Ontdek alles over de webserie Downtown | cast en verhaal

Ken je de webserie Downtown van Flip van der Kuil en Stephan Miras al? Met in de hoofdrollen Ruben van der Meer, Henry van Loon, Fresku, rapper Adje en Sem Schilt én tal van acteurs en actrices met het syndroom van Down. Iedere maandag komt er een nieuwe aflevering op het YouTube-kanaal van NPO3. Lees hier alles over verhaal en cast van Downtown.

Downtown

In de tiendelige comedyserie Downtown, hebben de broers Dick en Dick (Henry van Loon en Fresku) maar één doel: het winnen van een online game met als hoofdprijs 1 miljoen euro. Het winnen van de prijs is van levensbelang. Dick heeft namelijk een zwak hart en met dit geld kan hij een levensreddende operatie ondergaan. Maar in hun dorpje Downtown is het onmogelijk om ongestoord te gamen en de focus te houden op de hoofdprijs. De broers willen niks met hun dorpsgenoten te maken hebben en proberen ze met man en macht buiten de deur te houden. Maar zodra de broers erachter komen dat de minister-president (Ruben van der Meer) van Nederland Downtown wil vernietigen, verandert hun missie en verenigen ze zich met de dorpsgenoten om hun geliefde dorpje te redden. Dat doen ze met hun pratende papegaai Poepegaai (rapper Adje) aan hun zijde.

Makers

De serie Downtown is gemaakt door Flip van der Kuil (New Kids) & Stephan Miras (Random Shit). Flip van der Kuil vertelt: “Ik ben bijzonder trots op Downtown. Dit waren de mooiste opnames ooit. En het meest absurde dat ik tot nu toe gemaakt heb.”

Cast Downtown

De cast van Downtown wordt gevormd door Henry van Loon, Fresku, Ruben van der Meer, rapper Adje en Sem Schilt. Verder worden de rollen van bewoners gespeeld door acteurs en actrices met het syndroom van Down. Een bijzondere ervaring; zo vertelt ook Henry van Loon.

Henry van Loon

“Ik vond het een eer om met deze fantastische groep acteurs deze serie te mogen maken, het was spannend, soms een “beetje warm” in de studio, maar het was vooral ontzettend leuk, grappig en heel erg bijzonder om iedereen te zien stralen in zo’n over de top absurdistische comedyserie. Zo ontzettend veel spelplezier heb ik in al die jaren nog nooit gezien”, aldus Henry van Loon, die je eerder zag in Barrie Barista en het einde der tijden en Niks Te Melden.

Fresku

Fresku vertet: “Het is zo tof om te zien hoe Flip altijd het maximale uit mij weet te halen. Ik heb steeds dezelfde tekst gehad in de serie en het werd een soort sport om dat op allerlei verschillende manieren te kunnen zeggen, dat heeft me als acteur veel geleerd. Ik mocht mijn eigen taal creëren met slechts één woord. En wat is het fijn dat er ruimte is voor zo’n grappige serie zonder bijbedoelingen. Daarom alle credits naar Flip en Stephan.”

Syndroom van down

In Downtown zien we dat de andere bewoners gespeeld worden door acteurs en actrices met het Syndroom van Down. Dat is niet nieuw. Sterker nog in de Vlaamse tv-serie Tytgat Chocolat werden de hoofdrollen gespeeld door overwegend acteurs en actrices (van Theater Stap) met Downsyndroom. En in de Vlaamse tv-serie Familie speelt Jelle Palmaerts nu de rol van Emiel. In Nederland krijgt acteur Nando Liebregts steeds meer rollen.

Downtown is een coproductie van Dead Duck Productions (een label van Kaap Holland) en BNNVARA. De serie kwam tot stand met steun van het NPO-fonds.

Foto: BNNVARA

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 november 2021 /