April, May en June: Nederlandse aanrader

April, May en June met Linda de Mol, Elise Schaap en Tjitske Reidinga is een groot succes in Nederland. De film die ook in een aantal Belgische bioscopen te zien was, heeft in Nederland al meer dan 400.000 bezoekers naar de bios getrokken. Tja, dan kan-ie natuurlijk hier niet ontbreken als tip. Af en toe willen we tenslotte wel eens iets anders zien dan Vlaamse tv-series en films.

April, May en June wordt later dit jaar op dvd en blu-ray uitgebracht. Reserveer April, May en June nu. Hij is verkrijgbaar vanaf 30 april 2020.

Verhaal April, May en June

Als de ernstig zieke moeder van de drie halfzussen April, May en June zich realiseert dat ze niet lang meer te leven heeft, roept ze haar dochters naar huis. Ze kan dit leven pas met een gerust hart verlaten als ze weet dat er goed gezorgd zal worden voor haar autistische zoon Jan. Maar geconfronteerd met de vraag blijkt al snel dat ze zich alle drie ongeschikt achten. Daarbij merken de zussen dat ze de laatste jaren nogal van elkaar en hun broer vervreemd zijn. De vier zullen elkaar opnieuw moeten leren kennen, willen ze elkaar tot steun zijn in de moeilijke tijd die komt.

Cast April, May en June

De drie hoofdrollen worden gespeeld door Linda de Mol, Tjitske Reidinga en Elise Schaap. Die laatste is natuurlijk bij het wereldwijde publiek bekend uit de Vlaamse/Nederlandse Netflix-serie Undercover. Elise Schaap zal ook in het tweede seizoen van Undercover te zien zijn. Bijrollen zijn onder meer voor Olga Zuiderhoek, Bas Hoeflaak, Patrick Duffy, Mark Rietman, Gijs Scholten van Aschat, Peter Bolhuis (die recent te zien was in Baantjer Het Begin) en Dragan Bakema (die te zien was in Keizersvrouwen, en bij de Musical Awards de award voor beste mannelijke hoofdrol naar Vlaming Pieter Embrechts zag gaan).

Achter de schermen

De film is geregisseerd door Will Koopman (Gooische Vrouwen). Het scenario werd geschreven door Frank Houtappels naar een idee van Linda de Mol.  Independent Films verzorgt de filmdistributie. De film duurt bijna twee uur (118 minuten).

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

27 januari 2020 /