Hockeyvaders: cast en meer over nieuwe Videoland serie

Hockeyvaders is de nieuwe serie van Videoland, die vanaf 17 maart te bingewatchen. De hoofdrollen worden gespeeld door Remko Vrijdag, Tijn Docter en Walid Benmbarek, maar verder zien we ook nog diverse bekende acteurs en actrices in de Hockeyvaders cast. Ontdek hier alles over deze nieuwe Videoland-serie en de cast.

Hockeyvaders (Videoland)

Hockeyvaders vertelt het verhaal over een ogenschijnlijk chic hockeymilieu waarin drie hockeyvaders (gespeeld door Remko Vrijdag*, Tijn Docter* en Walid Benmbarek*) van middelbare leeftijd een wanhopig gevecht tegen de tijd voeren. De opwindende, veelbelovende levensfase waarin hun opgroeiende kinderen zich bevinden, maakt bij de drie vrienden een meedogenloze midlifecrisis los. De kijker wordt meegenomen in de hockeywereld die ondanks vastgeroeste machtsverhoudingen opgeschud wordt door de nieuwe generatie.

Hockeyvaders cast

De Hockeyvaders cast bestaat natuurlijk uit veel meer acteurs en actrices dan hoofdrolspelers Walid Benmbarek, Tijn Docter, Remko Vrijdag. Zo zijn er in Hockeyvaders rollen weggelegd voor Sanne Wallis de Vries, Fockeline Ouwerkerk, Annet Malherbe, Maaike Martens, Carolien Karthaus-Spoor, Holly Mae Brood, Leona Phillipo, Beau van Erven Dorens, Jim Bakkum, Peter Blok, Olivia Lonsdale, Tom Jansen, Damaris de Jong, Ellie de Lange, Sonia Eijken, Zoe Love Smith, en Reiky de Valk. Kortom: een flinke lijst…

Walid Benmbarek, Tijn Docter en Remko Vrijdag

Walid Benmbarek, Tijn Docter, Remko Vrijdag spelen de hoofdrol in Hockeyvaders op Videoland.

 • Walid Benmbarek ken je als Adil uit Mocro Maffia (seizoen 5 komt eraan!) Maar je zag hem ook in De Luizenmoeder (als Amir), Infiltrant en Penoza: The Final Chapter. Meer recent zag je hem bijvoorbeeld in El Houb, Marokkaanse bruiloft en de Netflix-film The Takeover. Hij werkt daarnaast aan de film Alles is nog steeds zoals het zou mouten zijn (het vervolg op deze film). Naast acteur is Waldi Benmbarek ook ondernemer; hij heeft een eigen (afbouw)bedrijf waar zo’n zestig man werkzaam zijn.
 • Tijn Docter ken je uit Nederlandse series als Het jaar van Fortuyn, BuZa en Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden. Maar we zagen hem bijvoorbeeld ook in nieuwe reeksen als Modern Love Amsterdam en Rampvlucht.
 • Remko Vrijdag vormde samen met Diederik Ebbinge en Rutger de Bekker het cabarettrio De vliegende panters*. Als acteur zag je hem al in verschillende Welkom in-series van Niek Barendsen (die nu CAST heeft gemaakt). Maar denk ook aan Ron & Riet vertrekken niet.

