Comedyserie Niks te melden (BNNVARA) met Titus de Voogdt

De comedyserie Niks te melden is vanaf 20 september te zien bij BNNVARA. Dit is – net als het Vlaamse Niets te melden met Jonas van Geel en Koen De Bouw – een remake van de Australische serie No Activity. In deze serie spelen Henry van Loon, Theo Maassen, André Dongelmans, Jelka van Houten, Stefan de Walle, Eva Laurenssen en Jim Deddes de hoofdrollen.

Uitgebreid op de hoogte worden gebracht van de nieuwste (Nederlandstalige) series en films, sluit aan bij onze Facebook-groep.

Niks te melden – verhaal

In de nieuwe BNNVARA-comedyserie ‘Niks te Melden’ wacht iedereen op de actie die nooit komt. Twee politieagenten die samen veel te veel tijd doorbrengen in een auto (Henry van Loon en Stefan de Walle), twee agentes in een verdacht rustige meldkamer (Jelka van Houten en Eva Laurenssen) en drie criminelen die opzichtig onzichtbaar proberen te blijven (Theo Maassen, André Dongelmans en Jim Deddes). In hun verveling zijn ze tot elkaar veroordeeld en dat levert bizarre, grappige, onnavolgbare gesprekken en ongemakkelijke situaties op.

Deze serie zal in België te zien zijn als Niets te melden. Hij komt op VTM en is vanaf najaar 2020 één van de vele nieuwe Vlaamse series die je op Streamz kunt kijken.

Cast Niks te melden

De cast van Niks te melden wordt gevormd door Henry van Loon, Stefan de Walle, Jelka van Houten, Eva Laurenssen, Theo Maassen, André Dongelmans en Jim Deddes die de belangrijkste rollen voor hun rekening nemen. Ander acteurs en actrices die tot de cast van Niks te melden horen zijn Ferdi Stofmeel, Nazmiye Oral, Esther Scheldwacht en de Vlaming Titus de Voogdt.

Titus de Voogdt

Titus de Voogdt is een Vlaamse acteur, die de afgelopen tijd in een aantal mooie producties te zien was. De Netflix-kijkers kennen hem uit De Twaalf als de extreem manipulatieve en dominante man van jurylid Delphine Spijkers (gespeeld door Maaike Neuville – die ook de hoofdrol gaat spelen in Red Light met Carice van Houten en Halina Reijn). Of uit The Missing, die ook op Netflix staat. Videoland kijkers kunnen hem kennen uit De Dag, waar hij één van de twee gijzelaars is. Je zag ‘m ook in twee films waar ik recent over schreef: Broer (geniale rol speelt ie daar) en Belgica. Welke rol Titus de Voogdt speelt in Niks te melden, is nog niet bekend.

Henry van Loon

Henry van Loon speelt niet alleen mee in deze serie. Hij heeft het script ook mede bewerkt. Als je dit artikel verder lees, dan ontdek je dat dat een bijzondere klus was. Hij kruipt in de huid van één van de politieagenten die veel tijd doorbrengt in de auto. Videoland-kijkers kunnen Henry van Loon sindskort bewonderen in de bizarre serie Barrie Barista En Het Einde Der Tijden. Maar hij zat ook in de hitserie De Luizenmoeder als Volkert.

Stefan de Walle

Zijn naam zegt je misschien niet direct heel veel, maar als ik zeg ‘de acteur die Kees Flodder speelt’ of ‘de nieuwe Sinterklaas’ dan weten de meeste Nederlandse lezers meteen over wie ik het heb. Inderdaad, Stefan de Walle speelt ook mee in Niks te melden. Hij is de andere agent en brengt dus veel tijd met Henry van Loon door in de auto. Deze acteur is te zien in tal van films en series, maar als ik één film moet noemen die je gezien moet hebben, is het absoluut De Marathon.

Verder ben ik erg benieuwd naar Mijn beste vriendin Anne Frank / My Best Friend Anne Frank. In deze film speelt Stefan de Walle de rol van vader Otto Frank. Streamingdienst Netflix heeft bekendgemaakt dat zij deze film van Ben Sombogaart wereldwijd gaan uitzenden. Hij wordt in 2021 verwacht.

