De Verraders België (Videoland) met deze achttien bekende deelnemers

De Verraders België is sinds zaterdag 9 juli in Nederland op Videoland te kijken. In België werd De Verraders begin dit jaar uitgezonden bij VTM. Achttien bekende Vlamingen spelen een spel van leugens en manipulatie. Staf Coppens presenteert de show vanuit een kasteel in Kerkrade. Ontdek in dit artikel alles over De Verraders België en maak kennis met de achttien bekende deelnemers.

De Verraders (in België) kijken

Na het succes in Nederland kon een Vlaamse editie van De Verraders natuurlijk niet achterblijven. Meteen na het eerste seizoen, maakte VTM bekend dat zij een Vlaamse remake zouden maken. In Nederland kun je nu naar De Verraders België kijken op Videoland. Heb je geen abonnement op Videoland, dan kun je ‘m ook nog terugkijken via VTM GO (en een VPN Verbinding). De Nederlandse edities van De Verraders kijken vanuit België wordt dan weer lastiger.

De Verraders (VTM)

Achttien bekende Vlamingen tonen zich van een kant die ze nog nooit eerder hebben getoond. Vuil spel krijgt namelijk vrij spel in het nieuwe psychologische spel De Verraders België (Videoland). Acht dagen lang testte Staf Coppens in een kasteel in Kerkrade uit of er in elk van ons een slecht kantje schuilt. Kunnen de ‘bondgenoten’ de drie ‘verraders’ in het gezelschap ontmaskeren of zijn die hen een stapje voor? De 18 bekende deelnemers die zich aan het bloedstollende spel van leugens en verraad wagen zijn een mix van alom bekende namen en jong talent. Welke drie spelen het spel als verrader en wie zijn de bondgenoten die de verraders moeten ontmaskeren? Dat komen de kijkers te weten in de eerste aflevering van De Verraders.

Spelverloop: De Verraders

In De Verraders België verblijven deze 18 bekende Vlamingen 8 dagen lang in een mysterieus kasteel, waar ze een bloedstollend spel spelen tussen goed en kwaad. Drie van hen worden al in de eerste aflevering aangeduid als ‘verraders’. De kijker weet wie dat zijn, maar de andere kandidaten niet. Zij worden de zogenaamde ‘bondgenoten’. Elke nacht vermoorden de verraders een kandidaat die het spel moet verlaten. De bondgenoten moeten wraak nemen, door iemand te verbannen aan de ronde tafel. Overdag gaan bondgenoten en verraders op missie om samen een zo groot mogelijke zilverschat te verzamelen. Kunnen de bondgenoten de verraders verslaan? Het kamp dat aan het einde in de meerderheid is, wint De Verraders.

Staf Coppens

“Ik was meteen fan van het idee”, verklapt Staf Coppens, die we recent nog vanuit Zweden zagen in specials van Camping Coppens. “De Verraders is een heerlijk psychologisch spelletje. Uniek is dat je als kijker voorkennis hebt, je leeft mee met de ‘bad guys’ en ziet hoe de verraders te werk gaan. Je zal bekende Vlamingen zien zoals je ze nog nooit gezien hebt. Daar ben ik zelf van geschrokken. Mensen waarvan ik het echt niet verwachtte zeiden: ja, ik wil het slechte in mezelf naar boven laten komen. De Verraders wordt een bloedstollend spel tussen goed en kwaad.”

Deelnemers De Verraders

In totaal toen achttien bekende Vlamingen mee aan dit spel. We zetten de deelnemers aan De Verraders in België voor je op een rijtje. Eerst zijn dat de verraders; onderaan dit artikel volgen de bondgenoten.

 • Basketbalspeelster Ann Wauters
 • Model Astrid Coppens
 • Zanger Bart Kaëll
 • Bioloog Dirk Draulans
 • Chocolatier Dominique Persoone
 • Journaliste Hannelore Simoens
 • Ontwerpster Inge Onsea
 • Acteur Issam Dakka
 • Influencer Jamie-Lee Six
 • Actrice Kim Van Oncen
 • TV-kok Loïc Van Impe
 • Radiopresentatrice Maureen Vanherberghen
 • Voormalig veldrijder Niels Albert
 • Actrice Nora Dari
 • Presentator Sieg De Doncker
 • Strafpleiter Walter Damen
 • Roeier Ward Lemmelijn
 • Zangeres Wendy Van Wanten

De Vlaamse Verraders zijn:

In de eerste aflevering van De Verraders in België zagen we dat drie deelnemers een tikje op de schouder kregen. Een tikje dat het spel voor hen totaal zou veranderen. Die drie waren televisiekok Loïc Van Impe, strafpleiter Walter Damen en influencer Jamie-Lee Six. Zij spelen het spel verder als verraders en moeten dit zo lang mogelijk geheim zien te houden voor de bondgenoten. Verraders Loïc, Walter en Jamie-Lee zullen de komende weken elke nacht samenkomen om de andere deelnemers één voor één te vermoorden. Aan de bondgenoten om wraak te nemen en samen potentiële verraders te verbannen uit het kasteel. Het kamp dat op het einde in de meerderheid is, wint De Verraders.

