Charlotte Timmers in thrillerserie Commando’s

Charlotte Timmers zal te zien zijn in de nieuwe Nederlandse thrillerserie Commando’s. De commando’s worden gespeeld door Werner Kolf, Kay Greidanus, Teun Kuilboer, Bilal Wahib, Egbert-Jan Weeber en Chiem Vreeken. Deze serie – die tien afleveringen telt – is vanaf zondag 30 augustus om 20.20 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3.

Verhaal Commando’s (AVROTROS)

Een Nederlands special forces team, geleid door commandant John de Koning (Werner Kolf), wordt in het grootste geheim naar Nigeria gestuurd om een door Boko Haram ontvoerde gijzelaar te bevrijden. De missie gaat gruwelijk mis en eindigt in een nachtmerrie. Een paar jaar later raakt John verwikkeld in een reeks mysterieuze moorden en zetten bedrog, verraad en de trauma’s van die geheime missie het leven van hem en zijn oude teamgenoten volledig op zijn kop.

Trailer Commando’s

Cast Commando’s

De commando’s worden gespeeld door Werner Kolf, Kay Greidanus, Teun Kuilboer, Bilal Wahib, Egbert-Jan Weeber en Chiem Vreeken. Verder zijn er hoofdrollen voor Charlie Chan Dagelet, Roeland Fernhout, Reinout Bussemaker – en wat wij natuurlijk extra leuk vinden – de Vlaamse actrice Charlotte Timmers. We vertellen eerst meer over haar en duiken dan verder in de cast van Commando’s.

Commando's op missie - foto Graham Bartholomew
Commando’s op missie – foto Graham Bartholomew.

Charlotte Timmers

Charlotte Timmers kruipt voor deze rol in de huid van Isabella De Sutter. Zij is werkzaam bij Europol. Waarbij ik dus vermoed dat zij onderzoek gaat doen naar wat er eigenlijk gruwelijk mis is gegaan op de missie van de commando’s. Voor de Nederlandse lezers die deze Vlaamse actrice nog niet kennen: je hebt haar misschien wel gezien in De bende van Jan de Lichte op Netflix, in de rol van Heloïse.

Charlotte Timmers als Isabella De Sutter in Commando's. Foto: Sofie Silbermann.
Charlotte Timmers als Isabella De Sutter in Commando’s. Foto: Sofie Silbermann.

In België behoort Charlotte Timmers tot de cast van verschillende geweldige films en tv-series. Zo speelde ze onder andere in: Beau Séjour, Studio Tarara en Wat Als. Wist je dat ze ook te zien was – als Chantal – in het eerste seizoen van Undercover? Daarnaast heeft ze een rol in de nieuwe VTM-reeks Fair Trade. En ze werkt momenteel mee aan de film Zillion.

Goua Grovogui

Via Instagram kreeg ik een berichtje van acteur Nabil Mallat. Hij wist me te vertellen dat ook Goua Grovogui te zien zal zijn in Commando’s. Hij is de uitbater van LOA in Antwerpen, waar je een variatie aan streetfood kunt krijgen uit verschillende culturen en streken. Je zag Goua Grovogui eerder in Rafaël, Aspe en De wederopstanding van een klootzak. In Commanda’s speelt Goua Grovogui de rol van Kibo Emeka.

Werner Kolf als commandant John de Koning in Commando's.
Werner Kolf als commandant John de Koning in Commando’s. Foto: Graham Bartholomew.

Werner Kolf

De hoofdrol in Commando’s wordt gespeeld door Werner Kolf. Deze acteur kruipt in de huid van commandant John de Koning, die het team aanstuurt van commando’s die naar Nigeria worden gestuurd. Je kunt deze acteur kennen uit WeemoedtVechtershart en Catacombe. En voor de Vlaamse lezers: Werner Kolf is bij jullie bekend van Patser. Hij zal ook te zien zijn in de nieuwe serie Swanenburg, waarbij Ella-June Henrard en Joren Seldeslachts ook tot de cast behoren.

Kay Greidanus als commando Simon Goedegebure
Kay Greidanus als commando Simon Goedegebure. Foto: Sofie Silbermann.

Kay Greidanus

Kay Greidanus is één van die commando’s die tot het team van John de Koning horen. Hij speelt Simon Goedegebure. Je zag hem recent nog in Dit zij wij. Darnaast speelt hij onder andere een hoofdrol in de Huisvrouwen bestaan niet-films, was hij met zijn vriendin te zien in Nieuwe Buren en speelde hij mee in Petticoat.