Jelka van Houten

Voor Niks te melden kruipt Jelka van Houten in de rol van één van de agentes in de rustige meldkamer. Dat is niet de eerste keer dat ze in de huid van een agente kruipt; ze was in Baantjer Het Begin ook al te zien aan de balie als Selma. Verder zag je haar recent in De Liefhebbers, De Club van Lelijke Kinderen en natuurlijk in de relaxte Huisvrouwen bestaan niet-films.

Eva Laurenssen

Jelka van Houten zit samen in de meldkamer met Eva Laurenssen. Deze actrice liet samen met haar collega’s de statistieken van VlaamsKijken ontploffen de afgelopen maanden. Ze was namelijk te zien in de Nederlandse remake van Dertigers als Saar. Je zag haar eerder in het tweede seizoen van Meisje van Plezier, net als in Bella Donna’s. Daarnaast zal ze in Soof 3 te zien zijn als Gaby.

Theo Maassen

Voor Theo Maassen is Niks te Melden een bijzonder project. “Ik heb door deze rol dingen over mezelf ontdekt die ik liever niet had willen weten”, zegt hij in het persbericht dat BNNVARA zojuist heeft verzonden. Theo Maassen speelt samen met André Dongelmans en Jim Deddes de criminelen die opzichtig onzichtbaar proberen te blijven. Dat levert weer hilarische situaties op.

Theo Maassen ken je misschien vooral als de cabaretier met harde humor, maar wist je dat hij als jongeren naar de Academie voor Drama ging. Hij zat bij Monic Hendrickx in de klas. Het acteren heeft hij altijd afgewisseld met zijn eigen theaterprogramma’s. Hij speelde bijvoorbeeld hoofdrollen in TBS en Doodslag. Daarnaast was hij te zien in de Vlaamse film Façades met Natali Broods (uit Over Water) in de hoofdrol.

André Dongelmans

ook André Dongelmans kruipt in Niks te melden in de huid van een crimineel. Je kunt deze acteur kennen als Kenneth uit De Luizenmoeder. En wat jaartjes geleden speelde hij de rol van Kofi Akua in Voetbalvrouwen.

Jim Deddes

De laatste crimineel wordt gespeeld door Jim Deddes, die recent te zien was in Mocro Maffia. Verder kun je hem kennen als hoofdrolspeler uit Joardy Sitcom van de VPRO. Verder zag je hem bijvoorbeeld in Het leven is vurrukkulluk.

Ferdi Stofmeel

Welke rol Ferdi Stofmeel precies speelt in Niks te melden, heeft BNNVARA nog niet bekendgemaakt. Je kunt hem kennen als de vader in De Regels van Floor, als de irritante collega in Heer & meester, maar ook van Komt een man bij de dokter.

Nazmiye Oral

Nazmiye Oral heeft al verschillende rollen op haar naam staan. Zo was de Turks-Nederlandse actrice in 2020 al te zien in Koppensnellers, Nieuw Zeer en Hoogvliegers. In 2016 won ze het Gouden Kalf in de categorie beste actrice televisiedrama voor haar rol in de film In Vrijheid. Daarnaast is Nazmiye Oral ook schrijfster.

Esther Scheldwacht

Actrice Esther Scheldwacht speelde eerder al verschillende bijrollen/gastrollen. Zo was ze te zien in Wat Is Dan Liefde, als seksuologe in Papadag en als neurochirurg in Tonio.

Remake No activity

Niks te Melden is een bewerking van de Australische serie No Activity, net als het Vlaamse Niets te melden van VTM. Het scenario is bewerkt door Rik van den Bos en Henry van Loon. “Het was erg fijn om met mijn beste vriend Rik de oorspronkelijke tekst tot in de puntjes te vertalen en eindeloos fijn te slijpen, om dat vervolgens bij het filmen weer helemaal los te laten en er helemaal mijn eigen draai aan te geven. Erg schizofreen ook wel. ‘Wie heeft dit nou zo opgeschreven?’ Heb ik mezelf meerdere malen horen zeggen”, aldus Henry van Loon over de bewerking van deze serie.

Wat vinden jullie van al die remakes? Ik schreef er eerder dit over.

Niks te Melden is een coproductie van Hollands Licht en BNNVARA. De serie is geregisseerd door Anna van der Heide.

De zesdelige serie is vanaf 20 september wekelijks om 22.35 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.  

Foto’s: BNNVARA.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 augustus 2020 /