Een Moord Kost Meer Levens: cast en meer over Videoland serie

De serie Een Moord Kost Meer Levens is nu (vanaf indaag 14 november) compleet te kijken op Videoland. Deze true crime serie gaat over het leven van Paul Spruit en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Peter R. de Vries uit 1994. In de cast van Een Moord Kost Meer Levens onder andere Chris Peters, Jacob Derwig, Monic Hendrickx, Melody Klaver, Martijn Fischer en Erik de Vogel. Lees hier over Een Moord Kost Meer Levens, cast en meer over de Videoland serie.

Levensverhaal Paul Spruit

Een Moord Kost Meer Levens is gebaseerd op het levensverhaal van Paul Spruit. De reeks neemt de kijker mee in de huid en het hoofd van een moordenaar. Een zaak die speelde in de jaren tachtig. Peter R. de Vries schreef er destijds een boek over; daarop is de serie nu gebaseerd. Het boek uit 1994 noemde Peter R. de Vries zelf zijn ‘beste boek’. Een Moord Kost Meer Levens werpt een blik op de belevingswereld van Paul Spruit: is waar je wieg staat bepalend of heb je je lot in eigen hand?

Serie Een moord kost meer levens

Als zijn vader wordt gearresteerd voor de geruchtmakende moorden op twee kinderen is Paul Spruit (Chris Peters) nog een puber. Het gezin weet niets van de misdaden van hun vader Gerard Spruit (Jacob Derwig)*. Als alles aan het licht komt is voor het gezin Spruit geen normaal leven meer mogelijk. Pauls moeder (Monic Hendrickx)* haalt ten einde raad haar ex-man (Martijn Fischer)* in huis. Deze is gewelddadig. Omdat aangiftes niets uithalen neemt Paul Spruit het recht in eigen hand: in blinde woede steekt hij zijn stiefvader dood. De daden van Pauls vader blijven hem achtervolgen. Paul Spruit probeert zijn moeder en zus (Melody Klaver)* te beschermen, maar dat lijkt bijna onmogelijk. Het gehele gezin Spruit lijkt beschadigd door de schokkende gebeurtenissen uit het verleden.

Cast Een moord kost meer levens

De cast van Een moord kost meer levens wordt gevormd door Chris Peters, Jacob Derwig, Monic Hendrickx, Melody Klaver, Martijn Fischer, Erik de Vogel, Terence Schreurs, Justin Swagerman, Lisa Zweerman, Willemien Slot, Joshua Albano, Pamela Teves, Chris Tates en Poal Cairo. Veel van deze acteurs en actrices zagen we al in andere aanraders. Hieronder zetten we alle kijktips met de Een moord kost meer levens cast voor je op een rijtje.

Chris Peters

Chris Peters speelt de hoofdrol in Een moord kost meer levens. De acteur geeft gestalte aan Paul Spruit. Chris Peters is een acteur waar je op dit moment echt niet omheen kan. De laatste tijd speelde hij meer indrukwekkende hoofdrollen. Zo leerde ik hem kennen in de Netflix serie Dirty Lines, waarin hij Ramon Stigter speelt. Maar je zag hem ook in series als De droom van mijn jeugd, Sleepers, Rampvlucht en in 2017 als Davy Vos in Penoza. Recent zag je hem op tv in De Poli als Tobias.

Acteurs ken je van…

 • Jacob Derwig zien we als moordenaar Gerard Spruit in Een moord kost meer levens. Deze acteur ken je bijvoorbeeld als Marius Miller uit Klem, maar ik denk ook aan series als De droom van de jeugd, BuZa, Red Light, The Spectacular en De Verschrikkelijke Jaren Tachtig. En de telefilm De Zitting. Daarnaast is het wachten op Elixer, waarin we niet alleen Nederlandse, maar ook Vlaamse acteurs en actrices zullen zien.
 • Monic Hendrickx kruipt in de huid van Gré, de moeder van Paul Spruit. Recent zag je haar in een heel andere hoedanigheid op tv; ze deed mee aan The Biohack Project. Deze dame heeft natuurlijk al heel wat rollen op haar naam staan in zowel Nederlandse als Vlaamse producties. Mijn kijktips: Geldwolven, Arcadia en de Vlaams-Nederlandse serie Grenslanders. Ze speelt daarnaast de zus van Ferry Bouman. Het is daarnaast wachten op de serie De Joodse Raad, die in 2024 op tv te zien zal zijn in Nederland.
 • Melody Klaver is Brigit; de halfzus van Paul Spruit. Zij is de dochter van Gré en Frankot. Melody Klaver ken je bijvoorbeeld uit Rafaël, Ik Weet Wie Je Bent en in Onze Straat-aflevering Cronos. Maar je zag haar ook in Thuisfront. Recent zag je haar in NoodHet Gouden UurIncognito en Arcadia (waar nu een tweede seizoen van komt).
 • Martijn Fischer behoort eveneens tot de cast van Een moord kost meer levens. Hij speelt Frankot. Je kent hem bijvoorbeeld uit Vechtershart, Petticoat en niet te vergeten de film Bloed, Zweet en Tranen.
 • Erik de Vogel zien we als rechercheur Kramer. Hij onderzoekt de zaak. Een heel andere rol dan Ludo Sanders in GTST; die rol speelt Erik de Vogel al jarenlang; volgens IMDB heeft hij meer dan 3300 afleveringen op zijn naam staan. In 2019 zag je hem als Volac in Nachtwacht: Het duistere hart.
 • Terence Schreurs was een tijd veel in Nederlandse series en films te zien*, zoals in Intensive Care (IC), De band, maar ook in Seinpost Den Haag en Zusjes. Verder was het wat stil rond haar. Al zagen we haar vorig jaar even in Oogappels. Recent speelde ze al in Incognito (eveneens met Melody Klaver).
 • Justin Swagerman speelde Tino Transport in Sinterklaasfilms en in Goede tijden, slechte tijden leerden we hem dit jaar kennen als David.
 • Lisa Zweerman zag je recent bijvoorbeeld in de nieuwe Costa (waar nu ook een serie van komt) en Herrie in Huize Gerri. Maar je kunt haar ook kennen als Laura uit De slet van 6vwo. Of als Marie in Aaf. Ze was als Esther ‘Roxy’ de Boer in Smeris te zien.
 • Willemien Slot heeft allerlei kleine rolletjes op haar naam staan, zoals Jenny in Vliegende Hollanders. Daarnaast werkt ze ook achter de schermen, bijvoorbeeld bij Happy Ending en Zina.
 • Joshua Albano is Benny Taai Taai in tal van sinterklaasfilms. Als de jonge Michiel zag je hem in Keizersvrouwen.
 • Pamela Teves speelde jarenlang de rol van Bettina Wertheimer in Onderweg naar morgen. Recent zag je haar in de film Casa Coco als Juliette.
 • Chris Tates heeft al heel wat rollen* op zijn naam staan. Recent zag je hem nog in Hart op de Juiste Plek, Casa Coco en De Tatta’s. Verder zal hij te zien zijn in De Mannenmaker. Het grote publiek leerde hem kennen in Rozengeur & wodka live. Daarna speelde hij in Onderweg naar Morgen en Julia’s Tango.
 • Poal Cairo leerden we kennen in Goede tijden, slechte tijden, maar hij was ook bijvoorbeeld te zien in Schone handen en Baantjer Het Begin. Recent zag je hem in series Zenith, Het Gouden UurIncognito en op dit moment in Ferry: de serie. En niet te vergeten de Vlaamse film Zillion.

