Papadag: alles over cast, personages en verhaal | Videoland

Papadag kun je op dit moment kijken via Videoland. Deze geweldige serie over zes totaal verschillende vaders heeft inmiddels twee seizoenen. Ontdek alles over de cast van Papadag, de personages, het verhaal en meer over seizoen 2.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Papadag

Ken je Papadag al? Deze serie draait om zes totaal verschillende mannen die zo goed en kwaad als ze kunnen het vaderschap proberen te combineren met hun werk, (ex-)partners en ouders. Ieder met hun eigen zorgen en struggles, maar gelukkig hebben ze elkaar en delen de vaders op hun papadag lief en leed bij de zandbak in het park. Beide seizoenen van Papadag zijn te zien op Videoland.

Tweede seizoen papadag - hoofdrolspelers Hassan Salah Slaby, Hajo Bruins, Ruben van der Meer, Guido Pollemans, David Lucieer en George Tobal.

Cast Papadag

De cast van Papadag (Videoland) wordt gevormd door tal van bekende acteurs en actrices. De hoofdrollen van de zes vaders worden weer gespeeld door Hassan Salah Slaby, Hajo Bruins, Ruben van der Meer, Guido Pollemans, David Lucieer, George Tobal.

Let op: als je seizoen 1 van Papadag nog niet (op Videoland) hebt gezien, kan de omschrijving een aantal spoilers bevatten.

Hassan Salah Slaby & Julia Akkermans

Hassan Salah Slaby kruipt in de huid van Bouzian – de jongste van het stel – die bij het publiek bekend is als DJ Bouz. Hij heeft een kindje (Fader) gekregen met Lisa, die inmiddels zijn ex is. De rol van Lisa wordt gespeeld door Julia Akkermans.

Hassan Salah Slaby kun je kennen van SpangaS. Hij speelde in de serie Eman Louikili. Daarnaast was hij te zien in films als Razend, Rokjesdag en Superjuffie. En je kunt hem kennen als Pretpiet uit Sint & Co. Julia Akkermans kun je kennen van haar rol als Janna in Keizersvrouwen. Daarnaast was ze te zien in de film Niemand in de stad. En binnenkort kun je haar bewonderen in Alles is zoals het zou moeten zijn naar het boek van Daphne Deckers.

Joep Vermolen

In het tweede seizoen van Papadag maken we ook kennis met Jay-Jay of te wel Jan Jaap. Hij doet wel iets meer dan de belastingen van Lisa. Een acteur, waarbij je denkt ‘waar ken ik die toch van, hij heeft zo’n bekend gezicht’. Dat kan wel kloppen. Joep Vermolen – die Jay-Jay- speelt – is namelijk ‘Toon’. Deze serie was oorspronkelijk alleen op KPN te zien, maar beide seizoenen van Toon zijn nu ook te vinden op Netflix. Verder zagen we hem in Toen wij de tijd hadden en Het geheime dagboek van Hendrik Groen (als Bram).

Kaltoum Boufangacha & Bart de Rijk

Bouzian is opgevoed door zijn jonge moeder, die inmiddels in een tropisch oord woont met haar oudere vriend. De rol van moeder Samira wordt gespeeld door Kaltoum Boufangacha. Bart de Rijk kruipt in de huid van Fons, die altijd even enthousiast door het beeld komt lopen als Bouz en Samira aan het beeldbellen zijn. Kaltoum Boufangacha kun je kennen uit de serie Morten, waarin ze Dounia Liman speelde. Bart de Rijk is het bekendste van zijn rol in New Kids, waarin hij politieagent Adrie speelt.

Ali Çifteci

Ali Çifteci kruipt in Papadag 2 in de huid van Yilmaz, de onbekende vader van Bouz. Toen ik hem voor het eerst in de serie zag, wist ik meteen ‘dat is die man uit Vuurzee‘. Wat een geweldige serie was dat! Daarnaast kun je Ali Çifteci kennen van series als Koppensnellers, Het geheime dagboek van Hendrik Groen, het Vlaamse Gevoel voor Tumor, maar ook bijvoorbeeld Oppassen!