Op de hoogte blijven, van het laatste nieuws over films en series kom dan bij onze Facebook-groep. Dan zie je het meteen als we nieuwe artikelen delen.

Teun Kuilboer als commando Berend Vink
Teun Kuilboer als commando Berend Vink. Foto: Sofie Silbermann.

Teun Kuilboer

Teun Kuilboer behoort ook tot de cast van Commando’s. Hij speelt commando Berend Vink. Hij was voor het eerst op tv te zien in Goede tijden, slechte tijden als Job Zonneveld. Daarna volgden rollen in onder andere Meiden van De Wit, La Famiglia, Bluf en diverse films. Wist je dat hij – net als Barbara Sarafian en Boris Van Severen – ook te zien was in Baptiste?

Bilal Wahib als commando Aza Ouazani
Bilal Wahib als commando Aza Ouazani. Foto: Sofie Silbermann.

Bilal Wahib

Commando Aza Ouazani wordt gespeeld door Bilal Wahib. Deze acteur kun je kennen uit Mocro Maffia, maar ook uit Remy & Juliyat, De Libi en Fissa. Deze jonge acteur werd dit jaar onderscheiden met een Shooting Star Award op het internationaal filmfestival van Berlijn. Dat betekent dat hij tot de tien meest veelbelovende jonge Europese acteurs van dit jaar hoort. Daarnaast is hij ook nog rapper, waarbij hij gewerkt heeft met bijvoorbeeld Bizzey en Ronnie Flex. Ook zijn eigen nummer Tigers ken je misschien wel.

Egbert Jan Weeber als commando Mark Passchaert
Egbert Jan Weeber als commando Mark Passchaert. Foto: Sofie Silbermann.

Egbert-Jan Weeber

Egbert-Jan Weeber kruipt in de huid van commando Mark Passchaert. Ik ben erg benieuwd naar zijn rol. Volgens mij heb ik alle tv-series en films met Egbert-Jan Weeber wel al gezien, dus deze mag ik niet missen. Momenteel is hij in de bioscoop te zien in De piraten van hiernaast. Mijn favorieten? Taal is zeg maar echt mijn ding, Voetbalmaffia, Bagels & Bubbels en absoluut Moeder, ik wil bij de revue (in die laatste speelt Egbert-Jan Weeber samen met Mike Weerts, die te zien zal zijn in de Netflix film over Ferry Bouman van Undercover).

Chiem Vreeken als commando Kenneth
Chiem Vreeken als commando Kenneth. Foto: Sofie Silbermann.

Chiem Vreeken

De laatste commando is Kenneth. Deze rol wordt gespeeld door Chiem Vreeken. Die kun je kennen als de hoofdrolspeler uit Voetbalmaffia. Verder heeft hij vooral bijrollen gespeeld, zoals in Smeris, Baantjer Het Begin en je zag ‘m ook in Heer & Meester (wat ik ook een geweldige reeks vond).

Charlie Chan Dagelet als Marte de Koning in Commando's
Charlie Chan Dagelet als Marte de Koning in Commando’s. Foto: Tom Cornelissen.

Charlie Chan Dagelet

Charlie Chan Dagelet speelt Marte de Koning. Zij is de vrouw van John. Volgens mij een heel bijzondere rol, omdat haar man natuurlijk verwikkeld wordt in een reeks mysterieuze moorden. Bedrog, verraad en trauma’s zetten het leven van John tenslotte op zijn kop. En daar ontkom je als partner van dan denk ik ook niet aan. Charlie Chan Dagelet is de dochter van acteur Hans Dagelet. Tatum Dagelet is haar halfzus. Acteur Mingus Dagelet haar broer. Je kunt haar kennen van Hotnews.nl, Zusjes, Bluf, Mocro Maffia, Hoogvliegers en de Penoza-film.

Mooi nieuws over Charlie Chan Dagelet: ze zal ook te zien zijn in de Vlaamse reeks Beau Séjour 2.

Roeland Fernhout als rechercheur Felix, hier samen met Charlotte Timmers.
Roeland Fernhout als rechercheur Felix, hier samen met Charlotte Timmers. Foto: Sofie Silbermann.

