All Stars & Zonen 20 september op tv mét deze cast

All Stars & Zonen is vanaf 20 september om 21.50 uur te zien bij BNNVARA. De opnames zijn eind juni 2020 gestart. Met daarbij hoofdrolspelers die we allemaal kennen uit eerdere film en tv-series. Denk aan Kasper van Kooten (Peter), Danny de Munk (Bram), Peter Paul Muller (Mark), Isa Hoes (Roos), Thomas Acda (Willem), Daniel Boissevain (Johnny) en Raymi Sambo (Paul). Maar er zijn ook tal van nieuwe namen aan de cast van All Stars toegevoegd; ontdek hier meer over de acteurs en actrices.

Wist je dat je All Stars & Zonen al op dvd kunt bestellen?

All Stars & Zonen

In de nieuwe serie ‘All Stars & Zonen’ zijn de voetballers van toen ouder geworden. Ze staan nu achter de bar van de club, of zijn inmiddels penningmeester. Nu zijn hun (schoon)zonen en dochters aan de bal. In totaal kent deze nieuwe serie van BNNVARA tien afleveringen van ieder 30 minuten. Vanaf 20 september zijn ze te zien op NPO 3. Ik kan niet wachten! Danny de Munk heeft hier ook een foto gedeeld, waar wat meer uit duidelijk wordt. Zo zien we dat de oude garde zijn plaats in het elftal heeft overgedragen aan de personages die gespeeld worden door Sabri Saddik, Tom van Kalmthout, Samuel Vekeman, Alex Hendrickx, Yannick van de Velde en Joes Brauers.

Hoe het ooit begon…

Het succes van ‘All Stars’ begon met de oorspronkelijke speelfilm uit 1997, over een groep volwassen vrienden die in hun vrije tijd samen voetballen. Na de film volgde de VARA-televisieserie, bestaande uit drie seizoenen en bekroond met de Internationale Emmy Award. De laatste aflevering werd uitgezonden in december 2001. In 2011 verscheen de vervolgfilm ‘All Stars 2: Old Stars’. Het geheim? De herkenbaarheid. Voetbal is toch wel de volkssport nummer één in Nederland. Uit cijfers van de KNVB blijkt dat bijna 1,2 miljoen Nederlanders voetballen, daarvan zijn iets meer dan 160.000 meisjes en vrouwen.

Bekende en nieuwe gezichten in de cast van All Stars & Zonen
Bekende en nieuwe gezichten in de cast van All Stars & Zonen

Cast All Stars & Zonen

De cast van de nieuwe serie bestaat uit acteurs en actrices die we al uit eerdere seizoenen kennen. En uit tal van nieuwe namen. Ik zet ze voor je op een rijtje.

