Lost luggage cast en verhaal: meer over acteurs en personages

Lost luggage is de nieuwe tv-serie op Eén. Deze reeks van De Mensen – de makers van onder andere Undercover – is te kijken vanaf zondag 20 maart om 20.35 uur via Eén en VRT NU. Deze serie is geïnspireerd op de naweeën van de aanslagen van 22 maart 2016 in België. Met in de Lost luggage cast onder andere Lara Chedraoui, Jeroen Van der Ven, Oscar Van Rompay, Mattias Van de Vijver, Isabelle Van Hecke, Yassine Ouaich en Elias Vandenbroucke. Ontdek hier meer over het verhaal, de acteurs en hun personages.

Lara Chedraoui in Lost luggage

Lost luggage is een psychologische dramareeks over hoe mensen in de zwaarste momenten toch solidariteit, liefde en hoop kunnen vinden. Lara Chedraoui, frontvrouw van de indierockband Intergalactic lovers, neemt de hoofdrol op zich. Voor haar is dit haar debuut als actrice. Verder zien we in de cast van Lost luggage tal van bekende namen.

Lost luggage

Tien dagen na de vreselijke gebeurtenissen van 22 maart krijgt Samira Laroussa (Lara Chedraoui) – politievrouw met half-Marokkaanse roots – de opdracht om de honderden stuks bagage en persoonlijke items die achtergebleven zijn in de vertrekhal te ordenen en terug te bezorgen aan de eigenaars of nabestaanden. Bij elke ontmoeting voelt Samira het verdriet, maar ook de moed en de hoop van de slachtoffers. Ze beseft dat haar missie van groot belang is voor het herstel van deze mensen en stort zich met extreme overgave op haar taak, maar ze vergeet daarbij één ding: dat ze ook voor zichzelf moet zorgen. Ook zij moet aan de slag met haar eigen trauma van die dag, en met spoken uit haar verleden.

Cast Lost luggage

Naast Lara Chedraoui bestaat de cast van Lost luggage uit onder andere Jeroen Van der Ven, Oscar Van Rompay, Mattias Van de Vijver, Isabelle Van Hecke, Yassine Ouaich, Willy Thomas, Abdellah Dari en Elias Vandenbroucke. Ook Marieke Dilles speelt een gastrol. En in de trailer (onderaan dit bericht) zien we ook nog meer bekende gezichten. Zo behoren Tom Dewispelaere, Issam Dakka, Abbey Hoes, Jan Hammenecker en volgens mij ook Kristine van Pellicom tot de cast van Lost Luggage. Hieronder schrijven we meer over de personages die ze spelen en waar we deze acteurs en actrices verder van kennen.

Samira Laroussa

De 39-jarige Samira Laroussa wordt gespeeld door Lara Chedraoui. Samira is de dochter van een Vlaamse moeder en een Marokkaanse vader en werkt als politieagente bij de Federale Politie van Zaventem. Ze is al 18 jaar samen met Tom. Ze hebben nog geen kinderen – Samira wilde er geen, onzeker als ze was over haar capaciteiten als moeder. Na jarenlang twijfelen heeft Tom haar kunnen overtuigen om te kiezen voor het ouderschap. Maar: dat wilde eerst niet lukken. Na vele IVF-pogingen is Samira op 22 maart 2016 voor de eerste keer 12 weken ver in haar zwangerschap.

Samira heeft een moeilijke jeugd achter de rug. Toen ze 12 jaar was, stierf haar moeder aan kanker. De laatste vier jaar van haar ziekte heeft Samira voor haar moeder moeten zorgen, haar vader was er nooit. Samira beredderde als kind het hele huishouden en nam daarbij ook de zorg op zich voor haar jongere broer Younes. Zodra Samira op de politieschool zat, is ze het huis ontvlucht. Sindsdien heeft ze al het contact met haar vader verbroken. Ze haat hem voor wat hij zijn gezin heeft aangedaan.

Op het moment van de aanslagen is ze net een koffie gaan halen in de vertrekhal en staat ze buiten op de stoep voor de glazen deuren, onderweg naar het politiebureau voor de briefing van commissaris Verlaak over de El-Al vlucht.

