ochtend op te staan – hoe vroeg ook – en te beseffen dat ik deel mocht uitmaken van dit waanzinnige avontuur.” Maksim Stojanac zet met #LikeMe zijn eerste stappen in de televisiewereld. Hij heeft een muzikale achtergrond en heeft er de opleidingen AMV, gitaar, piano en zang op zitten. Maksim is een sportieveling. Tot voor kort speelde hij vier dagen per week bij de Royal Antwerp Footbal Club als beloftespeler. Nu gaat hij vaak naar de fitness. Maksim volgt momenteel Handelswetenschappen aan de KU Leuven in Antwerpen.

Vince Dubois is een echte womanizer. Door zijn looks, charisma en betoverende stem valt iedereen op school voor hem. Hij is de zoon van stervoetballer Olivier Dubois, voor wie iedereen ontzag heeft. Vince is een erg gevoelige kerel. Achter zijn stoere uiterlijk schuilt een erg onzekere tiener. 

Voor Vince is zijn schooltijd een periode van zoeken, ontdekken en leren. Net als zovelen weet hij nog niet waar hij naartoe wil met zijn leven en kan hij bijgevolg erg moeilijk prioriteiten stellen. Hij is daardoor al twee keer blijven zitten, maar houdt zijn reputatie hoog door zijn relatie met it-girl Camille.

Francisco Schuster

Francisco Schuster speelt Yemi; vriend van iedereen. De 16-jarige acteur uit Merksem is een echt showbeest. Als kleine jongen werd al duidelijk dat Francisco gemaakt is voor het grote podium. Hij volgde jarenlang saxofonie, maar beoefende ook dans en show. Drie jaar lang oefende hij bij de gerenommeerde dansstudio IJvi Hagelstein. Hij nam deel aan shows van Samson en Gert en K3. Hij waagde ook zijn kans bij Ketnet musical, waar hij zijn eerste grote rol te pakken kreeg (Kadanza together). Hij volgt momenteel de opleiding Woordkunst-Drama aan de! Kunsthumanoria in Antwerpen. “Ik hoop dat we met #LikeMe jong en oud kunnen entertainen en dat iedereen kan genieten van de prachtige muziek”, aldus Francisco Schuster.

Yemi is 15 jaar en vriend van iedereen. Hij kan het goed vinden met al zijn leeftijdsgenoten en weet raad in elke situatie. Iedereen respecteert hem en vindt hem op een unieke manier cool. Yemi bekommert zich om de nieuwe leerlingen op school en biedt een luisterend oor. Hij vat zijn wijze raad vaak samen in goed gevonden slagzinnen. Yemi is ontzettend vrolijk en straalt een maturiteit af naar de rest. Hij zorgt voor een grappige noot in het leven van de tieners.

Joey Kwan

Joey Kwan kruipt in de huid van het slimste meisje van de klas: Kyona Wen. Ze is ontzettend blij met haar rol. “Ik kan niet omschrijven hoeveel het voor me betekent de rol van meisje met Aziatische roots te vertolken. Ik kan alleen maar hopen dat andere meisjes net zoals ik hun dromen durven na te jagen”, zegt ze.

Joey Kwan haar roots liggen in Maleisië en Hong Kong; ze is er trots op. Ze volgde de vooropleiding Musical aan de Kunsthumaniora te Brussel. Ze neemt ook al jaren zangles en speelt al tien jaar piano. Naast haar passie voor muziek zit ook de dansmicrobe in haar lijf. Joey houdt vooral van de urban en vogue dansstijl. Het musical-genre voelt voor Joey aan als een roeping, want ze kan er door de combinatie van zang, dans en spel volledig haar ei in kwijt.

Kyona Wen is een van de slimsten van de klas. Net als Caro stopt ze haar hoofd liever in de boeken en houdt ze zich afzijdig. Ze is vooral bezig met haar goede resultaten op school. De dagelijkse gebeurtenissen op de speelplaats laten haar ogenschijnlijk koud. Toch observeert ze alles vanop een afstand zodat ze overal vanop de hoogte is. Over haar persoonlijke leven zegt Kyona nauwelijks iets. Ze houdt er niet van over zichzelf te praten, maar helpt anderen graag met advies.

