Sleepers: cast Robert de Hoog & Teun Kuilboer (Videoland)

Sleepers is de nieuwe serie van Videoland met in de cast onder andere Robert de Hoog, Teun Kuilboer, Maryam Hassouni (in seizoen 2 vervangen door Sinem Kavus) en Julmar Simons. Seizoen 2 van Sleepers start vanaf vandaag vrijdag 15 december 2023. Iedere week komt er een nieuwe aflevering online. De reeks vertelt het keiharde verhaal van een corrupt agent, die manouvreert tussen de onderwereld van Utrecht en de bovenwereld van de recherche. Ontdek hier alles over de Sleepers cast en verhaal. En natuurlijk hoe je Sleepers van Videoland kunt kijken.

Auteur Patricia de Ryck schreef dit bericht op 7 december 2022; het is bijgewerkt op vrijdag 15 december 2023 omdat Sleepers seizoen 2 nu te kijken is op Videoland. Op 10 mei 2023 is het bericht ook tussentijds geüpdatet, omdat Sleepers vanaf dat moment op Streamz in België te zien is.

Sleepers (serie Videoland)

De Videoland serie Sleepers wordt omschreven als snoeihard, beklemmend en bloedstollend spannend. De reeks vertelt het keiharde verhaal van corrupt agent Martin (Robert de Hoog *). Hij manoeuvreert tussen de onderwereld van Utrecht en de bovenwereld van de recherche. Zijn beste vriend Willem (Teun Kuilboer *) en nieuwkomer Dwight (Julmar Simons a.k.a. rapper Adje) trekken Martin steeds meer naar de onderwereld. En thuis moet hij een masker ophouden bij zijn vrouw Noura Oudkerk (Maryam Hassouni *), die zelf een vakkundige rechercheur is bij interne zaken van de Utrechtse politie.

Sinem Kavus vervangt Maryam Hassouni in Sleepers

Wist je dat Maryam Hassouni recent het boek Wat de fak * heeft geschreven over haar traumatische ervaringen in de Nederlandse filmindustrie? Het is de reden dat we haar zo weinig nog in series en films zagen. Na het verschijnen van het boek is ze zelfs definitief gestopt. In het eerste seizoen van Sleepers speelde ze nog mee, maar in Sleepers seizoen 2 vervangt Sinem Kavus Maryam Hassouni. Robert de Hoog liet aan RTL Boulevard weten dat hij het jammer vindt dat Maryam Hassouni de Sleepers cast heeft verlaten. “Ze is een waanzinnige actrice, maar die keuze respecteer ik.” Maar over zijn nieuwe tv-vrouw Sinem Kavus is Robert de Hoog ook te spreken. “We hebben een goede klik samen en zij spat van het scherm.”

Sleepers (verhaal)

Seizoen 1: De wereld van rechercheur Martin Oudkerk stort in wanneer zijn surrogaatvader Henk (Hans Kesting) vermoord wordt. Henk is één van de laatst overgebleven criminelen uit het tijdperk van oude penoze en heeft sinds het begin van deze eeuw mensen naar de politieschool gestuurd om informatie door te geven aan zijn criminele organisatie. Wanneer een nieuwe lichting criminelen entree maakt in de Utrechtse onderwereld, wordt Martin meegesleurd in het nietsontziende geweld dat zij veroorzaken. Hoe kan Martin zijn banden met de onderwereld geheimhouden en tegelijkertijd zijn gezin beschermen? 

Sleepers seizoen 2: verhaal

Sleepers gaat op vrijdag 15 december 2023 verder met seizoen 2. Zo wordt het verhaal omschreven: “De wereld van Martin staat op instorten wanneer zijn vrouw Noura achter zijn ware identiteit dreigt te komen. Hij moet alles op alles zetten om niet ontmaskerd te worden en tegelijkertijd is de druk uit de onderwereld nog nooit zo groot geweest. Zijn moeder Ans staat op het punt van oorlog met een grote, zeer gewelddadige internationale criminele organisatie en dwingt Martin en Willem haar te helpen en verder te gaan dan dat ze ooit hebben moeten gaan. Ondertussen begint men bij de politie ook te twijfelen aan de integriteit van Martin en kan hij zijn collega’s niet meer vertrouwen. Voor wie kiest Martin? Zijn familie of kan hij toch niet ontsnappen uit de klauwen van de onderwereld? “

Sleepers cast

Naast Robert de Hoog, Teun Kuilboer, Maryam Hassouni en Julmar Simons zien we Chems Eddine Amar, Chris Peters, Dilan Yurdakul, Gijs Scholten van Aschat, Hans Dagelet, Hans Kesting, Lineke Rijxman, Marieke Heebink, Mike Reus, Nazmiye Oral, Rifka Lodeizen en Sabri Saddik in de Sleepers cast (in ieder geval van seizoen 1, want dat overleeft niet iedereen…) Waar je de acteurs en actrices uit Sleepers verder van kent? Hieronder alles over de Sleepers cast.

