Film Niemand in de stad van Michiel van Erp op tv

Niemand in de stad – het speelfilmdebuut van documentairemaker Michiel van Erp – komt op tv. De verfilming van het boek van Philip Huff is vanavond – zaterdag 19 september – om 22.45 uur te zien op NPO 3. Met jonge acteurs als Minne Koole, Jonas Smulders, Chris Peters, Sofie Porro en Julia Akkermans. En oude ‘rotten in het vak’ als Huub van der Lubbe, Anneke Blok en Hans Kesting.

Verhaal Niemand in de stad

Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren zij wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken ze wie ze werkelijk zijn.

Cast Niemand in de stad

Niemand in de stad werd vorig jaar nog genomineerd in tal van categorieën tijdens het Nederlands Film Festival. Uiteindelijk won Julia Akkermans de prijs voor beste vrouwelijke bijrol. Deze actrice kun je ook kennen van haar rollen in Papadag, Keizersvrouwen en recent Alles is zoals het zou moeten zijn. In Niemand in de stad speelt ze de rol van Elisabeth de Vries.

Welke acteurs en actrices we verder spotten in de cast van Niemand in de stad? Dat zijn allereerst veel ‘nieuwe’ namen. De studenten worden tenslotte gespeeld door aanstormende talenten als Minne Koole, Jonas Smulders, Chris Peters en Sofie Porro.

Jonas Smulders

Jonas Smulders die Matt de Jager speelt, heeft daarbij de meeste rollen op zijn naam. Hij was als te zien in onder andere Het Diner, Ventoux, Brasserie Valentijn en – waar ik zelf heel benieuwd naar ben – het nieuwe Paradise Drifters (met ook Joren Seldeslachts). Zijn vader in deze film wordt gespeeld door Huub van der Lubbe (van De Dijk).

Minne Koole

Minne Koole – die Philip Hofman speelt in Niemand in de stad – kun je verder kennen als de jonge Willem Holleeder in Judas. En als Henry Zwanenburg uit de Netflix-serie Ares. Anneke Blok kruipt in de huid van zijn moeder.  

Chris Peters

Chris Peters speelt de rol van Jacob van Wijnbergen. Je kunt hem kennen uit De Libi, als Davy Vos uit het laatste seizoen van Penoza, maar ook als Tonio uit de gelijknamige film. De actrice die de moeder van ‘Jacob van Wijnbergen’ speelt, is trouwens ook niet de minste. Die rol is weggelegd voor Ariane Schluter. En zijn vader wordt gespeeld door Hans Kesting.

Sofie Porro

Sofie Porro kruipt in de huid van Karin Ricks. Wist je dat deze actrice ook te zien was in de Vlaamse film Charlie en Hannah gaan uit? In deze film (te zien op Streamz) worden de hoofdrollen vertolkt door Evelien Bosmans en Daphne Wellens (die samen met Frances Lefebure nu voor VIER aan een tv-serie werken).

Carlos Schram

De Vlaamse acteur Charlos Schram spotten we ook in Niemand in de stad. Hij kruipt in de huid van de uitsmijter van een stripclub. Je kunt hem verder kennen als Barouk uit Professor T, als Tong Po uit Patser en – de serie die je niet wil missen als ie dit najaar op tv komt – Pedro uit Black out. Daarnaast is hij net klaar met de opnames van de Vlaamse film Cool Abdoul, waarin hij te zien is als Dennis.

Michiel van Erp

Niemand in de stad is het speelfilmdebuut van Michiel van Erp. Hij heeft een lange staat van dienst als documentaire maker. Zo maakte hij furore met de portrettenserie Lang leve, die hij vanaf 1996 maakte voor de VARA. Hiervoor ontving hij diverse nationale en internationale prijzen. Recent maakte hij bijvoorbeeld de documentaire MH17: Het verdriet van Nederland, maar ook de 3Doc De wereld aan je voeten, 2Doc Een lijk in het bos en Toen zij van Rotterdam vertrokken. Daarnaast heeft hij de dramaserie Ramses – over de jonge jaren van Ramses Shaffy en in zijn kielzorg die van Joop Admiraal en Liesbeth List gemaakt.  

Philip Huff

Niemand in de stad is de tweede roman van Philip Huff, die debuteerde met Dagen van gras. Hij schrijft daarnaast voor verschillende landelijke en internationale media. In 2020 verschijnt met Bosrandgeluk zijn eerste korte film, die hij niet alleen zelf schreef maar ook regisseerde. Zijn boek Niemand in de stad heeft hij zelf tot scenario bewerkt voor deze film van Michiel van Erp.

Niemand in de stad is zaterdag 19 september om 22.45 uur te zien bij NPO 3.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

19 september 2020 /