Jeroen van Dyck Ann Van den Broeck Pommelien Thijs LikeMe Ketnet

Jeroen van Dyck

Jeroen Van Dyck (°1980) speelt de vader van Caro, Peter Timmers. Jeroen van Dyck studeerde in 2002 af aan het Herman Teirlinck Instituut. Sindsdien speelde hij mee in onder andere Het eiland, De smaak van De Keyser, Zone stad en David. Hij stond ook al op de theaterplanken met producties als Feesten, TV versus Artist, VHS en Stopcontact bij theatergezelschappen HET PALEIS en BRONKS. (En ja, hij is de ex van Nathalie Meskens)

Peter Timmers is de vader van Caroline. Hij heeft een hart van goud. Uit liefde voor de natuur verhuist hij met zijn familie naar de Ardennen, waar hij zich dagelijks bezighield met tuinbouw. Wanneer zijn vrouw wordt gediagnosticeerd met een kanker zet Peter wat hem lief is aan de kant en besluit hij te verhuizen naar zijn schoonmoeder.

Ann Van den Broeck

Ann Van den Broeck (°1976) kruipt in de huid van de moeder van Caro, Kristel Timmers. Ann van den Broeck is een Vlaamse actrice en zangeres die vaak musicalrollen vertolkt. Ze maakte haar musicaldebuut in The Hired Man bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Daarna speelde ze verschillende hoofdrollen in musicals van andere producenten en gezelschappen, zoals Dracula, Beauty and the Beast, The Last Five Years, waarvoor ze de Vlaamse Musicalprijs voor Beste vrouwelijke hoofdrol won, Elisabeth en Assepoester, Merrily We Roll Along… Ann is ook een bekende actrice op de Vlaamse televisie. Ze speelde mee in Thuis, Spoed, Witse, Zone Stad, ze was kandidaat tijdens Steracteur, Sterartiest en speelt mee in de film Lee & Cindy.

Kristel Timmers is de immer optimistische moeder van Caro. Ondanks haar ziekte doet ze er alles aan om haar pijn weg te cijferen en zich in de mate van het mogelijke sterk te houden voor haar gezin. Kristel heeft al een tijd kanker en probeert nuchter te blijven. Hoezeer ze ook wil geloven in een positieve afloop, toch neemt ze op een subtiele manier afscheid van iedereen die haar lief is.

Janine Bischops

Janine Bischops (°1942) is de rots in de branding van Caro. Waar je Janine Bischops van kunt kennen? Natuurlijk van de Vlaamse soap Thuis, waarin ze 21 jaar lang Jenny speelde. Ze begon haar acteercarrière in het theater als vaste actrice in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg. Ook op televisie verscheen ze al snel. Ze speelde mee in verschillende televisiereeksen, waaronder Het pleintje, Witse, Vermist en jeugdseries als Midas en De Tijdcapsule.

Titin is de grootmoeder van Caro en tevens haar rots in de branding. Meteen stelt Titin haar deuren open voor haar doodzieke dochter, schoonzoon en kleindochter en doet er alles aan om een warm nest te creëren. Valentine is geboren en getogen in Antwerpen. Ze is een vrijgevochten zelfstandige vrouw geworden sinds haar man Ido Jacobs overleed op zee. Ze weet wat ze wil en deinst er niet voor terug om gevoelige onderwerpen aan te kaarten.

Gunther Levi

Gunther Levi (°1976) kruipt in de huid van de vader van Vince. Gunther Levi is beter bekend als zanger in de muziekgroep De Romeo’s (die zelfs een film hebben uitgebracht). Hij is daarnaast ook acteur en vertolkt sinds 1998 de rol van Peter in de soap Familie. Voor hij in Familie te zien was, acteerde hij in de jongerensoap Wat nu weer?!. Gunther heeft ook theater- en musicalervaring.