 • Robert de Hoog heeft al tal van rollen op zijn naam staan, maar bij het grote publiek is hij inmiddels denk ik het meest bekend als Tatta uit Mocro Maffia. Verder zag je hem ook in series als Red Light, Baantjer het begin en De stamhouder.
 • Teun Kuilboer zag je bijvoorbeeld in series als Doodstil en Commando’s, maar ook in de film Redbad. Maar zo zijn er nog veel meer Nederlandse series en films met Teun Kuilboer * in. We leerden hem in 2001 kennen toen hij debuteerde in Goede tijden, slechte tijden als Job Zonneveld.
 • Maryam Hassouni zien we in de cast van Sleepers seizoen 1. Zij schreef recent het boek Wat de fak * over haar traumatische ervaringen in de Nederlandse filmindustrie. Deze talentvolle actrice debuteerde in het succesvolle Dunya en Desie en speelde daarna nog tal van verschillende rollen om vervolgens uit beeld te verdwijnen. Daar schreef ze uitgebreid over in Wat de fak. We zagen haar ook nog in de film Meskina.
 • Sinem Kavus behoort tot de cast van Sleepers seizoen 2; zij neemt de rol van Maryam Hassouni over. Sinem Kavus is geen onbekende meer. Ze heeft de afgelopen tijd tal van mooie rollen voor haar rekening genomen. Zo ken je haar van Mocro Maffia (als Meltem), maar denk ook aan Happy Ending en Hoogvliegers.
 • Julmar Simons ken je waarschijnlijk beter als rapper Adje. Hij was eerder te zien in Downtown, Fenix, Patser, Vechtershart en Fissa. Julmar Simons aka rapper Adje speelt in Sleepers de rol van Dwight.
 • Ravi Beeuwkes speelt de rol van Max, de dove zoon van Martin en Noura. Je kunt hem herkennen van YouTube waar hij een aantal filmpjes in gebarentaal heeft gedeeld. Daarnaast was hij in de zomer van 2020 ook op het jeugdjournaal te zien. Ravi Beeuwkes vertelde toen over de voordelen van een speciale camping voor doven en slechthorenden vanaf de gebarencamping. Ravi Beeuwkes die dus de dove Max speelt in Sleepers is zelf ook doof.

