Vincent Banić in cast Meskina | Film op tv of Netflix kijken

De Vlaamse acteur Vincent Banić is te zien in de Nederlandse film Meskina. Het verhaal is bedacht door Soundos el Ahmadi. Daria Bukvić tekende voor de regie. Ontdek alles over het verhaal en de cast van Meskina, met hoofdrolspeelster Maryam Hassouni en tal van andere bekende (Nederlandse) gezichten. De film is op Netflix te kijken én maandag 1 mei om 20.25 uur op NPO3.

Ik schreef dit bericht op 24 juli 2021, maar werkte het bij op woensdag 25 april 2023, omdat Meskina op tv te kijken is aankomende week.

Verhaal Meskina

Hoe ziet een modern sprookje eruit als de prins van zijn witte paard valt en de prinses er zelf op klimt?

Wanneer je als vrouw de dertig aantikt, verwacht iedereen van alles en nog wat van je. Leyla heeft geen man, geen kind, geen duidelijk carrièrepad en wordt daarom bestempeld als ‘Meskina’; zieligerd. Ze probeert tussen de luidruchtige meningen om haar heen haar eigen stem te horen en erachter te komen wie ze is, wat ze wil en wat haar eigenlijk gelukkig maakt. Tijdens deze zoektocht werkt ze zich flink in de nesten en belandt ze in hilarische en herkenbare situaties.

Vincent Banić

Vincent Banić is in Meskina te zien als Fabian. Hij is bij het grote publiek – in Nederland én Vlaanderen – bekend geworden door zijn rol van Mick Zeelenberg in de jongerenserie Het Huis Anubis. Hij speelt sinds september 2016 de rol van Guido Van den Bossche in Familie. Daarnaast is hij als docent Pieter Botty te zien in #LikeMe.

Cast Meskina

Naast Vincent Banic komen we in de cast van Meskina veel bekende Nederlandse acteurs en actrices. Zo wordt de hoofdrol gespeeld door Maryam Hassouni. Verder in de Meskina cast: Soundos El Ahmadi, Nasrdin Dchar, Rachida Iaallala, Oscar Aerts, Olaf Ait Tami, Bilal Wahib, Najib Amhali, Jouman Fattal, Sisi Bolatani, Fadua El Akchaou en Nora Akachar.

Rolverdeling Meskina

 • Leyla – Maryam Hassouni
 • Amira – Soundos El Ahmadi
 • Amin – Nasrdin Dchar
 • Najar – Rachida Iaallala
 • Klaas – Oscar Aerts
 • Fabian – Vincent Banic
 • Abdelkarim – Olaf Ait Tami
 • Rayan – Bilal Wahib
 • Ali – Najib Amhali
 • Malika – Jouman Fattal
 • Yasmina – Sisi Bolatini
 • Fatima – Fadua El Akchaou
 • Farida – Nora Akachar

Acteurs en actrices Meskina

Nieuwsgierig naar waar je de acteurs en actrices uit Meskina van kent? We zetten het voor je op een rijtje.

 • Maryam Hassouni is bekend geworden met haar rol als Dunya in de tv-serie Dunya en Desie. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Oogappels en Flikken Rotterdam. Recent speelde ze in Sleepers. Ze schreef daarnaast het boek Wat de fak over haar traumatische ervaringen in de Nederlandse filmindustrie
 • Soundos El Ahmadi zag je in All Stars & Zonen en het hilarische Last One Laughing Nederland.
 • Nasrdin Dchar ken je uit de film Rabat, uit Klem (met Veerle Dobbelaere), de podcast thriller Wraak, uit Morten en niet te vergeten als Gauki Potlood uit Mocro Maffia. Of wat recenter in Het gouden uur. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden. Deze acteur was al in vele films en tv-series te zien. Toch blijft zijn grote liefde het theater. Zo werd laatst zijn show ADEM uitgezonden op tv. Waar we persoonlijk naar uit kijken; medio mei komt Faithfully Yours op Netflix.
 • Rachida Iaallala zag je bijvoorbeeld eerder in Alibi, Dunya & Desie en The Way To Paradise.
 • Oscar Aerts speelde lange tijd de rol van Vincent Muller in Goede tijden, slechte tijden. Maar je kent hem ook van Voetbalmaffia (waarin Maryam Hassouni ook een rol had). Maar ik denk bijvoorbeeld ook aan Odds en Costa!!
 • Olaf Ait Tami zag je recent op tv in De Hokje. Daarnaast speelde hij ook mee in de Ferry-film en in Shotgun.
 • Bilal Wahib speelde onder andere in Commando’s, Paradise Drifters, De Libi, Mocro Maffia en Red Light.
 • Najib Amhali was al in tal van series, film en tv-programma’s te zien. Maar hij blijft natuurlijk cabaretier. Wist je dat zijn biografie ook al uitgekomen is?
 • Jouman Fattal ken je – net als Olaf Ait Tami uit De Hokje -, maar ook van Anne Plus, Koppensnellers en de tv-series Thuisfront en Zina. Ze speelde een indrukwekkende gastrol in Dag & Nacht. Daarnaast zal ze te zien zijn in Anoniem.
 • Sisi Bolatini debuteert op het witte doek in Meskina. Zij is vooral actief op Instagram en YouTube, waar ze haar reisverhalen deelt met vele volgers.
 • Fadua El Akchaou ken je vooral uit het theater. Je hoort haar ook in de podcast Wraak en ziet haar in de Videoland-serie Follow De Soa. Recent speelde ze Kenza in Het Gouden Uur. Ze is de schrijfster van onder andere Zina en Romaissa – De superheld uit Rotterdam.
 • Nora Akachar is vooral in het theater actief; je zag haar eerder in Vakkenvullers. En recent in Seef Spees, H3L en als Hajar in Mocro Maffia.

