Doodstil: serie over Luther uit Penoza – ontdek cast & verhaal

Doodstil is de spin-off van de populaire serie Penoza over Luther. Hoe is Luther toch zo’n meedogenloze killer geworden. Je ontdekt het in de vierdelige serie Doodstil, die vanaf zondag 27 december om 20.25 uur te zien is op NPO 3. Ontdek alles over de cast en het verhaal met naast Raymond Thiry, Sallie Harmsen, Martijn Lakemeier, Jonas Smulders, Joy Verberk, Denise Aznam en Ghislaine Pierie.

Doodstil is spin-off van Penoza

We kennen Luther in Penoza als keihard en loyaal tot op het bot, maar hoe is hij eigenlijk die meedogenloze killer geworden? De misdaadserie Doodstil – met in de hoofdrol natuurlijk Raymond Thiry – geeft antwoord op deze vraag. Andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Sallie Harmsen, Martijn Lakemeier, Jonas Smulders, Joy Verberk, Denise Aznam en Ghislaine Pierie.

Verhaal Doodstil

Net als Luther klaar denkt te zijn met de misdaad en zijn rol als killer en steun en toeverlaat van de familie van Walraven staat daar ineens Puk (Sallie Harmsen) voor zijn neus. Zij is de dochter van zijn broer en eist dat Luther alsnog, 25 jaar na dato, wraak neemt op de moordenaar van haar ouders. Door de impulsieve Puk raakt Luther (Raymond Thiry) verstrikt in een spiraal van geweld en komt hij oog in oog te staan met de demonen uit zijn verleden.

Onderwereld jaren negentig

Doodstil (over Luther uit Penoza) speelt zich af in de onderwereld van nu afgewisseld met de opbloeiende hasjhandel in de jaren 90. Een tijd waarin geweld voor de toen nog jonge Luther (Martijn Lakemeier) verre van vanzelfsprekend was. We zien hoe de hoopvolle jonge Luther steeds harder moet vechten om zich staande te houden in een drugswereld, die steeds grimmiger wordt, waardoor hij al snel zijn onschuld dreigt te verliezen.

Cast Doodstil

De cast van Doodstil wordt gevormd door Raymond Thiry, Sallie Harmsen, Martijn Lakemeijer, Jonas Smulers, Joy Verberk, Denise Aznam, Ghislaine Pierie, Teun Kuilboer, Minne Koole en Vincent van der Valk. Stuk voor stuk acteurs en actrice – zelfs de jongeren – met de nodige ervaring. Raymond Thiry speelt natuurlijk Luther. De jonge versie van Luther wordt gespeeld door Martijn Lakemeier. Gislaine Pierie speelt Dewi, terwijl Denise Aznam gestalte geeft aan de jonge. Verder zien we Sallie Jarmsen als Puk, Jonas Smulders als Hans, Joy Verberk als Angela, Teun Kuilboer als Giebels, Minne Koole als Benja en Vincent van der Valk als Ramses.

Acteurs en actrices Doodstil

Ben je nieuwsgierig naar waar je de acteurs en actrices uit de cast van Doodstil verder uit kent? We zetten het voor je op een rijtje.

Makers Doodstil

Doodstil – de serie over Luther uit Penoza – wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met KRO-NCRV. De regie is in handen van Willem Gerritsen en het scenario is geschreven door Philip Delmaar en Willem Gerritsen.

Audiodescriptie

Doodstil is voorzien van audiodescriptie en is terug te vinden in de Earcatch app. Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Door deze extra uitleg is het verhaal veel beter te volgen. 

Doodstil, vanaf zondag 27 december om 20.25 uur op NPO 3.

Foto’s KRO-NCRV – acteurs in actie: Mark de Blok – affiche: Annemieke van der Togt.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

26 december 2020 /