Hajo Bruins & Ellen Parren

Hajo Bruins zien we als Louis, die gestalte geeft aan de tweede leg-vader. Bij zijn veel jongere vriendin Alice heeft hij een kindje gekregen. Hij kent de ambitieuze Alice van zijn werk, waar hij inmiddels buitenspel is gezet. De rol van Alice wordt vertolkt door Ellen Parren.

De kijkers van Penoza herkennen Hajo Bruins natuurlijk direct als rechercheur Jim Leeflang, maar deze man heeft in zoveel meer series en films gespeeld. Wat dacht je bijvoorbeeld van De 12 van Schouwendam, Petticoat, Gouden Bergen en Coverstory. Ellen Parren kun je dan weer kennen van haar rol in Klem, waarin ze Sophie Winter speelde. Of van bijvoorbeeld TreurTeeVee, Jeuk, Missie Aarde en het hilarische S1ngle (met Katja Schuurman, Eva van der Gucht en Bracha van Doesburg).

Yari van der Linden & Marieke Heebink

In het eerste seizoen zien we al dat Louis contact zoekt met de zoon uit zijn eerste huwelijk. De rol van de 21-jarige Jelle wordt vertolkt door Yari van der Linden. Moeder Marijke wordt gespeeld door Marieke Heebink. In de eerste aflevering van het tweede seizoen geeft zij aan dat ze op wereldreis vertrekt. Voor Yari van der Linden is dit de eerste grote rol. Wel was hij te zien in Baantjer het Begin als Kraker Hans en in LOIS. Marieke Heebink kun je bijvoorbeeld kennen uit Petticoat (echt een heerlijke serie voor de oudere liefhebbers van #LikeMe) en Rundfunk.

Annemarie Prins

We maken in het tweede seizoen van Papadag ook kennis met de moeder van Louis. Marie-Therese wordt gespeeld door Annemarie Prins. Deze actrice is inmiddels al 87 jaar oud, maar zet een formidabele rol neer. Je kunt haar ook kennen als de oude Annie M.G. Schmidt uit de serie Annie MG. Verder zag je haar recent nog in de serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen als Mevrouw Slothouwer.

Guido Pollemans & Linde van den Heuvel

Guido Pollemans is Martijn, die het vaderschap iets té serieus neemt. Samen met Merle heeft hij een kindje geadopteerd: Kofi. Inmiddels is Merle (gespeeld door Linde van den Heuvel) zijn ex; ze heeft een relatie met haar danslerares Flora gekregen. Deze rol werd in het eerste seizoen vertolkt door Georgina Verbaan. Merle is tevens de zus van Alice.

Guido Pollemans heeft al in heel wat Nederlandse series en films gespeeld. Zo was hij recent nog te zien in de rol van Martin Zwagerman in Oogappels. Hij kruipt al jaren in de huid van Teun Monnickendam in Toren C. Maar bijvoorbeeld ook in Tessa, Overspel en Levenslied.

Elisa Beuger & Cécilia Vos

In seizoen 2 van Papadag maken we ook kennis met Dafne en Joy. Dafne (Elisa Beuger) is de nieuwe vriendin van Martijn (ook wel Tijnie genoemd door haar). Ze leren elkaar kennen bij theatersport en er ontstaat een bijzondere relatie. De rol van Dafne wordt gespeeld door Elisa Beuger, die je ook kunt kennen uit series als Morten, De Regels van Floor, Overspel en Lieve Liza. Haar puberdochter Joy wordt gespeeld door Cécilia Vos. Zij speelde eerder Fitz in GIPS.

Loes Schnepper & Harry van Rijthoven

Waar Martijn al een eigenaardig personage is, daar zijn zijn ouders Puck en Hans helemaal bijzondere figuren. Die zijn echt in de flowerpowertijd blijven hangen. In de eerste aflevering van het tweede seizoen zie je dan ook dat moeder Puck een ayahuasca-workshop geeft, terwijl vader Hans druk is met zijn chakramassages. Dit geweldige stel wordt vertolkt door Loes Schnepper en Harry van Rijthoven. Loes Schnepper kun je kennen van Komt een man bij de dokter, Bagels & Bubbels en Fashion Planet. Harry van Rijthoven ken je als acteur uit Klokhuis, maar ook van Feuten, Seinpost Den Haag en uit een van de laatste seizoenen van Flikken Maastricht.

Papadag staat nu op Videoland met Ruben van der Meer, Hassan Salah Slaby, Guido Pollemans en Hajo Bruins.

