Bonnie & Clyde cast met Dilan Yurdakul en Yannick Jozefzoon (Streamz)

Bonnie & Clyde ken je misschien van Videoland, maar de vierdelige serie is in België nu ook op Streamz te kijken. De hoofdrollen worden gespeeld door Dilan Yurdakul – die het idee voor de serie eveneens bedacht – en Yannick Jozefzoon. Verder in de cast van Bonnie & Clyde onder andere Leopold Witte, Nazmiye Oral, Jim Deddes, Sia Cyrroes, en Murat Toker. Arne Toonen verzorgde de regie.

Dit artikel schreef ik oorspronkelijk op 4 november 2021 toen Bonnie & Clyde op Videoland te zien was. Nu je Bonnie & Clyde kent kijken op Streamz, heb ik ‘m – op 13 juli 2022 – nogmaals geactualiseerd.

Dilan Yurdakul

Hoofdrolspeelster Dilan Yurdakul heeft de Videoland-serie Bonnie & Clyde bedacht en mede-geschreven. Dit is daarmee haar eerste klus als showrunner: “Ik wilde graag een serie maken waarin het licht schijnt op de achterliggende motieven en voorgeschiedenis van twee geliefden die alles te verliezen hebben. Daarnaast vond ik het belangrijk om het verhaal te vertellen van een jonge vrouw die in opstand komt tegen de cultuur waarin ze is opgegroeid en los wil komen van de diepgekerfde patronen van haar familie. Haar wrok en triggers stonden voor mij centraal, ik heb een fascinatie voor mensen die op drift raken en heb mijn eigen ervaring en kennis van mijn achtergrond gebruikt in Esra haar personage”, aldus Dilan, die tussen 2012 en 2019 de rol van Aysen in GTST speelde.

Verhaal Bonnie & Clyde (Videoland)

Esra Kaplan (Dilan Yurdakul) heeft nog een paar maanden detentie te gaan, maar besluit na een dramatisch verlofbezoek aan haar Turkse familie niet terug te keren naar de gevangenis. In plaats daarvan slaat ze samen met haar vriend, de getraumatiseerde getaway driver Greg Driessen (Yannick Jozefzoon), op de vlucht. Voor het eerst in hun levens voelen Esra en Greg zich vrij van alles en iedereen. Om die levensstijl te onderhouden, begaan ze steeds zwaardere delicten en komen ze al snel als de ‘Bonnie en Clyde van de Lage Landen’ bekend te staan. Lukt het ze te ontkomen en samen opnieuw te beginnen – of worden ze uiteindelijk alsnog door hun verleden ingehaald?

Cast Bonnie & Clyde

De hoofdrollen in Bonnie & Clyde worden gespeeld door Dilan Yurdakul en Yannick Jozefzoon. Andere rollen in de serie zijn weggelegd voor Leopold Witte, Nazmiye Oral, Jim Deddes, Sia Cyrroes, en Murat Toker. Kortom in de cast van Bonnie & Clyde acteurs en actrices, die we in diverse films en series voorbij zagen komen. Natuurlijk zet ik dat voor je op een rijtje, want er komen ook nog leuke producties aan.

Arne Toonen

De Videoland Original is geïnspireerd op de opkomst en ondergang van De Nederlandse Bonnie& Clyde, die in februari 2014 als gangsterduo het hele land in de ban hielden. De serie is geproduceerd door Banijay Benelux Scripted in co-productie met Totem Media en is geregisseerd door Arne Toonen. Het idee van de serie komt van Dilan Yurdakul, scenario van Sarah Offringa en Arne Toonen. Arne Toonen deed eveneens de regie van Baantjer het Begin, waarin Yannick Jozefzoon ook één van de hoofdrollen speelde. Verder ken je hem van bijvoorbeeld De Boskampi’s, Black Out en Dik Trom.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 juli 2022 /