Katelijne Damen in Piece of My Heart van Dana Nechushtan

Katelijne Damen heeft een rol te pakken in de nieuwe Nederlandse speelfilm Piece of My Heart van regisseur Dana Nechustan. In deze film over een onvoorwaardelijke vriendschap tussen twee jonge vrouwen spelen Elaine Meijerink en Roos Englebert de hoofdrollen. De speelfilm Piece of My Heart draait naar verwachting in het najaar van 2022 in de bioscoop.

Piece of My Heart

Piece of My Heart gaat over de onvoorwaardelijke vriendschap tussen de twee jonge vrouwen Irma en Olga (gespeeld door Elaine Meijerink en Roos Englebert). Beide getalenteerde danseressen proberen zich staande te houden in de veeleisende en ambitieuze balletwereld. Olga is een rijzende ster, maar omdat haar talent te groot is om te dragen verliest ze zichzelf in het nachtleven van de losbandige jaren zeventig in Amsterdam. De film vertelt het verhaal over bijzonder talent maar is bovenal een verhaal over een uitzonderlijke vriendschap tussen twee jonge vrouwen.

Cast Piece of My Heart

Na castingsessies in Nederland en België zijn danseressen Elaine Meijerink en Roos Englebert gecast voor de hoofdrol in Piece of My Heart. Verder zien we veel bekende Nederlandse acteurs en actrices, zoals Peter Paul Muller, Daniël Boissevain, Gijs Scholten van Aschat, Yannick Jozefzoon, Gijs Blom, Tina de Bruin en Jan Kooijman.

Katelijne Damen

Ook de Vlaamse actrice Katelijne Damen heeft een rol in Piece of My Heart. Je kent deze actrice van haar rollen in bijvoorbeeld de Vlaamse remake van De Luizenmoeder, waarin ze juf Chantal speelt. Ze maakte indruk in De smaak van De Keyser. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in films als Girl, De Patrick en Noordzee Texas. Daarnaast speelt ze in F*** you very, very much een loopbaancoach.

Acteurs en actrices in Piece of My Heart

Nieuwsgierig waar je de andere acteurs en actrices uit Piece of My Heart van kent?

Dana Nechustan

Dana Nechushtan, de regisseur van successeries als Hollands Hoop en Dunya & Desie, tekent voor de regie van deze film. Het script is geschreven door Roos Ouwehand (Mi Vida, Oogappels). De film is een productie van Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld en Laurette Schillings van Topkapi Films (Mijn Vader is een vliegtuig, Another Round, Instinct). Co-productie in samenwerking met NTR,  Triangle Film (Bracha van Doesburgh & Daan Schuurmans) en Eyeworks België (Peter Bouckaert, die momenteel in Vlaanderen onder andere werken aan 1985, Zeppos Het Mercatorspoor, Ritueel en Chantal).

Najaar 2022 in de bioscoop

Piece of My Heart komt tot stand in het kader van de jaarlijkse samenwerking tussen het Nederlands Filmfonds, NPO, het CoBO fonds. Hij wordt gestimuleerd door het Ministerie van OC&W, onder de noemer Telescoop. Daarnaast wordt de film gesteund door het Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinski Fonds. Maar ook door Screen Flanders, de Belgische Tax shelter en Equity Investeerders.  De film werd ontwikkeld met steun van het MEDIA programma van de Europese Unie. Filmdistribiteur WW Entertainment brengt Piece Of My Heart in het najaar van 2022 uit in de Nederlandse bioscopen.

Foto: Cast Piece of My Heart – Mark de Blok.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 juli 2021 /