Satirische comedy-serie CAST met deze acteurs en actrices…

De satirische comedy-serie CAST is sinds zondag 2 juli 2023 wekelijks rond 23.59 uur in de herhaling op NPO3 te kijken. De reeks is daarnaast volledig te bingewatchen via NPO Plus. Cast telt acht afleveringen, waarin je tal van bekende acteurs en actrices voorbij ziet komen in de CAST-cast. Je leest er hier alles over.

Dit bericht van 23 maart 2023 heeft op 9 juli 2023 een update gekregen, omdat de herhaling wekelijks wordt uitgezonden.

CAST van Niek Barendsen en Ilse Warringa

De nieuwe achtdelige satirische comedy-serie CAST – van Niek Barendsen* en Ilse Warringa* – gaat over een castingbureau dat gecanceld wordt nadat de directeur is beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag met twee jonge, net afgestudeerde actrices. Overleeft het bureau deze klap? 

Cast (verhaal)

De beroemde casting director Louis van Leeuwen (Gijs Scholten van Aschat*) wist altijd de spannendste klussen binnen te halen. Maar nu hij is beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag dreigt het bedrijf ten onder te gaan. Terwijl Louis met de noorderzon lijkt te zijn vertrokken en de acteurs en opdrachtgevers weglopen, proberen oudgedienden Helen (Jacqueline Blom*) en Mike (Michiel Nooter*) uit alle macht het bedrijf overeind te houden. Maar de kersverse manager Tom (Lykele Muus*) en de jonge correcte intimiteitscoördinator Kiki (Claire Bender*) hebben een heel andere koers voor ogen met het castingbureau dan waar de oude garde aan gewend was. 

Lijnrecht tegenover elkaar 

Als social media-expert Naomi (Quiah Shilue*) en ICT’er Mehrdad (Saman Amini*) het nieuwe bureau compleet maken, staan de oudere en jongere generatie lijnrecht tegenover elkaar wat betreft casting, gender, #MeToo, inclusiviteit en commercie. Toch moeten ze met elkaar verder. Zullen deze karakters met hun sterk uiteenlopende opvattingen elkaar ondanks alles weten te vinden? Terwijl het castingbureau het hoofd boven water probeert te houden, en daartoe soms de meest dubieuze klussen aanneemt, worstelen de hoofdpersonen met persoonlijke sores en relatieproblemen.

CAST acteurs zichzelf

CAST is een serie over ijdelheid en ambitie, kunst en commercie, #MeToo en media. Met tal van bekende acteurs die zichzelf spelen, zoals Elise Schaap, Pierre Bokma, Alex Klaasen, Plien van Bennekom, Mark Rietman, Jenny Arean, Willeke van Ammelrooy, Ferry Doedens, Karin Bloemen, Leo Alkemade, Imanuelle Grives, Maarten Heijmans, Joost Prinsen, Erik van Muiswinkel, Birgit Schuurman, Sosha Duysker, Maaike Martens, Ilse Warringa, Ruben van der Meer, Theo Maassen en vele anderen.

CAST cast 

In de cast van CAST zien we Gijs Scholten van Aschat, Jacqueline Blom, Michiel Nooter, Lykele Muus, Claire Bender, Quiah Shilue en Saman Amini. Waar je de CAST acteurs van kent? We zetten het op een rijtje.

Acteurs en actrices in CAST

Ben je ook nieuwsgierig naar wat al die andere bekende gezichten in de reeks doen? We hebben ook een kort overzicht van de acteurs en actrices, die zichzelf spelen in CAST. Gewoon met een kort nieuwtje of een leuke tip, die je eerder al op onze site kon lezen (en waar je vervolgens nog meer ontdekt over deze acteurs en actrices uit CAST).

Niek Barendsen en Ilse Warringa

Niek Barendsen heeft het idee voor de tv-serie CAST bedacht. Het scenario schreef Niek Barendsen samen met Ilse Warringa. Met haar deed hij tevens de regie. De NTR is de producent van de reeks. Niek Barendsen ken je van de Welkom in…-series. En Ilse Warringa leerden we natuurlijk allemaal beter kennen door De Luizenmoeder.

CAST kijken

CAST is vanaf zondag 2 juli 2023 in herhaling op NPO 3 te kijken om 23.59 uur. En vanaf 16 maart ook in zijn geheel te streamen op NPO Plus. De afleveringen zijn daarnaast terug te kijken via NPO START. Dit kun je ook vanuit het buitenland doen als je zorgt voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Maar nu terug naar de inhoud van de afleveringen van CAST:

Door de stront naar de glorie 

Afl. 1 – Castingbureau Van Leeuwen staat aan de rand van de afgrond als de oprichter wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag met twee net afgestudeerde toneelschoolstudentes. Willeke van Ammelrooy en Imanuelle Grives komen verhaal halen. Hoe gaat het bedrijf dit overleven? 

Ass-poes 

Afl. 2 – Karin Bloemen komt haar tas met oude jurken ophalen en Birgit Schuurman dreigt weg te lopen uit de jeugdtheatervoorstelling ‘ Ass-poes’, een activistische bewerking van het bekende sprookje. Kiki heeft tot grote ergernis van Helen alleen maar amateurs uitgenodigd om te komen casten voor een bierreclame.  

Liefde in Almere 

Afl. 3 – Elise Schaap en Maarten Heijmans spelen een liefdeskoppel in een romcom, maar ze weigeren te zoenen; de zelfbenoemde intimiteitscoördinator Kiki moet eraan te pas komen. Voor een nieuwe film over Willem van Oranje zoekt het bureau nieuwe gezichten: alle leeftijden, kleuren en genders zijn welkom om te casten voor de hoofdrol.  

Het Prostaatgala 

Afl. 4 – Ons castingbureau mag casten voor een eenmalig gala waarin BN’ers live op televisie een prostaatonderzoek ondergaan, ten behoeve van ‘awareness’. Mike overtuigt Leo Alkemade, Ferry Doedens en Stefano Keizers, na enige tegenzin, om mee te doen. Er is namelijk veel geld te verdienen. 

Hou op met me

Afl. 5 – Om het dreigende faillissement af te wenden, mag ons castingbureau een comedy casten voor de omstreden omroep Rood Wit Blauw. Geen acteur van naam wil zich eraan branden, totdat Naomi bedenkt om Ilse Warringa en Ruben van der Meer te vragen. Theo Maassen is aangezocht als opnameleider voor een proefopname.

De Dodenherdenking

Afl. 6 – Het castingbureau is een week van tevoren gevraagd om een eigentijdse 4 en 5 mei-viering te casten, die zich vooral richt op jongeren en zich verre houdt van de Tweede Wereldoorlog. Een woedende Jenny Arean komt verhaal halen. Tegelijkertijd casten ze bijna naakte mannen ten behoeve van een reclame voor kleine strakke zwembroeken.

De tweede kans

Afl. 7 – Tom heeft weer een nieuw plan om geld te maken: acteur Joost Prinsen wordt ingehuurd om een cursus ‘spreken in het openbaar’ te geven aan politici die er naar zijn mening nogal abjecte denkbeelden op nahouden. Ferry Doedens maakt reclame voor de beruchte vervuilende staalproducent ‘Steel United’. 

COVID-19 – De musical

Afl. 8 – Louis stapt tot schrik van de vaste medewerkers het castingbureau binnen met een grote verrassing. Intussen repeteert Alex Klaasen voor de musical ‘COVID-19’, maar hij weigert brillen en pruiken: hij wil eindelijk op de planken staan als zichzelf. Mike moet het oplossen. 

Foto: NTR

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 juli 2023 /