Maud & Babs seizoen 2 cast: Georgina Verbaan nu Juliette

Maud & Babs seizoen 2 gaat vrijdag 3 november om 21.25 uur van start bij MAX op NPO1. Opvallend in de Maud & Babs cast voor seizoen 2 is dat Georgina Verbaan nu de rol van Juliette speelt. Eerder was dit een rol van Kim van Kooten.

Maud & Babs

In het eerste seizoen maakten we kennis met Maud en haar gezin. Maud (Rifka Lodeizen*) is mantelzorger voor haar moeder Babs (Loes Luca*), die begint te dementeren. Naast mantelzorg voor haar moeder, heeft Maud ook een verloskundige praktijk en gezin met twee studerende kinderen draaiende te houden. In seizoen twee van de serie Maud & Babs vindt Maud het onverantwoord dat Babs nog langer alleen in haar eigen huis blijft wonen en besluit een mantelzorgwoning in haar eigen tuin te plaatsen. Dit zet echter alles op scherp… Sterker: het lijkt soms wel alsof mantelzorg meer stuk maakt dan je lief is.

Cast Maud & Babs seizoen 2

De hoofdrollen in Maud & Babs zijn weggelegd voor Loes Luca, Rifka Lodeizen, Georgina Verbaan en Peter Paul Muller.

Georgina Verbaan Juliette in plaats van Kim van Kooten

De rol van Juliette werd in het eerste seizoen gespeeld door Kim van Kooten (die je recent in Dag & Nacht zag). Georgina Verbaan neemt de rol van Juliette in seizoen 2 van Maud en Babs voor haar rekening.

Maud & Babs terugkijken

Maud & Babs is vanaf vrijdag 3 november iedere week om 21.25 uur te kijken bij MAX op NPO1 (na Flikken Rotterdam). Wil je Maud & Babs terugkijken, dan kan dit via NPO Plus en NPO Start. Ook seizoen 1 is hier nog steeds te vinden. Wil je vanuit België (of een ander land kijken) gebruik dan een VPN Verbinding die je op Nederland zet, voordat je Maud & Babs gaat terugkijken op NPO Start.

Meer over het verhaal van Maud & Babs seizoen 2 en de inhoud per aflevering:

Maud & Babs seizoen 2

Babs dementeert. Zelf ziet ze dat niet zo, maar dochter Maud kan alleen op haar letten als ze in een mantelzorgwoning in de tuin komt wonen. Dat legt een enorme druk op Maud, die ook nog verloskundige is en er wil zijn voor haar gezin. De verhoudingen met man Koen, haar jongvolwassen kinderen en haar zus Juliette komen op scherp te staan, als Maud tegen beter weten in probeert alle ballen in de lucht te houden. Om de toenemende zorg te kunnen bekostigen, moet het ouderlijk huis worden verkocht. Maar zus Juliette ziet dit als haar nieuwe atelier en zij doet er dus alles aan om de verkoop onmogelijk te maken. Totdat Maud door alle spanningen letterlijk instort. Maar wie zorgt er dan voor haar? En vooral, voor Babs?

Mantelzorgwoning

Alles lijkt redelijk onder controle wat de zorg voor Babs betreft. Zij heeft thuiszorg van Gino en dochter Maud brengt naast haar drukke verloskundigenpraktijk, ook veel tijd door met Babs. Juliette is vooral bezig met haar nieuwe lover Niels. Ondertussen woont ook Rosa weer thuis en kibbelt ze er als vanouds op los met Joost. Als Babs door de politie van de snelweg wordt gehaald vanwege spookrijden realiseert Maud zich dat de zorg voor haar moeder anders moet. Via collega Suus kan Maud op korte termijn aan een mantelzorgwoning voor in de tuin komen, tot ongenoegen van echtgenoot Koen. Om de kosten van de mantelzorgwoning te dekken besluit Maud haar moeders auto te verkopen, maar de rest van de familie heeft daar andere ideeën over. – Aflevering 1 – vrijdag 3 november, 21.25 uur bij MAX op NPO 1.

Ergernissen

Het huisje voor Babs is geplaatst en zelfs Koen heeft hieraan meegeholpen. Babs lijkt er aanvankelijk ook vrede mee te hebben, zeker als de vertrouwde thuishulp Gino haar ook in het nieuwe onderkomen verzorgt. Niels, de nieuwe grote liefde van Juliette, helpt mee verhuizen en voedt subtiel de ergernissen van Juliette over Maud. Als Babs eenmaal geïnstalleerd is in het huisje wordt ze liefdevol naar bed gebracht door Maud. Juliettes komst brengt Babs uit haar evenwicht en ze wil naar huis. Tot ontsteltenis van Maud neemt Juliette haar mee naar haar oude huis. Maud vindt geen begrip bij Koen en ziet het even niet meer zitten. – Aflevering 2 – vrijdag 10 november, 21.25 uur bij MAX op NPO 1.

Is dit wel mantelzorg?

