Good Bad Girl: ontdek alles over verhaal en cast van deze telefilm

Genoten vorige week nog velen van de telefilm Herman vermoordt mensen; vanavond – maandag 10 januari – is het om 20.25 uur tijd voor Good Bad Girl. De hoofdrol wordt gespeeld door Jade Olieberg, die momenteel ook meewerkt aan de Vlaamse serie Geldwolven Maar de cast van Good Bad Girl telt nog meer opvallende namen. Ontdek hier alles over het verhaal en cast van telefilm Good Bad Girl.

Good Bad Girl

De jonge en ambitieuze rechercheur Alize Waarhuijs (Jade Olieberg) is net terug van zwangerschapsverlof. Tijdens een moordonderzoek ontdekt ze de complexe en tragische waarheid achter de moord op een vrouwelijke rapper. Alizes onderzoek brengt haar echter al snel op gespannen voet met haar superieuren. Dit is de eerste Nederlandstalige speelfilm van Mete Gümürhan. Het is een productie van Circe Films & Kaap Holland Film in samenwerking met NTR.

Cast Good Bad Girl

In de cast van Good Bad Girl zien we Jade Olieberg, Martijn Lakemeier, Belinda van der Stoep, Jochum ten Haaf, Ronald Kalter, Dilan Yurdakul, Steef de Bot, Steef Cuijpers, Tarikh Janssen, Yannick Jozefzoon en Karym El-Dawey. Een aantal acteurs en actrices kennen we al; een aantal zijn nog nieuw voor ons. Tijd dus om hier eens verder in te duiken.

Acteurs en actrices

Benieuwd wat de acteurs en actrices uit de cast van Good Bad Girl anno 2022 doen:

 • Jade Olieberg debuteerde in Hoe overleef ik… in 2008. Daarna heeft ze tal van rollen gespeeld; zoals Feline in Dokter Deen (2016), Sara in Penoza (2017), Lola in Ik Weet Wie Je Bent (2018) en meer recent bijvoorbeeld Sara in Ares (op Netflix) en Jip in Anne+. Jade Olieberg speelt de hoofdrol in Good Bad Girl. Daarnaast werkt ze momenteel aan de Vlaamse serie Geldwolven.
 • Martijn Lakemeier speelde één van de hoofdrollen in Hollands Hoop, maar je zag hem ook in Ventoux en Adios Amigos (de Nederlandse remake van Hasta la vista). Recent zag je hem in De Oost en Doodstil. Momenteel werkt hij aan Apollo.
 • Belinda van der Stoep zag je in 2019 nog op SBS6 in de politieserie DNA (naast Yolanthe Cabau). Je kunt haar verder kennen uit Alleen maar nette mensen, het tweede seizoen van Nieuwe Buren en recent als Sacha uit de Eva-afleveringen van Swanenburg.
 • Jochum ten Haaf is op dit moment op zondagavond te zien in de indrukwekkende serie The Spectacular. Verder zag je hem recent nog op tv in series als BuZaCommando’s en Vliegende Hollanders. Jochum ten Haaf begon zijn carrière als de acteur die Vincent van Gogh speelde. Inmiddels zijn er heel veel rollen bijgekomen in de loop der jaren.
 • Ronald Kalter is een jonge acteur uit Leeuwarden; hij was afgelopen jaar te zien in films als De Slag om de Schelde. Hij speelde Dirk Visser een dokterszoon uit Middelburg, die een steen door een autoruit gooide. De oplettende kijker zag hem ook in De Oost.
 • Dilan Yurdakul is op dit moment te zien op Videoland in de serie Bonnie & Clyde. Ze speelt niet alleen de hoofdrol – naast Yannick Jozefzoon, die we trouwens ook in Good Bad Girl zien – maar ze bedacht ook het verhaal voor Bonnie & Clyde. Je kunt haar kennen als Aysen uit Goede tijden, slechte tijden.
 • Steef de Bot zag je bijvoorbeeld in Netflix-serie Ares, maar ook in Keizersvrouwen, Noord Zuid, Brussel en Zuidas. Je kunt hem eveneens kennen als de jonge Albert Plesman uit Vliegende Hollanders. Momenteel werkt hij aan Ik wist het.
 • Steef Cuijpers is op dit moment te zien in de Vlaamse film Cool Abdoul. Daarnaast zag je hem recent in Adem in, Adem uit en Onze Straat. En zo heeft hij nog veel meer rollen op zijn naam staan.
 • Tarikh Janssen werkt net als Steef de Bot momenteel aan Ik wist het. Je kunt hem nog kennen uit Ik ook van Jou uit 2013, waarin hij zestig afleveringen de rol van Winston voor zijn rekening nam. Verder zag je hem als Zeger in Project Orpheus en had hij rollen in tal van andere Nederlandse series en films.
 • Yannick Jozefzoon heeft al heel wat rollen op zijn naam staan. Recent zag je hem in Baantjer het BeginTrecx en Bonnie& Clyde, maar ook in het Vlaamse Déjà-Vu en Maud & Babs. Hij werkt momenteel aan Piece of My Heart en zal net als Jade Olieberg te zien zijn in Geldwolven.
 • Karym El-Dawey kun je kennen als Ibo uit het derde seizoen van Mocro Maffia.

Telefilms

Telefilms zijn speelfilms voor televisie die inspelen op maatschappelijke thema’s. Deze coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het CoBO, de uitvoerder van het project. Telefilms worden uitgezonden op NPO 3. Het afgelopen jaar kon je zo kijken naar Alles van waarde, Dwaalspoor en De Zitting.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 januari 2022 /