Vincent Banić in cast Meskina | Film 4 maart op Netflix te kijken

De Vlaamse acteur Vincent Banić is te zien in de Nederlandse film Meskina. Het verhaal is bedacht door Soundos el Ahmadi. Daria Bukvić tekende voor de regie. Ontdek alles over het verhaal en de cast van Meskina, met hoofdrolspeelster Maryam Hassouni en tal van andere bekende (Nederlandse) gezichten. De film die in Nederland en België in de bioscoop te zien was, kun je vanaf vandaag – 4 maart – wereldwijd kijken op Netflix.

Verhaal Meskina

Hoe ziet een modern sprookje eruit als de prins van zijn witte paard valt en de prinses er zelf op klimt?

Wanneer je als vrouw de dertig aantikt, verwacht iedereen van alles en nog wat van je. Leyla heeft geen man, geen kind, geen duidelijk carrièrepad en wordt daarom bestempeld als ‘Meskina’; zieligerd. Ze probeert tussen de luidruchtige meningen om haar heen haar eigen stem te horen en erachter te komen wie ze is, wat ze wil en wat haar eigenlijk gelukkig maakt. Tijdens deze zoektocht werkt ze zich flink in de nesten en belandt ze in hilarische en herkenbare situaties.

Vincent Banić

Vincent Banić is in Meskina te zien als Fabian. Hij is bij het grote publiek – in Nederland én Vlaanderen – bekend geworden door zijn rol van Mick Zeelenberg in de jongerenserie Het Huis Anubis. Hij speelt sinds september 2016 de rol van Guido Van den Bossche in Familie. Daarnaast is hij als docent Pieter Botty te zien in #LikeMe.

Cast Meskina

Naast Vincent Banic komen we in de cast van Meskina veel bekende Nederlandse acteurs en actrices. Zo wordt de hoofdrol gespeeld door Maryam Hassouni. Verder in de Meskina cast: Soundos El Ahmadi, Nasrdin Dchar, Rachida Iaallala, Oscar Aerts, Olaf Ait Tami, Bilal Wahib, Najib Amhali, Jouman Fattal, Sisi Bolatani, Fadua El Akchaou en Nora Akachar.

Rolverdeling Meskina

 • Leyla – Maryam Hassouni
 • Amira – Soundos El Ahmadi
 • Amin – Nasrdin Dchar
 • Najar – Rachida Iaallala
 • Klaas – Oscar Aerts
 • Fabian – Vincent Banic
 • Abdelkarim – Olaf Ait Tami
 • Rayan – Bilal Wahib
 • Ali – Najib Amhali
 • Malika – Jouman Fattal
 • Yasmina – Sisi Bolatini
 • Fatima – Fadua El Akchaou
 • Farida – Nora Akachar

Acteurs en actrices Meskina

Nieuwsgierig naar waar je de acteurs en actrices uit Meskina van kent? We zetten het voor je op een rijtje.

 • Maryam Hassouni is bekend geworden met haar rol als Dunya in de tv-serie Dunya en Desie. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Oogappels en Flikken Rotterdam.
 • Soundos El Ahmadi zag je recent nog in de serie All Stars & Zonen.
 • Nasrdin Dchar ken je uit de film Rabat, uit Klem (met Veerle Dobbelaere), de podcast thriller Wraak, uit Morten en niet te vergeten als Gauki Potlood uit Mocro Maffia. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden. Deze acteur was al in vele films en tv-series te zien. Toch blijft zijn grote liefde het theater. Zo werd laatst zijn show ADEM uitgezonden op tv.
 • Rachida Iaallala zag je bijvoorbeeld eerder in Alibi, Dunya & Desie en The Way To Paradise.
 • Oscar Aerts speelde lange tijd de rol van Vincent Muller in Goede tijden, slechte tijden. Maar je kent hem ook van Voetbalmaffia (waarin Maryam Hassouni ook een rol had). Recent was hij ook te zien in Vakkenvullers en De Spa.
 • Olaf Ait Tami zag je recent op tv in De Hokje. Daarnaast speelde hij ook mee in de Ferry-film.
 • Bilal Wahib was recent te zien in Commando’s, Paradise Drifters, De Libi, Mocro Maffia en Red Light. Hij is ook één van de deelnemers aan de RTL 4/ VTM-Show Game of Talents.
 • Najib Amhali was al in tal van series, film en tv-programma’s te zien. Maar hij blijft natuurlijk cabaretier. Wist je dat zijn biografie ook al uitgekomen is?
 • Jouman Fattal ken je – net als Olaf Ait Tami uit De Hokje -, maar ook van Anne Plus, Koppensnellers en de tv-series Thuisfront en Zina.
 • Sisi Bolatini debuteert op het witte doek in Meskina. Zij is vooral actief op Instagram en YouTube, waar ze haar reisverhalen deelt met vele volgers.
 • Fadua El Akchaou ken je vooral uit het theater. Je hoort haar ook in de podcast Wraak en ziet haar in de Videoland-serie Follow De Soa.
 • Nora Akachar is vooral in het theater actief; je zag haar eerder in Vakkenvullers.

