D’Ardennen: cast met bekende acteurs – film nu op tv kijken

D’Ardennen met in de cast Jeroen Perceval, Kevin Janssens en Veerle Baetens is op zaterdag 13 augustus om 23.10 uur op VTM te kijken. De film van Robin Pront komt oorspronkelijk uit 2015 en is al een aantal keer op tv geweest. Heb je ‘m nog niet gezien, dan kan ik ‘m absoluut aanraden. D’Ardennen is momenteel niet bij de bekende streamingdiensten te kijken, dus grijp je kans nu ie weer op tv komt. Ontdek in dit artikel daarnaast meer over D’ardennen cast en wat ze anno 2022 doen.

D’Ardennen

Een brutale homejacking gaat hopeloos fout. Dave (Jeroen Perceval), één van de twee overvallers, moet z’n broer Kenneth (Kevin Janssens) noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij en is er veel veranderd. Dave heeft z’n leven op de rails gekregen en probeert z’n broer te helpen waar mogelijk maar kijkt met lede ogen toe hoe ongeleid projectiel Kenneth ten koste van alles z’n ex-vriendin Sylvie (Veerle Baetens) terug voor zich probeert te winnen.

D’Ardennen cast

Deze film draait eigenlijk volledig om de personages die gespeeld worden door Jeroen Perceval, Kevin Janssens en Veerle Baetens. Drie geweldige acteurs die inmiddels in tal van binnen- en buitenlandse films en series te zien zijn. En waar we op VlaamsKijken dan ook al veelvuldig over hebben geschreven.

Jeroen Perceval

Jeroen Perceval neemt in D’Ardennen de rol van Dave voor zijn rekening. Deze acteur kan de meest extreme personages geweldig neerzetten. Waar je hem zoal van kunt kennen, bijvoorbeeld van de reeksen Tabula Rasa, 13 Geboden, De Bende van Jan de Lichte en Over Water die allemaal vanuit Nederland op Netflix te zien zijn. Maar je zag hem bijvoorbeeld ook in De Dag en recent in Een Goed Jaar. Die voor Nederlandse volgers dan weer beide op Videoland staan en in België op Streamz.

De afgelopen tijd heeft Jeroen Perceval weer een aantal mooie, diverse rollen gespeeld. Denk bijvoorbeeld aan zijn personage Bob Martens in Fair Trade, Tommie in Billie vs Benjamin en niet te vergeten H4Z4RD, die momenteel in de bioscoop draait. En laten we niet vergeten dat Jeroen Perceval inmiddels ook zijn debuut als regisseur heeft gemaakt. Check zeker zijn indrukwekkende film Dealer met onder andere Sverre Rous, Ben Segers én Veerle Baetens in de hoofdrol.

Kevin Janssens

Kevin Janssens kruipt in D’Ardennen in de huid van het ongeleide projectiel Kenneth. Net als Jeroen Perceval kan hij als geen ander verschillende gedaantes aannemen; van de mooiboy tot een stoere flik of een verknipte crimineel. Hij werkt hard aan zijn internationale carrière (zo zag hem onder andere in Revenge). Netflix-kijkers kennen hem uit het eerste seizoen van Undercover (en als het goed is in de spin-off Ferry De Serie) en als Patrick De Beco uit Over Water. Zelf vond ik ‘m geweldig als Bruce Taveniers in Patrouille Linkeroever. En wat dacht je van De Patrick, waarvoor hij uit de kleren moest?

Recent zag je Kevin Janssens nog in Netflix-hit Twee Zomers. En er komt nog veel meer werk van deze acteur aan, zoals Close, The Chapel, Renaissances, Black Lotus (van/met Rico Verhoeven) en de Vlaamse film Wil. Wel spijtig dat we hem niet meer gaan zien in Fair Trade seizoen 2.

Veerle Baetens

Veerle Baetens speelt de ex-vriendin van Kenneth in D’Ardennen. Inmiddels is deze actrice in binnen- en buitenland bekend, maar haar grote doorbraak had ze in België als ‘lelijk eendje’ in de telenovelle Sara. De eerste rol die ik me kan herinneren waarin ik haar bewust zag, was die van Hannah Maes in het geweldige Code 37, die in Nederland zowel op Videoland als Prime Video te kijken is. Haar rol in The Broken Circle Breakdown is ongekend. Tja, en als ik dan toch aanraders aan het opsommen ben, vergeet dan niet te kijken naar Cordon, The Team en Tabula Rasa.

Ook actrice Veerle Baetens zit niet stil. Je zag haar in Zuur (ook geschreven door Robin Pront), Cheyenne & Lola, Rookie en zoals hierboven al geschreven in het regiedebuut van Jeroen Perceval: Dealer. Daarnaast werkt ze momenteel ook aan een project, waarbij ze niet zelf voor de camera staat, maar er juist achter. Zij maakt de boekverfilming van Het smelt.

Cast van D’Ardennen

Andere acteurs en actrices die tot de cast van D’Ardennen behoren zijn Jan Bijvoet, Viviane De Muynck, Sam Louwyck, Peter Van den Begin, Eric Godon, Rachid El Ghazaoui, Nico Sturm, Uwamungo Cornelis en Dominique Van Malder.

