Tropenjaren cast met o.a. Henry van Loon en Jelka van Houten

Tropenjaren is de nieuwe serie over de ongemakken van het kersverse ouderschap en een vorig leven dat nooit meer terugkomt. In de Tropenjaren cast zien we onder andere Jelka van Houten, Henry van Loon, Eva Crutzen en Eric van Sauers. Tropenjaren is vanaf vandaag – zondag 17 april – om 21.09 uur te kijken bij BNNVARA op NPO3. Ontdek in dit artikel alles over deze tv-serie en de Tropenjaren cast.

Tropenjaren

Wanneer Jelle (Henry van Loon) en zijn vrouw Rosa (Jelka van Houten) hun eerste kind krijgen, begint een nieuwe fase in hun leven. De jonge ouders proberen niet alleen het beste te doen voor hun dochter Stella, maar proberen ook hun werkende leven en relatie voort te zetten zoals het altijd was: sexy en ambitieus. Uitgaan en feesten lijken echter plaats te maken voor luiers en babysitters. Kortom, het stel maakt zich op voor de tropenjaren. De serie telt in totaal tien afleveringen.

Ontdek meer over het verhaal van Tropenjaren; de tv-serie van BNNVARA over het ouderschap.

Tv-serie over ouderschap

Tv-presentatrice Rosa doet haar best om alle ballen in de lucht te houden maar verlangt ondertussen ook naar een avondje zonder Stella: eindelijk weer even los met harde muziek en seks. Schrijver Jelle heeft daarentegen meer de behoefte aan rust. Om de drukte thuis te ontlopen gaat hij vaak langs in het café van zijn beste vriend Steve (Eric van Sauers). Steve is een gescheiden vader die niet alleen worstelt met het feit dat zijn dochter begint te puberen, maar ook met de liefde.

De zus van Rosa, Bregje (Eva Crutzen), blijkt juist de eeuwige vrijgezel, die in iedere nieuwe date haar potentiële ware liefde ziet. De serie focust zich op de humor van het menselijk tekort en gênante alledaagse momenten. Zo zien we hoe Rosa op haar werk last heeft van lekkende borsten, wordt Jelle doodsbang van de nieuwe strenge oppas, zien we Steve’s ongemak tijdens de eerste ongesteldheid van zijn dochter en rijdt Bregje tijdens een proefrit een auto in de prak.

Tropenjaren cast

De Tropenjaren cast wordt gevormd door Jelka van Houten, Henry van Loon, Eva Crutzen, Eric van Sauers, Dunya Khayame, Anna Drijver, Stefan Stasse, Lineke Rijxman, Sieger Sloot en Sarah Janneh. Stuk voor stuk acteurs met de nodige ervaring.

Waar je de Tropenjaren cast verder van kent? We zetten het voor je op een rijtje.

  • Jelka van Houten zagen we recent nog in de serie Adem in, Adem uit. Verder ken je haar bijvoorbeeld van  Niks Te MeldenBaantjer Het BeginDe Liefhebbers en De Club van Lelijke Kinderen.
  • Henry van Loon was online te zien in de reeks Downtown. Maar je kent hem bijvoorbeeld ook van Barrie Barista en het einde der tijden en Niks Te Melden. Je zag hem naast de Vlaamse acteur Wim Willaert in Snorrie. Momenteel werkt Henry van Loon aan de tv-serie Pottenkijkers.
  • Eva Crutzen kun je kennen van Opslaan als de serie, Promenade en Klikbeet. Recent zag je haar in de veelbesproken film Alles op tafel.
  • Eric van Sauers zag je recent in Dirty Lines en De verschrikkelijke jaren tachtig.
  • Dunya Khayame heeft ook al heel wat rollen op haar naam staan. Recent bijvoorbeeld nog in Zina en – net als Eric van Sauers – in De verschrikkelijke jaren tachtig. Maar je kunt haar ook kennen als Esma uit De Luizenmoeder, als Aya uit Klem en als juf uit De regels van Floor. En zo zijn er nog tal van films en series op te noemen. Ze maakte De Hokje, waarin Jouman Fattal te zien was. Dat deed ze met Tim Kamps.
  • Anna Drijver is bij het Vlaamse publiek bekend als de Nederlandse agente uit het eerste seizoen van Undercover. Maar je kunt haar ook kennen uit Heirs of the Night en van wat langer geleden: Zwarte tulp, Levenslied, Bellicher en De co-assistent.
  • Stefan Stasse kun je kennen uit Nieuw Zeer en Toren C. Hij is daarnaast radiopresentator.
  • Lineke Rijxman zag je begin dit jaar in Herman vermoordt mensen en 2020 in Koppensnellers, maar deze ervaren actrice heeft echt al tig rollen op haar naam staan. Zo zag je haar bijvoorbeeld in successerie Vuurzee en ook in Keyzer & de Boer advocaten speelde ze een hoofdrol. Ze speelt ook veel in het theater.
  • Sieger Sloot ken je uit tal van series en films, zoals Deep Shit, Koppensnellers, Vliegende Hollanders en I.M. Hij werkt op dit moment aan de kortfilm Tafel 8.
  • Sarah Janneh was in Undercover 3 te zien als Ingrid Braafheid; de vriendin van Danielle. Recent zag je haar nog in All Stars & Zonen. Sarah Janneh was voor het eerst op tv te zien in Zwarte tulp als gedetineerde. Daarna volgden rolletjes in Flikken Maastricht en Van God Los. In Soof 3 speelt ze Maria. Ze is ook te zien in De Piraten van Hiernaast en de nieuwste film De ninja’s van de overkant.

Jelka van Houten en Henry van Loon

Jelka van Houten en Henry van Loon – die in het echte leven ook een stel zijn en een kindje hebben – vertellen meer over de tv-serie Tropenjaren. “De scènes die we draaiden zaten dicht bij de werkelijkheid. Soms merkten we dat we een scène thuis per ongeluk nog eens dunnetjes overdeden, super herkenbaar”, aldus Jelka van Houten. Henry van Loon: “Samen spelen was fantastisch. Je bent helemaal op elkaar ingespeeld. De draaidagen werden gek genoeg de dagen waarop wij wat ‘tijd voor elkaar hadden’. We hebben enorm veel gelachen.

Makers

De serie ‘Tropenjaren’ was een succes in Israël, en heeft onder leiding van Elzelien Peters (maker van o.a. Dertigers en Jeuk) een nieuwe, originele bewerking gekregen.   ‘Tropenjaren’ is een coproductie van BNNVARA en Witte Geit. 

Foto: BNNVARA

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 april 2022 /