De K van Karlijn met Tjitske Reidinga en Ali Ben Horsting

Tjitske Reidinga en Ali Ben Horsting spelen de hoofdrollen in de nieuwe komische drama-serie De K van Karlijn, die vanaf woensdag 6 januari om 20.30 uur te zien is op Net5 Powered by LINDA. Ontdek alles over deze nieuwe tv-serie, het verhaal en de cast van De K van Karlijn.

De K van Karlijn

In de achtdelige komische dramaserie De K van Karlijn krijgt hoofdrolspeler Karlijn (Tjitske Reidinga) de diagnose borstkanker. Vooral haar man Victor (Ali Ben Horsting) heeft het zwaar met dit nieuws. Karlijn zelf wil voorkomen dat haar hele leven en dat van Victor en hun zoon ineens alleen nog om haar ziekte draait.

Ze besluit dat ze het zware traject dat voor haar ligt maar op één manier aan kan gaan. Positief mét een enorme berg humor en ironie. De gedachte dat het wel eens fout af zou kunnen lopen, wil ze niet toelaten. Tenslotte weet ze dat de ziekte tegenwoordig – mits vroeg ontdekt – een grote overlevingskans heeft. Heel soms deelt ze haar ongerustheid met Victor. Of een klein beetje met haar beste vriendin Ellen.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer kijktips op Guidinc.

Tjitske Reidinga

Tjitske Reidinga speelt de 44-jarige Karlijn. Ze woont in een knus oud huis met kleine tuin in Weesp. Al zeventien jaar is ze samen met haar vakantieliefde Victor. Het liefst kijkt ze tot diep in de nacht Netflix. Ze wil graag een paar kilootjes kwijt, maar kan ijs niet laten staan. En er gaat geen dag voorbij zonder dat ze twee flinke bellen Pinot Grigio drinkt.

Je kunt actrice Tjitske Reidinga ook kennen als Claire van Kampen uit Gooische vrouwen. Verder zag je haar in series als Volgens Robert, Doris en recent in de film April, May en June.

Ali Ben Horsting

Ali Ben Horsting is Victor – de man van Karlijn. Hij is een enorme gezondheidsfreak is. Hij eet geen vlees of suiker en maakt vage smoothies met grassen. 

Tjitske Reidinga en Ali Ben Horsting waren recent samen te zien in de film April, May en June. Maar deze acteur ken je natuurlijk van veel meer rollen. Zo zag je hem naast Hilde De Baerdemaeker in Vechtmeisje. Recent zag je hem bijvoorbeeld in Moordvrouw, Ik Weet Wie Je Bent, Hoogvliegers en Engel.

Kit Verboom

Kit Verboom speelt de rol van Thijs. Hij is de twaalfjarige puberende zoon van Karlijn en Thijs.

De jonge acteur Kit Verboom was eerder te zien als het jongetje ut de buurt in De Dirigent.

Fockeline Ouwerkerk

Fockeline Ouwerkerk neemt in De K van Karlijn de rol van Ellen voor haar rekening. Dit is de zeer uitgesproken beste vriendin van Karlijn. Sinds de langere school zijn ze al vriendinnen. Die Pinot Grigio drinkt Karlijn dan ook het liefste met haar. Ellen sleept Karlijn door deze moeilijke periode.

Je zag Fockeline Ouwerkerk recent in Dit zijn wij (waarin de Vlaamse Clara Cleymans ook een mooie rol had). Maar je kunt haar ook kennen uit De 12 van Schouwendam, Moordvrouw, Nieuwe Buren seizoen 3 of de film Taal is zeg maar echt mijn ding.

Freek Bartels

Freek Bartels is Jelle in De K van Karlijn; hij is de baas van Karlijn. Ze werkt namelijk drie dagen per week met groot plezier bij de bloemenjuwelier van Weesp waar een bosje tulpen al snel 30 euro kost. Jelle maakt voor dat geld dan wel iets kunstzinnigs. Hij is bovendien de flamboyante beste vriend van Karlijn.

Freek Bartels ken je vooral van tal van musicals, maar gelukkig maakt hij af en toe een uitstapje in de film- en tv-wereld. Zo genoot ik ontzettend van hem in de serie Petticoat (aanrader voor de volwassen liefhebbers van #LikeMe).

Rifka Lodeizen

Rifka Lodeizen neemt de rol van de overbezorgde buurvrouw voor haar rekening. Ze staat de pas en te onpas voor de deur. Iets wat Karlijn lastig vindt, want zij is juist het type dat moeite heeft om hulp te accepteren.

Videoland-kijkers hebben Rifka Lodeizen recent gezien in Lieve Mama. Maar je kon haar ook horen in de podcast Wraak! En wat dacht je van series als Ares, Judas en Fenix? En dan zijn er nog tal van Nederlandse series en films waarin Rifka Lodeizen speelde.

Cast De K van Karlijn

De cast van De K van Karlijn bevat naast Tjitske Reidinga, Ali Ben Horsting, Kit Verboom, Fockeline Ouwerkerk, Freek Bartels en Rifka Lodeizen nog meer bekende Nederlandse acteurs en actrices. Zo speelt Joke Bruijs de kettingrokende moeder van Karlijn. Gijs de Lange is haar vader; deze acteur zag je in 2020 ook in Oogappels en Het A-woord.

Makers De K van Karlijn

Voor de serie is onder meer gedraaid in het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven dat gespecialiseerd is in borstkanker. De K van Karlijn is een productie van ITV Studios Netherlands Drama B.V. naar een idee van Will Koopman, format Linda de Mol en is geregisseerd door WiIl Koopman en Albert Jan van Rees.

De K van Karlijn is vanaf woensdag 6 januari, wekelijks, om 20.30 uur te zien bij Net5 Powered by LINDA. en op KIJK.nl. Aansluitend kun je kijken naar Over Gewicht en Ik word prostituee.

Foto: Wessel de Groot.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 januari 2021 /