The Way to Paradise: cast, verhaal en meer

Je kunt op Videoland sinds vandaag (donderdag 6 april) kijken naar de Nederlandse film The Way to Paradise. De hoofdrollen worden gespeeld door Aziz Akazim en Chems Eddine Amar. Ontdek hier meer over The Way to Paradise: cast, verhaal en meer…

The Way to Paradise

Werelden botsen frontaal op elkaar in het misdaaddrama ‘The Way to Paradise’. Rechtenstudent Najib (Aziz Akazim*) is een gedisciplineerde en ambitieuze jongen uit de Amsterdamse wijk Slotervaart. Hij verliest alle houvast wanneer zijn criminele oudere broer (Chems Eddine Amar*) door de politie wordt afgevoerd. Terwijl hun uitgeputte ouders zich wentelen in machteloosheid, belandt Najib in een identiteitscrisis die hem steeds radicalere stappen laat zetten. Hoe moet zo’n jongen zich staande houden in een maatschappij die hem constant uitkotst?

Heb je geen Videoland en wil je deze film toch kijken? Hij is ook verkrijgbaar op dvd.

The Way to Paradise cast

In The Way to Paradise cast zien we Aziz Akazim, Chems Eddine Amar en Mamoun Elyounoussi. Zij spelen de hoofdrollen in de ze film. Verder in The Way to Paradise cast Hakim Traidia, Rachida Laallala, Frederik de Groot, Titia Hoogendoorn en Meryem Manders.

Acteurs en actrices ken je van…

  • Aziz Akazim speelde veertien afleveringen Taliban in Mocro Maffia. Hij speelde daarnaast Redouan in Vechtershart. Voor de Mocro Maffia-liefhebbers: wist je dat je vanaf 28 april 2023 kunt kijken naar Mocro Maffia: Tatta. Blijf ons volgen, zodat je snel meer over ontdekt.
  • Chems Eddine Amar zag je recent nog als Tarik in Sleepers. Meer dan vierhonderd afleveringen speelde hij in Spangas de rol van Nassim.
  • Mamoun Elyounoussi zag je eerder al in Thuisfront. Hij heeft al tal van rollen* op zijn naam staan. Variërend van Het Paard van Sinterklaas tot ‘Gladde’ in Mocro Maffia. Maar hij speelde ook in Morten. Recent zag je hem nog in Romaissa – De superheld uit Rotterdam en Zina.
  • Hakim Traidia* is een Nederlandse-Algerijnse theaterartiest en mimespeler, die we leerden kennen in Sesamstraat. Ook Hakim Traidia zag je in Zina.
  • Rachida Iaallala* speelde eveneens in Zina. Maar je kent haar bijvoorbeeld ook uit Meskina. Daarnaast was ze eerder bijvoorbeeld te zien in Dunya en Desie en in 1999 in Goede tijden, slechte tijden.
  • Frederik de Groot was in de jaren negentig in bijvoorbeeld Unit 13, Bureau Kruislaan, Vrouwenvleugel en Medisch Centrum West. En zo heeft hij nog meer rollen* op zijn naam staan.
  • Titia Hoogendoorn* speelde meer dan vierhonderd afleveringen de rol van Fay in Spangas. Maar je zag haar ook in Tirza, Vakkenvullers en Follow de SOA.
  • Meryem Manders speelde eveneens in Spangas, maar je kunt haar ook kennen als de burgemeester uit De Kameleon reeks.

Makers

Wahid Sanouji tekende voor zowel regie als scenario. Hij schreef de film samen met Jolanda Hagemans.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 april 2023 /