Een moord kost meer levens Videoland

De Videoland serie Een moord kost meer levens is vanaf 14 november te kijken op het Nederlandse streamingplatform. De reeks staat volledig online en kun je dus lekker bingewatchen. Series van Videoland komen op een later moment ook vaak op Streamz; het is nog even de vraag of-ie dus binnenkort ook in Vlaanderen beschikbaar zal zijn. Videoland is namelijk een Nederlandse streamingdienst; al ken ik Vlamingen die het ook gebruiken. Lees: Nederlandse tv: NPO Start, Kijk.nl en Videoland kijken in België.

Samenwerking met familie De Vries

Een Moord Kost Meer Levens is, in hele nauwe samenwerking met de familie de Vries geproduceerd door Messercola, onder leiding van creatief producent Lucio Messercola en producent Mark van Roon. Het scenario en de regie van de serie zijn verzorgd door Marco van Geffen. De familie van Peter R. de Vries: Royce en Kelly en hun moeder Jacqueline, zijn zeer betrokken bij de verfilming van het boek. Ze zijn ontzettend trots. In het persbericht zeggen ze: “Het was een droom van onze vader om dit boek, hij noemde het zelf zijn beste boek, te verfilmen. Wat hij zelf ooit al was gestart samen met producent Lucio Messercola, hebben wij nu als familie samen verder kunnen afmaken. Het is een bijzonder traject geweest en wij zijn dankbaar voor alle mensen die hebben meegewerkt om deze serie tot stand te laten komen.”

Boekverfilming Peter R. de Vries

Producent Lucio Messercola vertelt over de totstandkoming van de boekverfilming van Een Moord Kost Meer Levens van Peter R. de Vries. Dat was namelijk een langgekoesterde wens van de misdaadjournalist. Lucio Messercola zegt in het Videoland persbericht: “Ik heb jarenlang een kantoor gedeeld met Peter en zijn zoon Royce. Peter heb ik destijds leren kennen als een zeer betrokken en bijzonder lieve (buur)man. Toen hij op een dag aan mijn bureau verscheen met het boek Een Moord Kost Meer Levens en de vraag of ik het verhaal met hem zou willen verfilmen, voelde ik mij allereerst zeer vereerd en heb ik dat direct met veel plezier opgepakt.”

Ontwikkeling serie Peter R. de Vries

Lucio Messercola gaat verder: “Vlak voor zijn overlijden waren we al best ver met de ontwikkeling en na de aanslag hebben we dat samen met zijn kinderen Kelly en Royce én hun moeder Jacqueline, met hernieuwde energie weer opgepakt. (…) Samen met zijn familie hebben we het team rondom deze serie uiteindelijk zorgvuldig opgebouwd. Dat heeft geresulteerd in een prachtige, sterke cast en een zeer creatieve en talentvolle crew. Samen hebben we het verhaal, verteld door Paul Spruit en opgetekend door Peter, gevisualiseerd. Marco van Geffen schreef het scenario en regisseerde de serie en we zijn enorm trots op de eerste beelden die we nu kunnen delen.”

Scenario en regie: Marco van Geffen

Marco van Geffen: “Ik ben erg blij dat we de eerste beelden kunnen delen van deze indrukwekkende, spannende serie. Ik werd twee jaar geleden door Lucio (Messercola) benaderd, met de vraag om de serie samen van de grond te krijgen en zei gelijk ja. Samen met de familie de Vries en producent Messercola heb ik vervolgens een scenario geschreven gebaseerd op het boek. En dat vervolgens met de geweldige cast op de set tot leven gebracht. Het was af en toe een uitdaging om het verhaal op de juiste manier te vertellen, omdat je te maken hebt met een op waarheid gebaseerd verhaal, maar dat vraagt juist om creativiteit, aanpassingsvermogen en inventiviteit. Ik ben dan ook enorm trots op het fantastische eindresultaat.”

Foto: RTL / Videoland

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 november 2023 /