Modern Love Amsterdam: cast én meer over serie van Prime Video

Ken jij de Nederlandse serie Modern Love Amsterdam al? Deze Amazon Original serie is vanaf vandaag – vrijdag 16 december – niet alleen in Nederland te kijken, maar wereldwijd in meer dan 240 landen en gebieden. Ontdek in dit artikel alles over de Modern Love Amsterdam cast, de verhalen en meer…

Modern Love Amsterdam staat op Prime Video; kijk nu 30 dagen gratis!

Modern Love Amsterdam

De zesdelige Nederlandse serie, Modern Love Amsterdam, toont uiteenlopende verhalen over liefde en relaties, gebaseerd is op de populaire column uit The New York Times. De columns vormen de basis van de hartverwarmende serie, waarbij iedere aflevering de liefde in diverse vormen laat zien. Al deze verhalen zijn geïnspireerd op ware gebeurtenissen. De verhalen spelen zich af in Amsterdam, van het Centraal Station, de Amstel tot aan Amsterdam-Noord en Zuidoost. 

Ontdek eerst meer over de verhalen en maak daarna uitgebreid kennis met de Modern Love Amsterdam cast, de makers én het – wat mij betreft – interessante aanbod van Prime Video.

Verhalen Modern Love Amsterdam

Welke verhalen je in de afleveringen van Modern Love Amsterdam kunt verwachten? In totaal zijn er zes afleveringen, dus dat betekent zes verschillende afleveringen. Hier ontdek je waar ze over gaan.

 1. Roos (Eva van de Wijdeven) is vaak teleurgesteld in de liefde en houdt nu de boot af. Tot ze een oproep in de supermarkt ziet van iemand die haar heeft gespot in het park…
 2. De band tussen Katja(Rifka Lodeizen) en Simon (Romijn Conen) is veranderd, nadat Simon na een medische misser deels verlamd is en afasie heeft gekregen. Dan doet Simon Katja een voorstel waarmee hij alles op het spel zet…
 3. Tijdens de eerste kerst zonder moeder Lies (Roos Ouwehand) wil Benjamin (Jonas Smulders) – naar traditie van zijn moeder – ‘De Grote Vragen’ stellen. Dit stuit op grote weerstand bij zijn oudere broers Alex (Bart Harder) en Marius (Jelle Mensink).
 4. Het lukt Dwayne (Werner Kolf) niet om zich over te geven aan zijn gezinsgeluk met Marisa (Joy Wielkens) en zijn twee dochters, omdat hij zijn eerste vrouw en twee kleine zoontjes heeft verloren tijdens de orkaan Irma op Sint-Maarten.
 5. Colette (Elke Paddenburg) en haar vriendin Naomi (Hanna van Vliet) hebben een kinderwens en zijn in de zevende hemel wanneer goede vriend Boaz (Fjodor Jozefzoon) als donor zijn zaad beschikbaar wil stellen. Of komen de plannen toch te snel…
 6. Guus (Fedja van Huêt) en Lil (Yootha Wong-Loi-Sing) hebben een open relatie. Daar kunnen ze goed mee dealen totdat Lil samen met haar minnaar Bruno (Maarten Heijmans) een auto-ongeluk krijgt.

Modern Love Amsterdam cast

De Modern Love Amsterdam cast wordt gevormd door tal van bekende Nederlandse acteurs en actrices. Zo zie je Fedja van Huêt, Jack Wouterse, Rifka Lodeizen, Eva van de Wijdeven, Arjan Ederveen, Hanna van Vliet, Yootha Wong-Loi-Sing, Hannah Hoekstra, Jonas Smulders, Werner Kolf, Romijn Conen en Noortje Herlaar in de Modern Love Amsterdam cast. Daarnaast zien we ook Bart Harder, Jelle Mensink, Ilke Paddenburg, Fjodor Jozefzoon, Joy Wielkens en Maarten Heijmans.

Acteurs en actrices

Waar je de acteurs en actrices uit de Modern Love Amsterdam cast nog meer van kent? We zetten het voor je op een rijtje.