Ontdek hieronder meer over de bekende Vlamingen die hun mede-deelnemers aan dit spel gaan verraden.

Walter Damen

Ook advocaat Walter Damen is één van de deelnemers aan De Verraders in België. “Ik ben natuurlijk dag in dag uit bezig met de leugen. De leugen detecteren en ook bekijken hoe bepaalde partijen zich opstellen. Eigenlijk past dat een beetje in mijn normale biotoop. Maar voor één keer moet ik mezelf verdedigen.” Walter Damen is te zien in de documentaire De Kasteelmoord.

“Toen ik de hand van Staf op mijn schouder voelde dacht ik meteen: lap, ik heb het zitten”, reageerde strafpleiter Walter Damen in de aflevering. “Ok ik ben het nu, nu blijven we gewoon op dezelfde manier zitten en we doen gewoon zoals altijd. Dat Jamie-Lee en Loïc de andere verraders zijn, gaf meteen een vertrouwdheid. Ik ga al geen ruzie maken met mijn mede-verraders en denk dat wij een mooi team gaan kunnen vormen. Mijn tactiek? De mensen die potentieel verrader zijn wil ik echt in het spel houden. Die ga ik niet vermoorden, om op die manier veel potentiële kandidaat-verraders te behouden.”

Loïc Van Impe

Tv-kok Loïc Van Impe is ook van de partij in De Verraders België. “Of ik goed kan liegen? Ik kan een spel spelen. En als ik daarvoor de spelregels moet volgen – want dat zíjn de spelregels – dan zal ik dat doen ja.” Je kent Loïc Van Impe van Zot van Koken en Loïc tussen 2 vuren. Hij deed ook mee aan Snackmasters.

Televisiekok Loïc Van Impe voelde zijn hart plots sneller slaan. “Ineens voelde ik mijn hartslag ongelofelijk hard gaan”, klonk het. “Ik hoopte dat niemand het zou horen. Gelukkig kan dat niet, want het was echt wel hard. Ik zag onmiddellijk de blik van Jamie-Lee, wat ik echt niet had verwacht. En dan nog Walter… We zaten allemaal in wagon 1 en nu zijn we alle drie verraders.” Over het beslismoment zegt hij: “Het heeft iets magisch en mysterieus tegelijk als je voor de eerste nacht die cape aandoet, naar het torentje wandelt en vrijuit kan zeggen waar je al de hele dag op zit te malen”, vertelde Loïc. 

Jamie-Lee Six

Influencer Jamie-Lee Six kun je kennen als Amber uit D5R, van TAGMAG en uit de film FOMO. Ze vormt eveneens een dj duo. Hoe zij kijkt naar haar deelname aan De Verraders België? Jamie Lee Six vertelt: “Ik ben echt super gedreven. En ik kan niet tegen mijn verlies. Bovendien ben ik te koppig. Echt zot koppig. Een match made in heaven om te winnen denk ik. Eerlijkheid en bedrog zijn hier hetzelfde.”

Ook influencer Jamie-Lee Six voelde de zenuwen door het lijf gieren wanneer ze door Staf als verrader werd aangeduid. “Ik ben een verrader, ik durf het zelfs niet luidop te zeggen. Ik vind het absurd. Ik deed mijn ogen open aan tafel en dacht: dat kan toch niet. Ik ben blij dat het samen met Loïc en Walter is. Het klikt, het zit goed. Maar ik ben super gedreven. Ik zou verraders durven opofferen om het spel te kunnen uitspelen. Daar heb ik zelfs al over nagedacht, en dat is vies. Waar zijn wij aan begonnen?”

Bondgenoot

Wil je meer te weten komen over de bondgenoten uit het eerste seizoen van De Verraders in België (te kijken op VTM)? We stellen iedere bondgenoot hieronder uitgebreid aan je voor.

Ann Wauters

Basketbalspeelster Ann Wauters vertelt: “Ik heb altijd in teams gespeeld en ook in heel veel verschillende teams. Dus ik denk dat ik mensen wel wat kan aanvoelen. Dat kan een voordeel zijn in dit spel. Dat liegen en bedriegen, dat gaat heel intens worden.” Afgelopen zomer kon je nog kijken naar de documentaire Ann Wauters – Final stop Tokyo. En recent is bekendgemaakt dat Ann Wauters terugkeert naar de WNBA (Women’s National Basketball Association) in Amerika; ze wordt assistent-coach bij Chicago, de regerende WNBA-kampioen. Wist je dat zij op haar piek één van de beste centerspeelsters ter wereld was.

