Eigen Kweek: cast en verhaal – wat doen acteurs anno 2023?

Eigen Kweek werd voor het eerst uitgezonden in het najaar van 2013. Sinds zaterdag 2 september 2023 – bijna tien jaar later – komt de serie in herhaling weer eens op tv. Om 22.40 uur kun je op VRT1 kijken naar het eerste seizoen. En daarnaast staan alle seizoenen nu ook op Streamz. Maar wie is wie ook al weer? En wat doet de Eigen Kweek cast tien jaar later anno 2023. We zetten alles over jullie op een rijtje: van het verhaal van de reeks tot Eigen Kweek personages en cast.

Dit bericht heeft een update gekregen op 2 september 2023.

Eigen Kweek

Eigen Kweek volgt de familie Welvaert, waarin boer Jos Quasi al zijn geld verliest na een verkeerde belegging. Hij besluit om met de hulp van zijn zoon een cannabisplantage op te zetten om zijn verliezen te doen compenseren. Zijn broer Frank laat ondertussen zijn Filipijnse vriendin Julita overkomen naar België. Al snel steken cultuurverschillen de kop op. 

Eigen Kweek cast

De cast van Eigen Kweek wordt gevormd door Dirk Van Dijck, Sien Eggers, Wim Willaert, Rhoda Montemayor en Sebastien Dewaele. Maar denk bijvoorbeeld ook aan Maaike Cafmeyer, Stefaan Degand en Sam Louwyck; ook deze acteurs zien we in het eerste seizoen in de Eigen Kweek cast.

Ontdek meer over de personages en acteurs uit Eigen Kweek:

Dirk van Dijck

Dirk van Dijck speelt Jos Welvaert. Hij is de pater familias. Hij is een aardappelkweker pur sang, die als geen ander weet hoe je tot een geslaagde oogst moet komen. Een bescheiden en harde werker die ervan overtuigd is dat je alleen iets kan bereiken in het leven door er hard voor te werken. Hij is alleen maar wiet beginnen kweken, omdat hij geen andere uitweg zag. Tot hij besefte dat hij met criminelen moest dealen. Dat was voor hem een brug te ver. Hij heeft zichzelf beloofd dat hij nooit meer wiet zou kweken. Tot hij niet anders meer kan. Omdat hij gechanteerd wordt. Omdat criminelen dreigen aan zijn familie te raken.

Dirk Van Dijck*  ken je van De zonen van Van As. Het Eiland blijft natuurlijk ook een klassieker, waarin Dirk Van Dijck ook een hoofdrol heeft. Maar zijn gaafste rol vond ik toch die in 13 geboden. eerder zag je hem recent in series als Glad ijs en De Kraak. En niet te vergeten. We zien hem ook in De twaalf: De Assepoestermoord.

Sien Eggers

Sien Eggers kruipt in Eigen Kweek in de huid van Ria Goudezeune. Zij is de drijvende kracht achter de familie Welvaert. Ze is de moederkloek die er altijd voor heeft gezorgd dat alles op wieltjes loopt en dat iedereen gelukkig is. Haar eerste kleinkind heeft haar geluk compleet gemaakt. Alhoewel. Het blijft toch kriebelen. Een tweede kleinkind zou meer dan welkom zijn.

Recent zagen we Sien Eggers in De Familie Claus-reeks. Je hoorde haar ook in Paniek in het dorp, maar denk ook aan In de gloria. Heb je haar interview met Cath Luyten ook gezien in Buurman, wat doet u nu?

Wim Willaert

Wim Willaert speelt Frank Welvaert, de oudste zoon van Jos en Ria. Hij is een stevige kerel. Zijn postuur staat in schril contrast met zijn gevoelige inborst. Met Julita heeft hij de liefde van zijn leven gevonden. Toch is hij niet helemaal gelukkig. Hij dreigt immers die andere liefde, zijn oranje sportwagen, te verliezen.

Wim Willaert speelde talloze rollen, maar werd door het grote publiek vooral in het hart gesloten als Danny in Bevergem. Hij werd meermaals bekroond onder meer voor zijn rollen in Cargo, Offline en Le Ciel Flamand. En wat dacht je van Undercover 2 en niet te vergeten: de hitserie van dit moment Nonkels.

Rhoda Montemayor

Rhoda Montemayor zien we in Eigen Kweek als Julita. Zij is overgekomen naar Wijtschate om haar zus Nenita te vervoegen. Ze heeft de liefde gevonden bij Frank en is met hem getrouwd. Ondertussen heeft ze zich aangepast aan het leven in Wijtschate en is een toegewijde moeder voor hun vierjarige zoon Franky. Ze hoopt dat Frank eindelijk wil overstappen van zijn sportieve wagen naar een gezinswagen.

Wist je dat Rhoda Montemayor meewerkte aan The Power Rangers? Dat lezen we op haar IMDB. Verder kunnen we anno 2023 niet veel meer over haar vinden.

Sebastien Dewaele

Sebastien Dewaele kruipt in de huid van Steven Welvaert. Hij is de jongste zoon van Jos en Ria. Hij werkt nog altijd mee met zijn vader op het veld. Een verplichting, omdat hij nog in ‘hotel mama’ woont. Mogelijk niet meer voor lang. Steven wil immers gaan samenwonen met zijn vriendin Griet, een kapster.

Sebastien Dewaele zag je recent in Zeevonk en Rough Diamonds. Maar denk ook aan Undercover 2Grenslanders. Daarnaast ben ik er erg benieuwd naar Styx, waarin Sebastien Dewaele de hoofdrol speelt.

Maaike Cafmeyer

Maaike Cafmeyer kennen we als Chantal Vantomme. Een eigengereide agente van Wijtschate. Vanaf het tweede seizoen zien we haar als trotse alleenstaande mama van de vierjarige Emma. Een cadeautje van Geoffrey Goudezeune van wie ze niets meer gehoord heeft. Geoffrey is de zoon van een achterneef van Ria.

Wist je dat Chantal Vantomme anno 2023 zelfs haar eigen serie heeft! We konden Maaike Cafmeyer zien schitteren in Chantal. Wereldwijd is ze bekend als Frie Palmers uit Netflix-serie De Twaalf. Recent zag je haar in De Zonen van Van As – De Cross en Mijn Slechtste Beste Vriendin. Daarnaast vind ik ook documentaire Het Proces Dat Niemand Wou echt het kijken waard. Deze docu gaat over de zaak Bart De Pauw, waarin zij één van de slachtoffers is.

Liesa Naert

Liesa Naert is Griet Despriet; de vriendin van Steven. Ze hebben een aan-en-af-relatie. Momenteel woont ze op de boerderij van de familie Welvaert. Samen met Steven, en eigenlijk ook Jos en Ria, maakt ze werk van een eigen nest en kapsalon.

Ook Liesa Naert zag je in de documentaire Het Proces Dat Niemand Wou. Je kent deze actrice van Gevoel voor Tumor. Ze speelt daarnaast de rol van Jackie Hopper in de Ketnet-serie De Hoppers. En je zag haar in De Anderhalve Meter Show.

Foto: VRT – Frederik Beyens

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 september 2023 /