Nederlandse tv: NPO Start, Kijk.nl en Videoland kijken uit België

Ben jij net als ik een liefhebber van Nederlandse tv-programma’s, series en films? Wil je al die shows en reeksen uit Nederland ook in België kijken (op je tv)? Dan hebben wij bij deze een korte handleiding voor je. Ontdek hoe je programma’s van Nederlandse tv-zenders als NPO 1, NPO2, NPO3, SBS6, Net5 en Veronica gewoon in Vlaanderen kunt kijken. En tot slotte staan we ook stil bij hoe je Videoland vanuit België kunt kijken.

Nederlandse series in België kijken

Wil je Nederlandse series in België kijken, dan is dat niet lastig als ze uitgezonden worden op NPO1, NPO2 of NPO3. Zorg in dat geval dat je goed op de hoogte blijft van wanneer welke serie (of Nederlandse film) op tv wordt uitgezonden. Dat kun je bijvoorbeeld doen door ons te volgen via Instagram, de Facebook-groep en onze nieuwsbrief. Met name de zenders die Vlamingen kennen als Nederland 1 en Nederland 3 hebben gave series. Zo kon je recent bijvoorbeeld kijken naar Het gouden uur, Rampvlucht, maar bijvoorbeeld ook naar Sihame en Swanenburg waarin we een aantal Vlaamse hoofdrolspelers zagen (dat geldt trouwens ook voor Het gouden uur).

Klik en ontdek: Vanuit Nederland Vlaamse tv kijken.

Nederlandse tv-zenders in België kijken

Heb je een tv-abonnement, dan zitten de NPO-kanalen NPO1, NPO2 en NPO3 als het goed is standaard in je pakket. Wist je dat het in Nederland zelfs bij wet is geregeld dat de Vlaamse zenders worden aangeboden? In België geldt dat volgens mij niet voor Nederlandse zenders, maar geen probleem. Gelukkig is er dan NPO Start in combinatie met een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Zo kun je de programma’s van de NPO live kijken in de app of op de site en ze ook (een bepaalde tijd) terugkijken. Bij de commerciële zenders is het lastiger. SBS6, Net5 en Veronica delen hun programma’s via Kijk.nl waar je het VPN-trucje ook kunt doen.

NPO Start in België kijken

Wil je programma’s van NPO1, NPO2, NPO3 of NPO Zapp in België terug kijken, dan kan dit gratis via NPO Start. Op dit gratis streamingplatform worden zo’n beetje alle Nederlandse programma’s van de publieke omroep na uitzending aangeboden. via de website npostart.nl kun je eenvoudig alles vinden. Er is ook een NPO Start app, maar (als Nederlandse) weet ik niet of je ‘m ook in België kunt installeren. Zowel in het geval van de site als de app geldt, dat je eerst je VPN Verbinding op Nederland zet, voordat je begint met kijken.

Kijk.nl in België gebruiken

De zenders van Talpa – dat zijn SBS6, Net5, Veronica en SBS9 – bieden hun programma’s meestal een uur na uitzending aan via Kijk.nl. Zorg ervoor dat je je VPN Verbinding eerst op Nederland zet en surf dan naar de site om te starten met kijken naar shows, zoals Chateau Meiland, Steenrijk Straatarm of het Nederlandse Down the Road of Restaurant Misverstand. Bij series hebben ze steeds vaker een samenwerking, waardoor het echt zaak is om nog dezelfde avond (soms lukt het de hele week) nog terug te kijken. Dat was bijvoorbeeld zo bij Het Jachtseizoen, waaraan Gert en Viktor Verhulst meededen. Maar denk ook aan de spannende serie Diepe Gronden. Het Jachtseizoen werd in samenwerking met Prime Video gemaakt, waardoor de afleveringen verder daar terug te kijken zijn. En de serie Diepe Gronden stond een dag later al op Videoland.

Videoland in België

Nu vraag je je misschien af of je ook een abonnement op Videoland in België kunt afsluiten. Verrassend genoeg is dat dus mogelijk. Je hebt alleen de eerste keer een VPN nodig. Je zet de server op Nederland, kiest via Videoland welk abonnement je wilt hebben, regelt de betaling via Paypal of creditcard en start met kijken. Videoland is vervolgens in heel de EU te kijken. Kortom zelfs tijdens een vakantie in Nederland zou je dit dus kunnen regelen.

VPN Nederland

Zelf heb ik bewust voor VPN Nederland gekozen als aanbieder van een VPN Verbinding. Voordeel van een Nederlandstalige partij is dat je alles op hun site gewoon in je eigen taal kunt lezen. En als je vragen hebt, kun je die gewoon aan een Nederlandse helpdesk vragen. Ik ben zelf alles behalve technisch en dacht altijd dat je voor het gebruik van een VPN Verbinding dat wel moest zijn. Nou, dat is nergens voor nodig. Ik had zowel de app als plugin zo geïnstalleerd.