Acteurs en actrices ken je van…

 • Reiky de Valk die de rol speelt van Yannick El Ghazi is helaas eind september 2023 overleden. De jonge acteur Reiky de Valk spotte je recent niet alleen in de cast van Hockeyvaders, maar ook in Modern Love Amsterdam en Dertigers seizoen 4. Maar je kunt hem ook kennen uit Follow de SOA, Hunter Street, Onze straat en Skam NL.
 • Sanne Wallis de Vries* ken je bijvoorbeeld uit de Mees Kees-series en films. of van haar typetjes in Kopspijkers en Koefnoen.
 • Fockeline Ouwerkerk kun je kennen uit Herman vermoordt mensen. Maar ze speelde vrij recent ook nog de hoofdrol in de – door haar zelf bedachte – tv-serie Deep Shit. Je zag haar ook in bijvoorbeeld De K van KarlijnDit zijn wij, De 12 van Schouwendam, Moordvrouw, Nieuwe Buren seizoen 3 of de film Taal is zeg maar echt mijn ding. Het is nu wachten op nieuwe projecten als Zomer in Frankrijk en Candy & Bonita.
 • Annet Malherbe was te zien in de Vlaamse serie Lost Luggage. Maar je kent haar natuurlijk vooral als Willemijn uit Gooische vrouwen. In het voorjaar van 2023 zal ze ook te zien zijn in de tv-serie De droom van de jeugd.
 • Maaike Martens speelde de rol van Ursula in De luizenmoeder, maar je kunt haar ook kennen uit DNA en Spangas. Je zag haar afgelopen jaar Zwanger & Co en Scrooge Live 2022.
 • Carolien Karthaus-Spoor was te zien in series als Diepe Gronden, Five Live, Dit zijn wij en Keizersvrouwen. Recent zag je haar in de film Fijn weekend.
 • Holly Mae Brood zag je recent op Videoland in Foodies. Op Netflix zie je haar in The Takeover. Maar je kent haar ook van Meisjes Van PlezierValsAlles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn. En ze is bekend als presentatrice van Love Island, waar je recent nog de reünie van op tv zag. Ze heeft daarnaast een rol gescoord in De Break-Up Club, die in 2024 wordt verwacht.
 • Leona Phillipo* zag je recent in Dojo en als Jade in Het Herriehofje, maar ze speelde ook mee in Follow de SOA. Twee jaar geleden zag je haar in Scrooge Live. De zangers had daarnaast rollen in bijvoorbeeld Caps Club, Lijn 32 en als Bibi in Het glazen huis. Ze debuteerde in Phileine zegt sorry.
 • Beau van Erven Dorens* ken je natuurlijk als presentator en columnist, maar wist je dat hij ooit begon als acteur. Je zag hem onder andere in films als Ik ook van jou en Feestje, maar ook in de tv-serie Man en paard.
 • Jim Bakkum* zag je recent nog in Op zoek naar… Danny & Sandy. Hij speelde zelf in het verleden ook de rol van Danny. Maar we kennen hem natuurlijk ook als acteur uit bijvoorbeeld Onze jongens, Casanova’s, Just Day Yes en Liefde zonder Grenzen.
 • Peter Blok* was in tal van Nederlandse film sen series te zien. Denk aan Diepe GrondenDe K van Karlijn en Het A-Woord. Maar je zag hem ook in Een Goed Jaar (Videoland / VTM) en De verschrikkelijke jaren tachtig. Momenteel werkt hij aan de tv-serie Anoniem en Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn.
 • Olivia Lonsdale zag je in Vals. Daarnaast kun je haar kennen van Trecx en De Belofte van Pisa. Ze debuteerde in Prins.
 • Tom Jansen zag je in de Vlaamse serie Red Light en de Nederlandse remake van Loft.
 • Damaris de Jong debuteerde in de kortfilm Ambivalent, zag je daarna in een gastrolletje in Flikken Maastricht (2021) en ze speelde Esmee in Follow de SOA.
 • Ellie de Lange is een jonge actrice, die al heel wat rollen op haar naam heeft staan. Zo kun je haar kennen uit Keizersvrouwen (als de jonge Xandra), maar je zag haar ook als Helena Dekker in The Serpent. Ze speelde recent in Jos en was Marieke in Follow de SOA, daarnaast speelde ze mee in Herrie in Huize en Het verhaal van Nederland. Ellie de Lange zal ook te zien zijn in Arcadia, de nieuwe Vlaams-Nederlandse serie die vanaf 19 maart 2023 te kijken is.
 • Sonia Eijken debuteerde in Brugklas, maar je zag haar verder in Zenith, Zuidas, De slet van 6vwo, Locked Out, Het verhaal van Nederland en Mocro Maffia.
 • Zoë Love Smith zag je recent in Bestseller Boy, Het Gouden Uur en Adem in adem uit. Daarnaast ken je haar ook uit Forever Rich.

Voor wie nog meer over het verhaal wil weten: zo omschrijven ze het bij Videoland:

Serie Hockeyvaders Videoland

“Terwijl drie hockeyvaders zich al jaren geleden dachten te hebben neergelegd bij wie ze waren, willen ze nu nog één keer vlammen, voor het te laat is. Het naderende 100-jarig bestaan van hun geliefde hockeyclub Laurentius lijkt daarvoor de pérfecte gelegenheid. De mannen bundelen hun krachten om dit jubileum onvergetelijk te kunnen maken. Maar in hun drang om nog een laatste keer te kunnen winnen maken ze een complete puinhoop van hun leven. Met grote gevolgen, zowel voor henzelf, hun carrières, hun families en de club. De drang om te scoren in hun competitieve leven wakkert bovendien bij hun (ex-)vrouwen en de jongeren een minstens zo sterke strijdlust aan. Het is je invechten of terugvechten. ‘Tel ik nog mee?’ versus ‘tel ik al mee?’.”

Kijken op Videoland

De zevendelige serie is vanaf vrijdag 17 maart te bingen bij Videoland. Heb je ‘m gezien, dan zijn er recent nog een aantal absolute Videoland-tips bijgekomen. Denk bijvoorbeeld aan spannende series als Incognito en Sleepers, films als Foodies en Vaders & Zonen, maar ook aan het nieuwe seizoen van Better than ever of De Bachelorette met Sylvia Geersen. Maar ik keek bijvoorbeeld ook naar de documentaire Mijn Vader de Hasjkoning.

Foto: Mark Engelen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 maart 2023 /