Ruben van der Meer & Imanuelle Grives

Ruben van der Meer speelt elektricien Ronnie, die het tweede seizoen in gaat als huisvader. Hij is getrouwd met Monique die (volgens mij als conductrice) bij de NS werkt. Deze rol wordt gespeeld door Imanuelle Grives, die na de laatste opnamedag van het tweede seizoen voor heel wat opschudding heeft gezorgd. Ze werd namelijk opgepakt met drugs op Tommorowland. (Daar schreef ik in dit artikel al meer over.) Ronnie en Monique hebben twee kinderen. De rol van Melany wordt gespeeld door de jonge actrice Kris Cattenstart. Jordy wordt vertolkt door Jace Vyent.

Bij het grote publiek is Ruben van der Meer waarschijnlijk bekend van De Lama’s. En ja, ook als gabbertje van Hakkûhbar. Maar naast cabaretier is hij een veel gevraagd acteur. Zo zag je ‘m recent nog als rechercheur van Kemenade in Baantjer het begin. En bijvoorbeeld in Smeris, De zevende hemel en Plan C. Imanuelle Grives kreeg bekendheid met de film Alleen maar nette mensen en was te zien in Vechtershart (wist je trouwens dat de schrijver van Vechtershart, nu aan een Netflix Original over sekslijnen werkt?).

David Lucieer & George Tobal

David Lucieer speelt Thijs. Hij heeft in het eerste seizoen zijn coming out gehad op zijn werk. Samen met zijn vriend Sadiq verwacht hij een kindje bij een lesbisch stel, waarbij Brechtje zijn ex is. De rol van de excentrieke Sadiq wordt gespeeld door George Tobal. George Tobal kun je kennen uit Kapsalon Romy en als Saïd uit Noord Zuid.

De kijkers van Dokter Deen – jawel, die serie waar je Jelle de Jong aka Elias uit Dertigers ook al in zag schitteren – kennen David Lucieer als Paul Verbiest. Maar hij maakte ook de sketch-up De Meisjes van Thijs, die uiteindelijk werd gekocht door Comedy Central. Leek weetje: hij is de vriend van Sanne Langelaar, die we gaan zien in de nieuwe serie Swanenburg. David Lucieer is ook te zien in de nieuwe film De Piraten van Hiernaast, maar hij speelde ook mee in Alles voor elkaar, Rechercheur Ria en Den Uyl en de affaire Lockheed.

Djamilla Landbrug & Rosa van Leeuwen

Rosa van Leeuwen en Djamilla Landbrug vertolken dan weer de rollen van Brechtje en Romaris; het lesbische stel waar Thijs en Sadiq een kindje mee krijgen. Je kunt Rosa van Leeuwen kennen als Emmeke uit de nieuwe serie Koppensnellers, maar ze speelde ook mee in Bloedverwanten. Djamilla Landbrug speelde in Anne +.

Christine van Stralen

In de eerste aflevering van het tweede seizoen zien we hoe zelfs de moeder van Thijs – gespeeld door Christine van Stralen – aanwezig is bij de bevalling. Die laatste kennen we natuurlijk van Dunya & Desie, waar ze de moeder van Desie speelde. Ze speelde ook in Celblok H.

Xander van Vledder & Roos Eijmers

De collega’s van Thijs kwamen in het eerste seizoen ook veelvuldig in beeld. Maak kennis met zijn manager Karst (Xander van Vledder) en zijn directe collega Nadia (Roos Eijmers), die een oogje op Thijs leek te hebben. Xander van Vledder kun je kennen uit Hoogvliegers, maar ook uit De Maatschap, Feuten en uit Smeris. Roos Eijmers was ook te zien in De Meisjes van Thijs met David Lucieer. Maar je zag haar ook in Pauwen en reigers en ze had een gastrolletje in Rozengeur & Wodka Lime.

Fahd Larhzaoui

Vraag jij je af wie toch die baas van Thijs speelt? Dat is Fahd Larhzaoui, die je kunt kennen uit Moordvrouw. In Papadag 2 kruipt Fahd Larhzaoui in de huid van Terence. Deze man gaat nog voor heel wat opschudding zorgen, maar daarover later meer… (bij de samenvatting van de afleveringen onderaan dit artikel).