Lara Chedraoui

Voor Lara Chedraoui is dit haar eerste rol als actrice én dus meteen in de hoofdrol. Muziekliefhebbers kennen haar als de frontvrouw van indierockband Intergalactic lovers. Je kunt deze band kennen van de soundtrack die ze gemaakt hebben voor de film Code 37. En Intergalactic lovers maakte de titelsong van de internationale politieserie The Team. Ze hebben inmiddels drie albums uitgebracht en werken momenteel aan een vierde plaat.

Tom Theys

Tom Theys (40) is de man van Samira. Deze rol wordt gespeeld door Jeroen Van der Ven. Tom werkt als leerkracht in het middelbaar onderwijs. Hij weet dat Samira’s verleden moeilijk terrein is. Dat ze soms moeilijk te doorgronden is, heeft hij ondertussen geaccepteerd. Het feit dat Samira eindelijk zwanger is, maakt Tom dolgelukkig. Hier heeft hij zo lang op gewacht.

Jeroen Van der Ven

Jeroen Van der Ven ken je bijvoorbeeld van zijn rol in Undercover, waarin hij Patrick Diericks speelt. Recent zagen we hem nog in Undercover 3. Eerder zag je hem in de hoofdrol in Generatie B en was hij te zien in het tweede seizoen van de geweldige reeks Salamander.

Nordin Laroussa

Het personage van Nordin Laroussa (71), de vader van Samira wordt gespeeld door Abdellah Dari. Hij is een gesloten man en kan zich emotioneel moeilijk uitdrukken. Toen zijn vrouw Sonja – Samira’s moeder – ziek werd, vluchtte hij weg op café omdat hij niet met de situatie om kon gaan. Daardoor kwam alles op de schouders van de jonge Samira terecht. Sinds Samira het huis uit is, heeft hij geen contact meer met haar. Ook met zijn zoon Younes heeft hij weinig contact.

Abdellah Dari

De naam Abdellah Dari zegt je misschien niet zo veel, maar wist je dat hij een heel bekende dochter heeft, namelijk actrice Nora Dari. Zij is één van de opkomende talenten van dit moment. Eerder schreven we op VlaamsKijken dit over Nora Dari. In het vijfde seizoen van WTFOCK speelde zij de hoofdrol als Yasmina; Abdellah Dari speelde toen haar vader. En nu zien we hem dus in de cast van Lost Luggage.

Younes Laroussa

Younes Laroussa (35) is het personage dat gespeeld wordt door Yassine Ouaich. Younes is de jongere broer van Samira. Ook hij werd door Nordin aan zijn lot overgelaten toen hun moeder ziek was. Hij is niet zo goed terecht gekomen als zijn zus en komt regelmatig in aanraking met de politie. Als hij in de problemen komt, zoekt hij contact met zijn zus die bij de politie werkt, om hem te helpen.

Yassine Ouaich

Yassine Ouaich is een jonge Belgische acteur van Marokkaanse origine. Hij brak door met de kinderserie De regel van 3S op Ketnet. Maar je kunt ‘m ook kennen uit GR5 en Keizersvrouwen. Tevens speelt hij een rol in de VTM-serie De Kraak. Die nu op Streamz te kijken is, begin april in Nederland op Veronica én bij VTM nog op de plank ligt. Op dit moment is hij op Netflix (in Nederland) te zien in Grond. In Vlaanderen kun je deze serie via GoPlay kijken en in april via Streamz.

John Verlaak

Willy Thomas geeft gestalte aan het personage van commissaris John Verlaak. Hij is de baas van Samira. John (54) werkt al zijn hele leven bij de politie. Hij heeft een goede band met Samira en beschouwt haar als een van de besten van zijn team. Hij heeft in zijn carrière al heel wat hachelijke situaties meegemaakt en heeft dus ervaring met stress- en panieksituaties. Deze aanslag zal hem echter heel zwaar vallen.

Willy Thomas

Ook Willy Thomas behoort tot de cast van Lost luggage, deze ervaren rot in het vak heeft al heel wat rollen op zijn naam staan. Je zag hem vorige week nog voorbij komen in Ghost Tropic. Maar je kunt hem ook kennen als Roeland Wagemans uit De Dag, als De Vreese uit In Vlaamse Velden, maar denk bijvoorbeeld ook aan series als Met man en macht en Kongo.

