Pink Moon met Johan Leysen op Prime Video kijken

De Nederlandse film Pink Moon met de Vlaamse acteur Johan Leysen in de hoofdrol is nu op Prime Video* te kijken. In Pink Moon krijgt een jonge vrouw het absurde nieuws van haar 74-jarige vader dat hij wil stoppen met het leven, waardoor ze gedwongen wordt zijn laatste wens onder ogen te komen. Julia Akkermans speelt naast Johan Leysen de hoofdrol; verder zien we in de Pink Moon cast onder andere Eelco Smits, Anniek Pheifer en Sinem Kavus.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 13 juni, omdat Pink Moon op het Tribeca Film Festival in New York te zien was. Nu hij op Prime Video staat, heb ik het bericht van een update voorzien op woensdag 15 maart.

Pink Moon

De Nederlandse film Pink Moon vertelt het verhaal van de 29-jarige Iris (Julia Akkermans*) die volkomen onverwachts van haar vader – de 74-jarige Jan (Johan Leysen*) te horen krijgt dat hij genoeg heeft van leven en ermee wil stoppen. Ze wordt gedwongen de totale absurditeit van de situatie onder ogen te komen. Terwijl de vastgelegde datum nadert, besluit Iris om van het schijnbaar geoliede draaiboek van haar broer af te wijken. Ze probeert een antwoord uit haar vader te wringen op de enige vraag die er voor haar toe doet: waarom? Als daar geen bevredigende reactie op lijkt te komen, zoekt ze naar een manier om met haar vaders laatste wens om te gaan.

Pink Moon cast

De hoofdrollen in Pink Moon worden gespeeld door Johan Leysen en Julia Akkermans. Verder zien we in de Pink Moon cast onder andere Eelco Smits, Anniek Pheifer en Sinem Kavus. Kortom: stuk voor stuk acteurs en actrices in de cast van Pink Moon waar we eerder al eens over hebben geschreven. We zetten op een rijtje waar je ze van kent.

Regisseur Floor van der Meulen

Floor van der Meulen is de regisseur van Pink Moon. Over de selectie voor het Tribeca Film Festival in New York en haar film Pink Moon vertelt ze het volgende. “Mijn grootste wens was om Pink Moon aan een zo groot mogelijk internationaal publiek te tonen. Ik ben dan ook mega trots dat we onze speelfilm mogen presenteren op Tribeca. Pink Moon snijdt op toegankelijke en pijnlijke wijze het thema zelfbeschikking aan. Maar bovenal is de film een ode aan wezenlijk contact. An de liefde tussen generaties. Aan een dochter en een vader die elkaar vinden terwijl ze elkaar moeten loslaten. We hebben echt alles gegeven voor deze film en zijn enorm blij om te horen – nota bene een paar dagen nadat deze roze maan zich in het echt liet zien – dat de internationale première gevierd mag worden op zo’n groot en prestigieus festival!”

Makers

Floor van der Meulen verzorgde de regie voor Pink Moon. Bastiaan Kroeger schreef het scenario. Pink Moon is een productie van Derk-Jan Warrink en Koji Nelissen van Keplerfilm (Buladó) in coproductie met de Sloveense producenten Staragara en Tramal Films en de Nederlandse publieke omroep NTR. Distributeur September Film brengt de film later dit jaar uit in de bioscoop.

Vlaamse producties op Prime Video

Nederlandse liefhebbers van Vlaamse acteurs en actrices zitten sowieso goed bij Prime Video. Zo kon je er bijvoorbeeld kijken naar films als Zillion en H4Z4RD. Maar ik denk ook aan series als Glad ijsDe KraakFair Trade (waar seizoen 2 net toegevoegd is op Prime Video) en het spiksplinternieuwe Geldwolven. Daarnaast zijn series aangekondigd als De Club en De Studio’s. Maar ook ‘oudjes’ als Code 37, Coppers, Deadline 14/10 en Deadline 25/5 zijn er te vinden. En wat Nederlandse producties betreft, denk ik aan Modern Love Amsterdam en zeker LOL: Last One Laughing (met Philippe Meubels, Jeroom en tal van Nederlandse cabaretiers). Prime Video is zonder extra kosten beschikbaar voor Prime-leden (waar je maar 2,99 euro per maand* voor betaald).

Foto: Kris Dewitte

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 maart 2023 /