Marie Vinck gast in Alleen Elvis Blijft Bestaan seizoen 12 (2022)

Marie Vinck is vanavond – zaterdag 3 december – om 22.15 uur te gast in Alleen Elvis Blijft Bestaan seizoen 12 (2022). We ontdekken in de aflevering meer over de actrice, die we recent in de hoofdrol zagen in de film Ritueel. Ontdek in dit artikel meer over actrice Marie Vinck en wat je van haar kunt verwachten als gast in Alleen Elvis Blijft Bestaan.

Lees ook: Alleen Elvis Blijft Bestaan 2022 gasten (seizoen 12).

Marie Vinck (dochter Hilde Van Mieghem)

Marie Vinck komt uit een acteursfamilie; haar moeder is actrice, tv-maakster en schrijfster Hilde Van Mieghem. Ze heeft een relatie met acteur Stef Aerts met wie ze samen een dochtertje heeft; de vijfjarige Gloria. Marie Vinck koos er als puber voor om taal- en letterkunde te gaan studeren. Ze wilde zich bewijzen, los van haar afkomst. Maar na deze studie schrijft ze zich toch in voor de drama opleiding aan het Herman Teirlick Instituut. Vanaf dan volgen de rollen elkaar op.

Actrice en theatermaakster

Op haar tiende speelde Marie Vinck haar eerste rol in Moeder, waarom leven wij? Bijna dertig jaar later is ze een gelauwerde actrice en theatermaakster. FC Bergman, het theatergezelschap dat ze in 2008 oprichtte met onder andere haar partner en acteur Stef Aerts, verovert al snel een plek in het theaterlandschap. Meer nog, met spectaculaire voorstellingen als JR en Van den Vos geven ze theater een nieuwe taal, extreem beeldend en poëtisch. Voor Marie leidt het tot samenwerkingen met Ivo Van Hove en zelfs een eigen operaregie.

Broosheid van de mens

De broosheid van de mens staat centraal in veel de projecten van Marie Vinck. Ze voert een pleidooi voor mildheid en het koesteren van je angsten. “In het proberen en het falen zit zoveel schoonheid.”, aldus Marie Vinck.

Actrice Marie Vinck

We schreven natuurlijk al dat Marie Vinck een gelauwerde en veelgevraagde actrice is. Eentje die ik persoonlijk zelf graag zie spelen. Zo heb ik enorm van haar genoten in 13 Geboden. Wat een steengoede serie was dat! Hij is terug te kijken via VTM GO (lees hier hoe je dat vanuit Nederland doet). Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Loft, Zuidflank en Sprakeloos. Recent speelde ze de hoofdrol in Ritueel en ik ben erg benieuwd naar de tv-serie Diamonds, waarin ze ook te zien zal zijn. Maar mijn persoonlijke favoriet met Marie Vinck blijft – samen met 13 Geboden – de indrukwekkende film Adem, daarin zien we haar acteren naast haar huidige partner Stef Aerts, Wouter Hendrickx, Anemone Valcke en Rik Verheye.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 december 2022 /