April, May en June op tv kijken | Ontdek meer over cast en verhaal

April, May en June met Linda de Mol, Elise Schaap en Tjitske Reidinga is op donderdag 30 december om 20.30 uur bij SBS6 te kijken. De film is eveneens te kijken op Videoland. Ontdek hier alvast alles over het verhaal en de cast van April, May en June.

Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Verhaal April, May en June

Als de ernstig zieke moeder van de drie halfzussen April, May en June zich realiseert dat ze niet lang meer te leven heeft, roept ze haar dochters naar huis. Ze kan dit leven pas met een gerust hart verlaten als ze weet dat er goed gezorgd zal worden voor haar autistische zoon Jan. Maar geconfronteerd met de vraag blijkt al snel dat ze zich alle drie ongeschikt achten. Daarbij merken de zussen dat ze de laatste jaren nogal van elkaar en hun broer vervreemd zijn. De vier zullen elkaar opnieuw moeten leren kennen, willen ze elkaar tot steun zijn in de moeilijke tijd die komt.

Cast April, May en June

De drie hoofdrollen worden gespeeld door Linda de Mol, Tjitske Reidinga en Elise Schaap. Die laatste is natuurlijk bij het wereldwijde publiek bekend uit de Vlaamse/Nederlandse Netflix-serie Undercover. Ook in het derde seizoen van Undercover – dat nu wordt uitgezonden – heeft ze weer een belangrijke rol. Linda de Mol en Tjitske Reidinga waren een dag voordat deze film op tv komt ook samen op SBS6 te zien; namelijk in De Quiz van het Jaar.

Bijrollen zijn onder meer voor Olga Zuiderhoek, Bas Hoeflaak, Patrick Duffy, Mark Rietman, Gijs Scholten van Aschat, Peter Bolhuis (die recent te zien was in Baantjer Het Begin) en Dragan Bakema (die te zien was in Keizersvrouwen. Hij zag bij de Musical Awards de award voor beste mannelijke hoofdrol aan zijn neus voorbij gaan; die ging naar Vlaming Pieter Embrechts).

Achter de schermen

De film is geregisseerd door Will Koopman (Gooische Vrouwen). We kunnen vanaf aanstaande zondag van haar hand de nieuwe, spannende vierdelige thrillerserie Diepe Gronden zien. Ook hierin speelt Linda de Mol de hoofdrol. Deze week lees je meer over deze serie. Wil je dat niet missen, kom dan bij onze Facebook-groep of meld je aan voor de  VlaamsKijken nieuwsbrief.

Frank Houtappels schreef het scenario voor April, May en June. Dat deed hij naar een idee van Linda de Mol. Independent Films verzorgt de filmdistributie. De film duurt bijna twee uur (118 minuten).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 januari 2020 /