Jongens met Gijs Blom en Ko Zandvliet op tv

Jongens van Mischa Kamp – met hoofdrollen voor Gijs Blom en Ko Zandvliet – wordt op 3 oktober om 15.30 uur uitgezonden in de Zappbios op NPO 3. Deze televisiefilm heeft al tal van prijzen in de wacht gesleept.

Verhaal Jongens

Jongens vertelt het verhaal van Sieger (Gijs Blom). Hij is een sportieve, wat gesloten 15-jarige jongen die tijdens de zomervakantie de liefde ontdekt. Alleen is dat heel anders dan hij had gedacht. Terwijl hij met zijn beste vriend Stef (Stijn Taverne) in een nieuw atletiekteam traint voor het NK estafette ontmoet hij Marc (Ko Zandvliet). Deze intrigerende, onvoorspelbare jongen maakt veel gevoelens in hem los. Het gevoel is wederzijds, maar voor Sieger ontzettend lastig. Liever wil hij één van de jongens zijn en krijgt hij dus ook een vriendinnetje. Een prachtige dramafilm met een bijzonder verhaal.

Cast Jongens

De cast van Jongens mag er zijn. Gijs Blom en Ko Zandvliet spelen de hoofdrollen. En er zijn bijrollen in de cast van Jongens voor onder andere acteurs en actrices als Jonas Smulders, Ton Kas, Stijn Taverne, Myron Wouts, Ferdi Stofmeel, Lotte Razoux Schultz, Rachelle Verdel, Julia Akkermans, Jeffrey Hamilton, Rifka Lodeizen, Micha Hulshof, Caroline Olde Rikkert en Roosmarijn van der Hoek.

Over verschillende van deze acteurs en actrices heb ik eerder al geschreven. Of ze spelen in films of series die ik je echt kan aanraden. Ik zet ze voor je op een rijtje.

 • Gijs Blom kun je bijvoorbeeld kennen van The Letter for the King op Netflix, maar waar ik zelf erg nieuwsgierig naar ben is de film De Slag om de Schelde. Daarin zal hij te zien zijn naast onder andere Mathijs F. Scheepers.
 • Ko Zandvliet kunnen de Videoland-kijkers kennen uit de Familie Kruys. Hierin speelt hij de rol van Arnoud Smit (de zoon van de nieuwe liefde van Linda de Mol). Verder was hij bijvoorbeeld in De 12 van Oldenheim te zien.
 • Jonas Smulders heb je recent nog op tv gezien in de film Niemand in de stad. Hij was als te zien in onder andere Het DinerVentouxBrasserie Valentijn en – waar ik zelf heel benieuwd naar ben – het nieuwe Paradise Drifters (met ook Joren Seldeslachts). 
 • Ton Kas is een zeer ervaren acteur. Bij het grote publiek is hij denk ik vooral bekend van de nieuwe versie van ’t Schaep met de 5 pooten.
 • Stijn Taverne is zo’n acteur, waarvan je precies weet waar je ‘m uit kent, maar van wie je zijn naam niet weet. Wij hebben ‘m uit zien groeien van een jongen tot een stoere vent in zijn rol van Boris van Walraven in Penoza. Maar je zag ‘m ook in Spangas en Hoe overleef ik.
 • Ferdi Stofmeel heeft al tal van rollen op zijn naam. Zo zal hij ook te zien zijn in Niks te melden.
 • Rachelle Verdel kun je bijvoorbeeld kennen als Milou uit Vrijland, maar ook van Foeksia De Miniheks en Naranjina En De Kadekapers.
 • Julia Akkermans is zo’n Nederlandse actrice die al verschillende keren op mijn blog is voorbij gekomen, bijvoorbeeld in het artikel over Keizersvrouwen of Papadag. Recent was ze ook te zien op tv in de film Niemand in de stad.
 • Jeffrey Hamilton is bekend geworden bij het grote publiek als Fos Fischer uit Goede tijden, slechte tijden. Maar hij was bijvoorbeeld ook te zien in de geweldige serie Overspel.
 • Rifka Lodeizen is een heel veelzijdige actrice. Je zag haar bijvoorbeeld in Fenix en Judas. En op 15 oktober komt Lieve Mama op Videoland, waarin zij de hoofdrol speelt. Wat ook leuk is: recent kon je haar horen in de podcast thriller Wraak.
 • Micha Hulshof zal te zien zijn in Pardise Drifters met Joren Seldeslachts. Maar je kunt hem ook kennen als Aantje uit Fenix en uit tal van andere series en films.
 • Roosmarijn van der Hoek zal te zien zijn in Buiten is het Feest. Verder kun je haar onder andere kennen als Jacky uit Mees Keees en uit Levenslied.

Award winnende film

De film Jongens heeft zowel nationaal als internationaal al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Wist je dat-ie in 2016 zelfs genomineerd was voor een International Emmy Awards. In Nederland is Jongens beloond met de award voor beste familiefilm tijdens Cinekid. En op het Nederlands Film Festival won Ton Kas het Gouden Kalf voor Beste Mannelijke Bijrol. Mischa Kamp won hier de Dutch Film Critics Award.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 oktober 2020 /