Herman vermoordt mensen | cast en verhaal van deze telefilm

Herman vermoordt mensen is een telefilm, die we vandaag – zaterdag 10 september – om 22.22 uur kunnen kijken op NPO3. In de cast van Herman vermoordt Aus Greidanus en Fockeline Ouwerkerk, die de hoofdrol spelen. Maar we zien nog meer opvallende gezichten. Ontdek in dit artikel alles over deze telefilm van Joost Reijmers en Thomas van der Ree.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 3 januari 2022; 10 september 2022 heeft het een uitgebreide update gekregen.

Herman vermoordt mensen

De aan lagerwal geraakte alcoholist Herman (Aus Greidanus) heeft professionele hulp nodig, en krijgt die maar niet. Hij besluit dat hij de gevangenis in moet zodat er daar voor hem gezorgd wordt. Hij vermoordt een lokale crimineel maar als hij vervolgens aan de politie probeert te bekennen gelooft niemand hem. Herman gaat op zoek naar een tweede slachtoffer. Hoever moet hij gaan om in de gevangenis te komen?

Cast Herman vermoordt mensen

De hoofdrollen van Herman en Nathalie (de dochter van Herman) worden gespeeld door Aus Greidanus en Fockeline Ouwerkerk. Maar in de cast van Herman vermoord mensen zien we nog meer bekende acteurs en actrices. Zo is er ook een hoofdrol weggelegd voor Melody Klaver. In bijrollen zien we Ben Cramer, Leny Breederveld, Jetty Mathurin, Lineke Rijxman, Roben Mitchell, Hans Sibbel, Emmanuel Ohene Boafo, Mustafa Duygulu, Viktor Griffioen, Roosmarijn van der Hoek en Aus Greidanus Jr. We zetten voor je op een rijtje waar je ze van kent.

 • Aus Greidanus Sr. (1950) heeft een indrukwekkend cv. Kijk bijvoorbeeld een naar series met hem als De 12 van Oldenheim, Brussel en De Zaak Menten (aanrader!). Recent zag je hem op tv als Jack Praal in Swanenburg. In Vliegende Hollanders speelde hij de oude Fokker. Op dit moment is het wachten op The Man from Rome, Anoniem en Arcadia.
 • Fockeline Ouwerkerk speelde recent de hoofdrol in de tv-serie Deep Shit. Maar je kunt haar ook kennen uit De K van Karlijn,  Dit zijn wij, De 12 van Schouwendam, Moordvrouw, Nieuwe Buren seizoen 3 of de film Taal is zeg maar echt mijn ding. Recent was ze nog één van de BN’ers die uit de kleren ging voor het goede doel. We kunnen verder Op tijd terug, Zomer in Frankrijk en Candy & Bonita verwachten.
 • Melody Klaver is op dit moment te zien in Nood. Maar je kent haar ook uit Rafaël, Onze Straat-aflevering Cronos en Thuisfront. De actrice speelde al in tal van films en series. Melody Klaver zal tevens te zien zijn in Incognito en Arcadia.
 • Ben Cramer ken ik persoonlijk alleen als zanger, maar in het verleden heeft hij al vaker geacteerd.
 • Leny Breederveld zag je – net als Aus Greidanus – in Vliegende Hollanders. Ze speelde Juf Helma in De Luizenmoeder. Maar je zag haar ook in de nieuwe Baantjer. En zo zijn er nog veel meer films en series. Momenteel werkt Leny Breederveld aan De Terugreis.
 • Jetty Mathurin zagen we in het najaar van 2020 in de BN’ers-special van First Dates. Recent zag je haar in De Familie Claus 2 als Elly. Maar haar bekendste rol is waarschijnlijk wel die van Smorrie in Vrouwenvleugel.
 • Lineke Rijxman zag je in 2020 in Koppensnellers, maar deze ervaren actrice heeft echt al tig rollen op haar naam staan. Zo zag je haar bijvoorbeeld in successerie Vuurzee en ook in Keyzer & de Boer advocaten speelde ze een hoofdrol. Ze speelt ook veel in het theater. Recent zag je haar nog in Tropenjaren.
 • Roben Mitchell: zijn naam zegt je misschien niet, maar de Vlaamse kijkers die F*** you very, very much hebben gekeken, kennen hem als Peerapat. Hij was tevens te zien in het eerste seizoen van Ninja Nanny.
 • Hans Sibbel ken je als Nederlandse cabaretier, die deel uitmaakte van het duo Lebbis en Jansen.
 • Emmanuel Ohene Boafo zag je net als Melody Klaver in Thuisfront. Je kunt deze acteur verder kennen uit De Maatschap. Op dit moment is het wachten op Rampvlucht en Dojo, waarin Emmanuel Ohene Boafo ook te zien zal zijn.
 • Mustafa Duygulu is niet alleen acteur; je kent ‘m ook als regisseur. Hij nam de regie van Meltem (de Mocro Maffia kortfilm) voor zijn rekening. Hij werkte ook mee aan De Oost en Catacombe. Als Mike is hij in Dertigers te zien.
 • Viktor Griffioen heeft verschillende gastrollen op zijn naam staan de afgelopen jaren. Hij spreekt ook luisterboeken in.
 • Aus Greidanus Jr. is de zoon van de hoofdrolspeler. Je kent hem bijvoorbeeld uit I.M., maar ook van Vlucht H313, Bellicher en Vuurzee. Momenteel werkt hij aan de serie Anoniem.
 • Roosmarijn van der Hoek – heeft al diverse rollen op haar naam, zoals Buiten is het feestBumperkleef, Mijn Kleine Grote Broer, Mees Kees, Levenslied en Het Geheim van Eyck.

Joost Reijmers en Thomas van der Ree

Joost Reijmers en Thomas van der Ree zijn al bevriend sinds de filmacademie. Inmiddels behoren ze beiden tot het schrijverscollectief Winchester McFly. Die ken je dan weer van series als All Stars & Zonen, Vliegende Hollanders, Ares, Smeris, maar ook de film Bankier van het Verzet. Ook nog een leuk weetje: Thomas van der Ree schreef mee aan twee afleveringen van het derde seizoen Undercover. Voor Herman vermoordt mensen verzorgden Joost Reijmers en Thomas van der Ree zowel het scenario als de regie.

Foto: KRO-NCRV

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 september 2022 /