Astrid Coppens

“In mijn eigen realityprogramma’s heb ik altijd een rolletje gespeeld en een enorme uitvergroting. Nu gaan de mensen de echte Astrid ontdekken. Misschien lacht iedereen nu met mij, maar ik heb er vertrouwen in dat ik wel tot het einde kan geraken”, aldus model Astrid Coppens, die je eerder zag als actrice in Verborgen Verlangen en als gast in Alloo bij.

Bart Kaëll 

“Het is heel spannend, maar ik hou van spannende momenten. Ik ben iemand die graag uitdagingen aangaat en van het leven proeft. Als het uitdagingen zijn die wat verder gaan dan het normale vind ik dat wel leuk. Je voelt dat de spanning stijgt: wie wordt verrader, wie bondgenoot, welke tactiek moeten we toepassen”, vertelt Bart Kaëll, die we recent nog zagen in De Buurtpolitie VIPS, Achter De Sterren en binnenkort in Het Vakantiehuis. In het dagelijkse leven is hij actief als zanger.

Dirk Draulans

Bioloog Dirk Draulans vertelt over zijn deelname aan De Verraders België het volgende: “Ik ben van plan om het echt Darwiniaans te spelen en mij maximaal aan te passen aan de veranderende omgevingsomstandigheden. Pure natuurlijke selectie. Biologisch gezien zouden vrouwen het spel moeten winnen omdat zij makkelijker interageren met elkaar. Ze hebben meer de neiging om samen te spannen en zijn ook communicatief waardiger. Mannen blijven net iets te veel met de onderliggende mannelijke competitie bezig.” Over de eerste aflevering zegt Dirk Draulans. “Tot dusver was het kampvuur, scouts, gezellig en gibberen. Ineens voel je dat iedereen anders wordt. Stiller, ernstiger, banger.”

Dominique Persoone

“Ik ben áltijd – denk ik – op zoek naar avontuur. I’m here to join the moment, let’s have fun. It’s nothing personal, it’s just a game. En ik ben sowieso al een beetje de bad boy”, lacht Dominique Persoone. De chocolatier zagen we al verschillende keren op tv. Zo deed hij mee aan het eerste seizoen van Over De Oceaan, maar je kunt hem ook kennen van Snackmasters, De Grootste Lefgozer en Heel Vlaanderen Bakt Kids seizoen 2. Wist je dat hij ook verschillende boeken heeft geschreven?

Hannelore Simoens

“Mijn strategie zal zijn om gewoon mezelf te blijven. In groep ben ik niet al te luid, maar ik vertel veel en vraag – journalist zijnde – vooral ook veel. Dat zal mijn strategie zijn”, aldus Hannelore Simoens, die je eind 2021 nog in het eerste seizoen van BV Darts zag. Zij is in het dagelijkse leven politiek journaliste en staat in de Wetstraat bekend als een doorbijter. Met lastige vragen heeft Hannelore Simoens al heel wat politici doen zweten; doet ze dat ook bij de andere deelnemers aan De Verraders België.

Inge Onsea

“Ik heb niks voorbereid en dat is eigenlijk een beetje de rode draad in mijn leven. Ik ga overal in zonder plan. Of ik een verrader wil zijn? Tuurlijk! Zijn er mensen die géén verrader willen zijn?”, vraagt ontwerpster Inge Onsea zich af. Ik kende haar nog niet voor haar deelname aan De Verraders, dus heb ik haar even gegoogled. Je kunt Inge Onsea kennen als medeoprichter en creatief directeur van Essentiel Antwerp.

Issam Dakka

Issam Dakka is ook één van de deelnemers aan De Verraders in Vlaanderen. Hij vertelt: “Ik heb als acteur de rol van rechercheur gespeeld, dus ik zou een super goede speurder moeten zijn. We gaan zien wat dat mij oplevert in dit spel. Of ik graag een verrader wil zijn? Ja. Absoluut.” Van welke rollen je Issam Dakka kunt kennen? Denk bijvoorbeeld aan Amir uit De Luizemoeder en niet te vergeten Mikhel in telenovelle Lisa. Dit jaar gaan we hem zien als Khadir in Everybody Loves Diamonds. En wist je dat hij tot de cast van de nieuwe Dertigers hoort?

Kim Van Oncen

“Ik ben normaal een controlefreak. Ik vind dit zo spannend! Ga ik een verrader zijn? Ga ik een bondgenoot zijn? Gaan het leuke mensen zijn? Ik heb er weinig van geslapen. En je slaapt hier best met één oog open”, aldus Kim Van Oncen, die je kent als Saartje uit Dertigers. Daarnaast speelde ze ook een rol in Onder Vuur. wist je dat ze in 2015 een boek heeft uitgebracht? Daily beauty wordt omschreven als het must-have boek voor drukbezette vrouwen.