Makers Modern Love Amsterdam

Modern Love Amsterdam is een productie van NL Film met Sabine Brian als producent. Robert Alberdingk Thijm is de showrunner. De afleveringen zijn geschreven door Robert Alberdingk Thijm, Roos Ouwehand, Maud Wiemeijer, Anne Barnhoorn, en Esther Duysker. De regisseurs zijn Mijke de Jong, Boudewijn Koole, Mischa Kamp, Mustafa Duygulu, en Norbert ter Hall. Over de meeste van hen hebben we eerder geschreven op VlaamsKijken, dus we zetten ook de makers kort op een rijtje.

Scenario

 • Robert Alberdingk Thijm werkte recent mee aan Bestseller Boy.
 • Roos Ouwehand ken je bijvoorbeeld van Mi Vida en Oogappels.
 • Maud Wiemeijer schreef mee aan ANNE+.
 • Anne Barnhoorn ken je bijvoorbeeld van Jos en Adios Amigos.
 • Esther Duysker werkte recent mee aan Nood.

Regie

 • Mijke de Jong ken je bijvoorbeeld van de films Joy en Layla M.
 • Boudewijn Koole kun je kennen van Kauwboy.
 • Mischa Kamp heeft bijvoorbeeld Jongens gemaakt, net als Kapsalon Romy.
 • Mustafa Duygulu is niet alleen regisseur, maar ook acteur. Hij nam de regie van Meltem (de Mocro Maffia kortfilm) voor zijn rekening. Hij werkte ook mee aan De Oost en Catacombe. Als Mike is hij in Dertigers te zien.
 • Norbert ter Hall ken je bijvoorbeeld van Bestseller Boy, Mi Vida en niet te vergeten A’dam – E.V.A.

Modern Love op Prime Video

De afleveringen van Modern Love Amsterdam duren gemiddeld dertig minuten. In totaal zijn er zes afleveringen. Heb je de reeks volledig gezien, dan kun je op Prime Video nog meer edities van Modern Love vinden. De eerste reeks Modern Love – de Amazon Original die in 2019 werd gelanceerd – speelt zich af in New York en heeft zelfs al twee seizoenen. Maar je vindt op Prime Video ook Modern Love versies uit Mumbai, Tokyo en Hyderabab. En wie weet volgen er nog meer steden, want de reeks leent zich hier perfect voor.

Internationale kijkers

Georgia Brown, head of European Originals, Amazon Studios zei over Modern Love Amsterdam. “Modern Love overstijgt afstand en verschillen tussen mensen, en daarom resoneert het internationaal bij een groot publiek. (…) We zijn erg enthousiast om een uniek Nederlands perspectief aan dit format te geven, voor onze Nederlandse én internationale kijkers.” De Nederlandse serie is dan ook in meer dan 240 landen en gebieden te kijken.

Nederlandse Amazon Originals

Modern Love Amsterdam wordt toegevoegd aan duizenden series en films die in Nederland op Prime Video beschikbaar zijn, waaronder Nederlandse titels als Rico: Dream Big, Donnie Op De Monnie, Anna: Status, Bon Bini: Judeska In Da House, en de komende Nederlandse Original comedy serie LOL: Last One Laughing. Prime Video is zonder extra kosten beschikbaar voor Prime-leden (waar je maar 2,99 euro per maand voor betaald).

Vlaamse series op Prime Video

En wat Prime Video wat ons betreft nog interessanter maakt, is het feit dat ze ook de nodige goede Vlaamse series aanbieden. Zo kun je kijken naar recente series als Glad ijs, De Kraak, Fair Trade (waar seizoen 2 net toegevoegd is op Prime Video) en het spiksplinternieuwe Geldwolven. Daarnaast zijn series aangekondigd als De Club en De Studio’s. Maar ook ‘oudjes’ als Code 37, Coppers, Deadline 14/10 en Deadline 25/5 zijn er te vinden.

Aanbod Prime Video

Het loont daarnaast om door alle beschikbare series, films en documentaires te scrollen. Zo heb ik in het aanbod net dé Vlaamse documentaire van dit jaar ontdekt. Het Proces Dat Niemand Wou over de zaak Bart de Pauw is op Prime Video te kijken. Deze documentaire van Streamz heeft recent de Ha! van Humo gewonnen.

Start nu je 30 dagen gratis periode op Prime Video.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 december 2022 /