Odds met in cast Tygo Gernandt en Willem Voogd op Videoland

De Nederlandse tv-serie Odds – met in de hoofdrol Tygo Gernandt en Willem Voogd – zou eigenlijk in januari op 2017 op tv verschijnen. Om onduidelijke redenen bleef de serie meer dan vijf jaar op de plank liggen, maar nu is het eindelijk zover. Sinds vandaag (dinsdag 2 augustus) is Odds te kijken op Videoland. Ontdek alles over deze detectiveserie en de Odds cast.

Odds op Videoland

Op 4 augustus 2016 kondigde RTL5 en Videoland Odds aan; een serie met een hoog whodunitgehalte. In de nieuwe RTL-Videoland-serie Odds staan een hyperintelligente statistiekenfreak (Willem Voogd) en een levensgenieter pur sang (Tygo Gernandt) centraal. Daarbij wordt in het persbericht gemeld dat de reeks een sterke cast kent en begin 2017 bij RTL5 als Videoland te kijken zal zijn. Maar zover komt het dus nooit. Pas in de zomer van 2022 kunnen we deze tiendelige detective serie kijken op Videoland. Of je Odds ooit op tv kunt kijken, is de vraag.

Detective serie Odds

Tom (Willem Voogd) en Neil (Tygo Gernandt), wiens paden bij toeval kruisen, zijn een gouden team. Ze zijn rijk geworden met live sports betting en gebruiken diezelfde talenten om ogenschijnlijk onoplosbare moordzaken te ‘kraken’. De één is een analytisch genie, die leeft in een wereld van statistieken en cijfers. De ander is een levensgenieter en womanizer. Op het eerste gezicht lijken ze misschien geen ideale partners; ze blijken het perfecte team om misdaden op te lossen die de politie niet opgelost krijgt.

Wanneer het duo onverhoopt verzeild raakt in een moordzaak waarbij de dood op een goede vriend onderzocht wordt, ontmoeten Tom en Neil rechercheur Kim (Hannah Hoekstra). De ambitieuze rechercheur ziet al snel de grote waarde in van deze unieke combinatie, waarna zij – tot lichte irritatie bij collega en rechterhand Melvin (Oscar Aerts) – besluit de mannen in te zetten als haar ‘consultants’.

Odds cast

RTL meldde in 2016 al dat Odds een sterke cast kent. In de hoofdrollen zien we dus Tygo Gernandt, Willem Voogd, Hannah Hoekstra, Oscar Aerts, John Williams, Lotte Driessen en Margo Dames. Nu Odds op Videoland te kijken is, ben je misschien ook wel nieuwsgierig naar wat de acteurs en actrices uit de Odds cast anno 2022 doen. We zetten het hieronder voor je op een rijtje.

Cast Odds anno 2022

  • Tygo Gernandt heeft al heel wat verschillende rollen op zijn naam staan. Zo zag je hem recent in Flikken Maastricht, De Piraten van Hiernaast en Baantjer het begin. Maar hij deed ook mee aan The masked singer; een bewijs dat de acteur ontzettend veelzijdig is. Zo ben ik persoonlijk ook erg onder de indruk van de tv-programma’s die hij maakt. Zo dook hij recent in de jeugdcriminaliteit. Je zag ‘m aan het eind van het jaar ook in Scrooge Live 2021.
  • Willem Voogd ken je bijvoorbeeld als Mees Kees, maar met Pieter Hulst maakte hij ook De proefkeuken. Verder ken je hem bijvoorbeeld van Project Orpheus, Zwarte tulp en Spangas.
  • Hannah Hoekstra zag je recent in (online) series als Diepe Gronden (aanrader!), Joardy Season 2 en De Edelfigurant. Maar je kunt haar ook kennen van de Vlaams (Nederlandse) film De Patrick met daarin een naakte Kevin Janssens. Of van Kleine Ijstijd. Ze zal te zien zijn in de nieuwe film Faithfully Yours.
  • Oscar Aerts speelde lange tijd de rol van Vincent Muller in Goede tijden, slechte tijden. Maar je kent hem ook van Voetbalmaffia, Vakkenvullers en De Spa. Op dit moment is hij op Netflix te zien in de film Meskina. Daarnaast zag je hem in de nieuwe Costa!! Een nieuw project van hem is Casa Coco, waarin hij als Carlos te zien zal zijn.
  • John Williams leerden we kennen bij Call TV. Nu is hij natuurlijk dé man van programma’s als Help! Mijn man is klusser en De slechtste chauffeur van Nederland. Maar wist je dat hij ook acteur is? Zo zag je hem in Blauw blauw, Onderweg naar Morgen en Bon Bini Beach.
  • Lotte Driessen leerden we kennen in Leve boerenliefde, maar ze speelde ook de rol van Lisa in Suspicious Minds. In 2018 zagen we haar nog in Klem. Op haar Instagram lezen we dat ze actrice, zangeres, regisseur en leraar is.
  • Margo Dames zag je recent in Ik wist het en Bonnie & Clyde (als Mevrouw Berenstein). Ze werkt momenteel aan de kortfilm Late Check-Out en Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn (waarin ze Mevrouw van Kralingen speelt). Maar eerder zag je haar bijvoorbeeld in Mouna’s keuken, Gouden Bergen, Bloedverwanten, Kees & Co, Rozengeur & wodka lime en Bureau Kruislaan.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 augustus 2022 /