Roeland Fernhout

Roeland Fernhout speelt Felix . Hij is rechercheur. En ik ga er dus vanuit dat hij onderzoek gaat doen naar de misstanden. Dan vermoed ik dat hij dus ook kennis zal maken met Isabella van Europa (gespeeld door Charlotte Timmers). Deze acteur heeft al in tal van films en tv-series gespeeld. Op mij heeft zijn rol in Meisje Van Plezier (en dan met name het tweede seizoen) veel indruk gemaakt. En zijn rol in Keizersvrouwen is ook wel een bizarre. Verder zag je hem onder andere in Zwarte tulp, Floor Faber en natuurlijk in uit het eerste seizoen van de tv-serie All stars. Hij nam toen de rol van Bram over van Danny de Munk. In de nieuwe serie All Stars & zonen, zal Danny weer Bram spelen.

Reinout Bussemaker

Reinout Bussemaker kruipt in Commando’s in de huid van Cor Kramer. Over zijn personage weet ik helaas nog niets meer dan dit. Hij zal te zien zijn in Het Smelt met Veerle Baetens. Je kunt ‘m verder kennen uit bijvoorbeeld Tessa, Vlucht HS13, Noord Zuid en van wat langer geleden: Rozengeur & Wodka Lime, Unit 13 (dat keek ik altijd, jij ook?) en Diamant.

Makers Commando’s

Commando’s is geregisseerd door Iván López Núñez en Hanro Smitsman en geproduceerd door NL Film in samenwerking met AVROTROS.

Commando’s kijken

Het gehele seizoen van Commando’s is vanaf zondag 30 augustus te zien op NPO Plus. (Ik weet al wat ik ga doen dan: bingewatchen). Heb geen NPO Plus dan kun je vanaf zondag 30 augustus tien weken lang genieten van deze serie op NPO 3. De serie wordt om 20.20 uur uitgezonden.

Ben je nieuwsgierig naar deze serie dan kun je per aflevering de synopsis al lezen. Let op: hierdoor ontdek je natuurlijk wel meer van het verhaal. Laat je vooral ook verrassen.

Aflevering 1 Commando’s – 30 augustus

Wanneer John belangrijk bewijs ontdekt dat iemand een aanslag plant op een belangrijke politicus uit Nigeria, Obadiya Zuberi, verdenkt hij een van zijn voormalig commando broeders. Zijn beste vriend Simon is boos over het feit dat John hem de opdracht heeft gegeven om Obadiya te beschermen, terwijl ze allebei een duister verleden met hem hebben. Een geheime missie die vreselijk fout ging. 

Aflevering 2 Commando’s – 6 september

John is kapot van de dood van zijn beste vriend en is van plan om erachter te komen wat er daadwerkelijk is gebeurd. Hij wordt geschorst van zijn baan in de beveiliging. Isabella laat hem ophalen en ondervraagt hem. Hij praat niet, maar verwijt haar wel dat zij de oorzaak is van Simons dood. Terwijl het lijkt of alles hem tegenzit, moet John zijn verleden confronteren en praten met die ene persoon die misschien iets weet over zijn dood: Obadiya. De voormalig leden van Johns peloton verdenken Obadiya ervan achter de moord op Simon te zitten en willen hem wreken.

Aflevering 3 Commando’s – 13 september

De spanning stijgt op de begrafenis van Simon. Obadiya wil een deal sluiten met John. Het is voor allebei beter als ze hun mond houden. Door samen te werken met de detectives die de dood van Simon onderzoeken, ontdekt Isabella dat zijn moordenaar waarschijnlijk een van de leden van het oude peloton is. Ze deelt deze informatie met John, in de hoop dat hij dan met haar samen wil werken. Ondertussen werken de voormalig commando’s opnieuw samen om Obadiya te ondervragen, met heftige consequenties.

Aflevering 4 Commando’s – 20 september

Zijn voormalige baas Cor Kramer nodigt John uit om terug te keren in militaire dienst, aangezien hij de beste positie heeft om de dodelijke intriges te ontrafelen. Hij begint zijn eerste werkdag terug bij het Korps Commandotroepen en raakt verder vervreemd van zijn vrouw Marte, die erop tegen is. Isabella verhoort de voormalig pelotonsleden stevig in een poging om tot de waarheid te komen. Als Mark – die lijdt aan zware PTSS – net voor zijn verhoor breekt, lukt het John om hem voor Isabella te verbergen.

Commando's najaar 2020 bij AVROTROS
Foto: Suzy Bernstein.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

3 augustus 2020 /