Yolanthe Cabau in nieuwe politieserie DNA van SBS6

Yolanthe Cabau is te zien in de nieuwe politieserie DNA, die vanaf 29 augustus te zien is bij SBS6. Ze schittert naast drie andere sterke actrices: Loes Haverkort, Belinda van der Stoep en Maaike Martens.

Ik weet dat dit geen Vlaamse serie is, maar uit de bezoekerscijfers kan ik opmaken dat de volgers van VlaamsKijken spannende series (zoals De Ridder en 13 Geboden) wel kunnen waarderen. En dit wordt aangekondigd als een sexy én spannende politieserie. Dat moet dus wel matchen. Vandaar dat ik ook DNA deel.

Aangrijpende, persoonlijke moorden

Moord, doodslag, spanning, emotie en humor… DNA is een serie waarin vrouwelijke recher­cheurs samen met een vrouwelijke Officier van Justitie moordzaken oplossen en ondertussen balans proberen te vinden in hun ver van perfecte privélevens. De moorden die ze onderzoe­ken zijn aangrijpend en altijd persoonlijk. Je voelt voor het slachtoffer en ergens leef je ook mee met de dader. Het zijn zaken die dichtbij komen, die heel misschien ook jou hadden kunnen overkomen. Want zijn liefde, haat, jaloezie, wraak, woede en hebzucht per slot van rekening niet voor iedereen herkenbare emoties?

Cast DNA met Yolanthe Cabau

Cast van DNA

In het altijd bruisende Amsterdam werken, onder leiding van politiechef Maureen Grootfaam (Manoushka Zeegelaar-Breeveld), rechercheurs Lara Noort (Yolanthe Cabau), Eliz Alvaro (Belinda van der Stoep) en Isabel Arends (Maaike Martens) samen met Kate Daans (Loes Haverkort), Officier van Justitie, aan het oplossen van moordzaken. Daarin worden ze bijge­staan door twee mannelijke collega-rechercheurs Jos van Dongen (Matteo van der Grijn), Rodan Çelik (Sinan Eroglu) en schouwarts Maurice Jonker (Hans Kesting).

Vrouwen en hun relaties

Maar met alle res­pect voor die drie mannelijke collega’s, DNA draait om de vrouwen en hun relaties. Vrouwen die midden in het leven staan en met herkenbare dilemma’s worstelen. De balans tussen werk en privé, exen die je niet kunt loslaten, werk dat je niet kunt loslaten, seks met foute mannen, seks met foute vrouwen, de zoektocht naar Mr. (of Mrs.) Right en als je die eenmaal hebt, het vasthouden daarvan. Allemaal staan ze voor hun eigen relationele uitdagingen.

DNA is geproduceerd door Talpa Fictie, de makers van onder meer Gooische Vrouwen en Divorce. Uitzending: 29 augustus om 20.30 uur bij SBS6. 

Foto: Yolanthe Cabau in DNA – Sander Stoepker

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 augustus 2019 /