Stefan Rokebrand

In het eerste seizoen van Papadag maakten we al kennis met de ‘perfecte vader’ Sander. Dit is een rol van Stefan Rokebrand. Waar je hem van kunt kennen? Nou, in het theater was hij bijvoorbeeld te zien in Soldaat van Oranje (als Erik Hazelhoff Roelfsema) en als Herman Brood in Chez Brood. We zagen ‘m op tv als beveiliger in Oogappels en als Maxine van Leeuwen in Celblok H.

Papadag seizoen 2 met op de voorgrond Sadiq (George Tobal)

Makers Papadag

Papadag is geschreven door Tamara Bos, Lotte Tabbers en Anne Barnhoorn. De regie is in handen van Beer ten Kate en Janice Pierre. De serie is een productie van BosBros en Phanta Film. Papadag is nu te kijken op Videoland.

Verhaal seizoen 2

De jonge Bouzian, alias DJ Bouz (Hassan Salah Slaby) wil nu hij zelf vader is, weten wie zijn tot dan toe onbekende vader is. Een zoektocht die niet zonder slag of stoot gaat. De werkloze tweede-kans-vader Louis (Hajo Bruins) die zich min of meer heeft neergelegd bij zijn rol als huisman, krijgt zijn handen vol aan zijn oude moeder en zijn zoon Jelle uit zijn eerste huwelijk. Elektricien Ronnie (Ruben van der Meer) die nooit meer de bouw in wil, komt maar niet aan nieuw werk en worstelt met zijn rol als man en vader.

De politiek correcte ambtenaar Martijn (Guido Pollemans) probeert zijn scheiding te verwerken en gaat een nieuwe heftige relatie aan met een vrouw van zijn theatersportgroepje. Het gaykoppel en tevens wensvaders Thijs (David Lucieer) en Sadiq (George Tobal) die met een lesbisch stel in zee waren gegaan, staan op het punt vader te worden. Als de baby eenmaal geboren is, doen ze hun best het ouderschap met de moeders te delen wat niet meteen van een leien dakje gaat.

Fragment uit Papadag seizoen 2 - nu op Videoland

Trailer Papadag

Gezien dat Papadag op Videoland staat? En geen idee waar de serie over gaat, dan kun je ook deze trailer bekijken van seizoen twee.

Beide seizoenen van Papadag staan sinds 1 mei 2021 op Videoland. Je kunt hieronder meer lezen over de verschillende afleveringen van het tweede seizoen.

Papadag – seizoen 2 – aflevering 1

Terwijl Bouz aan flexibel co-ouderschap doet met zijn ex Lisa (Julia Akkermans), willen Martijn en Merle (Linde van den Heuvel) juist alles strak geregeld hebben. Ze doen aan nesting waarbij hun kind in het huis woont en zij steeds wisselen. Louis probeert te bonden met zijn zoon Jelle (Yari van der Linden). En Ronnie is fulltime huisvader terwijl Monique (Imanuelle Grives) twee banen heeft. Hij maakt zich zorgen om de geaardheid van zijn zoontje Jordy en wil hem graag wat mannelijker maken. Ondertussen komt de bevalling van het kindje van Thijs en Sadiq – en Brechtje (Rose van Leeuwen) en Romaris (Djamilla Landbrug) – steeds dichterbij…

Papadag – seizoen 2 – aflevering 2

Martijn is dolblij dat Merle weer single is en hoopt op een hereniging. Louis bemiddelt voor de twee die er allebei heel anders in staan. Thijs en Sadiq krijgen hun pasgeboren dochter Ziggy maar weinig te zien. Met behulp van Thea (Christine van Stralen) bedenken ze een list. Ronnie probeert het goed te doen als huisvader, maar let te weinig op de centen. Nu Bouz zelf vader is struggelt hij steeds meer met de afwezige vader in zijn leven. Zijn moeder (Kaltoum Boufangacha) wil hem niets over zijn vader vertellen. Op de eerste verjaardag van Fader barst de bom.

Ontdek hier meer interessante programma’s van Videoland.