 • Danny de Munk kennen we natuurlijk als Bram van Megen. Hij brak door met de film Ciske de Rat, waarbij iedereen volgens mij wel mee kan brullen met Ik voel mij zo verdomd alleen. Danny de Munk is vooral actief als zanger. Voor All Stars maakt hij de laatste jaren voor de films een uitzondering. In de tv-serie werd Bram destijds gespeeld door Roeland Fernhout (eerste seizoen) en Dirk Zeelenberg (seizoen twee en drie).
 • Peter Paul Muller speelt Mark van Buren in All Stars. En we kennen ‘m daarnaast natuurlijk allemaal als Martin Morero van Gooische Vrouwen. Peter Paul Muller is een zeer veelzijdige acteur, die in tal van tv-serie sen films te zien was, zoals in de Vlaamse film Frits & Franky (ken je die nog niet: kijken dan). Vlaamse lezers kunnen hem ook kennen van zijn rol in Meisje van plezier. En natuurlijk Morten met Joke Devynck. Verder vind ik Flikken Rotterdam en Vechtershart aanraders.
 • Isa Hoes speelt de rol van Roos, de vrouw van Mark. Zij brak bij het grote publiek natuurlijk door als Myriam van der Pol in Goede tijden, slechte tijden. En ken je Rozengeur & Wodka Lime nog (die is te zien op Videoland)? Recent speelde ze de hoofdrol in Celblok H (de serie die de Vlamingen kennen als Gent West). Op dit moment is ze te zien in de bioscoop in de film Engel. Die film is gebaseerd op het boek dat ze met haar dochter schreef. Zelf is ze – sinds ze het boek Toen ik je zag over het overlijden van haar man Antonie Kamerling schreef – ook actief als schrijfster. Isa Hoes schrijft niet alleen over rouw, maar ook over de overgang. Dat doet ze met haar vriendin Medina Schuurman.
 • Raymi Sambo kruipt voor All Stars & Zonen weer in de huid van Paul Murphy. Je kunt hem ook kennen als Bowey Berenger uit Zoop en als Reggy Benoit uit Spangas. Die rol speelde hij maar liefst acht jaar! Recent was hij nog in een aantal kort films te zien
 • Daniel Boissevain is Johnny Meeuwse. Je kunt hem kennen uit tal van tv-series en films, zoals Meiden van De Wit, Gooische Vrouwen en Mannen van Mars. Recent was hij te zien in Oogappels en Brussel – waarin hij Mohammed de Vries speelt – is recent toegevoegd aan het Videoland aanbod. Wist je dat Daniel Boissevain ook zingt?
 • Kasper van Kooten kruipt weer in de huid van Peter F. de Boer. Deze acteur is ontzettend veelzijdig. Zo zag je hem bijvoorbeeld recent nog in seizoen 3 en 4 van Moordvrouw, speelde hij Johan Derksen & Wilfred Genee in De TV Kantine en speelt hij in de prachtige film Ventoux. Daarnaast is hij natuurlijk ook nog actief als cabaretier en zanger.
 • Thomas Acda is in All Stars & Zonen weer te zien als Willem Overdevest. Dat is wel bijzonder, want hij is in de eerste aflevering van het tweede seizoen overleden… dan moeten de makers dus met flashbacks gaan werken. Ik ben benieuwd. Wat is Acda trouwen een multi-talent. Hij scoort niet alleen op het witte doek, tv en het toneel, maar ook als cabaretier en zanger (solo en met Acda en de Munnik). Het is een paar jaar geleden dat hij op tv te zien was, maar wat speelde hij een spannende rol (die van Daan de Vos) in Flikken Maastricht. En ook van Bureau Raampoort had van mij best nog een seizoen mogen komen. Je kunt ‘m ook kennen van Jeuk en de prachtige film De Zevende Hemel. En wist je dat hij recent een boek heeft geschreven?
 • Yannick van de Velde was eerder al als F-je te zien in de televisieserie. Nu speelt hij Peter junior in All Stars & zonen. Niet zo gek, want hij is de zoon van All Stars-regisseur Jean van de Velde. Tegenwoordig is hij vooral bekend van Rundfunk (en de film Jachterwachter). Hij speelde daarnaast één van de hoofdrollen in de remake van Hasta la Vista. En is te zien in Barrie Barista En Het Einde Der Tijden.
 • Hans Dagelet kruipt in All Stars & Zonen weer in de huid van de vader van Hero. Deze acteur heeft in de loop der jaren een uitgebreid cv opgebouwd met daarin tal van bekende films en tv-series. Eén van zijn meest recente rollen is die van Thomas Kruys in de Familie Kruys. Maar je kunt hem ook kennen van Brussel (Videoland) en Fenix. Zijn dochter Charlie Chan Dagelet is vanaf eind augustus te zien in Commando’s.
 • Daphne Deckers speelt Claire, het meisje waar Hero stapelverliefd op was. Dat is best bijzonder, want de schrijfster acteert eigenlijk amper. Ja, ze was in 1997 te zien als PR Lady in Tomorrow Never Dies, maar dan houdt het ook wel op. Ze is momenteel veel drukker met het schrijven van boeken en columns. Wist je dat de film Alles is zoals het zou moeten zijn (met Tom van Landuyt), gebaseerd is op haar boek?

