Het Peulengaleis: cast en sketches – weer op Canvas te kijken

Het Peulengaleis is vanaf vanavond – maandag 19 december – weer een weekje te kijken op Canvas. In het kader van het 25-jarig jubileum worden de beste afleveringen nogmaals uitgezonden. Daarnaast kun je op VRT MAX tot 2 januari 2023 nog seizoen 4 en Best of kijken. Ontdek hier alles over deze legendarische reeks, Het Peulengaleis cast en niet te vergeten de sketches.

Het Peulengaleis

Het Peulengaleis is de legendarische komische reeks van Bart Peeters en Hugo Matthysen. Samen met de cast van Het Peulengaleis voeren ze ons mee naar hun wondere wereld vol nonsens, absurde humor en andere onzin. In totaal zijn er tussen 1999 en 2005 vijf seizoenen van deze reeks voor Canvas gemaakt. Het was een spin-off van het radioprogramma Het Leugenpaleis, dat eveneens door Bart Peeters en Hugo Matthysen werd gemaakt. Stijn Coninx verzorgde de regie van het tv-programma.

Sketches

Het Peulengaleis kende verschillende vaste onderdelen; sketches waarvan jij er misschien ook nog wel kent. Zo zagen we Tine Embrechts als Kelly de pornoactrice, of wat dacht je van Bart Peeters en Hugo Matthysen als ‘de mannen van de Gamma’. Maar ze speelden bijvoorbeeld ook de boezemvriendinnen Yvonne & Yvette. Andere typetjes die we kennen dankzij de sketches van Het Peulengaleis zijn Johan en Petrik, Clement Beerens, Fomas en Elisabet Fimmermans, Dokter De Reiger, maar ook Cynthia en Roland. En één van de sketches die wekelijks ook raak was, was De Fuck You van de Week, waarbij een gulden middelvinger natuurlijk niet mocht ontbreken.

Het Peulengaleis cast

Bart Peeters en Hugo Matthysen bedachten Het Peulengaleis niet alleen; ze behoorden ook tot de cast van deze reeks. Daarnaast kende Tine Embrechts het meeste succes van de acteurs. Al mogen die andere namen er zeker zijn; velen hebben inmiddels een mooie carrière (waarover je hieronder meer leest). Het Peulengaleis cast bestond verder uit Warre Borgmans, Els Dottermans, Pieter Embrechts, Dimitri Leu, Geena Lisa Peeters, Karlijn Sileghem, Tom Van Dyck, Adriaan Van den Hoof en Ronny Mosuse.

Acteurs en actrices

Nieuwsgierig naar wat de cast van Het Peulengaleis anno 2022 allemaal doet? We zetten op een rijtje waar je de acteurs en actrices uit deze reeks van kent.

Het Peulengaleis kijken

Het Peulengaleis is in de week van maandag 19 december om 22.15 uur op Canvas te kijken. Daarnaast kun je op VRT MAX tot 2 januari 2023 nog seizoen 4 en de Best of afleveringen zien. De reeks wordt daarnaast nog op dvd aangeboden. Daarnaast staat-ie volgens mij ook op Streamz, maar dat moet je even checken. Wil je vanuit Nederland naar de afleveringen kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding – zet die op een Belgische server – en ga heel snel naar VRT MAX.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 december 2022 /