Acteurs en actrices in nieuwe Videoland serie

 • Chames Eddine Amar was maar liefst ruim vierhonderd afleveringen te zien als Nassim Gharbi in Spangas. Verder zag je hem in Wolf en The Way to Paradise. In Sleepers speelt Chames Eddine Amar de rol van Tarik Masina.
 • Chris Peters is een acteur waar we de laatste tijd al heel veel van konden genieten. Denk aan De Poli, Een moord kost meer levens, maar ook De droom van de jeugd, en niet te vergeten Rampvlucht en Dirty LinesDeze acteur * was eerder te zien in films als Smartlap, Niemand in de Stad en Tonio. Hij speelde een rol in de series Penoza, Moordvrouw en Verborgen Verhalen. Chris Peters is ook actief in theaters: zo had hij een hoofdrol in Turks Fruit en rollen in Wolven Huilen Niet Alleen en Romeo & Julia.
 • Dilan Yurdakul ken je als Aysen uit Goede tijden, slechte tijden. Op tv zag je haar in Good Bad Girl. Videoland en Streamz-kijkers kunnen haar verder kennen van de serie Bonnie & Clyde.
 • Gijs Scholten van Aschat zag je recent in films als Zee van tijd en Piece of My Heart. Op tv zag je hem – net als diverse andere acteurs uit de Sleepers cast – in de serie Rampvlucht en in De stamhouder. Daarnaast speelt hij in CAST. De afgelopen jaren zag Gijs Scholten van Aschat onder andere in Hoogvliegers, Klem, maar ook in April, May en June. Het is nu wachten op Alpha.
 • Hans Dagelet heeft al tal van rollen op zijn naam staan. Recent zag je hem bijvoorbeeld in bijrollen in Faithfully Yours, Flikken Rotterdam en All Stars & Zonen. Zijn laatste grote rol was die van Thomas Kruys in de Familie Kruys.
 • Hans Kesting is – net als Hans Dagelet – een zeer ervaren acteur. Je zag hem recent bijvoorbeeld in Nr. 10 * , in DNA, Hoogvliegers, Ares en Nieuw zeer.
 • Lineke Rijxman * zag je in 2020 in Koppensnellers, maar deze ervaren actrice heeft echt al tig rollen op haar naam staan. Zo zag je haar bijvoorbeeld in successerie Vuurzee en ook in Keyzer & de Boer advocaten speelde ze een hoofdrol. Ze speelt ook veel in het theater. Recent zag je haar nog in Tropenjaren en in de telefilm Herman vermoordt mensen. Ze zal daarnaast te zien zijn in Bodem.
 • Marieke Heebink * hoorde je tijdens de dagboekfragmenten in de documentaire over verzetsvrouw Jacoba van Tongeren. Waar je Marieke Heebink van kent? Nou bijvoorbeeld van Papadag, maar je zag haar ook in Deep ShitRedbad en Petticoat. En net als Gijs Scholten van Aschat in Rampvlucht (zoals diverse anderen uit de Sleepers cast) en in de Romeinse tragedies van ITA. Recent speelde ze in Anoniem. Ook zij zal te zien zijn in Bodem.
 • Mike Reus * was te zien in Nederlandse series als Het gouden uur, Rampvlucht en (eveneens op Videoland) Odds. Verder kun je hem kennen uit films als De Oost en I Don’t Wanna Dance . Je zag Mike Reus voor het eerst op tv in 1992 in Zeg ‘ns Aaa. Hij behoort eveneens tot de cast van Vlaamse film Zeevonk en Zomervacht.
 • Nazmiye Oral * speelde de hoofdrol in het derde seizoen van Undercover. Daarnaast zag je haar onder andere in De Zitting, Koppensnellers, Nieuw Zeer, Hoogvliegers, Swanenburg en Niks te melden. Recent was ze op tv in de serie Ten minste houdbaar tot. Afgelopen jaar speelde ze ook in Zomervacht en Rocco & Sjuul.
 • Rifka Lodeizen * is op dit moment te zien in het tweede seizoen van Maud & Babs. Maar je kent haar ook van  De K van KarlijnLieve MamaJudas, Fenix en tal van andere series en films. Ze was ook te horen in de podcast thriller Wraak. Het is wachten op Onder de Blote Hemel, waarin ze de rol van Emma voor haar rekening neemt. Recent zag je haar op tv in Modern Love Amsterdam
 • Sabri Saddik * zag je recent in Bestseller Boy. Je kunt hem kennen uit series als All Stars & Zonen, #Fitgirls, Hollands Hoop en Vechtershart. Maar je zag hem ook in Meskina, Seef Spees en El Houb. Hij werkt daarnaast aan De Ring.

Simon de Waal en Robert de Hoog

Robert de Hoog speelt niet alleen de hoofdrol in Sleepers; hij heeft de Videoland-serie ook geschreven én is Creative Producer. Robert de Hoog schreef Sleepers samen met Simon de Waal. De inspiratie voor het verhaal haalden ze bij het gericht dat criminele organisaties jonge mensen naar de politieschool sturen om vervolgens bij de politie te infiltreren. Je kent Simon de Waal bijvoorbeeld van bijvoorbeeld Unit 13, Baantjer, Cop vs. Killer, Noord Zuid en – op dit moment op tv – Het gouden uur. Maar voor mij is hij vooral de schrijver van diverse Baantjer- en andere spannende boeken. De regie ligt in handen van Max Porcelijn (o.a. Trecx, Random Shit, Klem en Penoza) en Aaron van Vallen (die eerder Mocro Maffia Komtgoed regisseerde en een aflevering van NOOD schreef). Fiction Valley is de producent.

Sleepers kijken

Waar Sleepers seizoen 1 sinds 8 december 2022 volledig te kijken was bij Videoland, daar wordt seizoen 2 wekelijks toegevoegd. Vanaf vrijdag 15 december 2023 komt er iedere week een aflevering online op Videoland. Sinds mei 2023 is Sleepers ook bij Streamz te kijken in België. We gaan er vanuit dat Sleepers seizoen 2 ook in België te kijken zal zijn binnenkort.

Sleepers Videoland Trailer

Foto: Videoland

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 december 2023 /