Stéphanie met Sofie Decleir op tv kijken | Ontdek alles over cast en verhaal

De telefilm Stephanie van Leonardo Van Dijl, die de Ensor voor beste Kortfilm heeft gewonnen, is vannacht (van zaterdag op zondag 11-12 december) om 00.26 uur op tv te kijken. In de cast Sofie Decleir, Benjamin Ramon, Stefan Gota, Bien De Moor, Charlotte Verwimp en Sofie Vorthoren.

Kortfilm Stephanie

Stephanie is de kortfilm uit 2020 van Leonardo Van Dijl. Na het winnen van haar eerste internationale titel, stijgt de druk voor een 11-jarige turnster. Een nieuwe mate van zelfbewustzijn dringt zich op. Hoe meer erkenning ze krijgt, hoe meer ze zich realiseert dat het spel pas begonnen is.

Cast Stephanie

De cast van de korfilm Stephanie telt een opvallende naam, namelijk die van Sofie Decleir. We zien deze ervaren actrice als Stephanies coach Patricia. Verder worden rollen gespeeld door Benjamin Ramon, Stefan Gota, Bien De Moor, Charlotte Verwimp en Sofie Vorthoren.

Charlotte Verwimp

De hoofdrol van Stephanie wordt gespeeld door Charlotte Verwimp; een jonge gymnaste uit Hallaar (Heist-op-den-Berg). Ze is gekozen uit zo’n achthonderd kinderen, die een introductiefilmpje opstuurden. Charlotte Verwimp turnt sinds ze 2,5 jaar is en droomt van een professionele carrière als turnster. Al noemt regisseur Leonardo Van Dijl haar ook een natuurtalent als actrice.

Sofie Decleir

De rol van de coach wordt gespeeld door Sofie Decleir; de bekendste naam in de cast van Stephanie van Leonardo Van Dijl. En zoals haar naam al doet vermoeden; ze is inderdaad familie-van. Jan Decleir is haar vader; ze is de halfzus van Flor en Jenne Decleir. Recent zag je Sofie Decleir in bijvoorbeeld Red Light als commissaris Luci Vermeulen. Daarnaast was ze in De Twaalf te zien als Inge Van Severen en in De Dag speelde ze Vos. Zo heeft ze in de afgelopen jaren nog veel meer rollen gespeeld, zoals in De kavijaks (waarin ook Jan en Jenne te zien zijn). En niet alleen in tv- en film. Ook op de planken kunnen je haar zien, zoals recent in Boy.

Andere acteurs en actrices:

  • Benjamin Ramon is een acteur uit het Brusselse; je zag hem eerder ook in Yummy. Daarnaast speelt hij de rol van Patrick Haemers in een aflevering van 1985.
  • Stefan Gota had kleine rolletjes in bijvoorbeeld De Premier en Paradise Drifters.
  • Bien De Moor zag je – net als Sofie Decleir – in De Dag. Ze was te zien als de burgemeester.
  • Sofie Vorthoren is net als Charlotte Verwimp een turnster; dit is haar eerste rol.

Kortfilms op Canvas kijken

Canvas toont de afgelopen weken iedere zaterdagavond een kortfilm. Wil je er meer over weten, klik dan op de onderstaande titels. We beschrijven in deze artikelen uitgebreid het verhaal van de film en je maakt kennis met de cast. Er zitten echt een paar verrassende films bij. Een aantal kun je terug kijken via VRT NU.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 december 2021 /