Flikken Rotterdam seizoen 6: cast en verhaal

Flikken Rotterdam seizoen 6 gaat vanavond – vrijdag 26 augustus – iets na 20.30 uur weer van start bij de AVROTROS op NPO1. In het zesde seizoen krijgt het team van Flikken Rotterdam te maken met grootschalige drugscriminaliteit en de ondermijning die daarmee gepaard gaat… Ontdek in dit artikel alles over Flikken Rotterdam seizoen 6, cast en verhaal.

Flikken Rotterdam seizoen 6

Flikken Rotterdam seizoen 6 wordt er één vol corruptie, liquidaties, witwaspraktijken en geweld. In dit zesde seizoen wordt het team en hun jacht op een Rotterdamse drugsbaron gevolgd. Verder is ook het prille criminele avontuur van Koshi en Harm één van de hoofdlijnen uit deze nieuwe reeks.

Koshi Muchumba en Harm

Koshi Muchumba en haar buddy Harm zijn betrokken bij een drugs uithaal in de Rotterdamse haven. Als hun opdrachtgevers worden overvallen, weten ze te ontsnappen met honderd kilo coke. Dries van Weelden (Mark van Eeuwen) heeft zijn belofte gehouden door in therapie te gaan en werkt hard aan zichzelf. Hein Berg (Huub Stapel) wordt tijdens zijn lunch aangesproken door een gemeenteraadslid die zich grote zorgen maakt om de invloed van een criminele organisatie in de gemeentepolitiek en het stadsbestuur. (Aflevering 1 Flikken Rotterdam seizoen 6).

Nieuw lid team Flikken Rotterdam

Koshi komt in beeld bij Stan Vroom (Cees Geel) en Noucha van Vliet (Ortál Vriend) als er een aanslag wordt gepleegd op een jeugdhulpverlener uit het tehuis waar ze verblijft. De brute moord op het gemeenteraadslid leidt tot het onderzoeken en aanpakken van de criminele familie Visser. Paul Beijerland, onderzoeker van ondermijning bij de landelijke politie, komt het team versterken. (Aflevering 2 Flikken Rotterdam seizoen 6).

Flikken Rotterdam cast

De cast van Flikken Rotterdam wordt gevormd door Mark van Eeuwen, Maartje van de Wetering, Cees Geel, Huub Stapel en Ortál Vriend. Natuurlijk zien we in de Flikken Rotterdam seizoen 5 cast ook tal van nieuwe gezichten, zowel voor grotere rollen (als die van Paul Beijerland en Koshi Muchumba en haar buddy Harm) als gastrollen. Op dit moment weten we daar nog niet zoveel over, maar we werken het artikel bij als er meer duidelijkheid is (en delen dit dan via onze social media). Daarnaast staan we natuurlijk ook even stil bij de hoofdrolspelers uit de cast van Flikken Rotterdam.

Acteurs en actrices uit Flikken Rotterdam

  • Mark van Eeuwen leerden we kennen in zijn rol van Jack van Houten in Goede tijden, slechte tijden. Daarna speelde hij nog tal van rollen. Recent is hij vooral achter de schermen actief, als producer van bijvoorbeeld Kerstgezel.nl en De slag om de Schelde. Je zag ‘m ook in Yentl en de Boer de Serie en hij kwam kort voorbij in Odds.
  • Maartje van de Wetering zag je in Celblok H. als Meike, daarnaast speelde ze in Divorce de rol van Gill. Verder zag je haar bijvoorbeeld in Der Amsterdam Krimi, Strijder en – net als Mark van Eeuwen – zagen we haar in een aflevering van Odds.
  • Cees Geel heeft al ontzettend veel rollen op zijn naam staan; variërend van Toine in Unit 13 tot aan de indrukwekkende film Simon. Maar denk ook aan Meiden van de Wit, Samen en Levenslied. Op dit moment is hij te zien in Boeien. Maar ik ben vooral benieuwd naar de nieuwe serie Rampvlucht en de film Leeuwin.
  • Huub Stapel zag je bijvoorbeeld in de Netflix-film Ferry. Wat mij betreft is hij één van de beste acteurs van Nederland. Of hij nu Luuk Vonk in Zwarte tulp, Jacob Somers in Moeder, ik wil bij de revue of Dirk De Groot in de Vlaamse serie Windkracht 10 speelt – ik vind zijn spel altijd heel overtuigend. Maar het begon namelijk allemaal met zijn rol als de nieuwsgierige liftmonteur Felix Adelaar in De Lift van Dick Maas. Daarnaast heeft hij ook verschillende tv-programma’s gemaakt. Dit schreef ik op VlaamsKijken over Huub Stapel. Vanaf morgen kun je hem zien in het nieuwe tv-programma Langs de kust.
  • Ortál Vriend zagen we voor het eerst op tv in 4Jim. Daarna speelde ze – net als Maartje van de Wetering – in Celblok H. Ze deed mee aan De Verraders seizoen 2. Ortál Vriend zag je ook in de film De Veroordeling.

Flikken Rotterdam kijken

De vijf seizoenen van Flikken Rotterdam, die eerder werden uitgezonden, zijn allemaal op dvd verkrijgbaar. Seizoen 1 tot en met 4 staat op NPO Plus. En seizoen 5 kun je nog terugkijken via NPO Start. De afleveringen van Flikken Rotterdam seizoen 6 komen ook op NPO Start en NPO Plus. NPO Start is in combinatie met een VPN Verbinding ook buiten Nederland te kijken (bij NPO Plus lukt dat volgens mij niet, omdat je hier een abonnement voor moet afsluiten).

Trailer

Foto: Mark de Blok

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 augustus 2022 /