Prijs VPN Verbinding

Daarnaast VPN Nederland qua prijs ook vergelijkbaar met andere aanbieders; maar je kunt al een jaarabonnement nemen om van voordeel te profiteren (en zit er dus niet meteen drie jaar aan vast). Zo hebben ze gedurende het jaar altijd scherpe kortingsacties. Vooral op Black Friday is het de moeite om een abonnement op VPN Nederland af te sluiten. Op dit moment – we schrijven dit ten tijde van hun Black Friday actie – heb je een jaarabonnement voor 1,49 euro per maand. Dat betekent 85% korting en je betaalt dus maar 17,91 euro voor het hele jaar. Ze hebben een altijd zeven dagen geld-terug-garantie.

Klik hier voor het actuele tarief.

Buitenlandse tv kijken VPN

Wil je één maandje proberen, dan betaal je bij VPN Nederland op dit moment 9,95 per maand of maandelijks 5,99 euro voor zes maanden. Kortom: een aantrekkelijke actie, want je kunt zo niet alleen het Nederlandse aanbod kijken, maar hebt via een VPN Verbinding bijvoorbeeld ook toegang tot de BBC iPlayer (zet je vooraf even de serverlocatie op Groot-Brittannië en bezoek je dan de site). Hier mee kun je dus besparen op een abonnement op Netflix of Streamz en dus ideaal om meer Nederlandse tv (series, programma’s en films) te kijken in Vlaanderen.

Zo kijk je Nederlandse tv in Vlaanderen (België)

Ik heb nog even voor je op een rijtje gezet hoe je Nederlandse tv in Vlaanderen (België) kunt kijken.

  • NPO 1, NPO2, NPO3 en NPO Zapp zitten vaak in het tv-pakket in België.
  • Het terug kijken van programma’s van de NPO kan via de website van NPO Start in combinatie met een VPN Verbinding die je op België zet.
  • Programma’s van zenders van Talpa (SBS6, Net5, Veronica, SBS9) kun je kijken via Kijk.nl in combinatie met een VPN Verbinding.
  • Wil je series of programma’s van de commerciële zenders kijken, hou dan de tv-gids in België in de gaten. Zo worden verschillende programma’s van RTL bijvoorbeeld op VTM en Play5 uitgezonden. Daar maken we dan natuurlijk ook melding van via social media. Denk bijvoorbeeld aan Familie Gillis: massa is kassa, maar ook aan Het Roer Om dat dan weer op Play5 werd uitgezonden. En zo zijn er tal van programma’s.

Nederlandse series: aanraders

Series die door de NPO worden aangeboden staan vaak niet al te lang op NPO Start, maar gaan vaak meteen naar het betaalde NPO Plus (waar je in België geen abonnement op af kunt sluiten). Vandaar dat ik aan het begin van het artikel al schreef dat je snel moet zijn als je een bepaalde Nederlandse tv reeks vanuit België wilt volgen.

Nederlands – Vlaamse tv-series

En Vlaanderen en Nederland maken natuurlijk ook steeds meer series samen, zoals Ferry Bouman, maar ook De Club, De Studio’s, Knokke Off en het recent verschenen Geldwolven. Ook qua films zie je dit vaker, daar moet ik nu bijvoorbeeld denken aan Noise. Verder ben ik erg benieuwd naar het tweede seizoen van Arcadia, maar daarover later meer (ook daarvoor geldt: volg me via onderstaande social media en je mist niets over hoe je deze Vlaams Nederlandse tv-series in België kunt kijken).

NLZIET in België

Wil je NLZIET in België gebruiken, dan is dat alleen mogelijk als je een Nederlands bankrekeningnummer hebt. Je kunt namelijk NLZiet wel in heel de EU kijken. Maar om het te kunnen gebruiken, dient je hoofdverblijf in Nederland te zijn. Als het jou wel gelukt is als Vlaming om dit zonder Nederlands rekeningnummer te activeren, dan horen we het natuurlijk graag.

NPO Plus kijken in België

Wat voor NLZIET geldt, geldt ook voor het kijken van NPO Plus in België. Een abonnement is alleen af te sluiten door een ingezetene van Nederland. Als het je gelukt is om een abonnement te nemen op NPO Plus, dan kun je vervolgens wel in heel de EU kijken. Ook hier geldt: is het jou gelukt om een abonnement af te sluiten zonder dat je in Nederland woont of een Nederlands rekeningnummer hebt: laat het me weten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 november 2022 /