Papadag – seizoen 2 – aflevering 3

Louis organiseert samen met zijn ex Marijke een 21-diner voor hun zoon Jelle, bijgestaan door Alice en zus Merle die de helft van de week bij hun woont. Martijn mist Kofi op zijn vrije dagen en herontdekt zijn oude lego. Thijs en Sadiq hebben hun dochtertje Ziggy voor het eerst een heel weekeinde en vol van geluk doet Thijs een aanzoek. Bouz lijkt beet te hebben in de zoektocht naar zijn vader. Omdat zijn dochter Mel het moeilijk heeft op haar nieuwe school geeft Ronnie een logeerfeestje. De avond kan niet meer stuk. Of wel?

Papadag – seizoen 2 – aflevering 4

Terwijl Ronnies huis is leeggehaald door de deurwaarder, probeert hij zijn geldproblemen geheim te houden voor zijn vrienden. Martijn geeft een housewarming in het tiny house dat zijn ouders Puck en Hans in hun tuin hebben laten plaatsen. Nieuwe liefde Dafne duikt onverwachts op. Sadiq is dolblij met de papadag die Brechtje en Romaris hun gunnen, maar Thijs is met hele andere dingen bezig. Bouz’ vader Yilmaz wil graag een rol spelen in Bouz’ leven en regelt een gig voor hem. Louis is dolblij dat Merle niet meer bij hen logeert maar dan staat de huisbaas van Jelle op de stoep…

Papadag – seizoen 2 – aflevering 5

Bouz, die stiekem hoopte op een hereniging met Lisa kan niet accepteren dat zij in Jay-Jay Zwanenveld een nieuwe liefde heeft gevonden en houdt Fader weg van haar. Sadiq geniet van hun dochtertje Ziggy, maar Thijs ontwikkelt hele andere gevoelens op zijn werk. Ronnie en Monique gaan noodgedwongen in de schuldsanering waardoor Jordy van peuterdansles
moet. En Ronnies schuldgevoel is al zo groot. Louis is sandwichmantelzorger nu zijn zoon Jelle bij hun is ingetrokken en zijn moeder Marie-Thérèse hem ook hard nodig heeft. De liefde tussen Martijn en Dafne gaat supersnel, ze wil een liefdesbaby van hem. En wat doen die andere papa’s op hun bankje?

Klik hier als je op zoek bent naar Vlaamse series op Videoland?

Papadag – seizoen 2 – aflevering 6

Dafne verrast Martijn met een zwangerschap, en daar is hij stiekem best een beetje trots op. Maar hoe vertelt hij het aan Merle? Bouz neemt Jelle mee als hij moet draaien en ziet in dat hij niet met Lisa moet vechten om Fader, maar komt zijn inkeer wel op tijd? Door bijklusactiviteiten krijgen Ronnie en Monique last bij de schuldsanering. De datum van hun huwelijk nadert en Thijs kan niet langer liegen en heeft Sadiq iets op te biechten…

Papadag – seizoen 2 – aflevering 7

Thijs heeft de woning verlaten en Ronnie, die uit huis is geschopt slaapt bij Sadiq op de bank. Martijn, die nog steeds van Merle houdt, voelt zich verantwoordelijk voor de instabiele Dafne en haar tienerdochter Joy. Bouz moet bij de rechter verschijnen omdat Lisa een goede omgangsregeling voor Fader wil. Louis probeert zijn seksleven op te krikken door een potje seksdobbel te spelen met Alice. Sadiq deelt zijn geheim niet met de andere mannen en laat zich meetronen op een vrijgezellenparty. Thijs probeert ondertussen zijn verhouding met Terence af te kappen.

Papadag – seizoen 2 – aflevering 8

Bouz krijgt slecht nieuws bij de rechtbank en voelt zich te slecht om naar het huwelijk van Thijs en Sadiq te gaan, dat zal plaatsvinden in de tuin van Puck en Hans. Terwijl Ronnie en Martijn druk zijn met de voorbereidingen zitten Alice en Louis bij de sekstherapeute. Terence meldt zich hoopvol op de plek van het huwelijk. Thijs is opgelucht als hij hem kan overtuigen te vertrekken. Maar waar is Sadiq?

Derde seizoen Papadag?

Over een derde seizoen van Papadag (en of dat op Videoland te zien zal zijn) is momenteel nog niets bekend. Mocht seizoen 3 worden aangekondigd, dan zal ik dat natuurlijk hier ook delen.

Foto’s: BNNVARA – Jaap Vrenegoor

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 juni 2020 /