Lieve Mama op Videoland; naar boek Esther Verhoef

Lieve Mama – de serie die gebaseerd is op het boek van Esther Verhoef – is nu te zien op Videoland. Rifka Lodeizen, Shahine El-Hamus, Guy Clemens, Barry Atsma, Bianca Krijgsman en Ergun Simsek zijn onder andere te zien in deze psychologische thriller.

Lieve Mama – het verhaal

De zesdelige Videoland Original volgt de levens van Helen en Ralf vanaf de avond waarop zij, ieder op hun eigen manier, betrokken raken bij een overval met dodelijke afloop. Ralf (Shahine El-Hamus) staat buiten op de uitkijk terwijl zijn vriend een overval pleegt op de villa van een welgesteld gezin. Als Helen (Rifka Lodeizen), moeder van dat gezin, thuiskomt, wordt ze geconfronteerd met de overvaller die haar man (Guy Clemens) overmeesterd heeft. Dan volgt er een schot. Ralf, die buiten tevergeefs wacht op de terugkomst van zijn vriend, heeft geen idee wat er zich in de villa heeft afgespeeld.

Helen en Ralf, twee heel verschillende karakters met twee heel verschillende levens, zijn na deze fatale avond onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is voor beiden het begin van een nachtmerrie waarin ze gedwongen worden hun grenzen op te zoeken. En eroverheen te gaan.

Lieve Mama met Rifka Lodeizen en Guy Clemens

Boek Esther Verhoef

Lieve Mama is gebaseerd op de gelijknamige thriller van Esther Verhoef. Van dit boek zijn inmiddels meer dan 225.000 exemplaren verkocht. Het boek verscheen in 2015 en werd in 2016 bekroond met een Gouden Strop. De scenario’s voor deze Videoland Original zijn geschreven door Ingrid van Berkum en Martin van Steijn. Jelle de Jonge heeft de regie verzorgd. Annemieke van Vliet van Fiction Valley heeft de serie geproduceerd.

Cast Lieve Mama

De cast van Lieve Mama wordt gevormd door tal van bekende acteurs en actrices. Rifka Lodeizen, Shahine El-Hamus en Guy Clemens spelen de hoofdrol. Maar ook Aiko Beemsterboer, Vincent van der Valk, Richelle Plantinga, Walt Klink, Mila van Groeningen, Tarik Moree, Barry Atsma, Bianca Krijgsman, Ergun Simsek en diverse anderen zien we terug in de cast van Lieve Mama.

Over verschillende acteurs en actrices uit Lieve Mama hebben wij op VlaamsKijken al geschreven. We zetten de interessante berichten voor je op een rijtje.

 • Rifka Lodeizen is op dit moment te horen in de podcast thriller Wraak.
 • Shahine El-Hamus kon je recent nog op tv zien in de film Vals.
 • Guy Clemens speelt – net als Shahine El-Hamus – in de nieuwe Nederlandse EO-serie Het A-woord.
 • Aiko Beemsterboer is ook in Het A-woord te zien, maar je kunt haar ook kennen uit De Liefhebbers, Vechtmeisje en Oogappels.
 • Vincent van der Valk zag je eerder in Dit zijn wij (waar Clara Cleymans ook een rolletje in had).
 • Richelle Plantinga kun je kennen uit onder andere Flikken Rotterdam.
 • Walt Klink was voor het eerst op tv te zien in de serie Brugklas.
 • Mila van Groeningen ken je als Hasna uit de Mees Kees film en serie.
 • Tarik Moree zag je onder andere in Koppensnellers en de film Tonio.
 • Barry Atsma ken je natuurlijk uit tal van series en films. Nu is hij op tv te zien in het derde seizoen van Klem.
 • Bianca Krijgsman ken je bijvoorbeeld uit Judas en Als de dijken breken.
 • Ergun Simsek was onder andere te zien in Mocro Maffia, Smeris en Flikken Rotterdam. Als voorman Plukkers was hij te zien in Zuidflank.

Fotografie: RTL/Videoland/Jasper Suyk

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 oktober 2020 /