Meskina kijken: Netflix en tv

Meskina is op 1 mei om 20.25 uur op tv te kijken op NPO3. Daarnaast staat-ie al een jaar op Netflix. En dat maar liefst Wereldwijd. Janey van Ierland, Director Content Acquisitions Benelux & Nordics: “We zijn erg trots dat de Nederlandse film Meskina wereldwijd op Netflix te zien zal zijn. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich kan herkennen in de content die op Netflix te zien is en we hopen dat het verhaal van Meskina mensen over de hele wereld verbindt en inspireert.” 

Soundos El Ahmadi

Ongeveer acht jaar geleden kwam Soundos El Ahmadi op het idee voor de speelfilm Meskina. Ze neemt zelf de rol van Amira – zus van hoofdrolspeelster Leyla – voor haar rekening. Over het idee voor de film vertelt ze in het persdossier. “Mijn droom was altijd om een film te maken met vrouwen die echt bestaan, maar die niet worden erkend in grote films en series. Ik ben iemand die het leuk vindt om uit frustratie mooie dingen te maken met verhalen over vrouwen die op mij lijken. Bovendien wil ik iets achterlaten voor de jongere generatie, zodat ze zichzelf terugzien in meerdere vormen, zoals films en series. Op een positieve manier laten zien dat je ook als maker een stem kan laten horen. Deze film gaat over empowerment. Je komt met zelfvertrouwen de zaal uit en je hebt gelachen.

Het idee voor de film heb ik bijna acht jaar geleden samen met een vriendin bedacht. We hebben het uitgewerkt en zijn al die jaren langs verschillende producenten gegaan om het aan de vrouw te brengen. We hoorden keer op keer, nee, dat gaat niet lukken. Dat motiveerde ons alleen maar meer om het wel voor elkaar te krijgen. Gelukkig zag producent NewBe dat ook, zij pakte deze kans direct aan en samen hebben we het uitgewerkt tot wat het nu is. Er worden veel films gemaakt, maar weinig comedy en al helemaal niet op de manier zoals ik het zou willen zien. Je voelt aan alles dat Meskina met veel liefde gemaakt is door alle betrokkenen. Het is gelukt! Op naar nieuwe en mooie projecten met hetzelfde uitgangspunt.”

Makers

De film wordt geproduceerd door NewBe in coproductie met BNNVARA, ROSE stories en Los Morros; het productiehuis van Adil El Arbi en Bilall Fallah (Patser, Bad Boys for Life). De regie is in handen Daria Bukvić (31). De succesvolle Bosnisch-Nederlandse theaterregisseur maakt met Meskina haar speelfilmdebuut. Bukvić maakte onder andere de theaterhit Melk & Dadels, een humoristische voorstelling over de levens van vier Marokkaans-Nederlandse actrices. Daria: “De energie en girlpower die van Melk & Dadels afspatte neem ik mee in Meskina, om zo een nog groter publiek te inspireren met verhalen over de vrouw van nu. Nederland is klaar voor Meskina.”

Wat je kunt verwachten? In het persdossier lezen we het volgende. “Meskina is een sprankelende moderne komedie over een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen en vanzelfsprekendheden die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk.”

Foto: Wessel de Groot

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 april 2023 /