Glen Serneels

Glen Serneels (34) – gespeeld door Mattias Van de Vijver – deelt een bureau met Samira. Hij neemt geen zorgen mee naar huis en zal ook niet meer werken dan nodig is. Op de dag van de aanslagen is hij thuis zijn oprit aan het aanleggen. Bij het horen van het nieuws is hij verstijfd van de schrik. Hij durft niet naar de luchthaven en blijft thuis. Hij volgt alles die dag via de media. De volgende dag is hij terug aanwezig en nog onder de indruk. Hij zal tegen zijn collega’s zeggen dat hij wel wou komen helpen maar niet aan de luchthaven geraakte door de chaos. Hij blijft met het gevoel zitten dat hij iets gemist heeft en voelt zich daardoor nadien wat buitengesloten.

Mattias Van de Vijver

Mattias Van de Vijver speelde 249 afleveringen de rol van Kasper Adayef in Thuis. Je zag hem ook in Marina en in de tv-serie Brussel (als Francois). Recent zag je hem in Nederland op tv in de internationale serie The Spectacular.

Blanche Godefroid

Het personage Blanche Godefroid (45) wordt gespeeld door Isabelle Van Hecke. Blanche is een gemoedelijk en moederlijk type. Op de dag van de aanslagen is ze aanwezig op het politiekantoor voor de briefing van commissaris Verlaak. Blanche heeft het moeilijk en het lukt haar niet om het hoofd koel houden. Ze is enorm aangedaan door wat er gebeurd is en wat ze gezien heeft en is zeer kwaad op de daders.

Isabelle Van Hecke

Isabelle Van Hecke kruipt in de huid van Vanessa in Le Ciel Flamand. Haar mooiste rol van de afgelopen tijd? Geen twijfel mogelijk, dat is die van Martine De Troch in Albatros. Deze serie wordt sinds deze week opnieuw uitgezonden op Eén. Je zag haar eveneens in De Twaalf, De Luizenmoeder en recent in De ShaqLockdown en De Anderhalve Meter Show.

Peter De Meyer

De jonge, enthousiaste Peter De Meyer (23 – personage gespeeld door Elias Vandenbroucke) werkt nog maar een jaar bij de politie, doet interventies en zorgt voor de veiligheid in en rond de luchthaven. Tijdens de ontploffing van de tweede bom wordt hij geraakt. Peter verliest een been. Alle collega’s en ook Samira zijn erg geraakt door deze gebeurtenis. Peter ziet de toekomst echter positief in en heeft een groot gevoel voor humor. Daar put Samira kracht uit.

Elias Vandenbroucke

Elias Vandenbroucke was te zien in Secrets als Davy. Verder speelde hij een gastrol in Professor T. Hij is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen binnen de opleiding Kleinkunst. Hij maakt ook onderdeel uit van het muziektheatercollectief More Dogs.

Oscar Van Rompay

Oscar Van Rompay ken je vooral uit het theater. Hij was voor het eerst op tv te zien in Wittekerke (waarin hij vier afleveringen Sam speelde). In 2010 speelde hij de hoofdrol in Win/Win. Verder had hij gastrollen in bijvoorbeeld Callboys en Vermist. Welke rol hij speelt in Lost Luggage, durf ik niet te zeggen. We weten in ieder geval zeker dat hij tot de cast hoort.

Acteurs en actrices in Lost Luggage

En dan nog de acteurs en actrices waar we een glimp van op hebben gevangen in de trailer (of van wie we zeker weten dat ze behoren tot de cast van Lost Luggage). Dat zijn:

Makers

Lost luggage werd bedacht door Tiny Bertels. Die je natuurlijk ook kent als actrice. Zij schreef het scenario samen met Charles De Weerdt en Mathias Claeys. De scenaristen Michel Sabbe, Paul Piedfort en Edith Huybreghts leverden een bijdrage aan de ontwikkeling. De regie is in handen van Kaat Beels, Nathalie Basteyns en Ibbe Daniëls. Lost luggage wordt geproduceerd door Pieter Van Huyck en Ivy Vanhaecke van De Mensen.

Tiny Bertels

Het verhaal van Lost luggage werd geïnspireerd door de gebeurtenissen rond de aanslagen van 22 maart in ons land, zes jaar geleden. Het gaat dus om waargebeurde feiten. Bedenkster Tiny Bertels (die zelf menig mooie rol op haar naam heeft staan, zoals in Chaussée d’Amour) vertelt: “Ik las toen in de krant een artikel over een politievrouw die op de luchthaven werkt en alles bijhoudt dat op de dag van de aanslagen is achtergebleven in de vertrekhal, zelfs een kapotte sneaker of gescheurde pull. Het zijn niet zomaar dingen, vertelt ze, maar ze hebben grote betekenis voor wie die dag in de vertrekhal was. Het is een tastbare herinnering aan wat hen overkomen is. Iets terugvinden van wat die dag verloren is gegaan, kan het begin zijn van een helingsproces. 

