Nederlandse Netflix film Happy Ending: cast én verhaal

Happy Ending is de nieuwe Nederlandse Netflix film, waarvoor New Voice Contest winnares Joosje Duk zowel het scenario schreef als de regie doet. Ontdek alles over Happy Ending met in de cast onder andere Gaite Jansen, Martijn Lakemeier, Joy Delima, Claire Bender, Sinem Kavus en Sidar Toksöz. Topkapi Films – die je kent van Girl en Instinct – is de producent. Happy Ending staat sinds vandaag – 1 september – op Netflix.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 20 juni 2022; het heeft een update gekregen op dinsdag 13 juni 2023. De eerste beelden en meer informatie over de Happy Ending cast zijn vandaag naar buiten gebracht. Nu: vrijdag 1 september kun je ‘m op Netflix kijken.

Happy Ending

Luna (Gaite Jansen*) en Mink (Martijn Lakemeier*) zijn een symbiotisch koppel dat hun eenjarig samenzijn viert. Mink weet niet dat Luna al sinds het begin van hun relatie haar orgasmes faket, en Luna heeft dit nu al zo lang verzwegen dat ze er niet meer bij hem over durft te beginnen. Wanneer haar beste vriendinnen die van haar probleem afweten Luna aansporen om eens nieuwe dingen in de slaapkamer uit te proberen met Mink, stelt Luna een spannend idee aan hem voor: een trio. De daaropvolgende avond met klimaatactiviste Eve (Joy Delima*) zet het leven van Luna op haar kop.

Happy Ending cast

De Happy Ending cast word gevormd door onder andere hoofdrolspelers Gaite Jansen, Martijn Lakemeier en Joy Delima. Daarnaast zien we ook Claire Bender, Sinem Kavus en Sidar Toksöz. Dit zijn natuurlijk stuk voor stuk acteurs die we kennen. Omdat we toch nog eventjes moeten wachten, voordat we kunnen zien wat de cast van Happy Ending maakt, delen we alvast een aantal kijktips met Gaite Jansen, Martijn Lakemeier, Joy Delima, Claire Bender, Sinem Kavus en Sidar Toksöz.

  • Gaite Jansen ken je uit series als Hollands Hoop (waarin ze ook samen te zien was met Martijn Lakemeier). Daarnaast zag je haar bijvoorbeeld Ik Weet Wie Je Bent. Ze debuteerde in 2008 in Spangas als Noelle. Wist je dat Gaite Jansen zelfs te zien was in het derde seizoen van de internationale hitserie Peaky Blinders? Ze speelde de rol van prinses Tatiana Petrovna en was in zes afleveringen te zien. Recent zag je haar in Leopard Skin en Bo. Een serie met Gaite Jansen, die ik nog steeds wil kijken, is Ik weet wie je bent* (uit 2018).
  • Martijn Lakemeier speelde één van de hoofdrollen in Hollands Hoop*, maar je zag hem ook in Ventoux* en Adios Amigos (de Nederlandse remake van Hasta la vista). Recent speelde hij mee in De OostDoodstil en Good Bad Girl.
  • Joy Delima maakte recent op mij veel indruk in de Netflix serie Dirty Lines, waarin ze Marly Salamon speelt. En wat dacht je van haar hoofdrol in Rampvlucht? Eerder kon je haar op tv zien in
  • Flikken Rotterdam en op Netflix in de film Meskina. Daarnaast heeft ze veel ervaring in het theater. Joy Delima is ook schrijver en columnist voor Volkskrant Magazine. Ze schreef het boek Goed komen*; over haar zoektocht naar seksueel genot. Ze schrijft kwetsbaar, met humor en in volledige ophield over haar ervaringen, met als rode draad het leren begrijpen van je lichaam.
  • Claire Bender was recent als Kiki te zien in CAST, maar ik denk ook aan oudere series als Rundfunk, Zomer in Zeeland en Morten. We gaan haar verder zien in De Joodse Raad en Only You.
  • Sinem Kavus is één van de Nederlandse actrices van dit moment. Je kent haar als Meltem uit Mocro Maffia, maar ze speelde bijvoorbeeld ook mee in Pink Moon en Forever Rich op Netflix. We zagen haar ook in de hoofdrol in tv-serie Hoogvliegers. Maar je zag haar ook in Sas heeft een SOA. Denk verder aan Hotel Sinestra en En Nu Ben Ik Verliefd.
  • Sidar Toksöz was eerder te zien als Döner in Mocro Maffia. En hij deed bijvoorbeeld mee in Nieuw Zeer. Hij speelde Cengiz in Buurt Tories. Als Giannie zag je hem recent op tv in Dag & Nacht.

Joosje Duk

Joosje Duk*, regisseur en scenarioschrijver van Happy Ending vertelt: “Toen ik begin 2021 tijdens de lockdown geselecteerd werd voor de Netflix New Voices Script Contest, had ik niet durven dromen dat ik anderhalf jaar later met de meest geweldige cast en crew op de set zou staan van mijn eerste speelfilm. Het is een feest om Gaite, Martijn en Joy met zoveel humor, authenticiteit en charisma de drie hoofdpersonen te zien vertolken op de set. Ik ben Netflix zeer dankbaar dat ze geloven in deze komische maar ook kwetsbare film, en dat ze mij zo’n mooie kans bieden om te groeien als scenarist en regisseur.” Wist je dat je Joosje Duk kunt kennen van eerder werk. Denk bijvoorbeeld aan De Edelfigurant, maar ook aan #Fitgirls.

Wist je trouwens dat Joosje Dus ook actrice is. Je zag haar als Mirjam in Snuf de hond en het spookslot en Snuf de hond en de IJsvogel. En ook in Publieke Werken zag je Joosje Dus als actrice.

Netflix New Voices contest

Joosje Duk was in 2021 één van de vijf winnaars van de New Voices contest – een wedstrijd om nieuwe scenarioschrijvers in Nederland te ontdekken die met hun verhalen iets toe kunnen voegen aan het bestaande aanbod. Janey van Ierland, Director Content Acquisitions bij Netflix, vertelt: “Nadat Joosje vorig jaar de New Voices scenariowedstrijd had gewonnen, werd ons al snel duidelijk dat niemand haar scenario beter zou kunnen verfilmen dan zij zelf. Zonder twijfel is Joosje een grote toevoeging aan de Nederlandse creatieve industrie, en we zijn er enorm trots op dat zij haar speelfilm regiedebuut bij Netflix maakt. We kijken er naar uit om haar film straks op Netflix te tonen aan een wereldwijd publiek.”

Happy Ending kijken

Happy Ending is vanaf vandaag – vrijdag 1 september 2023 – op Netflix te kijken. Is het iets voor jou?

Eerste beelden Happy Ending

Foto: Netflix – Jurre Rompa

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 september 2023 /