Maureen Vanherberghen

Twee namen vallen op in het lijstje van deelnemers aan De Verraders in België. Dat zijn Maureen Vanherberghen en Sieg De Doncker. Zij hebben als de Helden van Ketnet jarenlang samen tv gemaakt en hebben inmiddels een relatie én zelfs een kindje samen. Radiopresentatrice Maureen Vanherberghe vertelt: “Ik denk dat het in ons nadeel is dat Sieg en ik als koppel meedoen. Mensen zien het als een bedreiging dat wij een team kunnen zijn. Maar we hebben wel echt tegen elkaar gezegd: dat is hier De Verraders, het is ieder voor zich.”

Sieg De Doncker

Sieg De Doncker vertelt: “Ik moet nu eigenlijk ook Maureen níet vertrouwen. Dat wordt heel lastig. Wij spelen op een ander niveau, want de andere mensen ken ik niet en vertrouw ik dus sowieso niet. Maar als puntje bij paaltje komt en ik moet liegen, dan ga ik gewoon liegen tegen Maureen.” Over de eerste aflevering zei hij: “we kwamen de raadzaal binnen en je voelde dat de sfeer compleet veranderde.” Je kent Sieg De Doncker als presentator en acteur. Op dit moment acteert Sieg De Doncker in Familie. Samen met Maureen en de andere helden heeft hij ook een theatershow in petto; alleen is die nog even uitgesteld.

Niels Albert

“Ik ben een competitiebeest dus ik zou heel graag voor de winst gaan. Maar over het algemeen moet het spelplezier bij mij op de eerste plaats komen. Ik vind het een heel leuk spel om aan mee te doen”, aldus Niel Albert, die we kennen als voormalig veldrijder. Hij moest noodgedwongen stoppen met veldrijden door hartproblemen. Je zag hem in het eerste seizoen van Een Echte Job.

Nora Dari

“Ik denk dat ik een goede verrader zou kunnen zijn, omdat ik ver durf te gaan in het liegen. Ik zou tot op het punt gaan dat ik zelfs mijn eigen leugens zou gaan geloven. Ik ben jong, maar mij niet onderschatten”, zo vertelt actrice Nora Dari. De Marokkaans-Belgische actrice figureerde in Patser, waarbij ze door de cast werd opgemerkt en zo auditie mocht doen voor de Scandinavische reeks Bullets. Vervolgens zag je haar als dochter van het hoofdpersonage in de Franstalige Belgische film Ghost Tropic. En daarna zagen we haar in WtFOCK als Yasmina; het afgelopen seizoen draaide volledig om haar personage. Recent speelde Nora Dari de hoofdrol in de jongerenserie Panna (voor GoPlay). Op dit moment zie je haar in de bioscoop in FOMO.

Ward Lemmelijn

“Als wereldkampioen in het roeien weet ik wel wat het is om voor de winst te strijden. Dat ga ik hier ook sowieso doen. Ik vertrouw Dominique het minste, dat lijkt me een doordachte sluwe man. Zeker in spelletjes”, aldus Ward Lemmelijn, die het tweede seizoen van De Container Cup. Een jaar eerder won hij al de studenteneditie. Ward Lemmelijn droomt van goud tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Wendy Van Wanten

Wendy van Wanten was recent nog te gast in Het Huis bij Eric Goens. Je kent haar als zangeres en tv-persoonlijkheid. Iris Vandenkerckhove – zoals Wendy Van Wanten eigenlijk heet – vertelt: “Ik denk dat de kandidaten mij vooral inschatten als Wendy die humoristisch en lief is, maar die niet echt in staat is om te liegen of een andere rol te spelen. Maar ik ben met twee. Ik heb Wendy Van Wanten die haar typetje kan spelen en ik heb Iris die Wendy in het oog houdt. Ik zal zien welke ik zal vertolken.”

De Verraders: De Aftocht met Nicolas Caeyers

Net zoals The Masked Singer een spin off op VTM GO heeft; zo heeft De Verraders dit op. In De Aftocht ontrafelt Nicolas Caeyers de geheimen van de afvallers. De presentator brengt de afvaller naar huis en blikt tijdens de autorit terug op de voorbije dagen. Hoe hebben de kandidaten het spel ervaren? Hoe reageren ze op de polemiek die rond hem/haar ontstaan is? Wie denken zij dat de drie Verraders zijn? Nicolas Caeyers biedt hen een luisterend oor en ontrafelt alle geheimen van het spel in De Verraders: De Aftocht.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 januari 2022 /