Waargebeurde feiten

Het artikel ontroert mij, met name de vanzelfsprekendheid waarmee deze vrouw de waarde beschrijft van iets schijnbaar waardeloos. Na een eerste gesprek met haar ben ik onmiddellijk gegrepen. Haar verhalen gaan over troost, onmacht, solidariteit. En over betrokkenheid. Lost luggage is er gekomen mede door de niet aflatende steun van deze en vele andere schaduwhelden. In de hoop dat hun verhaal nooit vergeten wordt.”

Lost luggage kijken (vanuit Nederland)

Lost luggage is vanaf zondag 20 maart te kijken op Eén en VRT NU. Om 20.35 uur start de aflevering. Vanuit Nederland is deze zender gewoon beschikbaar bij de meeste tv-aanbieders. Kun je Eén nu niet ontvangen, dan is er ook nog een andere mogelijkheid. Maak dan gebruik van VRT NU. Alleen is het daarbij wel van belang dat je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Vlaanderen kunt zetten. Er zijn verschillende aanbieders op dat vlak. Zelf gebruik ik VPN Nederland, maar je kunt ook kiezen voor Nord VPN.

Lost luggage op Netflix?

Het is momenteel nog niet bekend of Lost Luggage in Nederland te kijken zal zijn op Netflix, Videoland, Amazon Prime Video of een andere streamingdienst. Aangezien dat het een serie van De Mensen is (die ook Undercover maken), zou ik persoonlijk Lost Luggage wel op Netflix verwachten over een tijdje.

Afleveringen Lost Luggage

Van de eerste drie afleveringen van Lost Luggage weten we inmiddels al iets meer. We zetten het hieronder voor je op een rijtje.

Aflevering 1

Tien dagen na de aanslagen van 22 maart krijgt de zwangere Samira Laroussa, politieagente op de luchthaven van Brussel, de opdracht om alle bagage en persoonlijke spullen die zijn achtergebleven in de vertrekhal terug te bezorgen aan de slachtoffers en nabestaanden. Samira, zelf getuige van de aanslagen, weigert in eerste instantie omdat ze vindt dat de beveiliging op de luchthaven prioritair is. Tot ze de echtgenoot en dochter ontmoet van de omgekomen Benny Goossens, die nog op zoek zijn naar zijn rugzak. Onverwacht krijgt ze die dag ook een miskraam. Intussen probeert Samira’s vader na twintig jaar stilzwijgen terug contact met haar op te nemen.

Aflevering 2

Terwijl Tom thuis rouwt om hun ongeboren kind, vlucht Samira weg in de enorme hangar vol achtergebleven spullen. Ze gaat op zoek naar de verloren knuffel van een slachtoffertje en stuit daarbij op de kapotte sjaal van Babs, een goede vriendin die bij de aanslagen om het leven is gekomen. Wanneer ze de sjaal terugbrengt naar weduwnaar Chris, kan Samira niet anders dan toegeven dat ze bij Babs was op het moment vlak na de ontploffing. Samira’s jongste collega Peter, die zwaargewond is geraakt bij de aanslagen, polst intussen bij zijn collega’s naar zijn horloge dat hij is kwijtgeraakt op 22 maart…

Aflevering 3

Samira gaat op zoek naar de persoonlijke spullen van Astrid, een jonge vrouw die beide benen verloor in de aanslagen. Ondertussen neemt weduwnaar Chris terug contact met haar op. Hij vraagt haar naar de laatste momenten van Babs, maar Samira’s herinneringen van die dag zijn niet meer dan wat losse flarden en beelden. Tom krijgt intussen onverwachts bezoek van Younes, Samira’s jongere broer, die met tegenzin van Tom de kinderkamer inpalmt als tijdelijk logement. Wanneer Samira die nacht niet thuiskomt, vindt Tom haar slapend tussen de stapels achtergebleven spullen in de hangar, waarvan hij het bestaan zelfs niet vermoedde…


Foto: © VRT – Jo Voets

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

19 maart 2022 /