Podcast thriller Wraak met Rifka Lodeizen

De podcast thriller Wraak is vanaf deze week te beluisteren via populaire podcast-apps. Hij bestaat uit acht afleveringen vertelt door Nazmiye Oral. Met stemmen van onder andere Rifka Lodeizen, Jaap Spijkers, Carine Crutzen, Nasrdin Dchar en Joy Delima.

Verhaal podcast Wraak

Als het dode lichaam van een vrouw verminkt wordt teruggevonden in het Amsterdamse IJ, verkeert niet alleen de stad, maar ook de nieuwe korpschef Barbara Schaaf (Rifka Lodeizen) in doodsangst. De dood van Monique Zegers blijkt de eerste in een reeks moorden die dagelijks het landelijk nieuws domineren. Onder leiding van Barbara, die in de race om haar positie als korpschef haar mannelijke concurrent met een #metoo uitschakelde, hebben de moorden prioriteit bij het Amsterdamse politiekorps. Als ze beseft dat de moorden een wraakactie zijn, komt Barbara voor een onmogelijke keuze te staan…

Rifka Lodeizen ken je bijvoorbeeld van Judas, Fenix en tal van andere series en films. Ik ben zelf vooral nieuwsgierig naar de nieuwe Videoland-serie Lieve Mama, die vanaf 15 oktober te zien is. Dat lijkt mij een mooie aanvulling op het aanbod.

Je staat midden in het verhaal

Wraak is de eerste fictie podcastserie in Nederland die geheel 360 graden (of 8D) is vormgegeven. Daardoor lijkt het alsof je midden in het verhaal staat. De serie is wekelijks per aflevering of in één keer te beluisteren. Daarmee is het de audiovariant van een bingeable tv-serie.

Makers podcast Wraak

De podcast Wraak is bedacht en geschreven door Karin van der Meer (Penoza, Nieuwe Buren). De regie is in handen van Hanneke Hendrix (De Kloof, Ik ken iemand die…). Met medewerking van bekende stemmen als Nazmiye Oral (die te zien zal zijn in de nieuwe BNN-serie Niks te melden, Rifka Lodeizen, Jaap Spijkers, Carine Crutzen, Nasrdin Dchar (die je bijvoorbeeld kent uit Klem, Morten en Mocro Maffia) en Joy Delima (die je kunt kennen van Flikken Rotterdam). De achtdelige podcast is een productie van NPO Radio 1, AVROTROS en Fiction Valley.

Wraak is te beluisteren via radio1.nl/podcasts en populaire podcast-apps als Spotifty en Apple Podcasts.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 september 2020 /