Briek Lesage in cast telenovelle Lisa als Vic Vincke

Briek Lesage is nieuw in de cast van telenovelle Lisa; hij speelt het personage Vic Vincke. Morgen, woensdag 16 maart, doet de zoon van acteur Günther Lesage en actrice Karlijn Sileghem zijn intrede in de telenovelle van VTM. Hij speelt de zoon van Reinhout Vincke (Ben Van Ostade) en gewiekste broer van Babette (Pommelien Thijs). Briek Lesage behoort nu tot de vaste cast van telenovelle Lisa.

Hij is niet het enige nieuwe gezicht in de cast van Lisa; eerder deden ook Céline (Britt Das), Mia (Jasmijn van Hoof) en Olivia (Anushka Melkonian).

Vic Vincke

Vic Vincke verschijnt ten tonele wanneer hij wordt ingeschakeld als advocaat voor Massa, nadat deze in een grote schadeclaim belandt. Al snel dwingt hij bij veel mensen respect af en klimt hij op de ladder binnen Massa. De broer van Babette Vincke weet de mensen rondom hem als geen ander te bespelen en is een manipulator pur sang. Hij ziet het leven als een pokerspel en is niet bang om te bluffen. Het nieuwe personage belooft de gemoederen dan ook flink te verhitten…  

Briek Lesage

Acteur Briek Lesage vertelt: “Toen ik in Lisaland kwam aanspoelen werd ik ontzettend warm verwelkomd door de ploeg. Wat een fijne samenwerking! Ik ben er bijna letterlijk ingegooid, aan een tempo om U tegen te zeggen. Maar gelukkig went dat snel. Ik ben eigenlijk geen ochtendmens, maar om op de set van Lisa te staan ben ik met plezier vroeg uit de veren. Weliswaar met kleine oogjes (lacht).”

Manipuleren tweede natuur Vic Vincke

Hij gaat verder: “Vic Vincke is een cadeau om te spelen. Al zou ik hem zelf niet willen zijn en ook niet te vriend willen houden. Hij is gelaagd, mysterieus, charmant, gewiekst en een doorzetter. Hij is een meester van onderhandelingen en manipuleren is zijn tweede natuur, zoals bij de meeste advocaten (lacht). Zal hij de spanningen bij Massa en daarbuiten doen oplaaien? Wat zijn Vics motieven? Dat laat ik aan de kijkers over. Kleurrijk wordt het in ieder geval (knipoog)!”

Briek is zoon Günther Lesage

Ben je nieuwsgierig naar wie Briek Lesage is? Daar zijn we natuurlijk in gedoken. Allereerst zijn we natuurlijk benieuwd of hij een zoon in van acteur Günther Lesage. Met dezelfde achternaam ging dat belletje tenslotte meteen rinkene. En inderdaad: die heeft trots gedeeld dat zijn zoon Briek zijn intrede doet in Lisa. Maar wist je dat de moeder van Briek Lesage ook actrice is; dat is namelijk Karlijn Sileghem. Het talent om te acteren is hem dus met de paplepel in gegoten.

Wie is Briek Lesage?

De jonge acteur heeft drama en fotografie gestudeerd aan de KASK School of Arts. In 2017 is hij gestart als professioneel fotograaf (genaamd Briekolage). Hij kan prachtige portretten maken, maar doet ook aan productfotografie en events. Kortom: hij is erg creatief. Briek Lesage hoort tot NTGent en heeft daarnaast verschillende gastrolletjes in tv-series en films op zijn IMDB staan. Denk bijvoorbeeld aan fotograaf in Mijn Slechtste Beste Vriendin en aan de Interimmer in De zonen van Van As. De rol van Vic Vincke in telenovelle Lisa is één van de eerste grote rollen voor deze jonge acteur.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 maart 2022 /