Waar je deze acteurs en actrices uit D’Ardennen van kunt kennen? Ik zet het voor je op een rijtje.

  • Jan Bijvoet is in tal van (internationale) films en tv-series te zien. De Netflix-kijkers kunnen hem kennen van de eerste Vlaamse Netflix-original Into the Night. Hij speelt Richard ‘Rik’ Mertens, zowel in het eerste als naar verwachting in het tweede seizoen Into the Night. Maar je kunt hem ook kennen als Sev Herzof uit Fenix of uit het eerste seizoen van Cordon. Recent werd daarnaast op Streamz nog de film De Magneet Man toegevoegd. In D’Ardennen speelt Jan Bijvoet de wazige Stef, die de broers treffen in de Ardennen.
  • Viviane De Muynck neemt de rol van moeder Mariette voor haar rekening. Deze geweldige actrice zagen we recent nog in de Red Sandra cast. Zij mag zeker de grande dame van de Vlaamse cinema genoemd worden. Deze dame heeft een indrukwekkend cv, waarbij ik zowel Professor T.Met Man en Mach, Sprakeloos en Niet Schieten echt wil aanraden.
  • Sam Louwyck speelt volgens IMDB ‘Joyce’. Deze acteur heeft een indrukwekkend cv met veel internationale producties. Je kunt hem kennen uit Vlaamse aanraders als Cargo, De Zonen van Van As, maar ook uit Eigen Kweek. Recent zag je hem in Eén-series als Beau Séjour 2 en Onder vuur (waar momenteel het tweede seizoen van wordt gemaakt). Daarnaast ben ik erg benieuwd naar Hotel Sinestra en zo heeft hij nog meer internationale producties op rol staan.
  • Peter Van den Begin is bij het Nederlandse publiek bekend van zijn rol in Hollands Hoop. Hij heeft wel wat met wiet, want hij was ook in Eigen Kweek te zien. Zelf vond ik ‘m in Studio Tarara ook een bijzonder personage spelen, net als in Tabula Rasa. En wat te denken van Fair Trade. Zelf ben ik erg benieuwd naar 1985 en vanaf volgende week kunnen we op Streamz kijken naar de internationale reeks Pandore. In D’Ardennen speelt Peter Van den Begin de rol van Robert.
  • Eric Godon komt in deze film voorbij als Gérard. Je zag hem bijvoorbeeld in GR5 en kunt hem kennen uit zowel het eerste als tweede seizoen van de geweldige reeks Salamander.
  • Nico Sturm is Danny in D’Ardennen. Hij behoort tot de vaste gezichten van het hilarische Wat Als? En speelde één van de hoofdrollen in Gina en Chantal (ken je die serie nog niet: dit is absoluut een kijktip). Recent zag je hem in een geniale rol in Glad IJs en wat dacht je van het unieke concept Match?
  • Uwamungo Cornelis kun je kennen als de verslaggever uit de succesreeks De Twaalf. De oplettende kijker zag ‘m ook in het tweede seizoen van Over Water even voorbij schieten, net als in Callboys. In D’Ardennen zien we hem als Chris / Cornelis Mungu.
  • Dominique Van Malder kruipt voor deze film in de huid van een cipier. Deze acteur kun je ook kennen uit De Twaalf, maar hij was ook te zien in De Dag en laten we Albatros niet vergeten. De afgelopen periode zagen we hem ook veel op tv samen met Joris Hessels, bijvoorbeeld in Viervoeters en Radio Gaga.

Robin Pront

D’Ardennen was destijds (september 2016) de Belgische inzending voor de Oscars. Toen publiceerde ik dit artikel voor het eerst op VlaamsKijken. In augustus 2022 heb ik het artikel over D’Ardennen en de cast volledig bijgewerkt. Zelf heb ik het speelfilmdebuut van regisseur Robin Pront ook gekeken en ik kan ‘m aanraden. Daarnaast weet ik dat Robin Pront zelf de blu-ray tipt, omdat het audio-commentaar een ‘must hear’ is. Inmiddels zijn we natuurlijk al even na zijn debuut en er komt weer een bijzondere film van hem aan. Dit jaar kunnen we namelijk Zillion verwachten; een film over de legendarische bioscoop in Antwerpen.

D’Ardennen kijken

Wie D’Ardennen hoopt te kijken op Netflix of Streamz moet ik helaas teleurstellen, de film is daar (in augustus 2022) niet te kijken. Waarschijnlijk kun je ‘m na de uitzenddatum wel eventjes kijken via VTM Go (ook in Nederland). Wil je ‘m absoluut zien, dan zijn er gelukkig nog meer opties. Wist je bijvoorbeeld dat-ie te kijken is via Cinemember? Maar je kunt ‘m ook huren of kopen via Prime Video of aanschaffen op dvd of blu-ray.

Productie

D’Ardennen is een productie van Bart Van Langendonck voor Savage Film (bekend van Rundskop en Labyrinthus) in coproductie met Eyeworks België en PRPL in Nederland, en werd financieel gesteund door het VAF/Filmfonds, Screen Flanders, Creative Europe, het Nederlands Filmfonds, Telenet-STAP, Medialaan/VTM, en de Belgische taxshelter voor filmfinanciering.   

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 augustus 2022 /