Nora & Sam met Tine Embrechts en Joke Devynck

Nora & Sam met hoofdrollen voor Tine Embrechts en Joke Devynck is de kortfilm van regisseur Frederike Migom, die het scenario schreef samen met Laura Schroeder. Vanavond – donderdag 21 januari – te zien in de Lockdown-reeks van Eén.

Verhaal Nora & Sam

Nora (Tine Embrechts) is te net gekleed voor een gevangenisbezoek. Terwijl ze wacht op Sam (Joke Devynck), die opgesloten zit, spreekt ze tegen de lege stoel. Ze heeft iets belangrijk te zeggen. Wanneer Sam eindelijk binnenkomt, slaagt Nora daar echter niet in. Verlamd door angst lijkt zij diegene die gevangen zit, en is Sam de enige die haar kan bevrijden.

Frederike Migom

Frederike Migom is de regisseur van Nora & Sam. Samen met Laura Schroeder schreef ze het scenario. Je kent haar van de film Binti waarvoor ze al samenwerkte met Joke Devycnk. Wist je trouwens dat Frederike Migom, niet alleen regisseuse is, maar ook als actrice te zien was in Familie. Ze speelde bijna zeventig aflevering Gail Cockelaere.

Tine Embrechts

Tine Embrechts heef al heel wat rollen gespeeld, maar ik denk dat ze onder mijn volgers het meest bekend is van haar rol in Zie Mij Graag (waarin ze de vrijgezelle vriendin Nicole speelt). En van haar persiflages in Tegen de sterren op. Daarnaast heb ik erg van haar genoten als Gina in de VTM-reeks Gina en Chantal. En als ik dan nog een aanrader moet noemen met Tine Embrechts, dan zou ik zeggen de serie Quiz Me Quick. Die blijft de moeite om terug te zien. Los Zand heb ik dan nog nooit gezien; dus daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Samen met haar lief Guga Baul presenteert ze Goed Verlof.

Joke Devynck

Joke Devynck kunnen de Nederlandse kijkers op dit moment bewonderen in Een Goed Jaar (de laatste serie waarin de helaas te vroeg overleden Johny Voners nog te zien is). Je zag haar daarnaast laatst in de Nederlandse tv-serie Morten. Maar je kent haar natuurlijk ook van Vermist en Het Goddelijke Monster. Het grote publiek leerde haar kennen als Tony Dierickx in Flikken Gent.

Nora & Sam met Tine Embrechts en Joke Devynck van Frederike Migom
Nora & Sam met Tine Embrechts en Joke Devynck van Frederike Migom

Foto: Eén

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 januari 2021 /