Nieuwe acteurs en actrices in All Stars & Zonen

 • Samuel Vekeman is de enige Belg waarvan we weten dat hij meespeelt in All Stars & Zonen. Hij kruipt in de huid van Desire. Samuel Vekeman is geboren in Congo, getogen in Antwerpen en studeerde in Londen en Amerika. Als Sam Renascent maakt hij urban Elektropop.
 • Soundos El Ahmadi is nieuw in de cast van All Stars; zij speelt Aisha. Je zag haar ook al vluchtig voorbijkomen in Papadag. Maar bovenal is ze natuurlijk cabaretière.
 • Sarah Janneh was voor het eerst op tv te zien in Zwarte tulp als gedetineerde. Daarna volgden rolletjes in Flikken Maastricht en Van God Los. Ze is nu te zien in de bioscoop met De piraten van hiernaast en werkt aan Soof 3. In All Stars & Zonen speelt ze de rol van Shannon.
 • Tom van Kalmthout ken je van Rundfunk (en de film Jachterwachter). Hij is ook te zien in Barrie Barista. Hij brak door in de rol van Tom Verhoef in Snuf de Hond. Ook hij behoort tot de nieuwe gezichten in All Stars & Zonen en speelt in deze serie Jeffrey.
 • Joes Brauers is landelijk bekend geworden met de musical Kruimeltje, waarin hij de hoofdrol speelde. Hij zal ook te zien zijn in De Oost (waar ik persoonlijk erg naar benieuwd ben). Die film komt dit najaar uit. In All Stars & zonen speelt hij Nero.
 • Sabri Saddik kun je kennen uit series als #Fitgirls, Hollands Hoop en Vechtershart. Deze jonge acteur – die organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam studeert – is ook te zien in het theater. Hij gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe eigentijdse bewerking door Abdelkader Benali van het beroemde stuk Hamlet van William Shakespeare. Eigenlijk zou Bilal Wahib (Commando’s) deze rol voor zijn rekening nemen.
 • Alex Hendrickx was recent nog te zien als Adam in de Nederlandse versie van Dertigers. Je kunt hem ook kennen van Anne +, Ik Weet Wie Je Bent (die ik nog steeds moet kijken), Petticoat en films als Fissa en Ventoux. In de nieuwe All Stars-serie speelt hij de rol van Rikkie.
 • Alidtcha Binazon behoort tot de lichting 2020 van de Academie voor Theater en Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Je zag haar eerder dit jaar als Lilian Spong in Flikken Maastricht. In All Stars & Zonen speelt ze Joan, de dochter van Willem.

Antonie Kamerling als Hero

In de eerdere film en tv-series werd het personage Hero vertolkt door de 2010 overleden acteur Antonie Kamerling. In de nieuwe reeks wordt hij niet door een andere acteur vervangen, maar zijn afwezigheid speelt wel een rol in het verhaal.

Wat ook interessant is: zijn zoon Merlijn Kamerling heeft recent een boek geschreven over het overlijden van zijn vader. Daar komt ook een documentaire over. Die kondig ik later aan. Wil je dat niet missen? Kom dan bij de groep.

Makers All Stars & Zonen

All Stars & Zonen is een coproductie van BNNVARA (Robert Kievit) en M&B Film (Rolf Koot). Het scenario is geschreven door Thomas van der Ree (hoofdschrijver van de nieuwe serie Vliegende Hollanders, maar ook bekend van het scenario van Judas) en Winchester McFly (een collectief van zes schrijvers, die bijvoorbeeld Smeris en Neflix-serie Ares schreven) in samenwerking met Jean van de Velde, die de regie weer voor zijn rekening nam. De opnames van All Stars & Zonen hebben in juni, juli en augustus plaats gevonden volgens de coronarichtlijnen van de overheid.

Actiefoto van All Stars & Zonen
Jonge én oude garde van Swiftboys in All Stars & Zonen

Tweede seizoen All Stars & Zonen

Goed nieuws voor iedereen die – net als ik – zo geniet van All Stars & Zonen. BNNVARA heeft bekendgemaakt dat er een tweede seizoen komt. Ze zijn nu verhalen aan het bedenken. Het is de bedoeling dat de volledige nieuwe cast weer te zien zal zijn. Een datum voor de release is nog niet bekend; het is de bedoeling dat de opnames in 2021 starten.

All Stars & Zonen – vanaf 20 september om 21.50 uur – 10 weken lang bij BNNVARA op NPO 3.

Foto’s: BNNVARA – Dinand van der Wal

Nieuwe lichting jonge acteurs in All Stars & Zonen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 augustus 2020 /