Babs krijgt bezoek van een gemeenteambtenaar waarbij ze zich zo goed voordoet dat deze gaat twijfelen of de constructie wel onder mantelzorg valt. Maud heeft besloten het oude huis te verkopen, maar heeft niet door dat Juliette en Niels er ondertussen intrekken. Maud heeft moeite om alle ballen in de lucht te houden. De enige waar ze af en toe steun van ondervindt is thuishulp Gino. Koen gaat zich steeds meer ergeren aan de nadrukkelijke aanwezigheid van de bemoeizuchtige Babs. Als Joost, nadat hij lachgas heeft gebruikt, met de auto van Babs in de berm belandt, besluiten Maud en Koen in een zeldzaam moment van eensgezindheid dat hij bij zijn vader in de jachthaven moet werken.- Aflevering 3 – vrijdag 17 november, 21.25 uur bij MAX op NPO 1.

Zorgboerderij

Maud ‘dwingt’ Babs met pijn in haar hart om overdag naar een zorgboerderij te gaan. De spaarzame tijd die ze hiermee wint, besteedt ze aan de praktijk en aan Rosa, die haar hulp heeft gevraagd voor een belangrijk schoolproject. Ondertussen maakt Juliette het huis van Babs praktisch onverkoopbaar door er een enorme bende van te maken. Als Maud de volgende dag stiekem naar Babs op de zorgboerderij gaat kijken, ziet ze tot haar opluchting dat Babs het naar haar zin heeft. Maud gaat tevreden naar huis, niet wetende dat Koen thuis zijn spullen aan het inpakken is. Hij gaat voorlopig op de boot wonen. – Aflevering 4 – vrijdag 24 november, 21.25 uur bij MAX op NPO 1.

Maud heeft een andere vader

Maud schrikt als Juliette haar overvalt met het nieuws dat Maud een andere vader heeft: zij is de dochter van Babs grote liefde uit Parijs, de Fransman Jacques. Niels beweert dat zij het huis daardoor niet kan verkopen, haar zus Juliette heeft alle zeggenschap. Mauds verwarring wordt nog groter als zij bericht van de gemeente krijgt: het huisje van Babs moet binnen twee weken weg zijn. Maud gaat naar de jachthaven om steun te zoeken bij Koen, ze verstoort daar onbedoeld een intiem gesprek tussen vader en zoon. Maud voelt dat zij te veel is en vertrekt. Pas bij Gino krijgt ze een luisterend oor én de mantelzorgverklaring waardoor het huisje kan blijven staan. – Aflevering 5 – vrijdag 1 december, 21.25 uur bij MAX op NPO 1.

Huis Babs verkopen

Als Maud met de makelaar en kijkers naar Babs’ huis gaat, ontvouwt Niels tot Mauds ergernis een nieuwe theorie: het huis kan niet zomaar verkocht worden aangezien Juliette het min of meer huurt. Met als gevolg enorme verwarring bij de makelaar. Maud arriveert gehaast op de praktijk  waar Suus haar overhaalt minder te gaan werken. Maud gaat met enige tegenzin akkoord. Ondertussen verdwaalt Babs op de zorgboerderij en wordt door een misverstand ingesloten in één van de stallen. Gino helpt Maud en samen krijgen zij Babs eruit. Als de makelaar vervolgens langskomt met een fantastisch bod accepteert Babs zonder enige twijfel. – Aflevering 6 – vrijdag 8 december, 21.25 uur bij MAX op NPO 1.

Wilsonbekwaam

Maud, Babs, Juliette en Niels zijn bij de notaris voor de overdracht van het huis. Door toedoen van Juliette en Niels maakt Babs zo’n verwarde indruk dat de notaris concludeert dat ze wilsonbekwaam is. Tot tevredenheid van Juliette en Niels gaat de koop niet door, al moet er tot hun schrik wel bijna een halve ton boete betaald worden, Babs had immers een voorlopig koopcontract ondertekend. Als Niels ook nog suggereert dat er sprake is van oudermishandeling, knapt er iets bij Maud en laat ze Babs bij Juliette en Niels achter. Eenmaal thuisgekomen herpakt Maud zich. Echter, als Rosa vraagt waar oma is, zakt Maud in elkaar en gaat volledig out. De huisarts constateert een aanval van hyperventilatie en schrijft rust voor. – Aflevering 7 – vrijdag 15 december, 22.00 uur bij MAX op NPO 1.

Tehuis

Maud kan er niet meer onderuit: Babs moet in een tehuis worden opgenomen, ze kan echt geen minuut meer alleen zijn. Juliette komt erachter dat Niels een bedrieger en stoker is en gooit hem er uit. Door Juliettes verdriet komen Maud en zij nader tot elkaar. Ze besluiten samen bewindvoerder voor hun moeder te worden. Babs verhuist naar het tehuis, en lijkt zich nauwelijks te realiseren waar ze is. – Aflevering 8 – vrijdag 22 december, 21.25 bij MAX op NPO 1.

Foto: Georgina Verbaan, Loes Luca en Rifka Lodeizen | © Lucas van der Rhee/MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 november 2023 /