Meskina kijken: dat kan op Netflix

Je kunt Meskina kijken vanaf 4 maart 2022 op Netflix. Het streamingplatform brengt de film wereldwijd uit. Janey van Ierland, Director Content Acquisitions Benelux & Nordics: “We zijn erg trots dat de Nederlandse film Meskina wereldwijd op Netflix te zien zal zijn. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich kan herkennen in de content die op Netflix te zien is en we hopen dat het verhaal van Meskina mensen over de hele wereld verbindt en inspireert.” 

Soundos El Ahmadi

Ongeveer acht jaar geleden kwam Soundos El Ahmadi op het idee voor de speelfilm Meskina. Ze neemt zelf de rol van Amira – zus van hoofdrolspeelster Leyla – voor haar rekening. Over het idee voor de film vertelt ze in het persdossier. “Mijn droom was altijd om een film te maken met vrouwen die echt bestaan, maar die niet worden erkend in grote films en series. Ik ben iemand die het leuk vindt om uit frustratie mooie dingen te maken met verhalen over vrouwen die op mij lijken. Bovendien wil ik iets achterlaten voor de jongere generatie, zodat ze zichzelf terugzien in meerdere vormen, zoals films en series. Op een positieve manier laten zien dat je ook als maker een stem kan laten horen. Deze film gaat over empowerment. Je komt met zelfvertrouwen de zaal uit en je hebt gelachen.

Het idee voor de film heb ik bijna acht jaar geleden samen met een vriendin bedacht. We hebben het uitgewerkt en zijn al die jaren langs verschillende producenten gegaan om het aan de vrouw te brengen. We hoorden keer op keer, nee, dat gaat niet lukken. Dat motiveerde ons alleen maar meer om het wel voor elkaar te krijgen. Gelukkig zag producent NewBe dat ook, zij pakte deze kans direct aan en samen hebben we het uitgewerkt tot wat het nu is. Er worden veel films gemaakt, maar weinig comedy en al helemaal niet op de manier zoals ik het zou willen zien. Je voelt aan alles dat Meskina met veel liefde gemaakt is door alle betrokkenen. Het is gelukt! Op naar nieuwe en mooie projecten met hetzelfde uitgangspunt.”

Makers

De film wordt geproduceerd door NewBe in coproductie met BNNVARA, ROSE stories en Los Morros; het productiehuis van Adil El Arbi en Bilall Fallah (Patser, Bad Boys for Life). De regie is in handen Daria Bukvić (31). De succesvolle Bosnisch-Nederlandse theaterregisseur maakt met Meskina haar speelfilmdebuut. Bukvić maakte onder andere de theaterhit Melk & Dadels, een humoristische voorstelling over de levens van vier Marokkaans-Nederlandse actrices. Daria: “De energie en girlpower die van Melk & Dadels afspatte neem ik
mee in Meskina, om zo een nog groter publiek te inspireren met verhalen over de vrouw van nu. Nederland is klaar voor Meskina.”

Wat je kunt verwachten? In het persdossier lezen we het volgende. “Meskina is een sprankelende moderne komedie over een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen en vanzelfsprekendheden die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk.”

Foto: Wessel de Groot

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

24 juli 2021 /