Olivier Dubois is de vader van Vince en tevens wereldwijd bekend als ex- profvoetballer die recent aangesteld werd als nieuwe bondscoach van het nationale elftal. Hij woont in een gigantische villa in Antwerpen en houdt er volgens de dagbladen de meest glamoureuze levensstijl op na. Maar Olivier schermt zijn leven af. Hij heeft namelijk een relatie Philippe Meeusen. In functie van zijn beroep wil hij niet dat iemand buiten hun intieme kring weet krijgt van zijn privésituatie. Dat zorgt voor de nodige spanningen binnen het huishouden.

Sven De Ridder

Sven De Ridder (°1974) speelt Philippe Meeusen. Sven De Ridder is al lang auteur, regisseur en acteur in het Echt Antwaarps Teater. Sinds 2017 werkt hij ook bij het Uitgezonderd Theater. Sven acteerde al in tal van Vlaamse televisieseries en films zoals in W817, De duistere diamant, Dossier K, Mega Mindy, Cordon… Begin dit jaar richtte hij de Sven De Ridder Company op, een theatergezelschap waarmee hij kwalitatieve komedies zal brengen voor de hele familie.

Philippe Meeusen is Vince’ plusvader. Hij leerde Olivier kennen tijdens zijn revalidatie na een blessure die hij opliep op het veld. Philippe is een echte bon vivant, maar kan ook erg zenuwachtig uit de hoek komen. Hij ziet vaak de humor in situaties, al heeft hij het moeilijk om de relatie tussen hem en Olivier geheim te houden. Philippe probeert Vince desalniettemin op te voeden alsof het zijn eigen zoon is.

Hugo Sigal

Hugo Sigal (°1947) is Karel de warmhartige schooldirecteur. Hugo Sigal staat het meest bekend als de helft van het Vlaamse zangduo Nicole & Hugo. Met hun muziek trad hij overal ter wereld op en deed zelfs mee aan het Eurovisiesongfestival. Hugo acteerde voor het eerst in F.C. De Kampioenen. Sindsdien doet hij af en toe een gastoptreden in een musical of programma. Hij keerde vorige jaar solo terug als acteur in het theaterstuk De tante van Charlie.

Karel is de warmhartige en correcte schooldirecteur. Hij wil dat de leerlingen zich onder zijn vleugels optimaal kunnen ontwikkelen. Karel staat ook al te graag in de schijnwerpers met zijn school. Hij geniet er bijvoorbeeld van dat Vince, de zoon van ex-voetballer en huidige bondscoach Olivier Dubois, naar zijn school komt.

Vincent Banic

Vincent Banic (°1988) is ‘Meester Hottie’ Pieter Botty. Je kunt hem kennen uit jongerenserie Het Huis Anubis, waarmee hij bekend werd. Hij speelde ook mee in de twee films van de serie, waarmee hij telkens de Nederlandse Platin-filmprijs won. Hij verscheen in de ziekenhuisserie Spoed en het 20ste seizoen van De kotmadam. Sinds september 2016 vertolkt hij de rol van Guido in de soap Familie.

Pieter Botty, door de leerlingen ook wel “meester Hottie” genoemd, is de nieuwste aanwinst van de school. Hij is een jonge leerkracht Nederlands die als een frisse wind door de gangen van de school waait. Als groentje onder de leerkrachten is hij ook meteen het aanspreekpunt voor veel leerlingen.

Marianne Carlier

Marianne Carlier (°1985) kruipt in de huid van Lucia, leerkracht Muzikale Opvoeding. De actrice studeerde zelf muziek, drama en dans aan het Lemmensinstituut te Leuven. Ze volgde daarna verschillende opleidingen over piano en zang. Naast haar muzikale achtergrond acteert ze ook in het theater en op televisie. Ze verscheen onder andere in fictiereeksen als Albert II, Familie, Professor T. en Connie & Clyde.

Als leerkracht Muzikale Opvoeding werpt Lucia zich op als coach voor alle muzikale projecten waarmee de school naar buiten komt. Ze vindt in haar collega Pieter Botty al snel een partner in crime voor de eerste editie van hun (hopelijk) jaarlijkse schoolvoorstelling. Lucia gaat altijd volledig voor haar projecten.

LikeMe volledige cast

Foto’s: (c) – VRT – #LikeMe

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 januari 2019 /